Firefox blokira Silverlight i Javu

poruka: 27
|
čitano: 3.666
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Firefox blokira Silverlight i Javu".
17 godina

Koja glupost! Pa ako već isključuju, nek' isključe sve. Sigurnost FTW!

Gledam te!

1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Firefox blokira Silverlight i Javu
Veliki Brat kaže...

Koja glupost! Pa ako već isključuju, nek' isključe sve. Sigurnost FTW!

Nekim korisnicima bi to bilo previse kad bi za svaki youtube video morali potvrdit da se izvodi flash player.

Hm, a valjda ce ubacit i mogucnost nekog "whitelist"-a, kao npr za gore navedeni youtube, vimeo, i sl.

Uostalom, ako toliko zelis sigurnost -> NoScript

I nemoj sada reci da ti je ocajno sto moras uvijek desni klik - allow www..., jer ako je tako, samo se vracam na svoju prvu recenicu u ovom postu ;)

16 godina
protjeran

Ovi su odlučili sami pokopat Firefox {#}

2 11 hvala 0
13 godina
neaktivan

bolje da blokiraju zauvijek retardirani flash, jer je to jedina stvar koja ne radi kako spada

10 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda je to i mig da se Bug makne od tog sranja u prikazivanju svojih filmica :) Silverlight fujjjjj

14 0 hvala 0
16 godina

...Kad je Opera ovo napravila... :P
Osobno smatram ovo odličnim potezom jer se stranice puno brže učitavaju, nema reklama u flashu a jedan kliktaj mišem da se isti sadržaj omogući mislim da neće nikoga ubiti.

Moj PC  
10 2 hvala 1
16 godina
neaktivan

OBRISATI

Avast Free; MBAM Pro; NVT EXE Radar Pro; OpenDNS; Win7 FW
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 12:05 (siketa).
16 godina
neaktivan

koristim firefox godinama. uzeo novi lap prije 10-tak dana i7 + nvidia 635m. razlika u brzini skrolanja stranica firefox vs opera ili chrome -> firefox doslovno pa skoro 2x sporiji. zapravo cjelokupan dojam rada je GLISTAv na firefoxu kontra ove ostale dvojice. 

na intelu sam skidao drajvere pa u opciji koja preko jave čekira sama što trema update ili fresh install intela = fail. java ne radi niti nakon manual instala. ne pišem ovo zato jer mi je do nekog prepucavanja (ovo je bolje nego ovo drugo) , zapavo me boli racku koji browser vrtim , samo da je brz. puno mi je žao da se godinama naslagala ovakva razlika u minus mog bar do prije nekog vremena najomiljenijeg browsera firefox. zaista sam navikao na njega i ne pomišljajući na druge. igrom slučaja , malo po malo prešao na chrome i operu - > razlika golim okom vidljiva u prvih 5 sekundi korištenja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 12:09 (nik_02).
Moj PC  
3 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odličan potez, ali uz veliku zamjerku -  trebali su ugasiti i je_eni flash!

4 2 hvala 0
17 godina

Meni vest nije jasna. Šta znači da će samo poslednja verzija Flasha po defaultu biti omogućena?! Da za nju neće trebati "click to play", ili da ostale neće raditi uopšte?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ako su vec isli na to da poprave sigurnost, trebali su pitati korisnika nakon instalacije sta zeli da po defaultu bude omoguceno. A ne ovakva selektivna ljubav za sigurnoscu (jer je Flash i veci propust nego ostali)

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemogu se oni nositi sa pluginovima. Zato ovo rade. Opera je to stavila opcionalno, ili ako koristis Opera Turbo (na sporijem internetu) onda je po defaultu.

Sta pricate protiv Flasha? Samo se na Firefoxu zale na flash. Pa to ne znaci da je flash taj koji je bugovit, nego Firefoxova implementacija istog.

0 2 hvala 0
13 godina
protjeran

Nakon dosta promasaja, napokon nesto dobrog iz mozilline kuhinje. Samo su jos trebali napravit istu stvar i za flash, no ajde, flash jos mogu i shvatiti. Za silverlight i sl. kvazi promasene tehnologije ne treba ni click to play. Vec ukinuti opcenito, pa samo ubrzati smrt istoga.

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
nik_02 kaže...

koristim firefox godinama. uzeo novi lap prije 10-tak dana i7 + nvidia 635m. razlika u brzini skrolanja stranica firefox vs opera ili chrome -> firefox doslovno pa skoro 2x sporiji. zapravo cjelokupan dojam rada je GLISTAv na firefoxu kontra ove ostale dvojice. 

na intelu sam skidao drajvere pa u opciji koja preko jave čekira sama što trema update ili fresh install intela = fail. java ne radi niti nakon manual instala. ne pišem ovo zato jer mi je do nekog prepucavanja (ovo je bolje nego ovo drugo) , zapavo me boli racku koji browser vrtim , samo da je brz. puno mi je žao da se godinama naslagala ovakva razlika u minus mog bar do prije nekog vremena najomiljenijeg browsera firefox. zaista sam navikao na njega i ne pomišljajući na druge. igrom slučaja , malo po malo prešao na chrome i operu - > razlika golim okom vidljiva u prvih 5 sekundi korištenja.

Ajd ne fantaziraj... pitam se zašto svima nešto šteka taj Firefox .. na Windowsima... ;))) Prvo naučite koristiti OS pa onda možete seruckati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 13:14 (Mayo).
16 godina
neaktivan
Mayo kaže...
nik_02 kaže...

Ajd ne fantaziraj... pitam se zašto svima nešto šteka taj Firefox .. na Windowsima... ;))) Prvo naučite koristiti OS pa onda možete seruckati...

1. jel se ti to zajebahaš ? (ako da onda zanemari točke ispod , valjda nisam skontao high-tech foru ?!?! )

2. imaš potres mozga ? 

3. jednostavno si smušen ?

4. trolčina si na kubni kvadrat i svaka čast da si me digao na ovaj replay :)

17 godina
ant_p kaže...

Nije to poanta, već ovo dolje:

HomoScepticus kaže...

Shagmans2 kaže...

Ako su vec isli na to da poprave sigurnost, trebali su pitati korisnika nakon instalacije sta zeli da po defaultu bude omoguceno. A ne ovakva selektivna ljubav za sigurnoscu (jer je Flash i veci propust nego ostali)

Gledam te!
17 godina
protjeran
nik_02 kaže...
Mayo kaže...
nik_02 kaže...

4. trolčina si na kubni kvadrat i svaka čast da si me digao na ovaj replay :)

Ditto! ;P

Meni FF šljaka ko urica na različitim platformama (harver & OS).. koristim Chrome i Operu redovito u dev orkuženju i razlike između browsera su simbolične po pitanju brzine. Što se tiče Jave.. i wouldn't touch it with a 10 ft pole.. al jga. ne mogu ju izbjeći u profesionalnom okruženju.

16 godina
neaktivan

Flashblock  i ćao ;)

A što se tiče "običnih" korisnika - tipa starijih ljudi, ova blokiranja im nisu trebala..

14 godina
neaktivan

Nek rađe porade na Syncu, koji vec par dana ne radi dobro

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To ce bit cirkus i pol, pa na dan pređem 30 strancia necu valjda svaki put klikat na te gluposti. Chrome ih je prestigao i sad ovi neznaju vise sta rade

1 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
ant_p kaže...

Nije to poanta, već ovo dolje:

HomoScepticus kaže...

Shagmans2 kaže...

Flash po defaultu nije uopce instaliran u windowsu a kamoli omogucen u Firefoxu, tako da je korisnik onaj koji sam sebi "uvali" flash na pc (ovo govorim za FF, chrome ima ugraden flash)

17 godina
neaktivan

Ovo će utjecati na izgled interneta kakvim ga poznamo danas:

http://w3techs.com/technologies/overview/client_side_language/all

Not.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Super vijest za Firefox i njegove korisnike!

Nisam znao da su Java i Silverlight toliko popularni i omiljeni među bugovcima na forumu.{#}

Možda dio njih nema ni pojma što je to pa samo traže izgovor da seru po Firefoxu? {#} Ponekad imam dojam da ovdje prevladavaju djeca i tinejdžeri. Pa čak i vaš savršeni Chrome svaki put pita želite li pokrenuti Javu, to niste znali? Java nije JavaScript! Java applet i Silverlight plugin koristi samo 0.2% web stranica! To je samo jedna od 500 stranica i to najćešće u zlonamjerne svrhe osim ako se radi o nekoj specifičnoj namjeni. Ako nekome baš treba Java on ne riskira jer dobro zna za što ju koristi. Java neće biti blokirana nego samo onemogućena. Zar je toliko teško jednom kliknuti na dio stranice koji koristi javu/silverlight dvaput godišnje po potrebi? Osim toga, korisnici će moći konfigurirati da je uvijek omogućen ili onemogućen pojedini dodatak. Java je napuhani bloatware, bezveze zauzima radnu memoriju, usporava preglednik i računalo, predstavlja veliki sigurnosni rizik a uglavnom ničemu ne služi... Ne sjećam se kad sam ju zadnji put imao instaliranu. Čak je i odjel za nacionalnu sigurnost u SAD-u rekao da Java predstavlja velik sigurnosni rizik i savjetuju da se onemogući. Oni koji bi da se i Flash onemogući pišu gluposti, pa koristi ga 20% stranica, prosječni korisnik želi da mu YouTube radi!

Ako se netko prepozano u opisu neka slobodno da thumb down a ako sam nešto krivo napisao volio bi da me educirate!

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 20:53 (DragonShit).

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Super vijest za Firefox i njegove korisnike!

Nisam znao da su Java i Silverlight toliko popularni i omiljeni među bugovcima na forumu.{#}

Možda dio njih nema ni pojma što je to pa samo traže izgovor da seru po Firefoxu? {#} Ponekad imam dojam da ovdje prevladavaju djeca i tinejdžeri. Pa čak i vaš savršeni Chrome svaki put pita želite li pokrenuti Javu, to niste znali? Java nije JavaScript! Java applet i Silverlight plugin koristi samo 0.2% web stranica! To je samo jedna od 500 stranica i to najćešće u zlonamjerne svrhe osim ako se radi o nekoj specifičnoj namjeni. Ako nekome baš treba Java on ne riskira jer dobro zna za što ju koristi. Java neće biti blokirana nego samo onemogućena. Zar je toliko teško jednom kliknuti na dio stranice koji koristi javu/silverlight dvaput godišnje po potrebi? Osim toga, korisnici će moći konfigurirati da je uvijek omogućen ili onemogućen pojedini dodatak. Java je napuhani bloatware, bezveze zauzima radnu memoriju, usporava preglednik i računalo, predstavlja veliki sigurnosni rizik a uglavnom ničemu ne služi... Ne sjećam se kad sam ju zadnji put imao instaliranu. Čak je i odjel za nacionalnu sigurnost u SAD-u rekao da Java predstavlja velik sigurnosni rizik i savjetuju da se onemogući. Oni koji bi da se i Flash onemogući pišu gluposti, pa koristi ga 20% stranica, prosječni korisnik želi da mu YouTube radi!

Ako se netko prepozano u opisu neka slobodno da thumb down a ako sam nešto krivo napisao volio bi da me educirate!

Iako se generalno slažem sa napisanim, mislim da nemaš potpune informacije kada pišeš: "Java je napuhani bloatware, bezveze zauzima radnu memoriju, usporava preglednik i računalo, predstavlja veliki sigurnosni rizik a uglavnom ničemu ne služi...". Java je jako moćna. Jako. Ali ako koristiš aplete, ispada da imaš više problema nego koristi. No ima više do Jave od apleta, puno puno više. Malo prouči cijeli jezik, pa vidi sam.

13 godina
protjeran

Mislim da sam dovoljno dobro proucio javu da mogu konstatirati da je ista smece. Nije losa za koristiti ukoliko moras napravit aplikaciju za vise razlicitih platformi. No nikad i nikako neces uspjet postici da ta aplikacija radi kao nativne. Ni blizu. Pogledaj samo Eclipse, Netbeans i sl. kvazi IDE rjesenja. Morao sam jedan projekt prije 2-3 godine dovrisiti preko eclipsea... Jadna majka onom koji mora koristiti taj IDE. Spor, trom i konstanti bugovi. Da ne bi bilo da je do mene, radio sam preko laptopa i desktopa (zavisi dal sam bio kod klijenta ili doma/firmi), uvijek ista stvar.

Za jedan poker klijent nazalost je odabran java kao backbone. Nakon 3 godine problema sa istom backbone je napisan iznova u C++. Od tad nikakvih problema.

Mozemo i u detalje, no iskreno, ni volje a ni zelje nemam, jer svoje misljenje o java-i nikad necu promjenit. Osim ukoliko istu ne promjenu uzduz i poprijeko. A to naravno nece nikad napravit. I da, ne pricam o jeziku, vec o samoj platformi (nije upuceno direkt tebi, vec sam primjetio da dosta ekipe ovdje mijesa to dvoje).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stoji sve što si napisao, osobne preferece su osobne. C++ je brži (iako neke stvari kod java su bome blizu c++ (ne C) kompajliranog koda).

Ali ima jedna sitnica koja ne bih rekao da će se u skorije vrijeme promjeniti - puno je lakše odškolovati Java/.Net programera nego C programera. C++ je istina nekako negdje u sredini.

No, dakleko sam od teme otišao.

++za disable {#}

15 godina
neaktivan
MatrixX kaže...

Flashblock  i ćao ;)

A što se tiče "običnih" korisnika - tipa starijih ljudi, ova blokiranja im nisu trebala..

Od kada postoji click to play ja sam maknuo flashblock i podesio click to play da mi blokira flash. Lijepo, univerzalno rješenje za sve plugine treće strane i uz to još integrirano.

PlayMaker10 kaže...

To ce bit cirkus i pol, pa na dan pređem 30 strancia necu valjda svaki put klikat na te gluposti.

Zašto misliš da ćeš morati klikati? Zar svaka stranica koju posjetiš sadrži java applet ili silverlight sadržaj koji baš želiš vidjeti?

HrcHC kaže...

Nek rađe porade na Syncu, koji vec par dana ne radi dobro

Zar doista ne shvaćaš da se određeni timovi bave određenim stvarima koje su im dodjeljene i da tim koji je uveo ove izmjene nema nikakve veze sa Syncom, ili samo trolaš?

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 18:29 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice