@Miro - Pitaj Olega zašto me nema :)
Imagine cup je dobro osmišljeno natjecanje, meni osobno nije jasan slab odaziv studentskih timova - ili ipak kod nas nema toliko mladih ljudi koji su u stanju organizirat jedan projekt s glavom i repom koliko bismo mi voljeli mislit da ima. Imagine cup po meni nije natjecanje ni u programiranju, ni u revolucionarnosti tehničkog rješenja, već u sposobnosti osmišljavanja i izvedbe jednog konkretnog projekta i njegove adekvatne prezentacije što je u biti stvarna životna situacija u kojoj će se ti mladi ljudi kasnije naći. Mislim da je najveća vrijednost ovoga natjecanja upravo to što mladi ljudi na živom primjeru uče što sve treba da bi jedan projekt zaživio i prepliću znanje s kolegama drugačijih afiniteta i sposobnosti. Pogotovo je korisno kada je mentor tip poput ovogodišnjeg mentora pobjedničkog tima koji usprkos mladosti posjeduje širok spektar znanja i veliki entuzijazam i ljubav prema poslu koji očito zna prenijeti na kolege. U raspravu o porijeklu ideja za projekte neću ulaziti - to treba ostaviti na dušu samim natjecateljima i ocjenjivačkom sudu.
Mislim da je upravo ovo natjecanje s malobrojnim prijavama nažalost dokaz za moju davnu tvrdnju kako u Hrvatskoj ne možeš skupit 5 dobrih programera za dobar projekt jer kad treba radit svi misle da su zvijezde i da bi upravo oni trebali biti šefovi ili imat veća prava. Tek kad ih stranac zgazi čizmom onda ne postavljaju pitanja nego štrikaju i donose dobit svojim gazdama tisućama kilometara daleko.