Explorer ime mijenja, a ikonu?

poruka: 55
|
čitano: 7.523
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Explorer ime mijenja, a ikonu?".
17 godina

Chrome i Firefox su bolji.

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
Moj PC  
12 5 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Explorer ime mijenja, a ikonu?
ako izravnate te spice, slicilo bi kao nacisticki simbol
11 godina
neaktivan

mjenja ime jer im je dosta da ga ismijavaju hahahahaha 

8 1 hvala 0
17 godina

Vuk ikonu mijenja, ali ćud nikada.

I'm silicon-based life-form
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 16:00 (kowach).
Moj PC  
7 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Novi i brži način da skinete pravi browser.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
9 7 hvala 2
16 godina
g12356 kaže...

Baš me zanima osim ove glupe i otrcane fore koju si napisao, što smatraš pod "pravim" preglednikom? Dosta sam bio na Firefoxu, stvarno ima dobrih strana, ali se, da prostiš vuče kao krepana mačka! U žudnji za brzim i jednostavnim preglednikom, provao sam Operu, računajući da je to ona "dobra stara Opera" iz prijašnjih godina. Prvo sam vrijeme čak i bio zadovoljan, dok nisam skužio da je još sporija i tromija od Firefoxa, mada bazirana na slavnom Chromniumu. O gutanju memorije i resursa pri otvaranju svakog novog taba neću ni pričati. Uvjeren sam da niti jedan današnji browser po brzini ne može nadmašiti IE11, pa koliko vi god žmirili na to. Što če biti sa Spartanom, ne znam, nisam ga provao jer sam pomalo umoran od svih tih sranja...ostala je Opera, pa neka mi Bog pomogne!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
13 godina
BlackMoon kaže...
g12356 kaže...

Baš me zanima osim ove glupe i otrcane fore koju si napisao, što smatraš pod "pravim" preglednikom? Dosta sam bio na Firefoxu, stvarno ima dobrih strana, ali se, da prostiš vuče kao krepana mačka! U žudnji za brzim i jednostavnim preglednikom, provao sam Operu, računajući da je to ona "dobra stara Opera" iz prijašnjih godina. Prvo sam vrijeme čak i bio zadovoljan, dok nisam skužio da je još sporija i tromija od Firefoxa, mada bazirana na slavnom Chromniumu. O gutanju memorije i resursa pri otvaranju svakog novog taba neću ni pričati. Uvjeren sam da niti jedan današnji browser po brzini ne može nadmašiti IE11, pa koliko vi god žmirili na to. Što če biti sa Spartanom, ne znam, nisam ga provao jer sam pomalo umoran od svih tih sranja...ostala je Opera, pa neka mi Bog pomogne!

pravi browser = browser koji radi! al zaista :D

15 godina
LudaRajcica kaže...

pravi browser = browser koji radi! al zaista :D

Rade svi.

Chrome, Firefox, IE, Opera, Safari... svi rade bez problema.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
g12356 kaže...

https://html5test.com/compare/browser/chrome-39/firefox-35/ie-TP/opera-26/safari-8.0.html

http://www.pcworld.com/article/2605933/browser-comparison-how-the-five-leaders-stack-up-in-speed-ease-of-use-and-more.html?page=2

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2365692,00.asp

http://www.slideshare.net/MID_AS/browser-performance-tests

http://www.w3schools.com/cssref/css3_browsersupport.asp

A uz to si sa IE-om osuđen i na inferioran operacijski sutav i druge MS tehnologije.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
13 godina
protjeran
g12356 kaže...

bio i ostao. IE je poluproizvod, osim brzine nema ništa bitno. nema funkcionalnost, proširenja, izgled i još trza (rita) se ko kobila pri surfanju što me strahovito iritira i na takav način ne mogu surfati. da se razumjemo ne postoji savršen browser. ni blizu, ali za moje potrebe najmanje zlo je FF. IE ne bi uporabio ni pod prijetnjom oružja. ne bojte se iz MS-a nikad u skorijoj prošlosti nije izašao dobar browser pa neće ni sada. vuk dlaku mijenja...

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 18:14 (glagoljica).
15 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
g12356 kaže...

bio i ostao. IE je poluproizvod, osim brzine nema ništa bitno. funkcionalnost, proširenja, izgled, trza (rita) se ko kobila pri surfanju još gore nego chrome. da se razumjemo ne postoji savršen browser. ni blizu, ali za moje potrebe najmanje zlo je FF. IE ne bi uporabio ni pod prijetnjom oružja. ne bojte se iz MS-a nikad u skorijoj prošlosti nije izašao dobar browser pa neće ni sada. vuk dlaku mijenja...

Pogledaj malo benchmarke,nema ni brzinu,osim brzinu pri paljenju programa koja je najmanje bitna stvar na svijetu.

13 godina
protjeran

testirao sam ga na svom kompu iz hladnog starta ošišao je chrome za nekoliko sekundi, razlika ogromna. dalje se neću zamarat s tim jer mi je brzina apsolutno nebitna. težim proširenjima, izgledu, funkcionalnosti i užitku surfanja, a to ima samo FF.

A lie does not become truth wrong does not become right and evil does not become good just because it is accepted by a majority
15 godina
neaktivan

Ok.Ali meni je brzina učitavanja stranica najvažnija za užitak u surfanju.

;Međutim svi smo različiti pa ostanimo na tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
g12356 kaže...

- kaže linux juzer? Pa otkrij nam tajnu, kako to radiš IEom, wine?

Browser je stvar izbora, ako postoji OS kompatibilna verzija juzer može birati, u pravilu barem desetak različitih. Nema pogrešnog izbora, tj svaki razlog juzera je dovoljno dobar.

Konkretan razlog, npr od 2 mj, java 8.40/45 Chrome nije radio, do prošlog tjedna.. tad nije izbor, sad je opet stvar izbora ukoliko udovoljava potrebama. Support banaka je npr IE/FF/Chrome/Safari sporadično i Win(xp-8)/Ubuntu(RH,SLES)/OSX-7-8. Ostalo nije izbor a surfanje nije jedina upotreba.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Šta vi na kernelu znate šta je pravi browser. I po tom ste pitanju zakinuti 

IE TP/Project Spartan/Microsoft Edge još nije gotov. Kad se uvede sve ovo: https://status.modern.ie biće po svemu na nivou, ako ne i bolji od ostalih. Već sad kad se uključe neke opcije na zadnjem Win10 IP HTML5 rezultat mu ide preko Safarija, i blizu Firefoxa...

Što se mene tiče, ja sam dugogodišnji korisnik Opere, a isprobao sam sve živo. Pogotovo nakon Operinog napuštanja vlastitog Presto enginea. Ali na Windows 10 ću imati instaliran samo Vivaldi, pored Edgea.

17 godina

Svaki browser na koji ne mogu staviti bloker reklama kao adblock i ublock me ne zanima. Ako ne bude imao podršku barem za te dve ekstenzije i dalje če služiti samo da na svježe instaliranim windowsima skinem drugi preglednik.

''It's not broken, It's a game feature''
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 19:56 (Hummer).

10 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

IE je od verzije 8 ok browser (nisam ga baš koristio puno,ali dovoljno da steknem neki dojam), no eto FF ima ono nešto + proširenja itd.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 20:02 (zerocool12).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
g12356 kaže...

- kaže linux juzer? Pa otkrij nam tajnu, kako to radiš IEom, wine?

Browser je stvar izbora, ako postoji OS kompatibilna verzija juzer može birati, u pravilu barem desetak različitih. Nema pogrešnog izbora, tj svaki razlog juzera je dovoljno dobar.

Konkretan razlog, npr od 2 mj, java 8.40/45 Chrome nije radio, do prošlog tjedna.. tad nije izbor, sad je opet stvar izbora ukoliko udovoljava potrebama. Support banaka je npr IE/FF/Chrome/Safari sporadično i Win(xp-8)/Ubuntu(RH,SLES)/OSX-7-8. Ostalo nije izbor a surfanje nije jedina upotreba.

zapravo nekima radi u winue.

Bilal kaže...
g12356 kaže...

Šta vi na kernelu znate šta je pravi browser. I po tom ste pitanju zakinuti 

IE TP/Project Spartan/Microsoft Edge još nije gotov. Kad se uvede sve ovo: https://status.modern.ie biće po svemu na nivou, ako ne i bolji od ostalih. Već sad kad se uključe neke opcije na zadnjem Win10 IP HTML5 rezultat mu ide preko Safarija, i blizu Firefoxa...

Što se mene tiče, ja sam dugogodišnji korisnik Opere, a isprobao sam sve živo. Pogotovo nakon Operinog napuštanja vlastitog Presto enginea. Ali na Windows 10 ću imati instaliran samo Vivaldi, pored Edgea.

https://nogui.wordpress.com/2009/08/07/links2-graphical-browser-on-the-command-line/ 

13 godina
neaktivan

Slazem se da je IE 11 vrlo dobar browser. I ja sam imao slicna iskustva. Danasnji Firefox je uzasno spor. Google Chrome trosi jako mnogo resurse i harderska acceleracija za videa mu ne radi dobro, ako uopste radi. Samo IE 11 radi glatko i bez problema.

Sto se tice pluginova, ima AdBlock Plus i za Internet Exploreru.

1 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Hummer kaže...

Svaki browser na koji ne mogu staviti bloker reklama kao adblock i ublock me ne zanima. Ako ne bude imao podršku barem za te dve ekstenzije i dalje če služiti samo da na svježe instaliranim windowsima skinem drugi preglednik.

vrlo jednostavan odgovor, kratak i jasan! naravno, dalo bi se navest još (za mene) neophodnih proširenja koje moram imat kao što su npr. you tube video downloader, flashgot, downthemall, etc...

zerocool12 kaže...

IE je od verzije 8 ok browser (nisam ga baš koristio puno,ali dovoljno da steknem neki dojam), no eto FF ima ono nešto + proširenja itd.

nije stvar u "onom nečem" nego u kvaliteti koju ostali browseri nemaju (da se ne ponavljam pročitati moje prethodne postove na ovom topicu). evo jednog malog, ali meni jako bitnog detalja: kako dodajete ikonicu u bookmarks bar vi koji ne koristite FF? ja je samo odvučem. nema klikova, ničeg. pošto puno radim s bookmarksima i dodajem ih (i brišem) svakodnevno ova mi je funkcija zlata vrijedna. neću nabrajati još takvih detalja trebalo bi mi pet minuta tipkanja.

Strafeb kaže...

Slazem se da je IE 11 vrlo dobar browser. I ja sam imao slicna iskustva. Danasnji Firefox je uzasno spor. Google Chrome trosi jako mnogo resurse i harderska acceleracija za videa mu ne radi dobro, ako uopste radi. Samo IE 11 radi glatko i bez problema.

Sto se tice pluginova, ima AdBlock Plus i za Internet Exploreru.

FF je spor, ali ne i užasno spor. ako ukloniš adone postaje puno brži zato ja od njih konstantno imam samo ad block plus, a ostale instaliram i deinstaliram po potrebi što je prava šala jer je dodavanje i uklanjanje adona na FF dječija igra za razliku od IE 11 adblocka (ostale nisam probao), dok GC nema ni jedan adon koji mi treba, no uklanjanje mu je jednostavno slično kao u FF.

i da, dobro si me sjetio GC ne želi play-at svaki video na YT. neprihvatljivo. a što se tiče IE11 adblocka to nije ad block koji se kvalitetom ni približno može mjerit s FF adblock plusom jednostavno je promašaj, a nakon instalacije koja je kud i kamo kompliciranija nego kod FF (kao da instaliraš av program), imao sam problema da IE11 adblock uklonim. čak ni moćni revo ga nije mogao deinstalirat pa sam morao ić na system restore point!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 20:50 (glagoljica).
17 godina

IE 11 daleko najbolji. Koristio sam FF i Chrome intenzivno duze vrijeme, i na kraju napustio.

Ff prespor, Chrome mi nije radio dobro s nekim sajtovima (npr. video na Coursera.org blokirao tada, i sl.) Kakva je sada situacija me ne zanima, IE mi jednostavno radi.

Preko 50% kriticara su djeca koja kontaju da instalacijom alternativnog browsera postaju "power-useri".

2 4 hvala 0
11 godina
neaktivan

činjenica je da nije Firefoxa ljudi bi mislili da je normalno da IE ima više rupa od švicarskog sira. 

13 godina
protjeran
Markić7 kaže...

činjenica je da nije Firefoxa ljudi bi mislili da je normalno da IE ima više rupa od švicarskog sira. 

možeš obrazložit to?

http://internet-browser-review.toptenreviews.com/

16 godina
neaktivan

da se razjasni jedna stvar. ne mijenja niti ime niti ikonu. edge je skroz novi browser. internet explorer kao takav će i dalje biti prisutan u win 10 zbog kompatibilnosti sa starim web aplikacijama.

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
zerocool12 kaže...

nije stvar u "onom nečem" nego u kvaliteti koju ostali browseri nemaju (da se ne ponavljam pročitati moje prethodne postove na ovom topicu). evo jednog malog, ali meni jako bitnog detalja: kako dodajete ikonicu u bookmarks bar vi koji ne koristite FF? ja je samo odvučem. nema klikova, ničeg. pošto puno radim s bookmarksima i dodajem ih (i brišem) svakodnevno ova mi je funkcija zlata vrijedna. neću nabrajati još takvih detalja trebalo bi mi pet minuta tipkanja.

ctrl+d.

Ono nešto je ona kvalitetna koja proizlazi iz dugogodišnjeg iskustva i aktivnog rada na poboljšanju preglednika (što MS baš i nije radio redovito) - znači "ono nešto".

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
protjeran
zerocool12 kaže...

ctrl+d.

Ono nešto je ona kvalitetna koja proizlazi iz dugogodišnjeg iskustva i aktivnog rada na poboljšanju preglednika (što MS baš i nije radio redovito) - znači "ono nešto".

ctrl+d na FF ti je kompliciranija inačica standardnog dodavanja bookmarks u bb. vjerojatno je slično i kod druga dva browsera. ova opcija odvlačenja u bb kod FF je revolucionarna.

istina je da IE izbaci inačicu browsera i ne radi nikakva poboljšanja dok ne izbaci drugu verziju za godinu i više dana.

13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A uz to si sa IE-om osuđen i na inferioran operacijski sutav i druge MS tehnologije.

Molim?
Nije mi jasan tvoj komplex, na svakoj temi koja ima veze sa Microsoftom bacaš linkove i govoriš kako je open source bolje, kako je Linux majka, pa koristi ga ko ti brani. 

Jesi li ikako probao Edge pa stavljaš komentare?

17 godina

Neo, pusti djecu da se zabavljaju.

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

IE je već odavno na rubu, a sad će biti i službeno - EDGE.   

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 21:49 (zOOm).
15 godina
neaktivan
neo.gz kaže...
g12356 kaže...

Molim?
Nije mi jasan tvoj komplex, na svakoj temi koja ima veze sa Microsoftom bacaš linkove i govoriš kako je open source bolje, kako je Linux majka, pa koristi ga ko ti brani. 

Jesi li ikako probao Edge pa stavljaš komentare?

Prvo potaknem rasprave a onda pokušam dodati zanimljiv spin na njih.Rasprave-tome forumi služe.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice