Dostupan MeeGo 1.2

poruka: 20
|
čitano: 7.342
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dostupan MeeGo 1.2".
16 godina
protjeran
Dostupan MeeGo 1.2

kad bi neko portao meego na desire, da se u popunosti rijesim jadnog androida...

bilo bi i maemo lijepo da se porta, al radije meego posto vec imam jedan maemo uredaj

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

6 8 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Dostupan MeeGo 1.2
grimyHR kaže...

kad bi neko portao meego na desire, da se u popunosti rijesim jadnog androida...

bilo bi i maemo lijepo da se porta, al radije meego posto vec imam jedan maemo uredaj

a jesi isprobao dual boot maemo&meego na n900(pretpostavljam da nemas finsku testnu platformu za maemo/meego?zaboravio sam kako se zove,awaya ili nesto slicno?!?)?

EDT: pronasao sam naziv,Aava a link je ispod

http://www.aavamobile.com/

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 17:25 (dasHHa).
15 godina
neaktivan

pa zasto onda koristis/kupio taj "jadni" android? bar danas ima mobilnih OS-ova za birat...

15 godina
protjeran
grimyHR kaže...

Pričekaj 6 ili 7 mjesec kada će HP izdati Pre 3 s WebOS-om pa da onda koristiš pošten OS {#}... Inače nisam previše polagao nade u taj MeeGO ali kako WebOS i WP7 napreduju puževim korakom i kako je RIM orijentiran na poslovnjake i kako manje više svi bježe sa Symbiana, ima još uvijek realne šanse da zasjedne na treće mjesto iza iOS-a i Androida...

Emocije su poput vala, nikad ne zadrže isti oblik…
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

Zašto si uopće uzeo Desire/Android?

Zašto nisi ostao na uvijek "najboljem" Symbianu?  Ili uzeo još jednu N900?

http://androoolog.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Pa vjerojatno jer je povjerovao svima kako je android najbolji na svijetu

pa ono njemu ipak nije

mada je sve dobro što znaš koristiti, stvar navike

meni je N900 najbolje što sam vidio, mome prijatelju ne valja ništa ni iphone ni N900,ni android, najbolji mu mali sony ericsson mobitel i kaže da je bacio pare na zadnji iPhone

koliko ljudi toliko ćudi, zato i ima toliko modela na tržištu

a neki prođu bolje,a neki gore

ja jedva čekam neki meego model da ga probam, ne mora biti od nokie, nisam fan nijedne firme

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 21:59 (sailor1).
16 godina
protjeran
dasHHa kaže...
grimyHR kaže...

a jesi isprobao dual boot maemo&meego na n900(pretpostavljam da nemas finsku testnu platformu za maemo/meego?zaboravio sam kako se zove,awaya ili nesto slicno?!?)?

EDT: pronasao sam naziv,Aava a link je ispod

http://www.aavamobile.com/

ma probao sve i svasta na n900, trenutno u dual bootu maemo i debian

16 godina
protjeran
irmascher kaže...

pa zasto onda koristis/kupio taj "jadni" android? bar danas ima mobilnih OS-ova za birat...

Šef kaže...
grimyHR kaže...

Zašto si uopće uzeo Desire/Android?

Zašto nisi ostao na uvijek "najboljem" Symbianu?  Ili uzeo još jednu N900?

radi hypea, viska para i dobre prilike, a tad jos nisu S^3 mobovi izasli, vise manje da vidim kak je to bolji os od symbiana i znas sta? nije, ni najmanje, sto se os-a tice symbian je bog i batina u usporedbi s androidom, sramota da se to pokrece na linux kernelu, a da ne spominjem da punokrvne linux distre rade glatko na tom hardveru... i sta ce mi dvije nokije n900

15 godina
neaktivan
Dostupan MeeGo 1.2

Kruze glasine, neke i dokumentirane, da Nokia ubrzo izlazi sa nasljednikom onog cuda od N900.

Prema nekim izvorima biti ce to telefon samo za developere, a prema drugima telefon za "mase". Prema trecima izbaciti ce dva modela, s qwerty tipkovnicom (za developere) i bez nje (za mase no samo 100 000 komada)...

Kad je ta tvrtka u pitanju, svakakve nelogicnosti su moguce. 

LG je nedavno izasao u javnost sa vijescu da razvija MeeGo telefone i prvi modeli (ili model) bi trebali biti predstavljeni valjda slijedeci tjedan na Meego konferenciji u San Francisku.

Kod mene cudna situacija, nakon dvije godine druzenja s N900 ne znam sto drugo da kupim kada me jednom prestane sluzit osim Maemo/MeeGo telefona.

Okusao sam se sa svim mobilnim operativnim sustavima vrijednim spomena (iPhone 3GS lezi u kutku sobe; cura ima predivan bijeli Desire; Symbian Nokiu N79 sam poklonio kad sam kupio 3GS; Prije kojih tjedan dana posudjenom Mobilnom Win7 Samsungu sam probao "vaditi mast" no tu nema nicega previse za izvadit, barem ne s ovom inacicom softvera :-)) i nista ne ostavlja dojam moci, upotrebljivosti i slobode kao stari N900.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Jel radi to i na Ericssonu R320s?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
mapir kaže...

Kruze glasine, neke i dokumentirane, da Nokia ubrzo izlazi sa nasljednikom onog cuda od N900.

Prema nekim izvorima biti ce to telefon samo za developere, a prema drugima telefon za "mase". Prema trecima izbaciti ce dva modela, s qwerty tipkovnicom (za developere) i bez nje (za mase no samo 100 000 komada)...

Kad je ta tvrtka u pitanju, svakakve nelogicnosti su moguce. 

LG je nedavno izasao u javnost sa vijescu da razvija MeeGo telefone i prvi modeli (ili model) bi trebali biti predstavljeni valjda slijedeci tjedan na Meego konferenciji u San Francisku.

Kod mene cudna situacija, nakon dvije godine druzenja s N900 ne znam sto drugo da kupim kada me jednom prestane sluzit osim Maemo/MeeGo telefona.

Okusao sam se sa svim mobilnim operativnim sustavima vrijednim spomena (iPhone 3GS lezi u kutku sobe; cura ima predivan bijeli Desire; Symbian Nokiu N79 sam poklonio kad sam kupio 3GS; Prije kojih tjedan dana posudjenom Mobilnom Win7 Samsungu sam probao "vaditi mast" no tu nema nicega previse za izvadit, barem ne s ovom inacicom softvera :-)) i nista ne ostavlja dojam moci, upotrebljivosti i slobode kao stari N900.

N900 razvaljuje guze svima ostalima.Dostojnog naslednika je zasluzio radi tisucu razloga.Nekoliko screenshota sa moje njoke:

screen 1 screen 1
screen 2 screen 2
screen 3 screen 3
screen 4 screen 4
taskbar taskbar
aplikacije-top aplikacije-top
aplikacije-middle aplikacije-middle
aplikacije-middle aplikacije-middle
aplikacije-bottom aplikacije-bottom
screen lock screen lock
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 18:54 (dasHHa).
15 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

N900 razvaljuje guze svima ostalima.Dostojnog naslednika je zasluzio radi tisucu razloga.Nekoliko screenshota sa moje njoke:

Krasno! Personalizirano s ukusom, bas kako treba.

Nego sta, nego da je zasluzio dostojnog nasljednika - no Nokia vec dulje vrijeme ne vuce logicne poteze..

Vidjet cemo sta ce od svega ispast.

15 godina

na N900 mi se najviše sviđa integracija skype-a i gmaila u sam telefon i imenik.

16 godina
neaktivan
krikesa kaže...

na N900 mi se najviše sviđa integracija skype-a i gmaila u sam telefon i imenik.

I meni, to me najviše oduševilo

nadam se da ce na MeeGo biti isto tako, i da će izaći telefoni s njime, od Nokie, ali i od LG-a kako se priča

17 godina
neaktivan
krikesa kaže...

e upravo to,integrirani svi servisi,adrese,lokacije,IM,drustvene mreze pod kontakte u imeniku.Nema ogranicenja osim u hardverskim limitima.Kod mene je svaki moj servis na koji sam regan on line istovremeno i to zna malo usporit i pokvarit dojam ali i dalje sam prezadovoljan.Nokia nije limitirala podrsku za servise kao sto je to kod iOS ili androida.

dasHHa
16 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

IMHO je moj Android homescreen ljepsi...

dasHHa kaže...
krikesa kaže...

e upravo to,integrirani svi servisi,adrese,lokacije,IM,drustvene mreze pod kontakte u imeniku.Nema ogranicenja osim u hardverskim limitima.Kod mene je svaki moj servis na koji sam regan on line istovremeno i to zna malo usporit i pokvarit dojam ali i dalje sam prezadovoljan.Nokia nije limitirala podrsku za servise kao sto je to kod iOS ili androida.

Cek, cek, cek malo... 

Pa i na Androidu su ti sinkronizirani svi kontakti s Facebooka, Gmail, Twittera,... u imenik, naravno ako to zelis. 

Kakav limit servisa? Pojasni malo.

http://androoolog.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 14:19 (Šef).
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
dasHHa kaže...

IMHO je moj Android homescreen ljepsi...

dasHHa kaže...
krikesa kaže...

Cek, cek, cek malo... 

Pa i na Androidu su ti sinkronizirani svi kontakti s Facebooka, Gmail, Twittera,... u imenik, naravno ako to zelis. 

Kakav limit servisa? Pojasni malo.

Ponajvise sam mislio na iOS tj razgrizene jabuke.

dasHHa
15 godina
neaktivan
Dostupan MeeGo 1.2

Multitasking, to jest task manager desktop layer na N900 rastura i cini razliku, niti na jednoj drugoj mobilnoj platformi to nije tako dobro implementirano.

Doslovno mozete otvarati aplikacije i dokumente koliko vas volja te u stvarnom vremenu na umanjenim desktop prozorima pratiti izmjene  (npr. otvaranje visestrukih web stranica), slicno kao funkcija Expose unutar Mac OS sustava.

Na Androidu mi nedostaje takva fleksibilnost, task i file manager nisu mi po volji. Istina, mogu se stvari dovesti u red vanjskim aplikacijama (npr Astro ili Advanced Task Killer i sl.) no nije to tako dobro rijeseno. Pije par sati bas sam usporedjivao sustave u nedostatku pametnijeg posla {#} (slika).

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 1:18 (mapir).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
protjeran
mapir kaže...

Multitasking, to jest task manager desktop layer na N900 rastura i cini razliku, niti na jednoj drugoj mobilnoj platformi to nije tako dobro implementirano.

Doslovno mozete otvarati aplikacije i dokumente koliko vas volja te u stvarnom vremenu na umanjenim desktop prozorima pratiti izmjene  (npr. otvaranje visestrukih web stranica), slicno kao funkcija Expose unutar Mac OS sustava.

Na Androidu mi nedostaje takva fleksibilnost, task i file manager nisu mi po volji. Istina, mogu se stvari dovesti u red vanjskim aplikacijama (npr Astro ili Advanced Task Killer i sl.) no nije to tako dobro rijeseno. Pije par sati bas sam usporedjivao sustave u nedostatku pametnijeg posla {#} (slika).

Kakve "vanjske" aplikacije?! LOL

Imas da instaliras tjedan samo file managere koliko ih ima... A sto se tice fleksibilnosti android moze da izgleda kao windows phone 7 ako bas zelis.

Ti si zagrebao po povrsini i doneses zakljucak kao moj deda kad ga je prvi puta uhvatio u ruku.

15 godina
neaktivan
bnaci kaže...
mapir kaže...

Kakve "vanjske" aplikacije?! LOL

Imas da instaliras tjedan samo file managere koliko ih ima... A sto se tice fleksibilnosti android moze da izgleda kao windows phone 7 ako bas zelis.

Ti si zagrebao po povrsini i doneses zakljucak kao moj deda kad ga je prvi puta uhvatio u ruku.

Trebao bi radit tjedan dana na Maemu, sto je nesto najblize cistokrvnom (desktop-laptop) OSu koliko god je neki telefon do sada dosao, pa bi shvatio razliku. Mozda to tako u mobilnom svijetu ne treba biti, ali meni odgovara.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice