DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6

poruka: 989
|
čitano: 84.440
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6".
13 godina
neaktivan
Re: DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6
Friday kaže...

Invaziju na ostatak svijeta u 1 i 2 sv ratu nije izvršila njemačka nego pojedinci {#}

Meni je na HTC One M7 prisutan onaj ljubicasti sum pri fotografiranju u tamnijim uvjetima. Bas me zanima tko je odlucio (imenom i prezimenom) da se u One-u koristi taj senzor i koji je inzenjer (imenom i prezimenom) projektirao taj senzor.

HTC uopce ne smatam krivim za to.

16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Friday kaže...

Invaziju na ostatak svijeta u 1 i 2 sv ratu nije izvršila njemačka nego pojedinci {#}

Meni je na HTC One M7 prisutan onaj ljubicasti sum pri fotografiranju u tamnijim uvjetima. Bas me zanima tko je odlucio (imenom i prezimenom) da se u One-u koristi taj senzor i koji je inzenjer (imenom i prezimenom) projektirao taj senzor.

HTC uopce ne smatam krivim za to.

Možda privatno razmatraju tužbu protiv njega! {#}

Freak Show Inc.
15 godina
Bluemax, zašto nisi zamjenio uređaj?
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
odjavljen
sardax kaže...

Nisu još našli inžinjera koji je kriv!

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Zato jer me nije briga. Za fotografiju koristim ozbiljniju opremu i draze bi mi (a i jeftinije) bilo da uopce nemam kameru nego jedan dan biti bez mobitela.

Ciao sam u HTC One temi kako je ekipa vracala mobitel, pa dobivala za par dana novi, pa opet isto, pa ispocetka.... meni takva gnjavaza ne treba, radje ovako.

16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Tonči kaže...

Ne kužim tvoj komentar... Pokušavaš reći da je kritika osobna jer je Apple zaštićen meni kao fanboyu? LE LOL? - Uvijek je kriva osoba ili više njih, ne svakako cijela kompanija, ne radi se o pravnom sukobu, nego o propustu u procesu.

Apsolutno pogresno. Kriva je kompanija. Uvijek. Na tom iPhoneu ili iOS-u ne pise ime i prezime covjeka nego Apple.

Tvojom logikom uvijek bi se moglo pronaci krivca imenom i prezimenom pa kompanije nikad ne bi bile krive ni odgovorne za nista. 

Kao i krivnje, takodjer bi se i zasluge mogle svesti na ime i prezime pa onda Apple nije za nista ni zasluzan.

Kompanija stoji iza svojih uposlenika i proizvoda i kriva je za sve lose a zasluzna za sve dobro vezano uz svoje proizvode i usluge. U krajnjoj liniji, oni su ti koji su te ljude zaposlili.

Mene kao korisnika ne zanima tko je kriv (doduše, u 10.000.000 uređaja, samo 9 uređaja je vraćeno zbog iskrivljenosti pa mi je i to smiješno, nadogradnja je "veća neugodnost"), ali ako razgovaramo o samom slučaju, onda je to bitno - bitno je tko vodi QA, tko je što pustio vani. Nismo u frizerskom salonu, nego na ICT forumu. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
odjavljen

9 uređaja, a na Youtubu i fejsu je više od 9 izvinutih uređaja, tako da... 

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Deawood kaže...

9 uređaja, a na Youtubu i fejsu je više od 9 izvinutih uređaja, tako da... 

Freak Show Inc.
11 godina
Bilo da je kako kazu 9 iskrivljenih uređaja ili 9000 ili 90000 komada svejedno je sad, uz ovakvu "reklamu" i medijski linč steta je nepopravljiva.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
BlueMax kaže...
Tonči kaže...

bitno je tko vodi QA, tko je što pustio vani. Nismo u frizerskom salonu, nego na ICT forumu. 

Ako ti je to toliko bitno, otkriti ću ti : Apple. 

Što se frizerskog salona tiče, tamo nisam bio godinama. Toliko sam škrt na nebitnim stvarima da se sam šišam. 

13 godina

Ako mislite da će nasilno savijanje pokolebat Apple u rekordnoj prodaji grdno se varate!!

Bez obzira na razna pokolebanja i dalje je to odličan mob,znate onu staru poslovicu "za dobrim konjem prašina se diže"

AUDIOFIL
Moj PC  
2 5 hvala 0
16 godina

Pa nitko nije rekao da oce.

Ali dokazuje da im je marza na uredaj bitno veca nego njegova proizvodna cijena

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

1 0 hvala 0
13 godina

MA kome nije,daj ljudi sta mislite da drugi misle na vas,da Samsung,HTS LG..misli više nego Apple??

Apple je stvorio brand i to masno naplačuje ali ruku na srce pravi zaista kvalitetne telefone,izbor je raznolik i ima za svakog ponešto.Svaki njihov potez se gleda kroz povečalo i glasno i javno likuje kad faliju nešto!

Imam doma  iOS i Adndroid uređaje,svi me dobro služe,kad prestanu idem dalje,vjeruje da je ova 6ica (4.7") zaista dobar i budem si uzeo jedno za Novu Godinu,taman u firmi ugovor ističe!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 22:16 (volegradele).
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina

tako.. taman kad hgšrot proda svoje primjerke, dobio bude i tht nadam se sa nekom razumnom cijenom / pretplatom.

Jer eto, ja trenutno polazim na ispit vožnje za Autobus D kat, cijena 12k kn. Rađe to uplatim, nego li hgšrot-u za mob.

0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Nego, čini se da se Plus prelako savija, ali da je 6 manje-više OK.

Evo jedan malo ozbiljniji test, na ovom je cak plus bolji od obicnog.

http://www.iclarified.com/44234/consumer-reports-debunks-iphone-6-bendgate-video

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 10:53 (SupremeCommander).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

"Ozbiljniji test", a pogledaj što ruka radi tim mobitelima, ruka. M8 jako dobro stoji s "bend testom", a 6 slabije jer ostaje trajno, a onda jako loše 6+.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

"Ozbiljniji test", a pogledaj što ruka radi tim mobitelima, ruka. M8 jako dobro stoji s "bend testom", a 6 slabije jer ostaje trajno, a onda jako loše 6+.

Vjerojatno zato što u ovim "ozbiljnijom" testovima pritišću na sredini mobitela, gdje baterija dosta utječe na rigidnost.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
15 godina
SupremeCommander kaže...
Tonči kaže...

Evo jedan malo ozbiljniji test, na ovom je cak plus bolji od obicnog.

http://www.iclarified.com/44234/consumer-reports-debunks-iphone-6-bendgate-video

i očekivalo se da je ovaj bendgate isto kao i antennagate prenapuhano baljezganje applehejtera.

Potpis!
16 godina
Deawood kaže...

Stoje isto jer trajna deformacija i od M8 i od iP6 pocinje na 70lbf-a.

Ali da, zasto vjerovati uredjajima za mjerenje kad ruka daje puno znanstvenije rezultate. {#}

krs i lom krs i lom
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
13 godina
odjavljen
SupremeCommander kaže...
Deawood kaže...

Stoje isto jer trajna deformacija i od M8 i od iP6 pocinje na 70lbf-a.

Ali da, zasto vjerovati uredjajima za mjerenje kad ruka daje puno znanstvenije rezultate. {#}

16 godina
odjavljen

Vidimo gore da je savijanje posebno lagano na jednom mjestu iznad sredine uređaja. "Pravi" test se izvodi niže, na sredini, ovaj ga je slomio rukom na drugom mjestu. Nije uopće poanta u tehnički savršenom testu na sredini, već je i ovo valjano. Ako je uređaj super tvrd na jednom, a mekan na drugom mjestu, mekan je. Yebiga.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Pa nitko nije rekao da oce.

Ali dokazuje da im je marza na uredaj bitno veca nego njegova proizvodna cijena

Još si mlad, naučit ćeš kako funkcionira proizvodnja hi-tech uređaja... Valjda hoćeš.

Pa prije je marza bila u razini cijene komponenti...320$ + 330 marze i tako svugdje...apple samsung htc itd...ocito je sad doslo vrijeme promjene

Btw wired.com je radio review telefona i njima je 6+ gotovo pukla

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Fizička proizvodnja telefona nije jedini trošak. Imaš razvoj, od dizajna i testova do softvera, a zatim imaš i troškove distribucije, marketinga i sl. Sumnjam da će netko to objaviti, ali ti troškovi nisu zanemarivi.

16 godina
Tonči kaže...

Fizička proizvodnja telefona nije jedini trošak. Imaš razvoj, od dizajna i testova do softvera, a zatim imaš i troškove distribucije, marketinga i sl. Sumnjam da će netko to objaviti, ali ti troškovi nisu zanemarivi.

Ako ista firma proizvodi fizički i intelektualni dio, to su mizerni troškovi osim osoblja.

15 godina
Mitch, ne sramoti se. IFixit je izračunao da novi iP košta (procjena djelova) oko 200-250$. Vjerovatno je i manje na količinu, ali to je tek max 50% cijene, a vjerovatno i manje. Marža je čista dobit, a sigurno nije 50-70% cijene uređaja.
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina

Ne razumijem.

850$ kosta. 250$ je proizvodnja

600$ imaju za pokrit ostatak troskova.

???

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Tonči kaže...

Ako ista firma proizvodi fizički i intelektualni dio, to su mizerni troškovi osim osoblja.

Ne kužim što ne kužiš u procjeni vrijednosti tih stvari? Što inače radiš u životu? Sigurno ne u tom sektoru.

Inače, najjeftiniji iPhone 6 košta $650 (3900kn) u slobodnoj prodaji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 20:36 (Tonči).
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Mitch kaže...
Tonči kaže...

Ne kužim što ne kužiš u procjeni vrijednosti tih stvari? Što inače radiš u životu? Sigurno ne u tom sektoru.

Inače, najjeftiniji iPhone 6 košta $650 (3900kn) u slobodnoj prodaji.

Zamisli da Apple spusti cijene telefonima za $100. Nokia, LG, Motorola i Sony prestaju proizvoditi telefone u roku 6 mjeseci. Samsung se orjentira isključivo na super jeftine modele, a ostatak svijeta pravi samo dumb varijante. Apple zapravo iskazuje milosrđe držeći ove cijene zadnjih 7 godina.

16 godina
odjavljen

Ne, ne, nisam to rekao. Samo kažem da cijena nije $200 ako su skupni dijelovi $200.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice