Dobra prodaja Viste

poruka: 42
|
čitano: 3.610
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dobra prodaja Viste".
17 godina
Dobra prodaja Viste

Bog im dao pameti!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobra prodaja Viste
Armor kaže...

Bog im dao pameti!

Nema pameti kad lova puni dzep ;)

MSI 745 ULTRA
Athlon XP 1900+ Thoroughbred-B @ 600Mhz - patio je u proslosti
512Mb DDR 200Mhz
GeForce 4 MX440 @ 250/333
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

hahahahahahaha :D

Ovo me stvarno dobro nasmijalo...

Samo je zaboravio rec da je oko 95% prodanih licenci doslo  po defaultu, na laptopima ili ostalim "brand - name" konfiguracijama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Ma djabe sve XP je prava revolucija... on se moze koristiti jos 10 godina :D

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma xp je smeće, to je bilo za ono vrijeme dobro, on je jedino dobar ovako za poslužiti. Ako smo u toku sa nekom tehnologijom, i idemo dalje, onda vista jedina dolazi u obzir. Stabilna je, sp1 je iasao, i popravio neke stvari, pogotovo kod defragmentacije diska... i da ne nabrajam koje sam stvari ja uocio.  Za sada mi sve radi, i nebi je mjenjao ni pod razno...  A ljudi koji su je popluvali, imali su po 512 rama, ajde i po gigabajt,  normalno da im nije bas ljepo radila, izato su rekli da je smeće. Ona najljepše radi sa 2 gb rama... toliko o visti... za sada  :)

17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Vista - srećo moja.

Vista je 10x bolja od XP-a.Sucelje je prekrasno.Ima 10x vise opcija i mogucnosti.Ponavljam - Vista - sreco moja

Universe and human stupidity are only things for sure.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toshiba kaže...

Ma xp je smeće, to je bilo za ono vrijeme dobro, on je jedino dobar ovako za poslužiti. Ako smo u toku sa nekom tehnologijom, i idemo dalje, onda vista jedina dolazi u obzir. Stabilna je, sp1 je iasao, i popravio neke stvari, pogotovo kod defragmentacije diska... i da ne nabrajam koje sam stvari ja uocio.  Za sada mi sve radi, i nebi je mjenjao ni pod razno...  A ljudi koji su je popluvali, imali su po 512 rama, ajde i po gigabajt,  normalno da im nije bas ljepo radila, izato su rekli da je smeće. Ona najljepše radi sa 2 gb rama... toliko o visti... za sada  :)

Istina. Al se baš ne slažem da je xp smeće jer nam danas treba da bismo ga stavili na slabije mašine i na laptope... al je za ono vrijeme rulao- to je istina

bobo desmra
17 godina
Dobra prodaja Viste

Ma nek Vista zasad ide sto dalje od mog kompa. Kako stvari zasad stoje pola stvari se ne moze vrtiti na Visti. Neka naprave novi sustav baziran na XP-u i svi ce biti sretni.Cool

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Ma nek Vista zasad ide sto dalje od mog kompa. Kako stvari zasad stoje pola stvari se ne moze vrtiti na Visti. Neka naprave novi sustav baziran na XP-u i svi ce biti sretni.Cool

A što se to nemože vrtit na Visti? i ako postoji napiši koje godine je izdan taj softwer...??....
 a na ovo "baziran na xp-u" -vrlo zanimljivo mišljenjeSmijeh

bobo desmra
17 godina

Samo zbroj broj prodanih primjeraka pa dodaj prosjećnu cijenu i vidi koja je to cifra pa onda zakljući kome treba pameti ....

17 godina
neaktivan

Vista je odlična, no moj komp je preslab

Silvonis
17 godina
neaktivan

Sasvim normalni tijek događaja. Novi OS koji polako ali sigurno osvaja tržište (brojčano gledano sve je više ljudi s Vistom na stroju). Naravno, trebalo je preboliti 'dječje bolesti' tipa nedostatak drivera i sl., ali sada nakon SP1 nema razloga za markiranje VIste ako se ima novi hardver Namigiva

P.S. 64 bitna verzija je definitivno 'way to go'...

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Ma vista je predobra, ne bih se vracao na xp vise definitivno.

Mac Pro 2,00GHZ / 3GB FB-DIMM / Nvidia 7300GT 256MB / 2 x 250GB 7,200 16MB cache / Apple Cinema Display 20"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

I ja sam bil skeptičan prema Visti,ali sad kad ju imam duže vremena instaliranu,zadovoljan sam s njom.XP, by by...Bio si dobar kao što je bio win 95,98,2000...etc.Tehnologija ide dalje,nebremo stati na XP-u.

0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Sasvim normalni tijek događaja. Novi OS koji polako ali sigurno osvaja tržište (brojčano gledano sve je više ljudi s Vistom na stroju). Naravno, trebalo je preboliti 'dječje bolesti' tipa nedostatak drivera i sl., ali sada nakon SP1 nema razloga za markiranje VIste ako se ima novi hardver Namigiva

P.S. 64 bitna verzija je definitivno 'way to go'...

Upravo i  samo to!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

evo bas ovih dana slozio novi komp i ubacio unutra original vistu home premium 64bitnu iako sam se namučio da je nadem i da natjeram da svi 32bitni softwari se spajaju na net. To je bio najveci problem. Nakraju se ispostavilo da 64bitni NOD32 neda 32-bitnom softwareu da se spaja na internet

DaDo - gp1

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dobra prodaja Viste

Naravno, ovdje su ljudi zadovoljni vistom, ali samo jednom verzijom iste Ultimate.

home, home basic je totalni nusproizvod s kojim sam se susreo, odnosno sve osim Ultimate verzije je apsolutno smece :)

Najbolje jedan dan odoh kupit neki komad hardware-a i slusam u jednom ducanu kako liq savjetuje covjeku da kupi laptop 3 k skuplji, jer ima zasebnu grafiku.

Ipak treba tjerat tih 5 efekata jel.

Sto se tice prodaje, naravno da je velike kad je microsoft obavezao sve hardware vendore da ju prodaju.

130 milijuna je zapravo mali broj ako uzmes koliko je racunala prodano od izlaska vista sa istom predinstaliranom.

Tako da vista-meni, hold your horses, sad ce jos jedni windowsi... fino je Balmer na vama istestirao i ide se dalje :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Ja u biti nemam nista extra protiv instaliranja viste, tko hoce... neka uziva.

Ali meni se apsolutno GADI sucelje... kad bi postojala opcija da se maknu svi oni debilni search-evi, i sucelje bude kakvo takvo, tj. slicno XP-u (sad vrtim ono classic, jer je aero - kopirano smece)

MA u biti sto me briga?? tko voli nek' izvoli, meni je XP-64 zakon, i koristim ga dok ne izadje neki novi OS...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Na ovo sam bas sad naletio...

Dobra kopija stvarnog stanja :D :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kako moz bit dobra kad zauzima 10x vise resorsa na pc-u ? da bude dobra trebala bi biti po resursima slicna XP-u a mnogo naprednija (sto se tice sigurnosti i novih opcija) a posto tako nije ,nije ni dobra...
koliko se ja secam (mozda gresim) ko je imao ME i hteo preci na XP nije trebao imati neki giga pc
a sa XP na Vistu treba ti 1000e u dzepu i otac koji ce sve to da ti plati.....
glupost...
i josh nesto
neko je spomenuo "Sucelje je prekrasno"
OS(svaki) nije pravljen da bude lep vec da bude funkcionalan,kome je bitan izgled taj...nek se preispita dal mu treba pc uopste...a i ona dobra stara kaze
Spolja gladac iznutra jadac...
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

BUGSu,momče,ono kaj ti od hardvera za vistu treba ,treba ti i na XP-u ak se hočeš igrati,obrađivati audio ili video,delati u AutoCadu,ili slično.Za tebe bi bilo najbolje,pošto te baš briga za sučelje,da si fino nabaviš IBM pa gore instaliraš 95-icu.Ili Orla pa da budeš u DOS-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Sve kužim: novi OS, uhodavanje, navikavanje, nekompatibilnost sa nekim softverima,,, Sve je to normalno kod izlaska novog OS-a. Ali ne kužim zašto nakon instalacije je moja Vista Business zauzimala preko 15 GB na HDD!? Po meni je to bezobrazluk a u odnosu na to rasipanje prostora diska WinXP izgleda kao neki DOSić - kompaktan, brz i optimiziran sustav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...

BUGSu,momče,ono kaj ti od hardvera za vistu treba ,treba ti i na XP-u ak se hočeš igrati,obrađivati audio ili video,delati u AutoCadu,ili slično.Za tebe bi bilo najbolje,pošto te baš briga za sučelje,da si fino nabaviš IBM pa gore instaliraš 95-icu.Ili Orla pa da budeš u DOS-u.

pa jel bi ti zrtvovao sigurnost radi boljeg sucelja? ja ne bi sigurno.... :) 

K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
Dobra prodaja Viste

Vista SP1 je dobra ako joj "legne" hardware (maticna,memorija i grafika) i drivere.

Ako imate chipset drugaciji od Intela (i procesor) neka vam Bog pomogne

P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Vista SP1 je dobra ako joj "legne" hardware (maticna,memorija i grafika) i drivere.

Ako imate chipset drugaciji od Intela (i procesor) neka vam Bog pomogne

Ja imam procesor od AMD-a i Nvidia chipset i nema alpsolutno nikakvih problema.
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
Bugy kaže...

pa jel bi ti zrtvovao sigurnost radi boljeg sucelja? ja ne bi sigurno.... :) 

Pa Vista je u svakom pogledu sigurniji OS od XP-a...

P.S. Lightning, a odakle je Aero kopiran? Imaš li neku referencu za tu izjavu?

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 13:45 (naxeem).
17 godina
neaktivan

To za sigurnost me apsolutno ne zanima, jer sa tog gledista nisam imao problema... NIKAD... ni sa Win98, ni sa WinXp... tako da me to ne zanima. Chobani koji su dovoljno glupi da pokupe neki spyware ili virus su si sami krivi... nije OS kriv.

A da je Aero kopiran... pa referenca mi je recimo vizualna, kad pogledas recimo Mac OS, i Vistu... pa opet ...referenciras... i skuzis da su u M$-u kupili jedan Mac, stavili ga do svog monitora u kojemu su dizajnirali Aero, i pokusali iskopirat sto bolje mogu (onaj "gadget" bar je... ocita kopija...)
17 godina
neaktivan
Misionar kaže...

Sve kužim: novi OS, uhodavanje, navikavanje, nekompatibilnost sa nekim softverima,,, Sve je to normalno kod izlaska novog OS-a. Ali ne kužim zašto nakon instalacije je moja Vista Business zauzimala preko 15 GB na HDD!? Po meni je to bezobrazluk a u odnosu na to rasipanje prostora diska WinXP izgleda kao neki DOSić - kompaktan, brz i optimiziran sustav.

Iskreno, to i mene zanima... sta ne uzme Ultimate oko 20-ak GB?? nisam siguran, a i vise se ne sjecam...

Što su to oni dodali (osim klona Mac-OS sucelja) da zauzima toliko, kad se XP-mogao stisnut na manje od 1GB...
Mozda su texture za Aero :D  stvarno nemam pojma, jedan Crysis zauzima oko 9GB, a od njega vise koristi od Viste, tako da mi stvarno nije jasno sto su sve natrpali unutra...
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

To za sigurnost me apsolutno ne zanima, jer sa tog gledista nisam imao problema... NIKAD... ni sa Win98, ni sa WinXp... tako da me to ne zanima. Chobani koji su dovoljno glupi da pokupe neki spyware ili virus su si sami krivi... nije OS kriv.

A da je Aero kopiran... pa referenca mi je recimo vizualna, kad pogledas recimo Mac OS, i Vistu... pa opet ...referenciras... i skuzis da su u M$-u kupili jedan Mac, stavili ga do svog monitora u kojemu su dizajnirali Aero, i pokusali iskopirat sto bolje mogu (onaj "gadget" bar je... ocita kopija...)
 Imaš li neki screenshot Aera i OSX-a gdje izgledaju slično? Jer, evo, ja upravo imam Macbook s Leopardom i Vistu ovdje pred sobom i apsolutno ne vidim sličnost. Ni blizu.

Što se sigurnosti tiče, ne radi se tu samo o virusima, a vjeruj ni da za viruse i ne moraš znati. Ja ću napisati website i nećeš ni znati da je maliciozan i skupit ćeš nešto. Čak ne moraš ti doći na taj sajt direktno.
Uz viruse, postoji jako puno "security" stvari direktno vezanih uz zaštitu aplikacija, rootkitova i sl. Raspoloživa količina načina za infekciju je tolika da za 50% nisi nikad ni čuo. Tu antivirusi ne pomažu, kao što ne pomaže ni popupblocker, a ni firewall.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
protjeran
Dobra prodaja Viste

Mislim o chemu se uopce svadjate.

Dali vista il Macosx imaju 1.5 efekat od 5 zajednicki ? :)

Istina je da je AERO najneoptimiziraniji bloatware koji je svijet vidio. Uopce se ne skalira, radi  na isljucivo na dobrim grafickim karticama (256mb il bolje u zadnjih par godina)

A sto nudi. Malo prozirnosti i par window switchera...

Mogu se ispljuskat kad jedan compiz, koji ljudi razvijaju u slobodno vrijeme, na 64 mb kartici od prije 10 godina svojim feature spusti na zemlju :)

I one price o racunala idu dalje, kupi dual kor i jos 2 gb rama jednostavno ne stoje.

Dobar os radi od palma do super-racunala, odnosno skalira se potrebama jel :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2008 8:23 (Analord).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice