A ja bi čokoladu.....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bio bih jako zahvalan nekome ako bi mi poslao pozivnicu!
haha more i ode jedna ka se već dili,unaprid hvala!
Molim vas jednu pozivnicu.
Hvala!
Bilo bi super da dobijem 1 pozivnicu :)
Hvala korisniku dex310...
molim pozivnicu :D
I ja bih molio pozivnicu, ako je moguće! Hvala unaprijed!
Može i meni, za uzvrat nudimi key za closed betu Battlefielda Play4Free.
Jel može i meni pozivnica :) :)
Da se pridružim masi, pozivnicu molim :)
Hvala F1-IVO
moze i meni? :D znam da je nikola vec presel, al mali isusek dolazi :D
Naravno da se javilo "puno" ljudi ( 17 stranica u jednom danu ), ali budimo ozbiljni : to su ljudi koji su već registrirani na web stranici BUG-a.
Porazna je činjenica da ti ljudi nemaju baš nikakav kritički stav ne samo prema sve lošijim izdanjima magazina , već ni prema samima sebi ( čast iznimkama - kojih je zanemarivo malo ). Prosječan čovjek ima potrebu za pripadnošću grupi(nacija,država,grad,selo,klub,...)radi ostvarenja i potvrde vlastitog identiteta. To nije ništa novo.U životinjskom svijetu,pogotovo među sisavcima pripadanje grupi je osnovni uvjet preživljavanja,a tek unutar te grupe pojedinac ima svoje mjesto,zaštitu i identitet.Čovjek je samo još jedna socijalna vrsta u nizu. A,kao da "ovim forumašima" nedostaje tog istog pripadanja grupi i osim toga,na ovih dvadesetak stranica moljenja za pozivnicom i beskrajnog oduševljenja, ne vidim racionalnog razmišljanja da je ovdje riječ o nečemu šta je postalo standard u pretraživanju informacija u digitalnom obliku i da tu nema ničeg neobičnog,magičnog ili orgazmičnog.
Pravo pitanje bi bilo zašto to već prije nije napravljeno , bez obzira na ekonomske i druge zahtjeve takve vrste , jer je to logičan slijed (ne samo promoviranja vlatitih izdanja među onima koji su ih već čitali - što je banalno do bola ) za magazin koji pretendira da svoja izdanja radi kao izvor informacija koje "makar zbog bagovskog načina izdavanja" ne zastarijevaju tako brzo i mogu imati vrijednost kao informacija za bilo koga ko želi malo istražiti informatičku povijest općenito.
BUG ne prizvodi informacije već je prizvod koji prenosi informacije.Za svakog koji natuca engleski ili neki svjetski jezik te iste informacije već postoje na netu.BUG bi se trebao izdvajati i biti zanimljiv kako po količini tako i po kvaliteti izbora i vlastitog osvrta na te informacije.
To šta je BUG prvi počeo na ovim prostorima ( HR ) sa dvd medijima uz svoja tiskana izdanja , to što ima naj preglediji browser u tim istim medijima ( opet na ovim prostorima ) , to mu je + u odnosu na konkurenciju ( pretraživanje baze podataka na tim medijima je izvedeno vrlo slabo i bez ikakva pomaka još od cd izdanja ) , ali to je skupina software-a namjenjena prvenstveno onima koji se ne snalaze na netu,ili nisu u stanju i nemaju hrabrosti sami razabrati šta im treba.
Zadnji broj me je posebno razočarao upravo sa nedostatkom pravog sadržaja i popunjavanjem dobrog dijela tih stotinjak stranica sadržajem koji bi bio puno zanimljiviji kao extra dodatak , a ne kao zakrpa za nedostatak onog prvog.
Stvarno nemam ništa protiv bilo koga ko voli ovakav pristup forumskog "druženja" , ali mene zanima sadržaj i kvaliteta kako u štampanom izdanju tako i na web-u i već je vrijeme da se trgnu iz samodopadnosti, koja već postaje iritantna iz broja u broj.
Pravo pitanje je zapravo zašto se tekst ne može pretraživati u HTML verziji. Moram priznati da sam očekivao da će se neki oblik digitalnog izdanja BUGa pojaviti (i to već puno ranije), ali me ovakva realizacija dosta razočarala. OK, možda je pretraživanje i moguće u Silverlightu, ali to je kompliciranje preko svake mjere. Neću sad ulaziti u odnos BUGa i Microsofta, valjda su već naširoko poznati po propagiranju MS tehnologija i to je OK, to je sasvim njihova stvar. Muči me samo što HTML izdanje nema funkcionalnost koju bi trebalo imati. Šteta, a baš sam mislio kako će biti nešto korisno...
Po meni ima sve što bi i trebao imati (meni dovoljno :)
To je moje mišljenje s obzirom na moje potrebe, za vas ostale me baš briga
Pravo pitanje je zapravo zašto se tekst ne može pretraživati u HTML verziji. Moram priznati da sam očekivao da će se neki oblik digitalnog izdanja BUGa pojaviti (i to već puno ranije), ali me ovakva realizacija dosta razočarala. OK, možda je pretraživanje i moguće u Silverlightu, ali to je kompliciranje preko svake mjere. Neću sad ulaziti u odnos BUGa i Microsofta, valjda su već naširoko poznati po propagiranju MS tehnologija i to je OK, to je sasvim njihova stvar. Muči me samo što HTML izdanje nema funkcionalnost koju bi trebalo imati. Šteta, a baš sam mislio kako će biti nešto korisno...
Hmmm, ajde opiši kako i kojom bi ti tehnologijom pretraživao tekst u slikama (naravno u realnom vremenu i na relativno nezahtjevnim serverima)? Uzmi u obzir da najvjerojatnije stariji Bugovi postoje samo kao tiskana izdanja.
Hmmm, ajde opiši kako i kojom bi ti tehnologijom pretraživao tekst u slikama (naravno u realnom vremenu i na relativno nezahtjevnim serverima)? Uzmi u obzir da najvjerojatnije stariji Bugovi postoje samo kao tiskana izdanja.
Već godinama se priča o BUGu u digitalnom obliku. Sjećam se i jednog Mirinog davnog posta na tu temu na ovom forumu, gdje čovjek kaže kako ne žele žuriti s time, jer to žele obaviti kako spada. Ne bi se čudio da je i moj palac gore na tom njegovom postu, jer takav stav u potpunosti podržavam. Ako su na ovome radili ovako dugo i za rezultat dobili custom made galeriju slika, nisu se morali mučiti, mogli su uzeti bilo koju web galeriju i izvesti cijelu priču 'kako spada' u mjesec dana, jednostavno skenirajući BUGove.
S druge strane, ako su uložili vrijeme na to da starija izdanja koja nemaju u digitalnom obliku (iskreno, sumnjam uopće da takvo nešto postoji - vjerujem da niti jedan jedini BUG nije nastao na pisaćoj mašini i slagan u štampariji kao novina, već da su apsolutno svi, od prvog do zadnjeg prošli put preko nekog DTP programa na Macu i da kao takvi ipak postoje u digitalnom obliku, barem kao backup) provuku kroz OCR i provjeru, mogli su složiti sustav koji u pozadini ima sliku i pretraživač koji ti izbaci barem stranice s traženim pojmom.
No, to ne mogu znati jer ne koristim Silverlight verziju da bi vidio je li pretraživanje uopće moguće, u bilo kojem obliku, a odgovor na to pitanje još od nikog nisam dobio. Ako pretraživanja nema, onda je cijela ova priča nepotrebno produljena i zakomplicirana. Ako ga ima, ili se planira u skorijoj budućnosti, kao nadogradnja servisa, onda je to super i jedva čekam, pogotovo u HTML verziji preglednika. A zašto mislim da bi se sve moglo svesti na Silverlight? Zbog ovog dijela u footeru HTML preglednika:
"Ova stranica koristi jednostavni HTML preglednik. Ukoliko želite kvalitetniji prikaz s više mogućnosti, prebacite se na naprednu Silverlight verziju."
Ako se izrazi više mogućnosti i napredno odnosi samo na baratanje slikom, onda su se po meni nepotrebno mučili...
Odlična ideja što se tiče online izdanja, loša ideja što se tiče tih pozivnica, nisam skužio jel to samo sad dok je test faza ili će te se držati toga, uglavnom molim nekoga tko ima viška da mi pošalje pozivnicu. thx
Odlična ideja što se tiče online izdanja, loša ideja što se tiče tih pozivnica, nisam skužio jel to samo sad dok je test faza ili će te se držati toga, uglavnom molim nekoga tko ima viška da mi pošalje pozivnicu. thx
Poslano.
Ako netko ima viška bio bih zahvalan.
Dobio
Ako netko ima pozivnicu viška i ne zna kamo bi s njom, lijepo molim da je proslijedi meni ;)
Imam doma hrpu bugova, ali počeo sam ih redoviti skupljati tek oko 150. broja, tako da mi fali dosta povijesti.
Ako netko ima pozivnicu viška i ne zna kamo bi s njom, lijepo molim da je proslijedi meni ;)
Imam doma hrpu bugova, ali počeo sam ih redoviti skupljati tek oko 150. broja, tako da mi fali dosta povijesti.
Poslano.
(nisam ni znao da imam pozivnice)
Jos 2 imam za poslati.
Pohvala za odrađeni posao, meni se sviđa.
Koristim Silverlight verziju i ne vidim razloga zašto bi netko to izbjegavao.
Misliti je drek-znati (excuse my French), no kombinacija površnosti i obraćanja s visoka očito postaje standardom u današnjem društvu pa nisam iznenađen.
Pretraga postoji i nema veze sa Silverlightom, a kad već ne vidiš veliki search box u desnom stupcu na http://www.bug.hr/bug, evo ti i direktni link: http://www.bug.hr/bug/pretraga2/
ko hoce nak javi... iako mi i nije bas jasno da sam ih i ja dobio :/
I ja bi jednu, ako nije problem...
Unaprijed hvala.
moze i meni jedna pozivnica? hvala unaprijed.
A to se na moj teks odnosi kako? Upišem ruse, RUSE ili R.U.S.E. i dobijem rezultate, pa kakve već dobijem (možeš i sam probati). Nigdje nema ni spomena igre RUSE, već se pretraga svodi na neku vašu bazu gdje postoji popis tema, ali se ne može pronaći neki pojam koji postoji u tekstu. Onu primjedbu o razgovoru svisoka si sad slobodno primijeni sam na sebe i čitaj o čemu se piše u postovima na koje odgovaraš. You're excused.
Zaključak - pretraživanje tekstova nije i neće biti moguće (čitam između redova). U tom slučaju mi i opet nije jasno zašto vam je trebalo toliko dugo ali to je ionako vaša stvar. I ovo je dobro. Ima laga, ali je ok za pregled, ako me baš ufati nostalgija.
to se tražilo! bravo za bug!
nego, može i meni jedna pozivnica ako imate viška.
Molim Vas jednu pozivnicu. Hvala unaprijed!
Na svakom BUG dvd imate pretrazivac, upistete sta zelite potraziti i izbaci vam u kojem broju se nalazi tekst koj trazite, odete na bu.hr/bug i tu nadete taj broj i citate.
Umjesto jednog velikog hvala, vi napadate? Nije mi jasno zbog cega, zato sto pretrazivac ne moze citati vas misli, zato sto bug prije 10 godina nije uveo digitalan izdanja?
Ovdje dobro dode ona stara: "Ti mu das prst, on hoce cijelu ruku."