OK, ja sam samo ovo našao - LINK, ajde ti meni daj link za drugu godinu.
Sto se tiče jamstva na elektroniku ja sam se već naigrao sa dosta njih - od msana koji me je htio odj... na asbis za one famozne IBMove diskove, gigabajtovih ploča kupljenih u vemilu koji je u međuvremenu propao pa sam direktno u Taiwanu dobio zamjensku koja me koštala kao da sam odmah kupio novu do Intelovih procesora koji su tek priča za sebe itb itd. Nema marke ni imena koje se prije ili kasnije ne pokvari. Sa Appleom su mi iskustva dobra - falicna baterija na petici riješena novim uređajem u roku par dana bez ikakvih potpitanja, prijatelju na isti način zamijenjen uređaj zbog jednog zaglavljenog piksela, a još nisam čuo od nekog poznatog niti doživio da Apple uređaj crkne i da ne radi koliko god star bio.
Uglavnom, ulaskom u uniju situacija je postala vrlo jednostavna - dvije godine minimum za sve, jamstvo isključivo preko trgovca gdje je stvar kupljena.

Ja mobitele uglavnom koristim dok se ne dogodi kakav nesretni zavrsetak. Posljednji S3 sam kupio 2011 za Bozic i zamjenio ga za S8 u lipnju. S3 radi bez problema. Kupovao sam mojima S2, Xiaomi note ,2x LG G2, G4 i nekome Nokiu i svi rade. Loshe iskustvo sam imao sa Nokiom N85.
Sa druge strane djeca su imala dva Applea 4 i oba su prestala raditi izvan jamstvenog roka. Ne razumijem sto djeca rade sa njima?
Uglavnom nista posebno. Apple mi je naporan sa tom samoreklamom, samohvalom...
Nesto kao kad grad Rijeka istice multinacionalnost, a 80% naselja u Hrvatskoj je multinacionalno. Dobijes dojam da je kongres u Zvijezdanim ratovima manje multinacionalan od Rijeke. Takav je Apple... nista cudesnog tu vishe nema.

Sto se tiče jamstva na elektroniku ja sam se već naigrao sa dosta njih - od msana koji me je htio odj... na asbis za one famozne IBMove diskove, gigabajtovih ploča kupljenih u vemilu koji je u međuvremenu propao pa sam direktno u Taiwanu dobio zamjensku koja me koštala kao da sam odmah kupio novu do Intelovih procesora koji su tek priča za sebe itb itd. Nema marke ni imena koje se prije ili kasnije ne pokvari. Sa Appleom su mi iskustva dobra - falicna baterija na petici riješena novim uređajem u roku par dana bez ikakvih potpitanja, prijatelju na isti način zamijenjen uređaj zbog jednog zaglavljenog piksela, a još nisam čuo od nekog poznatog niti doživio da Apple uređaj crkne i da ne radi koliko god star bio.
Uglavnom, ulaskom u uniju situacija je postala vrlo jednostavna - dvije godine minimum za sve, jamstvo isključivo preko trgovca gdje je stvar kupljena.
Znači nakon godine dana se moraš natezat sa prodavačem da ti prizna garanciju zato jer smo ušli u EU. Ne hvala.
Kako onda kod npr. PS4 vrijedi gara 1 godinu i to je to, moraš dokupiti dodatnu garanciju od dvije godine ili možeš ići kući plakat ako ti se nakon godinu dana pokvari, niti jedan servis ti ju neće besplatno popravit, bio ti u EU ili ne.
Na papiru je jedno u praksi drugo, tako je i EU na papiru, a u praksi balkan.
Apple ne radi probleme oko jamstva, čak i izvan roka od godinu dana, ako imaš pravi pristup (čitaj ako se znaš razgovarati) popravit će ili zamijeniti uređaj bez obzira gdje si ga kupio.