Chromebook Pixel - laptop koji ne treba nikome

poruka: 50
|
čitano: 10.472
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chromebook Pixel - laptop koji ne treba nikome".
17 godina

dok je cloud računalstvo u porastu ti pričaš kako je to stvar prošlosti. kod ovog laptopa jedina glupost je cijena. al autor je promašio fudbal, jer uređaj nije tu da zavlada tržištem omjerom svojstava i cijene ( pogotovo ne na hrv. tržištu gdje autor napinje tethering kao jedan od načina spajanja, prije za silicijsku dolinu) , nego da utaba put ostalim eom partnerima googlea kao i da early adopteri i developeri ukažu na greške.

google ne bazira svoj biznis na hardwareu. kad ga budu proizvodili u velikim količinama asus, acer itd. biti će mnogo jeftiniji. za mene i dalje beskoristan, ali ne vrti se svijet oko mene

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?

6 2 hvala 1
12 godina
neaktivan

Kada čitam pljuvačinu na tehnološkom portalu, ne čudi me da tisuće promrzlih ljudi čekaju na -2 c, od ponoća pa skoro do podneva za... novi iPhone? Predati molbu za unosno radno mjesto? Neee... Za kartu za tekmu Hrvatska-Srbija.

Sjećate se Ballmera kako je umirao smijeha na ime iPhone-a? Pretpostavljam da su jednako tako tada pisali forumaši o novom uređaju. Odnosno pljuvali.
Do prije par mjeseci, na ovom forumu su svima bila puna usta fluidne Lumije i nadolazećeg kick-ass Surface-a, a spominjanje Linuxa u pozitivnom kontekstu bila je hereza. "Ubuntu, što-to-je?", i pljuvačina na samo spominjanje riječi na L.
Odjednom, pojavila se gomila Ubuntaša i svi su sad znalci i puni hvale. "Sasvim slučajno", koincidiralo je to sa BUGovom temom broja o Linuxu i Ubuntu instalacijom pride.
Android je prema istom pisanju godinama valjda bio neko smeće, koje ljudi greškom kupe dok čekaju novi WP/Nokiu koji će pokazati što bi mobitel u stvari trebao biti, i tako dalje.

Vratimo se par godina unatrag: da vam je netko rekao da će telefoni imati pravi ekran, rekli bi da je to glupo i nepotrebno. Pa da vam netko još kaže da će to biti touch-screen, i još spomene pozadinsko osvjetljenje... pa kolika bi to baterija trebala biti, koliko bi to trebalo koštati?
I vjerojatno biste reagirali kao gore spomenuti CEO. A eto, desilo se.

Da vam je netko rekao prije pola godine (!) da ćete na Steamu za Linux (!) kupiti Serious Sam 3 za Ubuntu (!!) na vašem Ubuntu desktop/laptop računalu (!!!) umrli bi od smijeha.

Da vam je netko rekao da će se prodavati augmented reality naočale, i to po 1000+ $ - ne biste vjerovali. Ima toga još puno ako razmislite, pa ću se sad vratiti na komentar dana.

Prije par godina znalac mi je na spomen mobitela pokazao - telefonsku karticu. Objasnio mi je da kad ti krepa baterija, kad nema signala, itd - tu je uvijek telefonska govornica. A on ne želi riskirati. Osjećao sam se jednako kao kad sam danas pročitao ovo:

"Istina, ali kako ćemo doći do naših podataka kad internetska konekcija ne postoji?"

Da fakat, zašto doma imam hladnjak kad mi u svakom trenu može nestati struje? Ili, zašto bi se vozio autom kad benzinska pumpa može ostati bez benzina?

Ima li smisla informatičkog novinara podsjećati na back-up odn. sigurnosnu pohranu podataka? Google Drive lokalni klijent (odn. back-up) postoji na svim modernim platformama, da ne nabrajam. A klasični back-up se može automatizmom napraviti... a valjda i na Android TV ili Xbox. Bežično.

A ovo:
Internet mi je gotovo u pravilu dostupan jedino ako mu pristupam putem tetheringa,
(wifi-mobitel)  ili
manipulacija iole ozbiljnijim količinama podataka (putem smartfona) jednostavno nije izvediva - kako zbog potencijalnih troškova tako i brzine (to jest sporosti) čitavog procesa.

Ovo su tvrdnje informatičkog novinara.
Da sad ne tipkam o flat-rate paketima (glede troškova), ili o EDGE, 4G i šta-ti-ja-znam kojim brzim tehnologijama o kojima se na istim ovim stranicama ITEKAKO pisalo (glede brzine u Hrvatskoj)...

Dragi Davore, Google (a ni Microsoft, Apple, Samsung...) uopće ne zanima naša balkanska čađava mehana. Chromebook nećeš dobiti ovdje u prodaji NIKAD što se Googla tiče. Ako pak nekako i dođe, fućka se Google-u što ti nisi Wi-fi umrežen 24/7, što si ne možeš priuštiti "cloud storage" ili bar pristojan ugovor sa providerom bežične telefonije.

Ideja aktivnog otpora prema Oblačnom operativnom sistemu DANAS, analogna je Nedu Luddu i ekipi sa početka 19st koji su razbijali strojeve.

Ipak, mislim da je malo čudno da je po pitanju nedostatka SD kartica i bluetootha na većini Windows Phone uređaja, većina BUG novinara ali i forumaša orkestrirano gudila o "nepotrebnosti" istog - kada imašMicrosoft SkyDrive (Azure? ili kako se već taj oblak zove).
Scroogled by BUG.

Rezimirat ću: kada bi čovjeku ovo bio jedini izvor vijesti, vjerojatno bi zaključio da je Google neka suluda mala firma koja već duže vrijeme radi glupe poteze i neobjašnjivo dugo propada.
Spomenut ću još samo da sam prije par mjeseci !!! na stranicama BUG-ovih vijesti pročitao da se Nokia Lumia u Kini prodaje bolje od iPhone-a, odn. da je doslovno razgrabljena.

Ne znam je li problem sa mnom što nemam kratko pamćenje poput ribe, ili je valjda "informatički podobno" mijenjati svoje stavove kako bubanj kaže.

7 8 hvala 2
15 godina
neaktivan

Da netipkam, dečko vam je objasnio. Nije na odmet i da Bugovci pogledaju.

5 0 hvala 5
13 godina
Re: Chromebook Pixel - laptop koji ne treba nikome
Franjo15 kaže...
na sve što ima x86 i x64 proc se da instalirati win, 

Ne postoji x64 proc.

17 godina

naslov osvrta bi vjerovatno treba biti nešto poput 'Chromebook Pixel - laptop koji meni ne treba'. nadam se da ćemo se ovoj temi vratiti za godinu, dvije pa da vidimo kakvo nam je prolazno vrijeme i radi li ta BUG-ova kristalna kugla.

4 2 hvala 0
13 godina
Quiem kaže...

Da netipkam, dečko vam je objasnio. Nije na odmet i da Bugovci pogledaju.

Hvala za link! Stvarno sazima sve sto treba biti receno.

Nevjerojatno je kakvi clanci se objavljuju i koliko pljuvanje nastaje jer se novinar nije sjetio otici na sluzbene stranice i procitati sto sam google kaze koja je svrha uređaja!

17 godina
neaktivan
Davor kaže...
GamerMaster2041 kaže...

Stavi apple logo na taj laptop.

5/5 rating.

Best Buy.

BUG recommends.

Ignorirat ću jeftinu provokaciju, ali nisi na potpuno pogrešnom tragu. Da je to laptop s Windowsima (ili OS X-om, ako se to bolje uklapa u tvoju teoriju zavjere :P), bio bi to "samo" oku ugodan laptop s čudnim i konceptualno promašenim ekranom. Ovako - kita labudova.

Windowsi nebi stali na 32GB

17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

naslov osvrta bi vjerovatno treba biti nešto poput 'Chromebook Pixel - laptop koji meni ne treba'. nadam se da ćemo se ovoj temi vratiti za godinu, dvije pa da vidimo kakvo nam je prolazno vrijeme i radi li ta BUG-ova kristalna kugla.

Kako bi onda nazvao hrpu članaka iz silicijske doline koji doslovno govore kupcima da ne kupuju ovaj preskupi terminal. Ne seri po Balkanu dok ne upoznaš ostatak planete.

http://gizmodo.com/5986031/every-reason-not-to-buy-the-google-chromebook-pixel 

Po meni ovo mi je očito igračka da je mogu staviti u buduće Google storeove s obzirom da trenutačno nemaju što staviti jer su softverska kompanija
http://www.theverge.com/2013/2/21/4015276/chromebook-pixel-google-premium-play-chrome-os

A hardverski i dizajnerski je uređaj kopija Retina MacBook Proa 13" samo s nestandardnim ekranom koji je dobar za uredske svrhe po mom mišljenju i loš za multimediju

17 godina

What it isn't: An actual bid for higher sales volumes

http://www.pcworld.com/article/2029034/why-google-bothered-to-make-the-chromebook-pixel.html

@dgigibao

Windowsi ne bi stali na 32GB

Al zato linux može na nekih 3-4G, zapravo LinuxMint sa stock kernelom je već gore u dualbootu https://plus.google.com/100479847213284361344/posts/QhmBpn5GNE9

i već su krenuli patchevi podrške https://plus.google.com/102617628172847077584/posts/8zum4U7Aztg

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 10:18 (hrvooje).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...
Franjo15 kaže...

Ne postoji x64 proc.

x86-64 (also known as x64) is a 64-bit extension of IA-32, the 32-bit generation of the x86 instruction set. 

na to je mislio, ne biti prepametan 

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?
16 godina
neaktivan

Stvarno smo postali društvo u kojem se samo pametarimo iznosimo svoja mišljenja za koja vjerojatno niti nemam osnovu, ili smo negdje nešto pročitali i imamo neko svoje mišljenje. 

e ovo je super, ovo je najbolje, ja to imam to je najbolje, ja imam ovaj mob, ja imam onaj mob, ovaj komp je lud, ovaj nema ovo onaj nema ono .

Stvarno smo ono, e da se zapitamo.

A takav sam i ja sam :)

Ja sam lud za lumijama, pogotovo 800 i meni je taj mob savršen, niti jedan drugi me ne zanima osim naravno bolje lumije, nedavno sam prodao trebale su mi neke pare za faks.

I sad imam mob neki samsung, niti nemam pojma kako se zove {#}

Znam da ima ohooo godina, ima kameru, a ko da je niti nema, pošto je preklopni ima ekran koji ima naprijed, nema čak niti boje na njemu.

Evo tražio sam na gsmareni, pojma nemam koji je. Morati ću pogledati možda nešto ispod baterije piše. 

Uglavnom što hoću reći, baš mi je super bez pametnog moba, ne moram stalno vjesiti na netu, ako da već nešto moram, ma imam vremena za sve kad dođem doma.

I tako imam laptop star 6 godina, Packard Bell koji i danas dere sve laptope, i super me služi, i ako imam novi star godinu dana, dell n5010, njega služim samo za igranje igrica :)

A ovaj stari koristim i uživam u njemu.

Uglavnom, mislim da se previše mrzimo, i omalovažavamo jedni druge :)

Ako netko nešto misli da je bolje za njega, ne treba odmah ga vrijeđati i reći mu da je glup i da nema pojma. Netko nešto voli. ccc

Eto ja sad nemam pojma zašto sam sve ovo pisao 

EDIT:

uz to sam još profulao temu, kao i većina tema, u kojoj se sve svodi samo na prepiranje i off topic

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 12:20 (Franjo15).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ORB kaže...

...

Procitao sam vec one gluposti sto si pisao na onoj prvoj temi od Pixela.

Prvo, za pokretanje HTML5 aplikacija ti ne treba uopste Chrome, a kamoli Chrome OS. Drugo, do sada ne postoji nijedna korisna ili potpuno funkcionalna HTML5 aplikacija/igra. Sve su samo obicni demoi.

Moze Google sa ovim misliti sta hoce, ali je ovo pre preskupo i za hardver i za softver koji nudi. Neko je vec objasnio. USB 2.0, 32GB memorije...

A sad je to kao inspiracija za buduce Chrombook-ove?

Sta je bilo kad bi neko napisao da je Surface to isto? Bio je popljuvan. Kao eto Microsoft ce nesto izbacivati a da ne zaradi na tome, i td...

A eto po vecini je Microsoft lud, pa je trebao napraviti uredjaj koji ce biti konkurencija njihovim partnerima.{#}

17 godina

google je osigurao coreboot za chromebook pixel. takozvani 'freeBIOS' pod GPL-om. također ova nadogradnja otkriva da je google ugradio 'in-house' dizajniran ugrađeni kontroler (EC) sa otvorenim firmwareom. bit će ovo odlična mašina za linux i bolja opcija od dellovog 13" xps-a

*zapravo,sve više mislim da bi ovo moglo imati veze i sa linusovim postom od prošle godine gdje linus kaže da bi svaki laptop trebao imati rezoluciju od 2560x1600, pa čak i oni od 11"

https://plus.google.com/+LinusTorvalds/posts/ByVPmsSeSEG

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 23:30 (hrvooje).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da slažem se, stagnacija je opasna na laptopima, ja imam laptop star 6 godina i imam rezoluciju 1280x800 i da do danas, toliko štede i ne žele bolje ugraditi. 

Opet vjerojatno namještanje lcd-a i cijena i svega, kao što je bilo nedavno.

Pa baš, sad mobiteli od 4" imaju full hd rezoluciju, i toliko je štancaju, i toliko je pristupačna.

Pa sad svaki smartphone koj izađe malo bolji ima veću rezoluciju iako na manjem ekranu nego standardni laptopi koje izbacuju.

A svaki s malo boljom rezolucijom, odmah mu je cijena paprena, kao da je od zlata pravljen

Đuro#2155,
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Mikovic_xD kaže...
F10EXX kaže...
Franjo15 kaže...

Ne postoji x64 proc.

x86-64 (also known as x64) is a 64-bit extension of IA-32, the 32-bit generation of the x86 instruction set. 

na to je mislio, ne biti prepametan 

Jebiga, to je kao da kazes da su Volkswagen i Golf dva super automobila. Nije dobro rekao :D

16 godina
neaktivan

ok, ok,

a dobro zapravni nije niti tako, nego 32bitni i 64bitni :P

Ili možda ti imaš neke druge nazive? 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja ne vjerujem... tko normalan se žali na "viši" ekran!? Otkad su prijenosnici prvenstveno namijenjeni gledanju jubitoa?

Sunašce mu žareno, pa više ne možeš za normalne novce kupit laptop s više od spektakularnih 768 piksela visine. To je rezolucija na kojoj sam radio... kad, negdje tamo prije 15 godina?

Uostalom, 1.5 je mrvicu udaljeno od 16:10. WTF, Šuštiću?

s.f. - s.n.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ninotocka kaže...

Ja ne vjerujem... tko normalan se žali na "viši" ekran!? Otkad su prijenosnici prvenstveno namijenjeni gledanju jubitoa?

Sunašce mu žareno, pa više ne možeš za normalne novce kupit laptop s više od spektakularnih 768 piksela visine. To je rezolucija na kojoj sam radio... kad, negdje tamo prije 15 godina?

Uostalom, 1.5 je mrvicu udaljeno od 16:10. WTF, Šuštiću?

To je fakat tocno, to bi bilo 15:10. Kad se kaze 3:2 izgleda puno gore od 15:10. :)
16 godina
neaktivan

jep, zato ja i kaže, godinama uvaljuju samo to, ako hoćeš nešto više, skupo ko vrag, a u mobitele ugrađuju full hd ekrane, i to ono ko od šale se štanca. 

Sljedeće godine sigurno idu 4k ekrani u mob {#}

Dok  u laptope, pa eto što ima ima, užas

Đuro#2155,
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ORB kaže...

Sva potrošačka elektronika uvelike ovisi o tome dali će se svidjeti javnosti, a manje o tome koliko je kvalitetna ili ne, to je osim toga i subjektivno jer je kvaliteta ispunjavanje zahtjeva korisnika a oni su subjektivni i mijenjaju se. 

Ne vidim zašto su ti pojmovi prošlost i budućnost toliko nejastni. Ubuntu nije isti kao i prije par godina, a nisu niti očekivanja korisnika. Ovo su stvari koje se mjenjaju i možda je i Ubuntu napravio korak u skladu s vremenom i sada je privlačniji većoj publici. Da ti je netko jučer rekao da ću ti ja ovo odgovoriti, od riječi do riječi, dali bi mu vjerovao? E, a kao znaš nešto o informatici, a ni u budućnost ne možeš vidjeti.

I što je čudno što ti je prijatelj do prije par godina imao telefonsku karticu? Do prije par godina to je bilo sasvim normalno. Što je trebao, oslanjati se na tehnologiju koja tek danas postoji? Zbilja ne volim one tipove ljudi koji žive "u skladu s vremenom", posebice ovdje na balkanu, pa si kupe 4g mobitel, jer to je budućnost, a dok se uvede prava podrška za 4g moraš si kupiti 5g jer je upravo izašao. 

Ista priča je i s ovim proizvodom. Pogledao sam video koji je ovdije stavljen jer me iskreno zanimalo objašnjenje i kaže: za developere i eksperiment. Eksperiment? Definitivno. Za developere? Nikako:

• Chormium pokreće web aplikacije, za napredne web aplikacije ne trebaš napredno računalo sa Chromium-om već s bilo kojim sustavom koji je u stanju pokrenuti napredniji internet preglednik
  • Ne postoje web aplikacije za bilo koju vrstu razvijanja, bilo programiranja bilo medija, koja su približno jake kao lokalne, a s toliko malo memorije on je zbilja beskoristan

Dakle Pixel je očito za obične korisnike i konzumiranje multimedija. Osim što nije. 

• Ima loš aspect ratio, i nevjerojatno malo prostora na disku
  • Ne postoje web aplikacije koje bi realno profitirale s ovim ekranom i snagom (ako postoje iskreno se ispričavam)

Za što je? Za pregledavanje web stranica, dakle 1300$ laptop s preglednikom.  

A što se tiče nametnutog zahtjeva da uz ovaj zaptop moraš biti stalno spojen na internet jer je bez njega beskoristan? Nisam siguran dali si o ovome informiran, ali što se tiče pristupa internetu, niti u americi nije stanje bajno i uoprno se vode bitke s operaterima za povoljniji i bolji pristup. Zapravo, vjerojatno jedina zemlja u kojoj  bez problema bilo gdje možeš imati dobar pristup internetu je Japan. 

Pixel je trenutno beskoristan, što ne znači da se neće prodavati. Ja se samo iskreno nadam da se neće.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:28 (Xanzzu).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice