Brzina downloada - Hrvatska na 97. mjestu

poruka: 95
|
čitano: 12.118
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brzina downloada - Hrvatska na 97. mjestu".
16 godina
odjavljen

Stvar je u tome da je SAD zemlja ogromne površine s velikim brojem low-speed brzina u ruralnim područjima. U praksi, gradovi i gradići/sela imaju superiornu vezu u odnosu na ponudu kod nas čak i u najvećim gradovima. Naš problem su nedostatak konkurencije i HAKOM...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Brzina downloada - Hrvatska na 97. mjestu
zlajutin kaže...
tpg kaže...

pa ja u Bosni placam 25KM tj 100KN net od 10Mbit.

Koji ti je to provider pa placas 25 KM za 10 Mbita ?

BHT nudi za 29KM 10Mbps, telemach za 22KM a logosoft 20Mbps za 22KM, a kod hs-hkb-a je 25km 10Mbps

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 10:12 (shoT).
15 godina

BT NET - optika u stan, uz kablovsku uz malu doplatu dobiješ 10/20Mb/s , ako platiš malo više 20/20 Mb/s. Odlično za upload, nije loš ni download, ali streaming zna štekat i nije za gamere (vrijeme odziva je katastrofa), tako da klinci ovo koriste kao rezervu i prvenstveno koriste Iskon (4Mb/s)...

A Rumunji imaju brzi i jeftin internet, jer nas je zbog rata glavna pipa zaobišla i prolazi kroz Rumunjsku!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ti lokalni kvartovski ISP-ovi su manje-više nebitni. Jedini pravi ISP-ovi su oni koji mogu ponuditi uslugu na području širem od par kvartova u Zagrebu.

Inače, ping bi trebao biti u nekih 10-30 ms max na optici. Ne bi smio biti tako loš kako kažeš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 10:18 (Tonči).
16 godina
Byron kaže...

A Rumunji imaju brzi i jeftin internet, jer nas je zbog rata glavna pipa zaobišla i prolazi kroz Rumunjsku!

Mislim da se ovdje više radi o visokim postocima koje su naši političari tražili za svoje džepove nego o ratu.

17 godina
neaktivan

Ovo za Rumunjsku je i mene čudilo do prije neki dan kad sam vidio rezultate speedtesta kolege GM-a sa jednog privatnog servera. Dok se jatruckam na preskupih (jedva) 10mbps/768kbps on ladno zakuca 48mbps i dl i ul i kaže da to plaća otprilike 70€. I onda mi kažemo hebo državu kojoj smo mi zapad. Srednja žalost.

"Ja podržavam open source jer omogučuje svakoj sekretarici da prilagodi izvorni kod uredskih alata svojim potrebama. " by rjakopec
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
dark_wizz kaže...

Ovo za Rumunjsku je i mene čudilo do prije neki dan kad sam vidio rezultate speedtesta kolege GM-a sa jednog privatnog servera. Dok se jatruckam na preskupih (jedva) 10mbps/768kbps on ladno zakuca 48mbps i dl i ul i kaže da to plaća otprilike 70€. I onda mi kažemo hebo državu kojoj smo mi zapad. Srednja žalost.

Evo i test one veze za 13 eura

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
odjavljen

Koje veze za 13 eura? LOL 13 eura? Gdje?

17 godina
Tonči kaže...

Probaj pročitati thread od početka? Ili samo moj prethodni post?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
Gozz kaže...
tpg kaže...

pa ja u Bosni placam 25KM tj 100KN net od 10Mbit.

Nije u cijeloj BiH tako svijetlo, npr, ja sam rob HT-Eroneta zbog toga što nema konkurencije i plaćam 50km za 4mbit...

Pa nije kod vas ja govorim za Federaciju,a vi tamo HT eronet i Mtel meni je vas zao :/

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
16 godina
odjavljen
segregator kaže...
Tonči kaže...

Probaj pročitati thread od početka? Ili samo moj prethodni post?

Aha da, no, ipak je Rumunjska bitno naprednija zemlja, tako da... nije za usporedbu, s obzirom na situaciju s monopolom nad infrastrukturom i T-HT-om i ostalime što nas muči.

15 godina
odjavljen

Pih, ja bi ubio za 4 mege... 1.8 kod mene, na vodovima iz doba Poncija Pilata. 4.5 kila do centrale, pa ti vidi... A računi stižu preciznošću atomskog sata.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Evo kod mene ali kazu da ce iduci mjesec jos povecavati u telemachu.

telemach bih telemach bih
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni je 12mbita na b netu malo postalo.. sve se je povecalo na netu (u GB)  i to poprilicno.. unazad par god.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mozda je to samo privremeno ali otkako sam nedavno presao na iskon placam 5 Mbps a dobijem ovo na slici :) 

Dok sam bio na T-COM nikad iznad 5.5 Mbps

Jos ako se ostvari ono najavljeno udvostrucenje iza N.G ja sretan :)

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 12:43 (unimatrix001).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem je u tom sto se optika treba forsirat u postojece zgrade, bez dogovora stanara - jedini nacin da se unaprijedi infrastruktura.

Ja, zbog lijenih susjeda, sad necu dobit optiku.
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
14 godina
unimatrix001 kaže...

Mozda je to samo privremeno ali otkako sam nedavno presao na iskon placam 5 Mbps a dobijem ovo na slici :) 

Ako imaš i televiziju onda kada ti je televizija u stand byu ti se brzina podigne na oko 8 tj onoliko koliko tv koristi

robimarko@gmail.com
14 godina

ja imam MojaTV Full, 60km, 4mbita dw, BH Telecom

ja mogu reci da sam zadovoljan, ne brzinom vec stabilnoscu neta, dok nisam uveo moju tv, dosta puta mi je padala konekcija, sad i ne pamtim kad je zadnji put pala, brzina downloada je uvjek takodjer stabilna

dobro je u kakvoj drzavi zivim, kako je tek onima sa losijim internetom

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...

Jel' to udvostručenje vrijedi samo za iskonovce ili i za one koji su na tcomu? :D

Odakle ti uopće ta informacija?

Why so serious?
17 godina

Inače, čisto za usporedbu, u prije spomenutoj Rumunjskoj

2007-me je bilo 1338 internet providera, od toga je optiku

nudilo njih 343. Prosječan stanovnik tamo može birati optiku

između 25 providera

Treba ipak biti pošten i spomenuti da su gigabitne veze

uglavnom samo unutar njihove države, dok je prema USA

oko 100 megabita

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 13:27 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Al opet je nekorektno pljuvat po t-comu (i jasam u skoro svim temama pljuvao) zato što u nekoj selendri nemaju optiku.

Probajte iz tako neke selendre uzet Amiš, Metronet, Iskon, Bnet(ili VIP), Optimu.. i svi će reć nažalost vaše područje nije pokriveno, možete preko t-comovih parica. Tcom ti isporuči isto to (bar nešto).

Lako je u ZGu odabrat providera sa preko 10mb(koliko ja sad imam kod t-coma iako sam u malom mjestu) kada se svi guraju tamo i nude usluge, a nitko neće provlačit kablove kroz Velebit ili na otoke (ja sam na Krku). U Zagrebu sam na mobile carnetu (tele2) 2008/9/10. imao preko 7-8 (ujutro preko 10) mbps. Bio od antene maltene 300m, a bilo možda 100 korisnika (tek je došao na tržište) i u 8 navečer mi ne bi pala brzina.

Imao sam strašnih problema s t-comom tu na Krku, brzina max na 2mbps, i kroz 2 godine su provukli neku optiku kroz cijeli otok i sad imam 10. Iako to nije dosta za imat maxtv+maxadsl, postoji SATmaxtv pa sačuvaš brzinu za net. Al eto bar su uložili i onda bi ja pisdio što su skupi. A jesu, al jedini provlače infrastrukturu u te selendre. Tu ni jedan jedinni operater ne nudi uslugu preko svojih parica osim t-coma. Skandalozno.

Pitao sam VIP kada su me zvali da mi ponude fiksnu uslugu, zašto oni ne investiraju u optiku i zašto mi nude uslugu preko tcomovih parica (koja je dakle isto ograničena kao i kod tcoma - na 10mbps), i kaže curetak, a da, eto nažaost nemamo interesa provlačiti optiku u male sredine.. I ja je pitam, A t com ima?

Samo se nasmijala..

Mislim da se brzina ispod 10mb nebi smjela nuditi ni isporučivati i da bi uvjet za pristup tržištu trebao bit da ako misle nuditi uslugu da korisnik ima minimalno 10mb.

Al evo vi koji imate problem s t-comom i slabom brzinom (kao što sam ja imao, nedaj bog da padne kiša!) uzet nekog drugog operatera..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Probajte iz tako neke selendre uzet Amiš, Metronet, Iskon, Bnet(ili VIP), Optimu.. i svi će reć nažalost vaše područje nije pokriveno, možete preko t-comovih parica. Tcom ti isporuči isto to (bar nešto).

to nisu  t-comove parice i nikada nisu bile, to su hrvatske parice, ali ih je neka stoka prodala za siće. da mi prostite na izrazu. t-com bi trebao plaćat hrvatskoj najam parica kao što t-com to radi drugim isp operaterima.

15 godina
ranko091 kaže...
to nisu  t-comove parice i nikada nisu bile, to su hrvatske parice, ali ih je neka stoka prodala za siće. da mi prostite na izrazu. t-com bi trebao plaćat hrvatskoj najam parica kao što t-com to radi drugim isp operaterima.

Tako je.

Još je Pošta tamo 2000. nudila maxadsl po 50MBps na optici i svi su mogli nazvat službu za korisnike od 0-24 kako bi se potužili što im optika ne radi. O 3G i 4G da ne pričam. Tuđman je preko 4G uplodao onaj Cvitanovićev gol Partizanu još 1998. /sarcasam anyone?!/

8 ha ha
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 15:58 (ivan dragi).
16 godina
odjavljen

ivane, pišeš o stvarima o kojima ne znaš ništa.

11 godina

Nije samo problem manjak ISP-ova i HAKOM, nego i centralizacija. Sve ide u Zagreb. Nikome se ne isplati (niti ne želi) ulagati u druge gradove, a pogotovo tamo gdje monopol drži T-Scum. A situacija neće biti bolja ni za 20 godina s obzirom gdje živimo, tako da što god imate budite sretni i s time. Nažalost.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Vjerojatno ima max 15 godina :)

15 godina
Tonči kaže...

Quis scit (heu, nemo, nemo quidquam scit. Fragilis est scientia!)

Pošteno Tonči. Probao sam zaista nać neki broj da vidim koliko je Tkom investirao u infrastrukturu nakon ulaska u RH, našao sam samo da ih je HAKOM stopirao kada su postavljali optiku. O brojevima ni na marginama ni u sitnim slovima ispod teksta.

Također sam jednom pisao (točnije, su-pisao) u novinama o problemu u Zagrebu gdje DTK(Distribucijska telekomunikacijska kanalizacija - mreža podzenmih cijevi) i grad Zagreb i Država i ona teta na dolcu polažu prava na infrastrukturu za optičke kablove, nakon toga o tome više nisam ništa čuo. Osim da je Sanader nešto smuvo pa prije privatizacije i te cijevi uključio u kapital HT samo iz sebi poznatih razloga (Možda da bi mu ćer dobila prvi Iphone?!) - pa je Deutche Telekom zaista kupio to sve i to sve uredno vode u svojim knjigama. Sad jel kriv Tcom ili Sanader..T com je kupio paket u kojem se nalaze sve te cijevi (u cijeloj RH) i tako se i ponašaju.. Koriste ih ali i održavaju, razvijaju.. Ja nisam nikad imao više od 2-3mbps, sad imam 10mbps iako sam 1666m od centrale.

Konkretan problem je pukno u Zagrebu jer to nisu stigli sredit s sudom i zemljišnim knjigama (sad jel to istina ili ne, neznam), al pol Zagreba nije na Ti sa katastrom i zemljišnim knjigama pa se ne polažu prava na svaki taj nesređeni stan, zgradu ili kuću. Al svejedno ljudi stavljaju svoje kablove u šahte jer grad izdaje dozvole jer u zemljišnim knjigama piše da je javno dobro.. Pa sad ko tu koga..

Tako da si u pravu. Stvarno malo o tome zapravo znam. Tko zna više neka podjeli. Do tada "Povratak" na topic.

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Tonči kaže...

Vjerojatno ima max 15 godina :)

da bar ima 15...

16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Tako da si u pravu. Stvarno malo o tome zapravo znam. Tko zna više neka podjeli. Do tada "Povratak" na topic.

topic je taj da zbog ht monopola svi ostali ISP-ovi nemaju šanse, a hakom im nemože ništa jer je "netko" potpisao što nije smio. tako da je hrvatska telefonska infrastruktura shebana od samog početka. i dok se to ne riješi sumnjam da ćemo dalje od te pozicije na ljestvici.

16 godina
odjavljen

Ali nema smisla pisati o tome i braniti THT kad o tome nitko ne zna ništa. U redu, zna par odabranih. U praksi znamo da je za x novac i y provizije cijela infrastruktura prodana DT-u, umjesto dana u najam/koncesiju. Sada imamo situaciju da je za male operatere gotovo nemoguće ući ozbiljnije na tržište, da DT neće ulagati u infrastrukturu sve dok drži monopol, a monopol drži i držat će sve dok netko drugi ne bude mogao ući na tržište, a to ne može bez skupe infrastrukture i... u začaranom smo krugu, koji je vjerojatno uzrokovan korupcijom. Duopol koji dijele s Vipnetom teško će se maknuti s mrtve točke, jer i jednima i drugima odgovara da prodaju što imaju, a ne ulažu dalje. Sve što razvijaju (Terastream) je demo i služi isključivo puhanju pred dioničarima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice