Vijesti iz VIDI-a
Ako ste već stigli isprobati pre-beta Windows 8 inačicu OS-a za developere i vratili se poznatom sučelju Windowsa 7, razveselit će vas najava Microsofta, koja kaže kako će uskoro donijeti specijalni paket zakrpa koji će im omogućiti drastično brže podizanje sustava. Tajna tog paketa zakrpi je, kako navode, u softverskim rješenjima koja će pomoći pri optimizaciji hardvera koji koristite, što će uvelike smanjiti vrijeme potrebno za podizanje operativnog sustava i svih servisa koje koristite. Na žalost, Microsoft nije precizirao kada će taj paket biti na raspolaganju za preuzimanje, niti koliko će s njim otprilike trajati podizanje Windowsa 7, no vjerujemo kako ne bi toliko ponosno govorili o tome, ako vrijeme za podizanje barem ne prepolove.
Glede onog brzog podizanja osmice: koliko sam ja primjetio (instalirao sam na friški disk, lenovo t61) osmica kod shutdown-a ne ide u pravi shutdown nego u hibernaciju. Samim tim je i podizanje sustava brže.
EDIT: evo, pročitajte ovaj članak: http://www.winrumors.com/microsoft-reveals-incredible-instant-boot-feature-of-windows-8/
Teško mi je usporediti sa sedmicom jer bih morao imati i frišku/čistu instalaciju sedmice, ali čisto podizanje osmice se zaista doima brže.
BTW za disabliranje metroui:
1. regedit
2. Otvoriti HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
3. Postaviti RPEnabled na 0
Ako se želite vratiti na metroui postaviti vrijednost na 1
EDIT 2: Osmica sucks! Imam lošiji performance rating nego na 7. Pušim na grafici za aero