Automatska nadogradnja Internet Explorera

poruka: 50
|
čitano: 10.537
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Automatska nadogradnja Internet Explorera".
17 godina
Re: Automatska nadogradnja Internet Explorera
Memphis kaže...

IE6 možda sada je smeće što je normalno jer je zastario ali u svoje vrijeme bio je nepobitni najpopularnij Bog u browserima tako da neće past u zaborav samo tako.

Zaboravio si dodati da je to bilo tako jer je dolazio predinstaliran na Windowsima koji su isto tako "Bog" među OSovima i da 90% ljudi nije imalo izbora, alternative, ili znanja da tu alternativu instalira i korosti... Dakle prisila a ne popularnost, prije Batina nego Bog. 

17 godina
propuhmajstor kaže...

"Programeri" koji rade web stranice trebali bi se zapitati je li to posao za njih? Za mene su web stranice oduvijek bile tek sredstvo prenošenja informacija, pa samim time web stranica ponekad mora biti sasvim jednostavna i bez nepotrebnih kerefeka u obliku nekakvih scriptova, flasha, silverlighta i sl. Takve web stranice možeš normalno prikazati u svim browserima. Tako da za probleme krivim "programere", a ne browsere.

Ajme koje loše razmišljanje. Najbolje da kad otvoriš web stranicu vidiš samo tekst, kupi si knjigu i dnevne novine i prestani surfat. Ček ček, čemu slike i veliki stilizirani fontovi u novinama(?!?), kerefeke obične. Odakle isplivaju ovakvi svako toliko sa biserom. Ako su "za tebe" web stranice samo sredstvo prenošeja informacija onda za tebe nije da postavljaš pitanja da li bi programeri trebali raditi svoj posao. 

16 godina
neaktivan

Po meni dominira Chrome i Rockmelt. IE mi se nesviđa u nikakvom pogledu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Jazzer kaže...
propuhmajstor kaže...

"Programeri" koji rade web stranice trebali bi se zapitati je li to posao za njih? Za mene su web stranice oduvijek bile tek sredstvo prenošenja informacija, pa samim time web stranica ponekad mora biti sasvim jednostavna i bez nepotrebnih kerefeka u obliku nekakvih scriptova, flasha, silverlighta i sl. Takve web stranice možeš normalno prikazati u svim browserima. Tako da za probleme krivim "programere", a ne browsere.

Ajme koje loše razmišljanje. Najbolje da kad otvoriš web stranicu vidiš samo tekst, kupi si knjigu i dnevne novine i prestani surfat. Ček ček, čemu slike i veliki stilizirani fontovi u novinama(?!?), kerefeke obične. Odakle isplivaju ovakvi svako toliko sa biserom. Ako su "za tebe" web stranice samo sredstvo prenošeja informacija onda za tebe nije da postavljaš pitanja da li bi programeri trebali raditi svoj posao. 

Dragi dežurni pljuvaču,

Samo da te podsjetim na važnost Weba u prenošenju vijesti/informacija. Sjeti se hvatanja Sadama, CNN je potpuno ogolio svoje Web stranice i sve sveo na početnu stranicu samo s jedno jedinom vijesti o hvatanju Sadama samo s osnovnim formatom naslova i članka, dok je sve ostale stranice privremeno ukinuo kako bi svatko zainteresiran mogao pročitati tu vijest. Nešto slično je radio i britanski BBC. Znali su što rade i kako treba prenijeti važnu vijest.

Pogledaj samo kako izgledaju Web stranica nekih domaćih dnevnih novina, pa zatim pogledaj kako izgledaju Web stranice britanskog Guardiana. Nebo i zemlja. U korist Guardiana.

"Odakle isplivaju ovakvi svako toliko sa biserom." Isplivaju kad vide što se piše po forumu jednog informatičkog časopisa. Od pojave Mosaica davnih dana do današnjeg Chromea, nagledao sam se toliko užasa na Webu da se više upće ne čudim reakcijama poput tvoje.

"Ako su "za tebe" web stranice samo sredstvo prenošeja informacija onda za tebe nije da postavljaš pitanja da li bi programeri trebali raditi svoj posao.". Pa ja uopće nisam spominjao programe. Samo što ti to uopće nisi vidio niti shvatio. Ja sam spomenuo "programere". Meni je jako žao ako sam povrijedio sujetu pojedinaca koji se smatraju velikim Web masterima i majstorima zato jer znaju tri trika primjene CSS-a i javascripta. Nadam se da će svojim "znanjem" zaraditi milijune preko noći. LOL!

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 16:04 (propuhmajstor).
15 godina
neaktivan
Jazzer kaže...

Ajme koje loše razmišljanje. Najbolje da kad otvoriš web stranicu vidiš samo tekst, kupi si knjigu i dnevne novine i prestani surfat.

I ti sad ides u krajnost. Nekada se bas pretjeruje sa interaktivnim webom, i trpanjem kojekakvih frameworka CMS-a i inih, pa se dogodi i da navigacijski elementi stranice i ostali manje bitni elementi dominiraju nad sadrzajem koji je korisnik dosao procitati/pogledati.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
propuhmajstor kaže...
Jazzer kaže...
propuhmajstor kaže...

Dežurni pljuvaču,

Samo da te podsjetim na važnost Weba u prenošenju vijesti. Sjeti se hvatanja Sadama (ako uopće imaš dovoljno godina), CNN je potpunio ogolio svoje Web stranice i sve sveo na početnu stranicu samo s vijesti o hvatanju Sadama, dok je sve ostale stranice privremeno ukinuo kako bi svatko zainteresiran mogao pročitati vijest. Nešto slično je radio i britanski BBC. Znali su što rade i kako treba prenijeti važnu vijest.

Pogledaj samo kako izgledaju Web stranica nekih domaćih dnevnih novina, pa zatim pogledaj kako izgledaju Web stranice britanskog Guardiana. Nebo i zemlja. U korist Guardiana.

"Odakle isplivaju ovakvi svako toliko sa biserom." Isplivaju kad vide što se piše po forumu jednog informatičkog časopisa. Od pojave Mosaica davnih dana do današnjeg Chromea, nagledao sam se toliko užasa na Webu da se više upće ne čudim reakcijama poput tvoje.

"Ako su "za tebe" web stranice samo sredstvo prenošeja informacija onda za tebe nije da postavljaš pitanja da li bi programeri trebali raditi svoj posao.". Pa ja uopće nisam spominjao programe. Samo što ti to uopće nisi vidio niti shvatio. Ja sam spomenuo "programere". Meni je jako žao ako sam povrijedio sujetu pojedinaca koji se smatraju velikim Web masterima i majstorima zato jer znaju tri trika primjene CSS-a i javascripta. Nadam se da će svojim "znanjem" zaraditi milijune preko noći. LOL!

Vidi ovako, POTPUNO krivo od temelja si postavio svoje razmišljanje, pa tako i odgovor na moje "dežurno pljuvanje". PRVO - spominješ web stranice općenito, a argumentiraš s onim čemu one TEBI služe. U svom odgovoru se pozivaš opet na SAMO i ISKLJUČIVO novinske portale i stranice, a pritom si i dalje uzimaš za pravo kriviti programere za korištenje dostupnih tehnologija jer kome to treba kad mogu jednostavno postaviti tekst, i naravno svaki browser će ga prikazati, prema tome kriv je programer. To NIJE argument, to je gledanje na svijet kroz ušicu igle dok si na oba oka slijep i vodiš raspravu s nekim tko vidi i priča ti o bojama koje tebi, slijepcu, ne znače ama baš ništa u životu. O primjeru Guardiana koji si sad izvukao ne možemo govoriti kao o praksi nego kao o iznimnom slučaju prema tome, niti primjedba niti primjer nema uporište u svakodnevnom životu.

Shvaćam da postoje ljudi sa posebnim potrebama i prema tome izoliranim stavovima i razmišljanjima, ali pametovati kako je sve skupa osim njihovog razmišljanja, u ovom slučaju browsera, trulo jer nije u skladu s načinom na koji oni vide i koriste web je u najmanju ruku blesavo.

Web stranice su istovremeno medij koji funkcionira i IZVAN novinskih portala za koje si zapeo, a koje ja, kad govorimo o WEBu općenito, nisam uopće ni hvalio ni kudio. 

Od pojave Mosaica davnih dana do današnjeg Chromea, nagledao sam se toliko užasa na Webu da se više upće ne čudim reakcijama poput tvoje.

Ti zbilja pišeš ko da imaš kratke spojeve u razmišljanju. Ti si se nagledao užasa pa se ne čudiš mojim reakcijama. OK, samo, kakve veze ima moj komentar s užasom kojeg si se ti nagledao?!? Dakle ja ne hvalim UŽAS na webu i zaljepiti si svako toliko rečenicu koja kao ima smisla, ali nema veze sa sadržajem, tek toliko da izgleda da si imaš nešto reću u prilog, spada u politikanstvo, a ne razumnu raspravu o tome da loši browseri koji funkcioniraju po vlastitim standardima itekako JESU krivci za sate i sate utrošene na prilagođavanje sadržaja baš njima jer eto "slučajno" dolaze s windowsima koje koristi većona populacije.

A tvoje razmišljanje tipa, imam ja fićeka i kad se primim za kvaku vrata se otvore, a kad dam gas lagano ubrza, prema tome čemu sva ta tehnologija, možeš si fino otisnuti na ogoljeni papir (bez slika i velikih fontova) i obrisati dupe nekom pametnijem tko će tehnologiju koristiti i na druge načine osim za pregledavanje dnevnih (trač) novosti i ljubavnog horoskopa. Evo, nabijam ti na nos tračeve i horoskop da vidiš kako sad izgleda kad ti priljepim nešto o čemu uopće nisi razmišljao kad si pisao to što jesi, pa da vidiš kako izgleda rasprava na tvojoj - ako nemaš ništa pametno napisati onda spinaj - razini.

Meni je jako žao ako sam povrijedio sujetu pojedinaca koji se smatraju velikim Web masterima i majstorima zato jer znaju tri trika primjene CSS-a i javascripta. Nadam se da će svojim "znanjem" zaraditi milijune preko noći. LOL! -

Kakve su ovo opet gluposti, o kome pričaš. Prvo spominješ "programere" i jel to posao za njih, onda su ti odjednom SVE tehnologije nekakve kerefeke jer im na WEB stranicama nije mjesto, po tebi to treba izgledat ko ta JEDNA objava na Guardianu, jer ti pričaš o novinskim portalima, a za sve probleme su krivi programeri, a ne browseri. Opet upireš prstom u neke patuljke u tvojoj glavi i raspravljaš sam sa sobom.  

Ukratko, prigovaraš uzgoju voća općenito, a pozivaš se na dobre i trule banane kao primjere - obično majmuniranje ;). 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 16:44 (Jazzer).
17 godina
rustweaver kaže...
Jazzer kaže...

Ajme koje loše razmišljanje. Najbolje da kad otvoriš web stranicu vidiš samo tekst, kupi si knjigu i dnevne novine i prestani surfat.

I ti sad ides u krajnost. Nekada se bas pretjeruje sa interaktivnim webom, i trpanjem kojekakvih frameworka CMS-a i inih, pa se dogodi i da navigacijski elementi stranice i ostali manje bitni elementi dominiraju nad sadrzajem koji je korisnik dosao procitati/pogledati.

Ići u krajnost na ovaj moj način se zove karikiranje. Vjerujem da je gospodin, na kojeg se moj komentar odnosio, sa svojim čvrstim stavom kako su za sve krivi programeri a ne browseri i čemu zapravo sve te tehnologije i kerefeke jer on na webu čita novine zapravo krajnost krajnjeg tipa -> Izolirano razmišljanje o vlastitim potrebama s ciljem da javnosti objasni kako je sve skupa ispravno samo na način na koji on to vidi i koristi.

17 godina

Jesam se ispisao, a sve na kraju uzalud, 20 minuta otišlo u vitar, jer kad se kreneš s nekim natezat oko elementarne logike i stavova nema šanse da postigneš išta. Ta osoba u korjenu je stvari postavila krivo, a kad argumentirano dokažeš da je u krivu neće niti malo odstupiti nego širi priču i rasteže je dok se sve skupa ne razvodni i ne postane besmisleno.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran

IE je odličan browser... za download drugih browsera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 18:08 (the_tux).

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam baš da su automatske nadogradnje drage administratorima. Npr. najveću kritiku brzom izdavanju Firefoxa su dali upravo administratori jer ga zbog toga ne žele koristiti u korporativnom okružju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jazzer, jel mozes ponoviti, nisam te razumio?

15 godina
protjeran
Jazzer kaže...

Ukratko, prigovaraš uzgoju voća općenito, a pozivaš se na dobre i trule banane kao primjere - obično majmuniranje ;). 

Oprosti mi, ali ne želim pročitati tvoj odgovor do kraja. Došao sam do pola i odustao.

Drugi korisnik foruma nakon moje poruke lijepo ti je napisao kako kojekakvi tehnološko programski dodaci znaju dominirati nad sadržajem web stranica, s čim se svim srcem slažem.

Kao zaključak ponovit ću svoj raniji komentar:

"Za mene su web stranice oduvijek bile tek sredstvo prenošenja informacija, pa samim time web stranica ponekad mora biti sasvim jednostavna i bez nepotrebnih kerefeka u obliku nekakvih scriptova, flasha, silverlighta i sl. Takve web stranice možeš normalno prikazati u svim browserima. Tako da za probleme krivim "programere", a ne browsere."

15 godina
protjeran
Jazzer kaže...

Ići u krajnost na ovaj moj način se zove karikiranje.

Nemali broj forumaša, fesjbukovaca, korisnika news grupa i drugih raspravišta prilikom gubitka činjeničnog oslonca u raspravama pribjegava vrijeđanju sugovornika začinjenim spominjanjem cinizma, ironije i karikiranja kao zadnjem utočištu obrane svojeg stava. Ako imaš za reći nešto konkretno o temi, reci. Ako nemaš, radije nemoj odgovarati, jer se time uništava i zadnja nada za normalnom raspravom.

14 godina
neaktivan
Meni je IE 9 odlican
17 godina

Mislim da je ova vijest poprilično loša. Ne znam tko to voli, ali ja apsolutno mrzim kad neki program sam radi updateove i iz toga razloga sam škartirao Chrome (mislim da je Chrome samo vrlo sofisticirani trojanac). No, problem kod IE-a je taj da njega ne mogu maknuti sa Windowsa (legalnim metodama). Najgora stvar je to da je IE9 ok browser i da mi se čak počeo sviđati, a ovime će samo potaknuti dodatnu gadljivost korisnika prema IE-u

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Meni je Chrome osobno najgori, mene nije briga jel jednu milisekundu brži, imam brzi komp, i to mi je dosta. Opera je pak pre spora i još ti problemi s Flashom i videima.... Firefox, IE9 i Safari (koji koristim na PC-u) su mi OK. Chrome po meni je vrlo špijunski alat, s nedostatkom funkcija i izgleda.

PS. Boldao sam da ne bi dobio vojsku unlikeova.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
logik kaže...
PS. Boldao sam da ne bi dobio vojsku unlikeova.

Po meni se ne slažem s tobom.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 13:34 (DamageHigh).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nitko i ne govori da je IE9 tako loš, nego IE6 :-)

Je li nas to zezas?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
Jazzer kaže...
Memphis kaže...

IE6 možda sada je smeće što je normalno jer je zastario ali u svoje vrijeme bio je nepobitni najpopularnij Bog u browserima tako da neće past u zaborav samo tako.

Zaboravio si dodati da je to bilo tako jer je dolazio predinstaliran na Windowsima koji su isto tako "Bog" među OSovima i da 90% ljudi nije imalo izbora, alternative, ili znanja da tu alternativu instalira i korosti... Dakle prisila a ne popularnost, prije Batina nego Bog. 

bilo je alternative nestscape ... i još koji .. samo nisi ti imao saznanja o tome ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice