Asus za USB 3.0

poruka: 18
|
čitano: 3.057
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus za USB 3.0".
16 godina
neaktivan
Asus za USB 3.0

sve zvuči super ali kolika je zapravo razlika u brzini pp?

365 dana za kompom :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus za USB 3.0

Mislim da je desetak puta brži od USB 2.0, neka me ispravi netko ako nije točno!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Asus za USB 3.0
FichoM kaže...

Mislim da je desetak puta brži od USB 2.0, neka me ispravi netko ako nije točno!

Desetak?! Ako je to istina, onda je to vrlo lijepa istina...

17 godina
neaktivan
je istina je ravno 10puta
A i vecu stuju ce moc davat(mislim da 0,9A)
addicted to HD :)
17 godina
protjeran
Asus za USB 3.0

200 - 400 MB/s

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Asus za USB 3.0

Ovo je dobro i svaka ima čast na promicanju novih tehnologija, ali po mome mišljenju za sada još ni ovo nije potrebno pošto nema uređaja koje če iskoristiti tu brzinu(ni SSD-ovi nejdu tolko).

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Asus za USB 3.0

Rofl, kako nije potrebno kad moj eksterni USB disk radi na samo 25MB/s jer mu USB 2.0 ne dopusta vise... Naravno da nece raditi i na USB 3.0 brže jer je elektrinika eksternog diska takva, no iduća generacija eksternih diskova neće imati taj problem pa se veselim externom prenosivom storage-u koji ću skidati normalnom brzinom. Zašto brže? Zato jer radim isključivo sa HD materijalom koji je po sto stotine GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Asus za USB 3.0

ovo je odlično! ako dođe kod nas (i bude prihvatljiva cijena) uzimam! :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

ovo je odlično! ako dođe kod nas (i bude prihvatljiva cijena) uzimam! :)

Ne brini, brzo će i taj standard postati svakodnevica;) Zbilja je potreban!

16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Rofl, kako nije potrebno kad moj eksterni USB disk radi na samo 25MB/s jer mu USB 2.0 ne dopusta vise... Naravno da nece raditi i na USB 3.0 brže jer je elektrinika eksternog diska takva, no iduća generacija eksternih diskova neće imati taj problem pa se veselim externom prenosivom storage-u koji ću skidati normalnom brzinom. Zašto brže? Zato jer radim isključivo sa HD materijalom koji je po sto stotine GB.

Jesi ti cuo za eSATA ?

USB 2.0 – 480 Mbps

SATA 1.5 – 1.5 Gbps

SATA 3.0 – 3.0 Gbps

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 22:34 (drnde).
17 godina
neaktivan
drnde kaže...
zbuzanic kaže...

Jesi ti cuo za eSATA ?

USB 2.0 – 480 Mbps

SATA 1.5 – 1.5 Gbps

SATA 3.0 – 3.0 Gbps

USB 3.0 - 4.8 Gbit/s Izlanuo se

16 godina
neaktivan
FichoM kaže...
drnde kaže...
...

USB 3.0 - 4.8 Gbit/s Izlanuo se

SATA 6.0 - 6 Gbit/s Belji se

Sto se tice USB 3.0 na wiki pise:

A new major feature is the SuperSpeed bus, which provides a fourth transfer mode at 4.8 Gbit/s.

The raw throughput is 4 Gbit/s, and the specification considers it reasonable to achieve 3.2 Gbit/s

(0.4 Gbyte/s or 400 Mbyte/s) or more after protocol overhead.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
17 godina
Asus za USB 3.0

Da, moš si mislit. Disk ti radi na 25MB/S jer je spor. USB 2.0 sučelje ima propusnost od nekih 55MB/s tak da ti ono nije krivo za sporost diska. I da, tvarno su rjetki uređaji koji će koristit 500MB/s na USB 3.0. Baš me zanima kolika će bit cijena SSD-a koji podržava tak visoke brzine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Da, moš si mislit. Disk ti radi na 25MB/S jer je spor. USB 2.0 sučelje ima propusnost od nekih 55MB/s tak da ti ono nije krivo za sporost diska. I da, tvarno su rjetki uređaji koji će koristit 500MB/s na USB 3.0. Baš me zanima kolika će bit cijena SSD-a koji podržava tak visoke brzine

da  nije mozda 25MB/s zbog kilavog usb kontrolera? Brze ladice imaju visekanalni, pa mogu dobiti oko 50MB/s

16 godina
neaktivan

60MB/s je maksimalna teoretska brzina USB2 protokola,

dok je ~30 MB/s (još par MB/s manje radi overheada, tj. podatkovnih zaglavlja i sl.) maksimalna "sustained" (burst može bit veći) brzina prijenosa u samo jednom smjeru.

Ista stvar će biti i s USB 3.0 koji će udarti na negdje 300MB/s, što u svakom slučaju odličan pomak...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 8:02 (Alex21).
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Pa SSD-a već imaš i na većim od spomenutih brzina, idu oko 800MB/s možda i nešto više, sve preko PCI-E. Read je 800 MB/s a write je 750 MB/s, Cijena im se kreće od $1,000 dolara na više a idu i do 1 TB prostora !!! a cijene su im paprene. Kod nas zato niti nećeš vidjeti takve jer nema svrhe za sirotinju kao što smo mi.

17 godina
neaktivan
Asus za USB 3.0

Mozda sve skupa i nije tako lijepo kao sto na prvi pogled izgleda 

h**p://www.asus.com/News.aspx?N_ID=oyMjcbYR98UtjHD0

"Similarly, by inserting the ASUS U3S6 PCIe x4 expansion card into P7P55D Series motherboards, users can achieve the same rapid throughput with the latest USB 3.0 devices and SATA hard disks. "

0 0 hvala 0
17 godina
Asus za USB 3.0

Ogranicenje USB-a je 25 do nekih 30 MB/s. Isprobano na masu USB kucista sto 3.5" sto 2.5". 3.0 standard ce spasit takva eksterna spajanja jer mislim da ce se USB 3.0 brze rasprostranit nego eSATA.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice