Appleova izvanredna konferencija

poruka: 220
|
čitano: 48.036
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleova izvanredna konferencija".
17 godina
RE: Appleova izvanredna konferencija
logic kaže...

Nije to bas tako jednostavno. Pogledaj malo po netu kako se dizajniraju antene. 

Bas tako... veca povrsina anetene moze znaciti bolji signal, ali to nije jedini faktor. Dokazano u praksi: iPhone :)

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
logic kaže...

Nije to bas tako jednostavno. Pogledaj malo po netu kako se dizajniraju antene. 

Bas tako... veca povrsina anetene moze znaciti bolji signal, ali to nije jedini faktor. Dokazano u praksi: iPhone :)

Ponavljamo se. Pad od 24 dB u određenim situacijama + bolji prijem signala (veća površina antene) ≈ klasična antena.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan

Ti hoces reci da sva ova frka na svjetskom nivou je u stvari bezveze. Apple saziva vanredne konferenicje bezveze. Daje gume od 30 dolara bezveze. Zanimljivo. I to samo bazirano an rijeci jobsa da iphone4 ima bolji prijem ( u odnosu na koga ili sta bolji).

:)
17 godina
odjavljen

Smartphone je telefon s dodatnim mogučnostima dlanovnika (ručnog računala). Smartphone bez telefonije je PDA (iako postoji i PDA s mogučnošću telefoniranja).

Što se same antene tiće, veća površina ne znači nužno ništa, a sam podatak o padu signala u dB ne znači da je to jedino što se događa. U situacijama kada se strano tijelo poveže s antenom, signal može i porasti, ali omjer signala i šuma pasti jer je zbog promjene karakteristika antene porastao šum više od signala.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
17 godina

Ja ne znam random.

Logic nesto kaze a ti to potpuno ignoriras i izvuces neki drek iz konteksta pa se hvatas toga...

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što god činio, "u tekstu je pronađen nedozvoljeni komad HTML koda", stoga, citati su boldani.

logic kaže...

Ti hoces reci da sva ova frka na svjetskom nivou je u stvari bezveze. Apple saziva vanredne konferenicje bezveze. Daje gume od 30 dolara bezveze. Zanimljivo. I to samo bazirano an rijeci jobsa da iphone4 ima bolji prijem ( u odnosu na koga ili sta bolji).

iPhone 4 is better at holding onto calls and data at very low signal levels. We’ve mentioned this one before but it’s worth reiterating. The new antenna does let me make calls and transmit data at very low signal strength. (...) I was able to make a call at -115dB on the 3GS, however the call did drop within a minute of starting it. By comparison I was able to have a much longer conversation without dropping the call at -120dB on the 4.

--Anandtech

(Bolji od 3G-a i 3GS-a koji su imali solidan prijem signala.)

MrBlc kaže...

Smartphone je telefon s dodatnim mogučnostima dlanovnika (ručnog računala). Smartphone bez telefonije je PDA (iako postoji i PDA s mogučnošću telefoniranja).

Što se same antene tiće, veća površina ne znači nužno ništa, a sam podatak o padu signala u dB ne znači da je to jedino što se događa. U situacijama kada se strano tijelo poveže s antenom, signal može i porasti, ali omjer signala i šuma pasti jer je zbog promjene karakteristika antene porastao šum više od signala.

Što želiš reći? Može li signal pasti za više od 24 dB?

Što se tiče prvog dijela, da - osnovna, ali ne i glavna funkcija smartphonea je telefoniranje.

Psiho246 kaže...

Ja ne znam random.

Logic nesto kaze a ti to potpuno ignoriras i izvuces neki drek iz konteksta pa se hvatas toga...

Primjer? Citat po mogućnosti.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan

Kazes da ima bolji prijem od 3G i 3GS. Zar sam jobs nije rekao da su imali vise reklamacija na 3G i 3GS zbog rpijema nego na 4G? Ne postoje na svijetu samo iphoni kKav je u poredjenju sa drugim telefonima. Tebi i jobsu su iphone jedini telefoni na trzistu ocigledno. Wake up. Postoji svijet i mimo jabuke.

17 godina
logic kaže...

Kazes da ima bolji prijem od 3G i 3GS. Zar sam jobs nije rekao da su imali vise reklamacija na 3G i 3GS zbog rpijema nego na 4G? Ne postoje na svijetu samo iphoni kKav je u poredjenju sa drugim telefonima. Tebi i jobsu su iphone jedini telefoni na trzistu ocigledno. Wake up. Postoji svijet i mimo jabuke.

Better... bolji od cega? 3G i 3GS? Jel bolji od blekberija, nokie, SE? Imao sam N97 i SE P1i i u firmi gdje je jako slab signal ili kod cure sam sa oba aparata mogao normalno pricati. Sa iPhoneom sam se morao pomaknuti blize vratima da bih mogao pricati (ili uopce uspostaviti poziv). 

Mozda iP4 ima bolje performanse pri slabom signalu od 3G ili 3GS-a ali definitivno nije bolji od ona dva gore spomenuta mobitela.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

oni će izdat nove upute u kojima je novo objašnjenje kako držat iphone, a da ne gubi signal i kad otvoriš appleovu stranicu ide animacija kako primit iphone

zumic

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hahahhahaha

Upustvo neukim korisnicima ;)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
logic kaže...

Better... bolji od cega? 3G i 3GS? Jel bolji od blekberija, nokie, SE? Imao sam N97 i SE P1i i u firmi gdje je jako slab signal ili kod cure sam sa oba aparata mogao normalno pricati. Sa iPhoneom sam se morao pomaknuti blize vratima da bih mogao pricati (ili uopce uspostaviti poziv). 

Mozda iP4 ima bolje performanse pri slabom signalu od 3G ili 3GS-a ali definitivno nije bolji od ona dva gore spomenuta mobitela.

Svejedno. Moja poanta bila je da nije bilo hypea oko lošeg prijema signala (ne govorim o padu signala kod spajanja dviju antena) kod 3G-a ili kod 3GS-a.

• Maksimalni pad kod i4 je 24 dB
  • i4 prema testovima na blogovima prima signal bolje od 3GS-a, što je, kako moj citat i kaže - "logično s obzirom na veću površinu antene"

Sve u svemu - za nekoga problem (ako živi u području sa lošom pokrivenosti i spaja dvije antene, a toliko je tvrdoglav da ne želi kupiti običnu zaštitnu foliju ili uzeti besplatni bumper), za nas sigurno ne.

Netko stalno spominje cijenu od 8000 kn, nakon toga slijedi još nekoliko poruka o tome kako bi samo idioti dali toliko novaca za mobitel i sl.
Ja sigurno ne bih dao više od 3000 za telefon / smartphone / whatever.

Svoj 3G (sa garancijom od dvije godine kod T-Mobilea, zapakiran) sam uzeo od osobe koja ga je vjerojatno kupila jeftinije uz produljenje ugovora. Platio sam ga oko 2400. Mislim da je to bila razumna cijena, tako da, enough with the 8k crap - iPhone se može nabaviti puno jeftinije. A, ako ga baš želite novog (iPhone 4), cijena je jednaka kao kod vrha smartphone tržišta - 299$.

15 godina
neaktivan
Vidio sam jedan oglas gdje čovjek traži 9000 kuna za iPhone 4 , a drugi oglas ispod njega je 5000 kuna :)
http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Random. kaže...
Sve u svemu - za nekoga problem (ako živi u području sa lošom pokrivenosti i spaja dvije antene, a toliko je tvrdoglav da ne želi kupiti običnu zaštitnu foliju ili uzeti besplatni bumper), za nas sigurno ne.

Tvrdoglav??? Tebi kao da je normalno da telefon te cijene moraš koristiti sa komadom dodatne opreme da bi imao signala.

17 godina
neaktivan

Telefon bilo koje cijene. A ove pogotovo. Ja ne razumijem logiku. Kur.e se dizajnom ali ako hoces telefonirati moras staviti kondom. I to prolazi. To je normalno. JA bi svoj x10 radje razbio nego stavio u tu gumu.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Telefon bilo koje cijene. A ove pogotovo. Ja ne razumijem logiku. Kur.e se dizajnom ali ako hoces telefonirati moras staviti kondom. I to prolazi. To je normalno. JA bi svoj x10 radje razbio nego stavio u tu gumu.

I to što kažeš... Upravo imam zamjenski telefon, neki od 500 kn, i imam signala i ne mogu ga nikako oslabiti kako god ga držao; pravo čudo tehnike :D

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Tvrdoglav??? Tebi kao da je normalno da telefon te cijene moraš koristiti sa komadom dodatne opreme da bi imao signala.

logic kaže...

Telefon bilo koje cijene. A ove pogotovo. Ja ne razumijem logiku. Kur.e se dizajnom ali ako hoces telefonirati moras staviti kondom.

Vidiš, upravo ovo boldano je bitno. Hoćeš reći da bez zaštite za ekran ili bumpera nema razgovora? Nema surfanja? Tako se meni čini po tvojim komentarima.

Istina je, dakako da - AKO ga držiš na određeni način MOŽEŠ (ne moraš, nemaju svi problem) izgubiti DIO signala.

Tri magične riječi - AKO, MOŽEŠ, DIO.

15 godina
neaktivan
Random. kaže...
Vidiš, upravo ovo boldano je bitno. Hoćeš reći da bez zaštite za ekran ili bumpera nema razgovora? Nema surfanja? Tako se meni čini po tvojim komentarima.

Istina je, dakako da - AKO ga držiš na određeni način MOŽEŠ (ne moraš, nemaju svi problem) izgubiti DIO signala.

Ja držim telefon na taj način, tzv. normalan način držanja telefona, taj tvoj dio je dovoljan da se prekine prijenos podataka ili poziv.

Zar ste vi, Appleovci, stvarno spremni mijenjati svoje navike zbog mobitela? Pa mobitel ima da se prilagođuje meni, a ne ja njemu, ffs.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 12:24 (Mirko935).
17 godina
Random. kaže...
Mirko935 kaže...

logic kaže...

Telefon bilo koje cijene. A ove pogotovo. Ja ne razumijem logiku. Kur.e se dizajnom ali ako hoces telefonirati moras staviti kondom.

Pa naravno.

Poziv ti se MOZE prekinuti, ali i NE MORA.

MOZE ti puknuti sutra, prekosutra ili za tjedan dana.

MOZE ti puknuti dok pricas sa curom, dok pricas sa majkom ili dok si u toku nekakvog velikog multimilijonskog business deala.

Nikad ne znas kad ga mozes slucajno krivo primiti, to je i car iPhone-a. Cekas kad ce ti prekinuti poziv i on ti ga prekine kad to najmanje ocekujes.

To je nova patentirana tehnologija pod nazivom - iSurprise.

Znaci, jedini nacin da sprijecis ovakvo iznenadenje je kondom.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Da, pričamo o kockanju, niti slučajno o određenom rasponu i određenom potencijalnom gubitku.

Oh, be afraid! Be very afraid! U svakom trenutku, kada se najmanje nadate - veza može puknuti! Jednog trenutka signal je odličan, drugog - gotovo!

Sami znate da nije tako ali to forsirate. Nema veze. Nisam ja proizvod koji koristim. Svađamo se oko proizvoda kojeg nismo niti dizajnirali, niti proizveli a bome nam nije niti prijetnja pa da se osjećamo uvrijeđeni kada ga netko pljuje ili diže u nebesa. Kome se sviđa - kupiti će, kome se ne sviđa - neće. Zašto bi komentirali nečiju odluku da izabere određeni proizvod za svoj novac?

I'm out.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Pa naravno.

Poziv ti se MOZE prekinuti, ali i NE MORA.

MOZE ti puknuti sutra, prekosutra ili za tjedan dana.

MOZE ti puknuti dok pricas sa curom, dok pricas sa majkom ili dok si u toku nekakvog velikog multimilijonskog business deala.

Nikad ne znas kad ga mozes slucajno krivo primiti, to je i car iPhone-a. Cekas kad ce ti prekinuti poziv i on ti ga prekine kad to najmanje ocekujes.

To je nova patentirana tehnologija pod nazivom - iSurprise.

Znaci, jedini nacin da sprijecis ovakvo iznenadenje je kondom.

lol Smijeh

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
17 godina
neaktivan

I jos neka iznenadjenja al to nije tema ovdje. Ili jeste? ;)

15 godina
protjeran
Cisto svima za informaciju, u splitu sam mu uspio maknuti jednu crticu 3G signala ludjacki ga pritiscuci na onom dijelu. Brzina downloada ostala je ista, cca. 300kb/s. Tolko o velikom strasnom problemu.
17 godina
ansha kaže...
Cisto svima za informaciju, u splitu sam mu uspio maknuti jednu crticu 3G signala ludjacki ga pritiscuci na onom dijelu. Brzina downloada ostala je ista, cca. 300kb/s. Tolko o velikom strasnom problemu.

Sori ansha ali tebi ne bi vjerovao da mi kazes da ce sutra izaci sunce.

Ti si obican nabrijanec koji si je nabavio iPhone 4 prije nego li je uopce dosao u Hrvatsku i sad si sam sebi najveca faca.

ROFL.

Takvi ljudi su mi prejadni...

- Psiho246
15 godina
protjeran
Psiho, hrani me tvoja ljubomora :)))
17 godina
ansha kaže...
Psiho, hrani me tvoja ljubomora :)))

Super, ne znam...sad bi se ja trebao naljutiti jel ti pises gluposti?

Drago mi je da sam te zasitio...

lol wtf?

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Pusti klinca ne uziva. Sjeti se kako si ti bio sretan kao mali kad dobijes autic na baterije a on glasniji od komsijskog ;)

E tako se sad on osjeca ;)

A i pomalo je usamljen jer ovdje niko sa njim nece prica ;)

Cak je i na android threadu bio al ni tamo niko ga ne registruje ;)

17 godina
logic kaže...

Pusti klinca ne uziva. Sjeti se kako si ti bio sretan kao mali kad dobijes autic na baterije a on glasniji od komsijskog ;)

E tako se sad on osjeca ;)

A i pomalo je usamljen jer ovdje niko sa njim nece prica ;)

Cak je i na android threadu bio al ni tamo niko ga ne registruje ;)

Haha, nisam znao da ga se ignorira.

Let me join the club. :P

- Psiho246
15 godina
protjeran
Niko sretniji od mene kad bi me svaki degenerik ignorirao. No cini mi se da si ipak ti psiho komentirao ono sta sam napisao. Molim te poslusaj savjet postarijeg bosanca i ubuduce me ignoriraj.
17 godina
protjeran

zasto se svi napali Apple i iPhone4,ja imam SE k800i i kod njega se isto događa drastičan pad kad stavittr prst na stražnji dio gdje se nalazi antena...to je posve normalno....nego vi napadate apple samo zato jer ne volite tu firmu ili nemate novca za te prestižne gadete....btw. nemam ni ja ali imam bodova u t-mobileu pa cu si uzet jednog jako povoljno... jedva cekam....hh

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda zato sto k800 kosta nekoliko puta manje ili sto se se ne ku..i genijanim dizajnom antene kad ono ne lezi vraze ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice