Apple i Valve, zaljubljeni par?

poruka: 87
|
čitano: 9.264
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple i Valve, zaljubljeni par?".
16 godina
odjavljen
Re: Apple i Valve, zaljubljeni par?
ep0s kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Doduše, to je sve appleov stil. Poluproizvod po paprenoj cijeni dok konkurencija nudi duplo više za istu lovu. Ali zagrižena jabuka je na kućištu...

..ajoj, čemu tolka mržnja? Ispljuvati firmu koja pravi najbolja računala unazad 30 godina...to može uzrokovati samo zavist..ili neznanje? ..tko će ga znat..:/

Najbolja za koga? Sumnjam da će se jedan arhitekt složiti sa tobom (ili neki grafičar kojem je pun tuki prašine). Ili neki vlasnik MacBooka na kojem možeš peći jaja (svoja ili kokošja).

Objektivno, Mac ne vrijedi tu lovu jer za manje novce možeš odraditi isti posao na nekom "složencu" ili brand name PC konfi.

Sa ovim postom završavamo sa offtopicom.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nije powerpc/x86 problem, problem je u tome što trenutno Macovi i MacBookovi imaju blago rečeno jadne grafičke koje ne mogu zadnje naslove pokretati niti na medium na rezolucijama koje su inače default na ti računalima.

Svatko tko je kupio MacBook pro da igra igre na njemu po mom skromnom misljenju je kreten epskih proporcija.To je stroj koji je napravljen da zaradi lovu i da radis ozbiljne stvari na njemu,a ne da se zajeb*avas. Druga stvar.Uopce nije istina to sto si izjavio da iMacovi imaju jadne graficke..iMac prosle generacije je imao 6970 GPU.Sad ti reci da je ovo jadan stroj ?!!? Cijena je takva kakva jeste jer je to stroj optimiziran za posao i svatko tko ga kupi zna sta je uzeo i otplatit ce se kroz perod za koji je kupljen.Da si ikad radio na macu znao bi cijeniti brzinu,stabilnost i bezbriznost bez straha od rusenja ili nestabilnosti.OS je besplatan s tim da svaku novu verziju placas od 19 do 30$

16 godina
odjavljen
Romano kaže...

Svatko tko je kupio MacBook pro da igra igre na njemu po mom skromnom misljenju je kreten epskih proporcija.To je stroj koji je napravljen da zaradi lovu i da radis ozbiljne stvari na njemu,a ne da se zajeb*avas. Druga stvar.Uopce nije istina to sto si izjavio da iMacovi imaju jadne graficke..iMac prosle generacije je imao 6970 GPU.Sad ti reci da je ovo jadan stroj ?!!? Cijena je takva kakva jeste jer je to stroj optimiziran za posao i svatko tko ga kupi zna sta je uzeo i otplatit ce se kroz perod za koji je kupljen.Da si ikad radio na macu znao bi cijeniti brzinu,stabilnost i bezbriznost bez straha od rusenja ili nestabilnosti.OS je besplatan s tim da svaku novu verziju placas od 19 do 30$

Da, za 17k kuna je jako loš gaming stroj jer ima Radeon 6970M. M si zaboravio napisati. Malo pogledaj na linku koji sam dao performanse. Grafička je preslaba da vrti nove igre na high/ultra postavkama na nativnoj rezoluciji 27" monitora.

Što se tiče ovog drugog dijela ja ne znam na kakvom si ti PCju radio ali meni u ovih 2 i pol godina laptop sa Win7 x64 nije zadao niti jedan problem, niti jedan BSOD i nikad ga nisam morao nasilno rebootati. A za 3k kuna radi odlično (performanse).

13 godina
neaktivan

covjek vam objasnjava 2 stranice,da graficke maca nemogu niti blizu konkurirati grafickim pca,i lijepo ti je rekao zaboravio si to m,to je isto da napises graficku gtx i gts i kazes iste {#} salu na stranu,zaboravljate ostale prednosti pca,modanje? mislite da bi bilo ovoliko alata za modanje na macu? sta je sa multiplayerom? hoce koristit steam za servere il ce otvorit svoje servere ( iSERVER {#} ) i naplacivati multiplayer kao sto to radi m$ sa xboxom? i sta je sa ljudima koji trenutno imaju veliku kolekciju igara za pc,jednom kad bi presli na mac skoro nista nebi radilo,zaboravili ste to {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Igranje na Macu bi bilo Appleovo zabijanja nož u leđa samom sebi.

Imate i sada igre na Steamu koje se mogu igrati na MacOSu. Sam pogled na listu i vidi se koliko je to "sposoban" HW za takve zadaće.

Osim toga ako se ne varam bilo je prije nekog vremena preformanse OpenGL/DirectXa na raznim platformama i ispalo je da svi podebelo kaskaju za Winsima. A ne znam niti koliko su devovi i publisheri prehepi da moraju  lovu trošiti na portanje na OpenGL.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Da vidimo... Valve + Apple + Appleov udio u ImgTec (PowerVR)

Ne bi me čudilo da nas iznenadi nekakva iPlay ili iGame konzola koja ima sljedeća svojstva:

• ARM Cortex A15 8 jezgara (od kojih npr. možeš 2 jezgre usmjeriti SAMO za izračune fizike)
  • PowerVR grafika serije 6 (odlično surađuju sa Appleom i Apple je dioničar ImgTec; a sposobni su napraviti itekako moćan čip... pogledajte sam PS Vita... i sad zamislite GPU napravljen sličnom tehnologijom ali na većoj površini i sa odvezanim rukama za veću potrošnju struje)
  • odličan dizajn hardvera - npr da izgleda kao Mac mini - a navedeni CPU i GPU troše manje struje nego npr PS3 ili X360
  • full digital distribucija... sve se skida sa App Storea - u konačnici jeftinije za kupca, a veći profit za developere
  • iOS sa hrpom postojećih aplikacija
  • Gaming studiji dobro upoznati sa programiranjem za platformu
  • Kontroler sličan Microsoftovom za X360 (savršena ergonomija) uz mogućnost korištenja iPada ili iPhonea kao kontrolera (npr... žiroskop u iphoneu kao wiimote; ili display iPada koj pokazuje kartu Skyrima) - netko tko ide kupiti Apple gaming konzolu sigurno već posjeduje iPhone ili iPad :)
  • mogućnost korištenja Apple tipkovnice za chat i sl.
  • iTunes infrastruktura, Apple TV i sl.
  • Postojeće Valve igre portane na novu konzolu kao nekakav special edition (npr. Half Lifer orange box, Portal 2) i Half Life 3 ekskluziva

Zapravo... Ne bi me čudilo da Apple jednostavno kupi Valve... Imaju novaca ko pljeve, a kupovina gaming studija se pokazala dobrom investicijom kada su danšnji jaki igrači ulazili na tržište (Sony - Psygnosis, Microsoft - Bungie)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
5 1 hvala 2
13 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

• Kontroler sličan Microsoftovom za X360 (savršena ergonomija) uz mogućnost korištenja iPada ili iPhonea kao kontrolera (npr... žiroskop u iphoneu kao wiimote; ili display iPada koj pokazuje kartu Skyrima) - netko tko ide kupiti Apple gaming konzolu sigurno već posjeduje iPhone ili iPad :)

dat mejd me laugh {#} oce ih onda tuzit kako su imali skicu tog kontrolera u 90tim? {#} i zar vi macovci nemrzite sve iz microsofta?

14 godina
neaktivan

@ Bukva

Tvoj problem, kao i vecine ljudi tu koji govore o snazi trenutnih Mac racunala je sto gledas danas a ne sutra. Svakoj babi je valjda jasno da ce Apple ako ozbiljno udje u gaming segment uci sa novim proizvodom a ne sa trenutnim lagerom. Financijski je dovoljno mocan da proizvede vlastiti, nazovimo ga iDirectY i izbaci liniju proizvoda specijaliziranu za gaming ili kupi nekog od danas bitnih igraca na tom polju. Ako celni covjek Applea ide pregovarati s ljudima iz Valvea onda sigurno ne trazi da mu portaju Half Life na iMac iz 2005. nego planira buducnost. Koliko sam god nekad volio Apple toliko ih danas prezirem ali sam itekako svjesan moci novca. Za firmu koja moze kupiti kompletnu konkurenciju reci da nesto ne moze je krajnje neozbiljno. Pravim pristupom i vrecom punom novca se i od Končara moze napraviti igraceg diva.

Nazalost, ono sto mi moja logika govori je da ovaj Cookov posjet Valveu i nema puno veze s igranjem na racunalu. Apple uskoro krece u tzv. TV revoluciju a sta to Apple TV moze ponuditi kupcima da je tako revolucionarno? Vlastitu proizvodnju nemaju dakle s tehnoloskog aspekta nista revolucionarno nece biti, vlastiti filmski studio, news agenciju, opcenito infrastrukturu kakvu ima neka jaca TV kuca nemaju sto znaci da ni sa programske snage revolucije nece biti. Znaci stvar je u konceptu samog uredjaja. s obzirom da od iPoda preko iPhonea pa do iPada prodaju jedno te isto $&#$* u drugom pakovanju ocekujem da ce Apple TV biti jedan veliki iPod na kojem bi mogucnost ozbiljnijeg gaminga zaista bila revolucionarna stvar.

Osim toga ova konstatacija kako trenutni izbor igara za OSX govori o snazi hardwarea jednostavno ne stoji. Govori iskljucivo o trenutnoj zainteresiranosti developera za tu platformu. Ako Left 4 Dead, GTA SA, Portal 2 ili Assasins Creed sasvim dobro rade i na slabijim iMacovima a ako se za next gen konzole najavljuje HD7770 kao graficka kartica onda su i danasnji iMacovi sasvim dovoljni za gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 13:07 (BlueMax).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

@ Bukva

Tvoj problem, kao i vecine ljudi tu koji govore o snazi trenutnih Mac racunala je sto gledas danas a ne sutra. Svakoj babi je valjda jasno da ce Apple ako ozbiljno udje u gaming segment uci sa novim proizvodom a ne sa trenutnim lagerom. Financijski je dovoljno mocan da proizvede vlastiti, nazovimo ga iDirectY i izbaci liniju proizvoda specijaliziranu za gaming ili kupi nekog od danas bitnih igraca na tom polju. Ako celni covjek Applea ide pregovarati s ljudima iz Valvea onda sigurno ne trazi da mu portaju Half Life na iMac iz 2005. nego planira buducnost. Koliko sam god nekad volio Apple toliko ih danas prezirem ali sam itekako svjesan moci novca. Za firmu koja moze kupiti kompletnu konkurenciju reci da nesto ne moze je krajnje neozbiljno. Pravim pristupom i vrecom punom novca se i od Končara moze napraviti igraceg diva.

Nazalost, ono sto mi moja logika govori je da ovaj Cookov posjet Valveu i nema puno veze s igranjem na racunalu. Apple uskoro krece u tzv. TV revoluciju a sta to Apple TV moze ponuditi kupcima da je tako revolucionarno? Vlastitu proizvodnju nemaju dakle s tehnoloskog aspekta nista revolucionarno nece biti, vlastiti filmski studio, news agenciju, opcenito infrastrukturu kakvu ima neka jaca TV kuca nemaju sto znaci da ni sa programske snage revolucije nece biti. Znaci stvar je u konceptu samog uredjaja. s obzirom da od iPoda preko iPhonea pa do iPada prodaju jedno te isto $&#$* u drugom pakovanju ocekujem da ce Apple TV biti jedan veliki iPod na kojem bi mogucnost ozbiljnijeg gaminga zaista bila revolucionarna stvar.

Osim toga ova konstatacija kako trenutni izbor igara za OSX govori o snazi hardwarea jednostavno ne stoji. Govori iskljucivo o trenutnoj zainteresiranosti developera za tu platformu. Ako Left 4 Dead, GTA SA, Portal 2 ili Assasins Creed sasvim dobro rade i na slabijim iMacovima a ako se za next gen konzole najavljuje HD7770 kao graficka kartica onda su i danasnji iMacovi sasvim dovoljni za gaming.

sve si ti to dragi kolega lijepo objasnio al ostaje,rade,al rade kako {#} san andreas je stara igra,i bilo koja danas konfiguracija ga lijepo moze pokrenuti a za assassins creed nevjerujem da je na maxu isto kao ni left 4 dead,nego zaboravljamo igre kao witcher 2,gta 4 i nesmijemo zaboravit crysis kojeg bi mac mogao pokrenuti,uostalom moze i moj pc na mediumu,ali nikako na maxu,a to je ono sto cini pc gaming superiornijim u odnosu na konzole

medjutim s obzirom da je to amerika,a kod njih mozes i g.vno prodat samo ako ga lijepo umotas i imas dobru reklamu

14 godina
neaktivan
agent47thehitman kaže...

sve si ti to dragi kolega lijepo objasnio al ostaje,rade,al rade kako {#} san andreas je stara igra,i bilo koja danas konfiguracija ga lijepo moze pokrenuti a za assassins creed nevjerujem da je na maxu isto kao ni left 4 dead,nego zaboravljamo igre kao witcher 2,gta 4 i nesmijemo zaboravit crysis kojeg bi mac mogao pokrenuti,uostalom moze i moj pc na mediumu,ali nikako na maxu,a to je ono sto cini pc gaming superiornijim u odnosu na konzole

medjutim s obzirom da je to amerika,a kod njih mozes i g.vno prodat samo ako ga lijepo umotas i imas dobru reklamu

razumijem ja o cemu ti govoris ali kad u tu pricu ubacis cinjenicu da se najveca lova od igara vrti na platformama koje su inferiornije od danasnjeg iMaca a kamoli od Windows PC-ja covjeku padne na pamet kako je Cook otisao do Valvea zbog zarade a ne zbog zelja i ocekivanja PC gamera. Padne mi na pamet i da je Nintendo Wii profitabilniji od PC-ja.

Zadnjih 10 godina su dovoljno dobar dokaz da za postati vazan igrac u toj industriji ne moras ljudima ponuditi visoke teselacijske performanse nego zabavu.

Ja sam old school PC gamer a konzolu imam samo zbog 2 igre (PES i GT) i jer sam mislio da bi zgodno bilo imati blueray. Mene konzole ne zadovoljavaju i nazalost njihov utjecaj je vidljiv i na usporenom razvoju PC igara. Takvih nas je vecina na ovom forumu ali van njega nije takvo stanje.

16 godina
neaktivan
Svi koji briju da za iste novce dobijes bolji Windows komp mogu mi poljubiti dupe. Otkako imam Mac ne mogu pomisliti da se vratim na Windowse. Smuci mi se kad me cura trazi da joj nesto napravim na Win laptopu. TL;DR Windowsi su dobri samo za igrice i Fejs.

1 5 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Romano kaže...

Da, za 17k kuna je jako loš gaming stroj jer ima Radeon 6970M. M si zaboravio napisati. Malo pogledaj na linku koji sam dao performanse. Grafička je preslaba da vrti nove igre na high/ultra postavkama na nativnoj rezoluciji 27" monitora.

Što se tiče ovog drugog dijela ja ne znam na kakvom si ti PCju radio ali meni u ovih 2 i pol godina laptop sa Win7 x64 nije zadao niti jedan problem, niti jedan BSOD i nikad ga nisam morao nasilno rebootati. A za 3k kuna radi odlično (performanse).

Ti ocigledno ne razumijes sta ti ja pisem. iMac je IPS monitor sa ugradjenim hardwerom i ti bi sad u njega ugurao desktop graficku ?!WTF ? Zasto? Da se ljudi koji bave programiranjem,obradom fotografije i glazbe mogu igrati ?! Pa nisu oni ugradili tu graficku da se ljudi koji izbulje 16.000 kuna igrali na tom racunalu,nego da bi zaradili pare. Ova tvoja zadnja izjava je krajnje smijesna i nemam uopce namjeru se raspravljati s tim sto si izjavio. Vjerovatno je vrhunski domet rada na tom laptopu bilo igranje mediokretskih igara ,surfanje i pregled emaila.

13 godina
neaktivan
NecroKnight kaže...
ep0s kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Doduše, to je sve appleov stil. Poluproizvod po paprenoj cijeni dok konkurencija nudi duplo više za istu lovu. Ali zagrižena jabuka je na kućištu...

..ajoj, čemu tolka mržnja? Ispljuvati firmu koja pravi najbolja računala unazad 30 godina...to može uzrokovati samo zavist..ili neznanje? ..tko će ga znat..:/

Najbolja računala, LOL! Možeš si bez problema složiti jači i brži PC, te još na kraju mnogo manje platiti.

Jaci i brzi? Kako se to manifestira jacina racunala osim kroz brzinu ? :D

I brzina nije jedini faktor kod racunala. Nije ni u top 3. Sto Apple i najbolje pokazuje.

15 godina
neaktivan

Razlog što se za Apple ne razvijaju igre je u zatvorenosti platforme. Kada korisnicu budu samo mogli "sklepat" svoje idealno računalo i na njega stavit MacOS stvari se možda i promjene

1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
berofx kaže...
Svi koji briju da za iste novce dobijes bolji Windows komp mogu mi poljubiti dupe. Otkako imam Mac ne mogu pomisliti da se vratim na Windowse. Smuci mi se kad me cura trazi da joj nesto napravim na Win laptopu. TL;DR Windowsi su dobri samo za igrice i Fejs.

ne,nedobijes bolji windows racunar,ti dobijes daleko snazniji  racunar,odluka je na tebi koji ces sistem imati {#} 

17 godina
peroko kaže...
BlueMax kaže...

Napokon nesto zanimljivo iz Applea. Iako me osobno za iOS nije briga volio bi da ozbiljan gaming zazivi na OS-X-u. Microsoft je gaming fokus prebacio s PC-ja na konzolu i tako otvorio veliku rupu koju bi Apple, sad kad su pokopali najveceg protivnika igre na racunalu, morao iskoristiti. Gaming je najbitniji faktor dovodjenja windowsa u preko 90% kucanstava, jedini koji cini bitnu razliku. Apple danas radi na istom hardwareu kao i windows PC pa zasto ne bi radio i iste stvari? Jos da developeri Linux prepoznaju kao platformu na kojoj bi se moglo dobro zaraditi. A proizvesti igru za Linux i OS-X je puno jenostavnije nego za Windows i PS3.

A na koji je to način Microsoft napravio molim te? Razvijenjem novih verzija direct x-a i izdavanjem igara za pc (čak i kinect sad postoji za pc)? E  i da je tako lako radit igre za linux što ih nebi onda svi radili, problem (moj neinformirani prijatelju) je u tome što Linux ne podržava gore navedeni directx (koji rabe svi proizvođači igara) nego open gl.

Ne vidim problema sa OpenGL-om. Naime ako je programer pametan (tipa John Carmack) onda radi podršku i za OpenGL obzirom da isti nudi identične stvari kao i DirectX, a OpenGL radi na Mac-u, PC-u, Linuxu, mobitelima....you name it jer je "open". A DirectX je lockan na Win, da ne kažem da za ušljivi DX10+ moraš imati barem Vistu.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
13 godina
protjeran
NecroKnight kaže...

Najbolja računala, LOL! Možeš si bez problema složiti jači i brži PC, te još na kraju mnogo manje platiti.

Mogu složit ja, ti i večina nas što ovdje trkeljamo na forumu ubijajuči slobodno vrijeme. A što će ostali korisnisci, kojima je računalo jednako vožnji helikoptera i podmornice odjednom? Ono što želim reči je da otvorena arhitektura,odnosno koncepcija samogradnje PC-a iz dijelova ima, pored raznih prednosti i jednu najveću manu: previše je niskokvalitetnih proizvođaća na tržištu! Tako se može desiti da složiš snažnu mašinu, koja tuće Apple stroj; samo što njezin sjaj i slava ne traju više od godinu dana (ako i tolko), jer svako malo ode neki dio. Za primjer, meni osobno je recimo žao firme Abit, jer sam uvjik radi s njihovim pločama, koje su po meni bile(i ostale) najbolje na svijetu. I danas još imam stroj složen na Abitovoj ploči (P4 3.33Ghz EE) koji, pazi sad, nije gašen nikada od 2006. godine!! 24/7 NON STOP radi!..osim kad ga čistim. Poanta bi dakle bila u tome da se ne mjeri kvalitatno računalo samo sa 2-3 slike rendera bržeg od ostalih, nego i dugovjećnost te izdržljivost njegovih komponenti, kakvih je nažalost u zadnje vrijeme na tržištu sve manje.

P♥L♥U♥R
17 godina
neaktivan
agent47thehitman kaže...
Gerontius kaže...

dat mejd me laugh {#} oce ih onda tuzit kako su imali skicu tog kontrolera u 90tim? {#} i zar vi macovci nemrzite sve iz microsofta?

Ja macovac? Imam Win7 na kompu i WP7 mobitel :)

Jedino od Applea što posjedujem je iPad... Ali samo dok se ne pojave Win8 tableti :)

17 godina
neaktivan

Nego... Svi pričamo o inferiornom hardveru... A što sa eksternim grafičkim karticama koje bi se spojile preko thunderbolta?

http://www.theverge.com/2012/1/10/2698168/msi-GUS-II-external-thunderbolt-gpu-enclosure

Tako možeš imati svoje tiho/hlasno/štedljivo račnalo, a kad se poželiš igrati, ovo uštekaš i deri :)

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kako ste zabrijali taj PC vs. Mac sukob.

Ponašate se tu ko kreteni (no offense ali zaista malo pretjerujete u svađama).

Ja mislim da ni jedan od vas koji se zalažete za Windows do groba nebi bio razočaran, pa mislim da bi neki od vas bili veseli kad bi vam neko na stol stavi Mac Pro pred vas ili vam ga još bolje poklonio. Koristim Windows od 3.1 verzije i mogu reć da je po pitanju brzine, lakoće korištenja i ergonomije svjetlosnim godimama iza Mac OS-a, od onda do danas. Meni kojemu kompjuter koristi primarno za igranje Mac se uopće ne sviđa zbog kompatibilnosti, vi Windows fanboyevi morate shvatit da ne postoji samo Windows i Windows.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mi smo, kao i uvijek kada je u pitanju Apple - clueless. Trkeljamo o tome što će i kako Apple napraviti a ne sjećamo se da nas je Apple uvijek iznenadio predstavljanjem novih proizvoda i da ti proizvodi nikad nisu bili ono o čemu smo razgovarali (iPhone - touch, bez tipki; iPad - iOS ne OS X).

Ako Apple ozbiljnije uđe u igre, što god da naprave, napraviti će to na sebi svojstven način. Barem se nadajmo da stvari i dalje tako stoje bez Jobsa za kormilom.

www.bug.hr/forum/suspended/
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 16:32 (Random.).

1 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

@ Bukva

Tvoj problem, kao i vecine ljudi tu koji govore o snazi trenutnih Mac racunala je sto gledas danas a ne sutra. 

Ali kako ti ne shvaćaš da je nemoguće u iMac strpati gaming GPU????

iMac je pojam za stilizirano jednostavno all-in-one računalo, koje upališ i zaboraviš na njega. I kako sada strpati high-end karticu koje su dual ili triple slot, a da zadržiš tišinu, temperature i tankoću iMaca? Po kojim zakonima fizike to možeš izvesti. Na klasičnim PCijima postoje i te kakvi problemi gdje ekipa gleda da kupi kućište koje je dovoljno i prostrano i ima protok zraka da kartica može raditi. A na to dolazi i puno jače napajanje.

I sad mi objasni kako nagurati zvijer od 10 inča čija je radna temperatura 80°C, a povlači 200-250W u iMac???

Da oni izbace dedicated HW za igranje (konzola), onda možemo o tome pričati, ali očekivati da će iMac u nekoj skorijoj budućnosti biti igraća platforma za AAA naslove je smješno, najblaže rečeno. Naravno, pod uvjetom da mu dizajn radikalnije ne promjene.

Mac Pro već sada ima snagu za igre, ali nekako sumnjam da će itko razmatrati kupovinu workstationa za igranje.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...
BlueMax kaže...

@ Bukva

Tvoj problem, kao i vecine ljudi tu koji govore o snazi trenutnih Mac racunala je sto gledas danas a ne sutra. 

Ali kako ti ne shvaćaš da je nemoguće u iMac strpati gaming GPU????

iMac je pojam za stilizirano jednostavno all-in-one računalo, koje upališ i zaboraviš na njega. I kako sada strpati high-end karticu koje su dual ili triple slot, a da zadržiš tišinu, temperature i tankoću iMaca? Po kojim zakonima fizike to možeš izvesti. Na klasičnim PCijima postoje i te kakvi problemi gdje ekipa gleda da kupi kućište koje je dovoljno i prostrano i ima protok zraka da kartica može raditi. A na to dolazi i puno jače napajanje.

....

Ja upravo o tome pričam cijelo vrijeme ali me doživljavaju 2-3 čovjeka na temi. U Mac je nemoguće zagurati današnje zvijeri od grafike koje se griju, puno troše i poprilično su bučne (u odnosu na bilo koji iMac). M verzije čipova jednostavno nisu dovoljno sposobne da se stavljaju u bilo kakav PC/Mac koji bi se onda nazivao gaming strojem.

Ako misle koristiti takve grafičke, moraju se vratiti tower ili desktop kućištima jer nemoguće utrpati normalnu, ne-M grafiku u ovaj slimline dizajn. Konstrukcijski nije izvedivo zbog minimalnih zahtjeva za hlađenjem.

16 godina
neaktivan

@ Bukva - zašto uspoređuješ stolno računalo sa iMacom?

Drugo, kažeš da nije za očekivati da ćemo u bliskoj budućnosti u tako malen prostor moći nagurati hardver dovoljno jak za pogoniti novije igre na visokim postavkama. Ako Apple / Imagination Technologies čip veličine nekih 2x2 cm (sam GPU još i manje) može pokretati ovo

Onda je za očekivati da čip slijedeće generacije i površine nekoliko puta veće može parirati današnjim GPU-ovima. Pročitaj o povijesti Imagination Technologiesa, imaju oni još mnogo toga za ponuditi; u dimenzijama o kojima nismo niti sanjali.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni još nije jasno zašto toliko ljudi hejta Apple...

Zar je nemoguće biti "platform agnostic" bez fanbojstva... Imao sam iPhone, pa HTC Desire, pa SGS, pa Lumiu 710 - i nemogu reći "ovi su super ovi su smeće" - sve ima svoje prednosti i mane i uzmeš ono što ti odgovara po defaultu...

Ionak mi je cijeli imenik u Google Contacts i prebacivanje sa jedne platforme na drugu potraje kojih 5 minuta dok se izsynca imenik :)

Npr... Sad imam iPad 2, ali čim dođu Win8 tableti, to uzimam.... ali još uvijek ću iznimno cijeniti iOS proizvode 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Romano kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Romano kaže...

Ti ocigledno ne razumijes sta ti ja pisem. iMac je IPS monitor sa ugradjenim hardwerom i ti bi sad u njega ugurao desktop graficku ?!WTF ? Zasto? Da se ljudi koji bave programiranjem,obradom fotografije i glazbe mogu igrati ?! Pa nisu oni ugradili tu graficku da se ljudi koji izbulje 16.000 kuna igrali na tom racunalu,nego da bi zaradili pare. Ova tvoja zadnja izjava je krajnje smijesna i nemam uopce namjeru se raspravljati s tim sto si izjavio. Vjerovatno je vrhunski domet rada na tom laptopu bilo igranje mediokretskih igara ,surfanje i pregled emaila.

Namjerno nisam skratio citat da sam vidiš šta si rekao. Citiram ponovno:

"Uopce nije istina to sto si izjavio da iMacovi imaju jadne graficke..iMac prosle generacije je imao 6970 GPU.Sad ti reci da je ovo jadan stroj ?!!?"

Da, to je jadan stroj za gaming jer se o GAMINGU i priča!!! Šta ti tu nije jasno? I što je još bitnije, u takav iMac se ne može ugraditi jača grafika pa po tome iMac nikad neće biti gaming stroj. Barem u ovoj trenutnoj izvedbi. Ja nisam spominjao da je on loš za grafičare i slične - sa time se u potpunosti slažem. Molim te, nađi mi di sam rekao da iMac ne valja za obradu slika (osim problema sa prašinom, jel).

A kao drugo, prije nego što uloviš da ne budem prost šta i pretpostavljati, mogao si pitati. Ovaj laptop o kojem pričam NIJE za igranje (tvoja prva pretpostavka) jer ima integriranu intelovu grafiku koja ni CoD4 ne može pokrenuti kako treba. Ako te baš interesira, 90% vremena je upaljen Visual Studio i XP u virtualki sa VS2008 i SQL serverom. Dakle, na tom laptopu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 17:09 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Drugo, kažeš da nije za očekivati da ćemo u bliskoj budućnosti u tako malen prostor moći nagurati hardver dovoljno jak za pogoniti novije igre na visokim postavkama. Ako Apple / Imagination Technologies čip veličine nekih 2x2 cm (sam GPU još i manje) može pokretati ovo

Onda je za očekivati da čip slijedeće generacije i površine nekoliko puta veće može parirati današnjim GPU-ovima. Pročitaj o povijesti Imagination Technologiesa, imaju oni još mnogo toga za ponuditi; u dimenzijama o kojima nismo niti sanjali.

To je ono o čemu pričam... Sjećam se da sam tamo negdje 2001/2002 imao Hercules Kyro 4500 koji je UT tjerao u više FPS nego GF 2 GTS - jedina mana tim čipovima bila je što nemaju T&L... Ali danas kad bi iskombinirali PowerVR tehnologiju (npr. Seriju 6 koja bi trebala biti predstavljena krajem ove godine) sa brojem tranzistora koje viđamo u mid range radeonima i nvidijama, dobili bi zvijer :)

Mislim da bi se sa kombinacijom ARM/PowerVR bez problema mogla napraviti konzola veličine mac minija koja bi rasturala... Mjesto se ne bi trošilo na optički drive (jer ak hoćeš neki film pogledati imaš iTunes store ili streamaš preko WiFija sa kompa) a SSD od 250 GB bi se mogao ubaciti unutra bez problema jer sam siguran da bi Apple dobio opaki popust na količinu

13 godina
neaktivan
Random. kaže...

znas da se ocima nikad nevjeruje? ono sto vidis nije isto ono  sto zapravo jeste,da grafika je lijepa al to nije 21 inchi ekran gdje bi takva auta i teksture izgledale bijedno,pogledaj ps vitu,uistini ono mozda izgleda ko xbox i ps,al probaj stavit na veci ekran,vidjet ces koliki ce kvalitet izgubiti,i mislis rockstar,kao jedan od najbitnijih igraca opcenito u gamingu,pokusao optimizovati igre? pa netrude se toliko oko pca,da se trude negdje gdje bi imali najvise 40% ukupnog broja mac korisnika,a to im se sigurno nebi isplatilo,vidis da neki odustaju od pca,mislis da imaju pare da portaju i prave sve to na macu? no ono sto niko od vas nespominje,je servis onlive,igrao sam na 12 mbitnom internetu,i mogu samo reci wow,takvo nesto bi itekako radilo na macu

16 godina
Random. kaže...

Zašto uspoređujem? Možda zato što Valve prodaje IGRE ZA STOLNA RAČUNALA!!!

Oprosti, ali to što si ti linkao apsolutno nema veze sa AAA naslovima. iPhone 4 recimo može ovo

, što je čisto odokativno podosta bolje od ovoga tvoga. Ali to nije rang današnjih igara. To je sve miljama daleko od
,
 ili
. Jel ti shvaćaš koja je glavna razlika između ovih videa. To tvoje vozikanje auti je 110% linearno sa zidom točno na kraju ceste, a pogledaj koliko ovdje još treba prikazati u daljinu. Što misliš jel bi taj čip uopće mogao pokrenuti World of Warcraft (znači igru koja je izašla 2004., a bome ni tada nije baš bila zadnji krik u grafici)? Ja se kladim da ne bi ni blizu. Čak da ju nekim čudom i može, stavi 20 ljudi na jedno mjesto (nešto što je najnormalnije u WoWu) i nek svaki opali jedan jedini spell i vidi jel će FPS doći uopće blizu 5 frameova u sekundi.

Ne znam, mora da su onda i Intel i nVidia i ATI u totalnoj banani kad ne mogu proizvesti moćan čip tolke dimenzije i tako male termalne disperzije... Budimo ozbiljni, čipovi iz generacije u generaciju (u pravilu) su sve veći i veći, više troše i više se griju.

Tako je ne samo sa grafikom, nega sa bilo kojom komponentom.

16 godina
neaktivan

Uopće ne shvaćate ili niste u toku.

iPad igre: Sky Gamblers - Air Supremacy, GTA III,   Shadowgun - OK igre, ali u odnosu na današnje top PC naslove jedno 4/10.

Misliš da Imagination Technologies ne može napraviti duplo jači čip istih dimenzija? Tvrde da će im serija 6 biti do 20 puta boljih performansi od serije 5. Uzmimo da najjači čip iz serije 6 bude 4 puta jači od najjačeg čipa iz serije 5.

E sad, zamisli čip dizajniran za računalo koji bi bio nekih 4-8 puta većih dimenzija od ovog sadašnjeg. Zaboravljaš da Imagination Technologies koristi svoja (napredna) rješenja za prikaz slike i zato i sada vladaju mobilnim tržištem GPU-a. Nvidia i AMD očito nisu specijalizirani za čipove malih dimenzija. Tegra 2 se nije mogla nositi sa PowerVR-om, niti se Tegra 3 može nositi s PowerVR-om. Logika bi rekla da će tvrtka koja se toliko godina bavi grafičkim karticama za stolna računala (Nvidia) napraviti takav čip kojem neće biti konkurencije. Da li se to dogodilo? Nije.

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice