Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.488
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame
ArMora kaže...

Mac je uistinu užasno i teško sranje.

Neznam od kada sam ga kupio, samo imam problema s njim, nemogu igrati ništa drugo nego : COD 2, COD 4, Nexiuz , Age of Empires II: Gold Edition, Lego Star Wars II.
A da ne govorimo o tome koliko je malo stabilan, uptime od samo 7 mjeseci.
Ah, nažalost nema ni plavog ekrana smrti, te me ponekad samo šarena vrteća loptica vrati u dane dvomjesečnih reinstalacija windovsa, simpatičnih iskakanja prozoćiča upozorenja i skidanja novih definicija, a da ne govorimo o danima kad mi je KDE (na FreeBSD-u), koji se srušio prilikom instaliranja drivera za printer (koštao je 39 €), priuštio toliko sreće, radosti i ugodnih trenutaka.

Mislim da se definitivno vraćam na windowse i na linux, prvom prilikom čim mi rikne Mac;
jer ovo više stvarno nema smisla.

Ovo sarkastično opisivanje PC-a nije nimalo točno jer svatko, ama baš svatko tko se imalo zna služiti PC-em na Vista SP2 nema problema sa BSOD-ovima. Ja BSOD nisam vidio od Win XP i VIste SP1. A ta stabilnost MACova je bila značila nešto, ali sada kad je tu Windows 7, Vista SP2 te stabilne distre Linuxa, MAC nije ništa posebno nego komp koji prodaje svoje ime. Tj drugim rječima prodaje običnu jabuku, pod zlatnu jabuku.

Sometime the best defense is to attack!
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

Apple neche nikad spustit cijene, jer neche da prodaje lošu kvalitetu - šteti firminom ugledu i onda postaje ko i svaka druga kompanija hp, dell...(nemoze se rec da dell slovi za kvalitetu kad prodaje i kvalitet, a i junk od 3-4000kn)

isto tako neche nikad OSX zazhivit na ne-apple kompu jer je upravo optimiziranost hard-soft snaga apple...stabilnost

i shvatite da je imat premium trzhiste u rukama povlastica i veliki profit.. zato i apple zarađuje najviše

Mac - Osx

iphone - app store

ipod - iTunes

to je politika apple, i unatoch šta bilo ko reka, JAAAAKOOOOO dobro radi

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 20:23 (Thog).

0 0 hvala 0
17 godina
Thog kaže...

Apple neche nikad spustit cijene, jer neche da prodaje lošu kvalitetu - šteti firminom ugledu i onda postaje ko i svaka druga kompanija

Tocno, jer onaj koji pljune te grdne pare za mac sam sebe mora uvjeravati da je mac bolji od bilo cega drugoga inace ce dobiti zivcani slom kada pogleda racun Belji se

17 godina
neaktivan

i apple ne treba vechi market share!

za primjer. apple proda prosjechno laptop za 1700$ - profit 350$

hp, dell, acer itd... prodaju prosjechno laptop za 500$ - profit 50$

jel kuzhite sad zašto apple je zapravo najjachi igrach u industriji sa samo 8% market sharea?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
Thog kaže...

Apple neche nikad spustit cijene, jer neche da prodaje lošu kvalitetu - šteti firminom ugledu i onda postaje ko i svaka druga kompanija

Tocno, jer onaj koji pljune te grdne pare za mac sam sebe mora uvjeravati da je mac bolji od bilo cega drugoga inace ce dobiti zivcani slom kada pogleda racun Belji se

Evo ja kupio nakon 15 god. PC-a macbook pro 15"...grafichar san, i mogu rech da mi je to jedna od najisplativijih poteza :p

17 godina
neaktivan

Kakve veze imaju cijena i kvaliteta? Pada cijena i baca kvalitetu na koljena? LOL.

P.S. Kupi i pravopis, isplati se!

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan

Koristio sam sve windowse do sad (osim millenium i nove 7ice, koja će koliko vidim emulirati programe za XP?!?), razne linux distribucije (Ubuntu-Kubuntu, Mint, OpenSUSE, Sabayon, Fedora, Gentoo...), druge unixe/unixoide (Solaris, FreeBSD, PC-BSD, DesktopBSD, BeleniX... ), i BTW linuxi nikad nisu stabilni (bili bi da su prihvatili cijelu filozofiju Minixa), a neki ljudi su još uvijek svjesno na 2.2 ili 2.4 kernelu, tako da ne hvala više.

Apple hardver je skup, posebno laptop linija proizvoda,  i to je točno.

No razlog tomu je što se na taj način financira razvoj OS X-a , koji ni po tvrdnjama firme nije glavni donositelj prihoda, te su čak razmišljali da prestanu sa njegovom prodajom. 5 godina su ga prebacivali na x86, mada je FreeBSD na kojem se temelji (tj. Darwin), već odavno prebačen na x86, kako bi sve bilo kako treba, i još nisu u potpunosti uspjeli.

No sljedeća verzija se ne usmjerava na efekte, već na poboljšanja ionako već stabilnog sustava, a u sljedećim godinama možemo očekivati da srede i ZFS do kraja. Nedavno je i jedan naš izuzetni programer zaposlen od strane firme za razvoj novih sigurnosnih rješenja.

Ja sam imao sreće pa sam naletio na povoljnog rabljenog, izvana. Nije Tezro, nije niti svemoguć, ali eto.
Vidio sam nedavno i neki EFI iz Švicarske, tako da se može napraviti i kvalitetnija konfiguracija za oko pola cijene originala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 22:55 (ArMora).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

I onda se sjetim kako kuće u RH stoje desetljećima bez fasade (jeftino), a zelene površine/vrtovi (ako već nisu betonirane) su zapuštene i zarasle u ambroziju i korove (jeftino).

Ovo je najoblji sumarum cijele teme.

ArMora kaže...

A onaj retardo; koji je napiso da prilkom dodjeljivanja posla gleda kakvo ko ima računalo, i kako je ko obučen, mora znati da je zbog takvih kao što je on je ova zemlja u ku*cu, i zato se uvode povećanja poreza, i novi razni nameti; jer su on i ekipa "ćaćinih" menađera, koji su po političkoj podobnosti došli, vidjeli i upropastili naša poduzeća i našu zemlju; nek si kupi još jednu čarapicu za iPhone u pinki boji, da bude sam sebi kul i fensi-šmensi.

Evo da ti retardo odgovori. Ova zemlja nije u ku*cu zbog takvih kao ja, vec zbog takvih kao ti. Reci mi koliko si poreza uplatio u zadnjih 10 godina, koliko si ljudi zaposlio, sta su sve kupili ljudi kojima si ti dao posao, pa onda mozemo nastaviti razgovor, ali u nekom drugom topicu. A ovo kad kazes upropastili nasa poduzeca i nasu zemlju koje je to tvoje poduzece? Ti si privatni poduzetnik ili samo radis u nekoj "upropastenoj" svojoj firmi? Daj se otrgni od zimmer frei, pa onda uopce mozemo razgovarati i to u proljece kad potrosis novac koji su ti turisti donijeli u ljeto.

Btw, moj "ćaća" mi nije dao ni za "hajduk" (rakiju).

16 godina
neaktivan
Thog kaže...

i apple ne treba vechi market share!

za primjer. apple proda prosjechno laptop za 1700$ - profit 350$

hp, dell, acer itd... prodaju prosjechno laptop za 500$ - profit 50$

jel kuzhite sad zašto apple je zapravo najjachi igrach u industriji sa samo 8% market sharea?

Dobro ,kad smo kod market share-a i profita : Apple proda 1000  laptopa ,a HP ,Dell ili bilo ko drugi ih proda 1 000 000!

(ovo su karikirane brojke ,ali omjeri su i vechi)

Razvoj sistema ,testiranje na hardveru sigurno debelo koshtaju Apple ,kaj povechava cijenu tog laptopa i smanjuje profit ,samo to sigurno nigdi javno nechesh vidjet.

A budi siguran da ukupni troshkovi proizvodnje jednog HP-a ,Dell-a ,ili bilo kojeg drugog proizvodhjacha nisu 500 nego najvishe 250 $.

A sad opet ponavaljam :sve kaj ima na Mac-u ,ima i na PC-u i nije nishta loshije ,samo se ne radi takva fama i marketing!!

I ko je onda najvechi igrach??!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 1:23 (kizo2703).
16 godina
naxeem kaže...
..

Moramo se držati nekih činjenica:

Lijepo, precizno, statistički... zaslužena petica, no, dobro moglo bi i par grafikona u excelu ali ipak privilegije utjeću na višu ocjenu... :))

Thog kaže...

Apple neche nikad spustit cijene, jer neche da prodaje lošu kvalitetu - šteti firminom ugledu i onda postaje ko i svaka druga kompanija hp, dell...(nemoze se rec da dell slovi za kvalitetu kad prodaje i kvalitet, a i junk od 3-4000kn)

isto tako neche nikad OSX zazhivit na ne-apple kompu jer je upravo optimiziranost hard-soft snaga apple...stabilnost

i shvatite da je imat premium trzhiste u rukama povlastica i veliki profit.. zato i apple zarađuje najviše

Mac - Osx

iphone - app store

ipod - iTunes

to je politika apple, i unatoch šta bilo ko reka, JAAAAKOOOOO dobro radi

Apple prodaje i muziku, u centima, to je jeftino, ili Grubi/Bubi bi rekao fuj! to je jeftikaner... i zapravo iPhone i iStore ga drže iznad vode (što bi rekli i sra.#$%.nje pluta...) To je pemium tržište? Vidi ovo, glupost ali košta 143.000kn...

OSX nikad neće na ne-apple kompu? misliš kao PearPC ili neki Hackintosh? Možda uz pomoć EFIja?? ili obične vanile, jogurt kako li se zovu... ono što zaobilazi EFI. Mac je PC, radi se od istih dijelova u istim (china) tvornicama, samo je dodatno 'zaključan'. Ako si možda pomislio da se nešto proizvodi u Cupertinu, MBO, HDD, VGA... sorry, (i DjedMraz.... -ne, to ipak neću). -Dok je PC tržište puno svega, i dobre i loše robe, a trgovci..  kod Maca trgovac ne može nešto zeznuti, osim ponuditi boju i cijenu (zapravo samo cijenu), s neMacovima je problem trgovaca-kupaca...

ArMora kaže...

..
Apple hardver je skup, posebno laptop linija proizvoda,  i to je točno.

No razlog tomu je što se na taj način financira razvoj OS X-a , koji ni po tvrdnjama firme nije glavni donositelj prihoda, te su čak razmišljali da prestanu sa njegovom prodajom. 5 godina su ga prebacivali na x86, mada je FreeBSD na kojem se temelji (tj. Darwin), ..

...

Vidio sam nedavno i neki EFI iz Švicarske, tako da se može napraviti i kvalitetnija konfiguracija za oko pola cijene originala.

-.. i dalje Thog, što ako Apple ugasi OS? -Ma neće, ali što je onda Mac? btw. na Maca se mogu jednostavno staviti windowsi, za običnog korisnika je mac (pre)skup i (pre)ograničen. Za zahtjevnije poslove (video i grafika) je jako dobar, čak i nije skup -ponekad u rangu noname-a... Ali to je za određene profesionalce. Za sve ostale je neMac (ili Maestro)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Koji sumarum, o čemu ti pričaš, nema nikakve koristi od isticanja lošeg stanja naše države (u bilo kojem pogledu) u kontekstu teme. Misliš li da dobivaš na kredibilitetu ako kritiziraš 'specifično mentalno stanje svih hrvata' ili slične bapske priče? 

Paaaa, da. Mislim da da. I ti imas kucu bez fasade kad te tako pogodilo?

0 0 hvala 0
17 godina

Da se vratim na temu...

Ove reklame za Windowse (ili MS, kako hoćete) su jednostavno rečeno - glupe. Kad čovjek malo razmisli zaključit će sljedeće: Win se mogu instalirati na sva (recimo to tako) osobna računala na tržištu, uključujući i Macove. A reklamna kampanja govori: nemojte kupiti Mac, on je skup. WTF? Kupite 'obični PC' i sa windowsima imate sve što vam treba. O zašto, zašto?

Ono što ne razumijem u Microsoftovom pristupu je zašto MS nije napravio logičnu kampanju (po meni) sljedećeg sadržaja: kupite win, njih možete instalirati na sva računala na tržištu UKLJUČUJUĆI i VAŠ MAC (za razliku od nekih drugih proizvođača OS-a). Kupite i Mac ako hoćete, ali mi ćemo vam pokazati da Vista/Win7 rade bolje na vašem Macu. Zašto se MS bavi hardverom kad ne proizvodi osobna računala? Nije mi jasno. Po meni MS može zgaziti OSX, a Apple neka proizvodi PC-e (što više to bolje), MS će ih 'opskrbljivati' OS-om. Jel to normalnije nego napadati hardvare/cijenu nekog proizvođača koji zapravo proizvodi PC. Kampanja je trebala biti usmjerena na to da korisnik poželi kupiti (iznajmiti) licencu Windowsa koje će jednostavno instalirati 'preko' OSX. Npr. da win daje popust na licencu win-a za sve kupce Mac-a. Zar u MS-u misle da korisnici (u Americi) koji kupuju Apple znaju šta su Win, a šta OSX? Moš mislit. Oni kupe Apple jer su čuli da je easy for use i uz to je cool  te zbog cijene predstavlja određeni statusni simbol. Pa eto ti status, ali neka se na njemu vrte Win.

Mislim da je MS jadan kad se upustio u ovakvu glupavu kampanju. Nije mi jasno šta je MS-u trebalo da ima tako jadan pristup? Zar se boje Apple-a? Zar ih on stvarno ugrožava? Mislim da je sve to greška Billa Gatesa, koji je glup, naravno i njegovog vječnog pristupa da win moraju biti sve - za igru, zabavu, posao.

Win je user friendly OS koji se može instalirati brzo, jednostavno na sva računala koja imate pa i na sve Macove. Imate support, imate sve što i drugi OS-ovi, pa i više. Trebalo je pokrenuti mašineriju koja će Win prikazati takvima te ih dodatno učiniti cool i posebnima, a ne jeftinima. Dovoljno je da se win predstavi kao ultimativni OS za igranje i zabavu koji se lako koristi i OSX bi bio u govnima. Dakle, kupite Mac, kupite Win i IGRAJTE se na svom Macu like never before. Jel to bolje od ovog patetičnog prikazivanja jeftinog OS-a?

WTF?
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 9:38 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dobra ideja, ali mislim da ima razloga za to; ili pravnog ili nešto što ne znamo.
Naravno, osim razloga što kupnja Maca predstavlja opasnost da se nekome svidi OSX i što MS proizvodi PC periferiju.
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Da se vratim na temu...

Ove reklame za Windowse (ili MS, kako hoćete) su jednostavno rečeno - glupe. Kad čovjek malo razmisli zaključit će sljedeće: Win se mogu instalirati na sva (recimo to tako) osobna računala na tržištu, uključujući i Macove. A reklamna kampanja govori: nemojte kupiti Mac, on je skup. WTF? Kupite 'obični PC' i sa windowsima imate sve što vam treba. O zašto, zašto?

Ono što ne razumijem u Microsoftovom pristupu je zašto MS nije napravio logičnu kampanju (po meni) sljedećeg sadržaja: kupite win, njih možete instalirati na sva računala na tržištu UKLJUČUJUĆI i VAŠ MAC (za razliku od nekih drugih proizvođača OS-a). Kupite i Mac ako hoćete, ali mi ćemo vam pokazati da Vista/Win7 rade bolje na vašem Macu. Zašto se MS bavi hardverom kad ne proizvodi osobna računala? Nije mi jasno. Po meni MS može zgaziti OSX, a Apple neka proizvodi PC-e (što više to bolje), MS će ih 'opskrbljivati' OS-om. Jel to normalnije nego napadati hardvare/cijenu nekog proizvođača koji zapravo proizvodi PC. Kampanja je trebala biti usmjerena na to da korisnik poželi kupiti (iznajmiti) licencu Windowsa koje će jednostavno instalirati 'preko' OSX. Npr. da win daje popust na licencu win-a za sve kupce Mac-a. Zar u MS-u misle da korisnici (u Americi) koji kupuju Apple znaju šta su Win, a šta OSX? Moš mislit. Oni kupe Apple jer su čuli da je easy for use i uz to je cool  te zbog cijene predstavlja određeni statusni simbol. Pa eto ti status, ali neka se na njemu vrte Win.

Mislim da je MS jadan kad se upustio u ovakvu glupavu kampanju. Nije mi jasno šta je MS-u trebalo da ima tako jadan pristup? Zar se boje Apple-a? Zar ih on stvarno ugrožava? Mislim da je sve to greška Billa Gatesa, koji je glup, naravno i njegovog vječnog pristupa da win moraju biti sve - za igru, zabavu, posao.

Win je user friendly OS koji se može instalirati brzo, jednostavno na sva računala koja imate pa i na sve Macove. Imate support, imate sve što i drugi OS-ovi, pa i više. Trebalo je pokrenuti mašineriju koja će Win prikazati takvima te ih dodatno učiniti cool i posebnima, a ne jeftinima. Dovoljno je da se win predstavi kao ultimativni OS za igranje i zabavu koji se lako koristi i OSX bi bio u govnima. Dakle, kupite Mac, kupite Win i IGRAJTE se na svom Macu like never before. Jel to bolje od ovog patetičnog prikazivanja jeftinog OS-a?

Dva su razloga:

1. Takve reklame kakve ti predlažeš ne bi išle dovoljno na živce jabučarima

2. Kod takve reklame bi bilo prejednostavno uzvratiti Microsoftu, a kod ovih postojećih je to teško, jer one ne reklamiraju direktno Windowse, a svi znamo da ih reklamiraju, već PC računala, pa bi Apple u svom odgovoru na ove postojeće reklame morao napasti ne samo Microsoft, nego i sve ostale proizvođače PC računala, a velika je razlika kad se boriš samo protiv jednog i kad se boriš protiv cijelog svijeta - ljudi se onda upitaju jesi li normalan.

16 godina

-da, dobro objašnjenje, osim sitnice Billy nije glup, ima jedan drugi B. (Balmer), trebalo bi za glupost 'optužiti' marketing (također i Appleov, jer je njihov 'izum' takvo reklamiranje). Sve ostalo je vrlo logično.

btw. udarni hardware novitet na macu, miš s dvije tipke by MS? Osmijeh -to bi ubrzalo 'konvergente'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Da se vratim na temu...

...kupite win, njih možete instalirati na sva računala na tržištu UKLJUČUJUĆI i VAŠ MAC...

Zato kaj kad korisnik Maca mora zbog necega na windowse (npr. internet bankarstvo) onda si cupa kosu kako to sporo radi i kako jadno izgleda. Microsoft ne moze kupiti Mac korisnike jer to bi bilo kao da Toyota reklamira svoje siceve za vlasnike Porschea i kaze - nasi sicevi su univerzalni, mozete ih ugraditi i u Porschea.

Btw., ja nisam Mac korisnik, ja sam na Ubuntuu, ali postujem Mac korisnike i mislim da su kupili dobar proizvod. A i moj slijedeci notebook ce vrlo vjerojatno biti MacBook Air.

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Zato kaj kad korisnik Maca mora zbog necega na windowse (npr. internet bankarstvo) onda si cupa kosu kako to sporo radi i kako jadno izgleda.

Odakle ti izvlačiš te idiotarije?

16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Btw., ja nisam Mac korisnik, ja sam na Ubuntuu, ali postujem Mac korisnike i mislim da su kupili dobar proizvod. A i moj slijedeci notebook ce vrlo vjerojatno biti MacBook Air.

Za nekoga na Ubuntu-u imaš vrlo čudan način razmišljanja!

Btw..,upravo sam u Safariju na OSX-u uredno ušel na svoj račun u ZABA-i ,a znam

i da sam na Ubuntu-u uredno ulazil na svoj net- banking račun!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 12:32 (kizo2703).
17 godina

Nije mi namjera podgrijavati tenzije Mac vs Win vs Linux, niti mislim da ima potrebe za takvom raspravom.

Mislim da je Apple dijelom u pravu što se žali, jer se u reklamama eksplicitno prikazuje Macove kao 'skupo je to, nije to za normalne/obične ljude (koji su kupci/korisnici u reklamama)'. To je nepravedan pristup jer npr. Alienware je skup, a vjerojatno bi se našlo i drugih koji vrte win a koji su, apsolutno gledano, skuplji od Mac (ne mislim pri tome na usporedbu istih hardverskih konfiguracija, jer se one niti ne spominju u ovim reklamama). Dakle, sad može netko snimiti reklamu kako lik ulazi u dućan i gleda Alienware laptop za 5000USD, a onda ode u Apple store i kupi laptop za 2500USD. WTF? Zato mislim da MS-u to nije trebalo, nego je mogao napraviti bolje sa drugim pristupom, koji bi razbio iluziju da Mac+OSX nešto ultra-easy, special and cool (kako se Apple reklamira).

U krajnjem slučaju reklama sa niskom cijenom nije pametan pristup, jer da netko ima muda financirati reklame za linux ili neki drugi besplatni OS (Google?) onda MS-u sve prilično pada u vodu.

Osobno mislim da su Mac-ovi stvarno kvalitetni, lijepi i ugodni za rad (gušt ih je gledati i pipkati). Za nekoga tko ne gleda na cijenu su dobar izbor i za OSX i za win. Ali isto tako, hardverski gledano, imaju neke nedostatke koji mene iritiraju jer na to nisam navikao (ne kažem da to ne valja) kao što nezamjenjiva baterija kod nekih modela ili modeli koji nemaju SD reader.

I znam da, ako ikada kupim Mac, neću koristiti OSX, jer jednostavno nema potrebe da se nakon toliko godina priučavam raditi sa novim OS-om, kad win, kao što reklame govore, imaju sve što mi treba (pa i više).

WTF?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@shkval:

Kak ne shvaćaš jednu stvar :to su njihova prepucavanja - Apple je počel sa I'm Mac reklamama i ovo je M$-ov odgovor.

Koji je puno benigniji od Apple-ovih reklama punih stereotipa i omalovažavanja.

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
Upravo tako. Microsoftove reklame daleko su pristojnije i više fer. Apple je cijeli set svojih reklama bazirao na lažima (copycat reklame), vrijeđanju i omalovažavanju.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
virtualAThome kaže...

Zato kaj kad korisnik Maca mora zbog necega na windowse (npr. internet bankarstvo) onda si cupa kosu kako to sporo radi i kako jadno izgleda.

Odakle ti izvlačiš te idiotarije?

Iz iskustva svojih bliznjih i prijatelja.

kizo2703 kaže...
virtualAThome kaže...

Za nekoga na Ubuntu-u imaš vrlo čudan način razmišljanja!

Btw..,upravo sam u Safariju na OSX-u uredno ušel na svoj račun u ZABA-i ,a znam

i da sam na Ubuntu-u uredno ulazil na svoj net- banking račun!

Da, na racun sa tokenom bez smart carda. Na poslovni racun se ide sa smart cardom za koji treba posebna aplikacija koja radi samo na windowsima.

16 godina
virtualAThome kaže...

Ajd, uz svo dužno poštovanje, ne s*ri.

Imao sam pred sobom i OSX i Win i Linux. Brzina kod svakog od tih OSa je na gotovo istoj razini, kao korisnik ti to uopće ne osjetiš. Ok, trenutno Windowsi mi se dižu sporije nego Ubuntu, ALI to je zato jer JA hoću da mi sedmica starta sa 11 programa u traceu, 2 na taskbaru, 3 gadgeta, Rocket Dock i Fences.

A trenutno sedmica ima daleko bolji izgled nego OS X.

OS X OS X
Win7 Win7
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

J*** ga ,žali se banci ,to je njihov problem. To kaj se njima ne isplati kupovat i-ili razvijat softver za 0,001 posto tržišta nije krivica M$-a i PC-a!

Edit :

Za jednog managera si vrlo neinformiran!! NetBanking se radi u Javi ,ko kaj veli naxeem ,a ako hoćeš saznat više o Mac-u ,kreni odavde ,informiraj se malo više ,pa onda pričaj i prodaj filozofiju!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 13:41 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Upravo tako. Microsoftove reklame daleko su pristojnije i više fer. Apple je cijeli set svojih reklama bazirao na lažima (copycat reklame), vrijeđanju i omalovažavanju.

Tehnički, u tim reklamama uspoređuju se sa PC-om, a ne izričito Microsoft-om. Druga je stvar što su se oni prepoznali (ili su ih korisnici prepoznali).

I osobno ih doživljavam zabavnim i smiješnim, meni ni iz džepa ni u džep da bih o njima ima mišljenje " sram ih bilo kako vrijeđaju i omalovažavaju PC/Microsoft".. To su SAMO reklame..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 12:59 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
Molim lijepo, ali to je čisto sranje. Bankovni softver piše se u Javi, koja svugdje radi jednako dobro.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne. Mislim na reklame o "kopiranju" OSX-a u Visti, što je čisto sranje.
A u "I'm a PC, I'm a Mac", referiraju na PC kao i MS u svojim reklamama.
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
virtualAThome kaže...

Ajd, uz svo dužno poštovanje, ne s*ri.

Imao sam pred sobom i OSX i Win i Linux. Brzina kod svakog od tih OSa je na gotovo istoj razini, kao korisnik ti to uopće ne osjetiš. Ok, trenutno Windowsi mi se dižu sporije nego Ubuntu, ALI to je zato jer JA hoću da mi sedmica starta sa 11 programa u traceu, 2 na taskbaru, 3 gadgeta, Rocket Dock i Fences.

A trenutno sedmica ima daleko bolji izgled nego OS X.

Gle, ne znam za Win 7, nemam ga i ne treba mi. Licence placam, pa posto imam windows XP na jednom stroju (koji mi sluzi za igranje) na tom stroju sigurno necu placati novu licencu samo zbog trenda.

OSX je osjetno brzi od Windowsa XP i tu nema govora. Ne zaboravi da ja doma imam 5 kompova od toga 2 Maca, 2 Ubuntua i 1 Windows XP i da sve ovo govorim iz osobnog iskustva.

Sto se tice izgleda sedmice i OS X to je stvar osobnog ukusa. Meni je OS X puno ljepsi od sedmice ako sudim po ove dvije slike koje si prilozio.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Molim lijepo, ali to je čisto sranje. Bankovni softver piše se u Javi, koja svugdje radi jednako dobro.

Ajde naxeem malo zavezi taj jezik. Jos jedan tvoj bezobrazluk i saljem tvoj post adminu. Ako hoces sa mnom razgovarati onda razgovaraj pristojno bez govana, sranja, idiotarija i takvih slicnih rijeci.

Vecina nasih banaka koristi Activecard Gold koji radi samo na windowsima. Mozda radi i na OS X-u i Linuxu, ali ga nema u kompletu, a nema niti uputstava kako ga instalirati.

17 godina
neaktivan
1. Win korisnici, za razliku od Mac korisnika, ne prate trendove. Win OS se mijenja zbog tehničkog napretka, a ne trenda. Mislim da si ti previše kul i trendy da to razumiješ.
2. Ako smatram izjavu o bankama sranjem, glupošću i sl. onda je to tako. U redu je dok govoriš o mišljenju, ali kada izmišljaš gluposti, onda je to, kako nas već nekoliko smatra - bullshit (ako više voliš engleski).
Ako nađeš neku moju glupu izjavu, slobodno je nazovi kako hoćeš. Sranje, glupost, idiotarija i sl. Zabranjeno je samo vrijeđanje mene.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice