Apple predstavlja novi iPhone

poruka: 472
|
čitano: 151.042
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja novi iPhone".
17 godina
neaktivan
Re: Apple predstavlja novi iPhone
BlueMax kaže...

zanimljivo kako je dual core do jucer, od strane nekih uvazenih forumasa, bio nepotreban i samo povecavao potrosnju, a sad je preko noci postao savrsenstvo i najnapredniji hardware. takodjer je zanimljivo kako je apple autonomiju kojom se do sada ponosio stavio u drugi plan na prezentaciji. nije mi jasno jel kraca autonomija korak unatrag ili unaprijed? ali ajde, sad iPhone ima snage na desktopu drzati i aktivne stvari poput widgeta a ne samo ikonice. moglo bi i to uskoro iz "nepotrebnog kica" prerasti u nesto revolucionarno i must have.

Pa baterija ti je bolja od iphona 4.Pa nebudu valjda kao prvu stvar predstavili bateriju. Ja ionak preskačen ovaj model čekam ljeta pa ću onda odlučit kaj budem uzeo jer iphone 4 je sasvim solidan uređaj i ne isplati se prelazit na 4s ili neki android uređaj
15 godina
neaktivan

Nisam ljubitelj Apple-a ali moram priznati da mob sada u skladu s vremenom što se tiče hardvera i softvera.) Ako siri radi onako kako se može vidjeti na youtube-u tada je apple zadao jak udarac konkurenciji) Sad 4s smatram ok mobom, ali s iPhone 5 morat će se jako potruditi da nadmaše nadolazeću konkurenciju iz android-a :) btw posjedujem android mob.

Truto
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Appleov najveći problem je taj što je iPhone 4 predstavio 2010. godine. Konkurencija nikako nije mogla stići 3GS, unatoč gigahercnim procesorima i bedastoćama poput ekrana dijagonale većom od 4 inča. iPhone 4 je na tehnološkoj razini 2015. godine, tako da nitko nije mogao očekivati da će za godinu dana opet napraviti revoluciju.

Ali ipak jesu. Siri je proizvod iz budućnosti kojeg korisnici još ne razumiju. Dok će konkurencija imati sličan proizvod će proći pet godina, a dok će imati barem koliko-toliko funkcionalan na tragu iPhonea i cijelo desetljeće. iPhone 4S je opet bacio konkurenciju u očaj, što će ovi pokušati zamaskirati potpuno nepraktičnim glupostima poput 4.7 inčnog ekrana. Čemu to služi, džepnom projektiranju?{#}

Opet najbrži, s najdužim trajanjem baterije, najboljim ekranom, najboljom tehnologijom osjeta na dodir, najboljom kamerom, najboljim OS-om i ponudom softvera.

Kako si ti jadan čovjek, ne kužiš to? 

Na nekim si drogama ili?

Siri korisnici ne razumiju ? Ma mislim da ne razumiju tebe.

Si kad čuo za Vlingo? očito ne, nebi takve gluposti pisao.

Drugo, jučer je na novoj tv bilo o telefonima u saboru, i kosorica koristi iphone4, i svi znamo njeno znanje engleskog, kako bude ona koristila siri? Nikako.

ali evo malo osvrta na keynote i "nove" funkcije na iosu5

"We have great solutions for notifications".. 

Ne nemate vi, nego ima android, 

podsjetnici...

velika stvar , koristim ih na desireu od početka.

tweeter-slanje slika

Još jedna velika novost, otkad ja direktno iz kamere šaljem slike na fejs, picasu, twitter...

lockscreen kamera shortcut

Još jedan jadan pokušaj, ali evo momci iz applea, imam 4 ikone na lockscreenu koje mjenjam kako hoću i aplikacije koje hoću.

one tap enhance image

Hm, odavno to postoji još od dummy telefona.

"we have added full tab browsing to the ipad, it's change the way we browsing the web."

možda mjenja vama na zaostalom iphoneu, ali mi ostali koristimo tabove   odavno.

pretraživanje i označavanje maila.

ccccccc očito dečki iz applea nisu nikad vidjeli ni probali gmail aplikaciju za android.

wireless updates

E ovo je revolucija, not :) svaki update koji sma dobio bio je preko wifi-a

find my friends 

Hm, google latitude?

hobi: androidhr.blogspot.com
14 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Pa baterija ti je bolja od iphona 4.Pa nebudu valjda kao prvu stvar predstavili bateriju. Ja ionak preskačen ovaj model čekam ljeta pa ću onda odlučit kaj budem uzeo jer iphone 4 je sasvim solidan uređaj i ne isplati se prelazit na 4s ili neki android uređaj

Sta znaci ovo boldano? Da je baterija od iP4 bolja ili da je baterija od ip4s bolja od one u iP4? Ili cak (kako bi ser doslovno moglo shvatiti ovo sto si napisao) da je neka baterija bolja od mobitela? :)

U oba slucaja bi se moglo reci da nisi u pravu. Ako ces usporedjivati samo baterije onda im je kapacitet isti (vjerovatno je ista baterija u pitanju), ali ako ih stavis u uredjaj ispada da je stari imao bolju autonomiju.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=3275

Znaci pitanje je jel bolja baterija na iP4s od Samsungove GSII jer Samsungova ima dosta veci kapacitet i dosta vecu autonomiju, ali ova je ipak Apple?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4212&idPhone2=3621

17 godina
Tab browsanje si navel ali to ide na ipad znaci iphone to ne dobiva.
16 godina
Apple predstavio iPhone 4S

ne zanima me ništa osim nokije

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

ide na iOS 5? ide. a nisam rekao da je na iphoneu.

14 godina
neaktivan
nsoul kaže...
NEW_MAN kaže...

Ali tabovi su na mobitelu besmisleni.

Bar dok ne dodju na iP8

16 godina
nsoul kaže...
Sinatra kaže...

Appleov najveći problem je taj što je iPhone 4 predstavio 2010. godine. Konkurencija nikako nije mogla stići 3GS, unatoč gigahercnim procesorima i bedastoćama poput ekrana dijagonale većom od 4 inča. iPhone 4 je na tehnološkoj razini 2015. godine, tako da nitko nije mogao očekivati da će za godinu dana opet napraviti revoluciju.

Ali ipak jesu. Siri je proizvod iz budućnosti kojeg korisnici još ne razumiju. Dok će konkurencija imati sličan proizvod će proći pet godina, a dok će imati barem koliko-toliko funkcionalan na tragu iPhonea i cijelo desetljeće. iPhone 4S je opet bacio konkurenciju u očaj, što će ovi pokušati zamaskirati potpuno nepraktičnim glupostima poput 4.7 inčnog ekrana. Čemu to služi, džepnom projektiranju?{#}

Opet najbrži, s najdužim trajanjem baterije, najboljim ekranom, najboljom tehnologijom osjeta na dodir, najboljom kamerom, najboljim OS-om i ponudom softvera.

Kako si ti jadan čovjek, ne kužiš to? 

Na nekim si drogama ili?

Kuzi ko vlatka pokos i jadranka kosor te dino bubicic i modni macak sve ponosni vlasnici iphone-a ,yea

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 11:09 (Huurux).
17 godina
nsoul kaže...
sirka666 kaže...
Riker kaže...

192 komentara oko tako nebitne stvari {#}...Sada su izdali iPhone 4GS, za par mjeseci izdati iPhone 4GSS, onda 4GSS+ i tako do besvijesti...Kao i uvijek, kupaca će biti.

Koliko HTC godišnje izda mobitela? Koliko nokia godišnje izda mobitela? I svi se prodaju, neki više, neki manje.

Tko ima hype? - Apple, i loš publicitet je dobar publicitet...

da a oni bar ne kopiraju, a apple s iphone 4s i iOS 5?

kopirao android, windows mobile, wp7, blackberry...

siri? hahaha http://www.vlingo.com/

ovdje se ne radi o tome, voice-to-text je jedan od must have-ova kod smartphoneova, i da ga bilo tko napravi nece bit kopiranje kad nemoze nitko od tog koncepta napravit drugaciji koncept a da je potpuno isti ko prvi koncept....ovdje se radi o tome da je apple voice-to-text predstavio kao jos nevidena znacajka na telefonima....

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
14 godina

Ako čujem nekoga kako govori sa svojim iphoneom mislim da će mi pozliti {#}

3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
grzzi kaže...

pročitaj neki od prvih dojmova za siri ... i apple prezentacija gdje stvar izgleda stvarno korisno ... ništa slične funkcionalnosti ne postoji kod konkurencije ... još. hoće li uhvatiti korjena neznam, osobno mislim da je ta tehnologija idealna za kontroliranje kućnih sistema, audio, tv, automobil i slično, te ljudi sa oštećenim vidom ... međutim ako je implementacija napokon dobra moglo bi uhvatiti korijenje i među običnim pukom koji ne voli puno tipkati.

Sa novim iphone-om Apple lovi vrh i sad opet ima SP koji je jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Ali ovaj siri je čista kopija Android voice actions (ja sam ga imao na 1.6 verziji Android-a, ne znam ako ga ima ranije).

Sumnjam da će to raditi sa istočno-europskim naglascima engleskog. Isto kao što se muči i Android voice actions ako ne govoriš savršeni engleski (ili nemaš neki čudni naglasak).

Evo što sve može Android voice actions, pa ćeš po tome vidjeti da su potpuno iste tehnologije, mislim da AVA ima čak i više opcija, a ako te ne zadovoljava AVA ima ih na marketu jedno 10-tak koji rade jedno te isto (možda neki imaju malo bolje voice recognition algoritme)

siri aplikacija je odavno bila dostupna za iPhone, povučena je ima preko godinu dana ( kad je apple kupio firmu ) ... ja bih pričekao usporedbe sličnih aplikacija, po dojmovima do sad ovo je daleko najbolja implementacija.

usporedi naredbe na vice actions sa onima na siriju ... voice actions i slično ima zadane naredbe koje moraš naučiti, siri koristi AI ... any good burgers around here ? na voice actions ne bi rezultiralo ničim?

Pretpostavka je da će petica i očekivani novi dizajn doći puno prije proljeća. Po meni su isto trebali apdejtati dizajn, ljudi kupuju mobitele uglavnom zbog dizajna i imena, a apple to dobro zna tako da mi nije baš jasna ova strategija ... al vidjeti će se uskoro po prodajnim rezultatima. Na hw i sw se nema što prigovoriti, kome je 3.5 inča malo neće kupiti iPhone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 11:37 (grzzi).
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

.ovdje se radi o tome da je apple voice-to-text predstavio kao jos nevidena znacajka na telefonima....

I na topshopu kažu ak kupim ABtronic da cu bit rambo. Danas očito svako može u reklami napisat šta hoće. Nije apple jedina firma

Don‘t hate the player, hate the game !

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan
Slazem se sa onih par sta ne pljucaju
po novom iphoneu.. Ja sam android
user i ostat cu, ali ne mogu shvatit
zasto pobogu bi trebao imat veeeeliki
ekran? Nije sve u velicini Meni je
npr. 3,5″ idealan… Jer konkurencija
radi 5″ ekrane na mobitelima?! Apple
ima svoju filozofiju i to je u redu sta
se mene tice. By the way, user
experience je fantastican na iphoneu,
bilo na single ili dual core
procesorima… Obavlja sve zadatke
koje postavite pred uredjaj… Kome
ne pase kupit ce nesto drugo! Simple
as that… I opet ponavljam, ovo
govorim kao vjerni android user!
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
nsoul kaže...
NEW_MAN kaže...

Bar dok ne dodju na iP8

zašto besmisleni?

17 godina
cuspajz kaže...
Mitch kaže...

.ovdje se radi o tome da je apple voice-to-text predstavio kao jos nevidena znacajka na telefonima....

I na topshopu kažu ak kupim ABtronic da cu bit rambo. Danas očito svako može u reklami napisat šta hoće. Nije apple jedina firma

boldano je u potpunosti tocno....s time da ja ne mrzim apple, vec onu povucenu gamad u upravi koji tjeraju kinice da im rade ajped za 100$ mj.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
cuspajz kaže...
Mitch kaže...

boldano je u potpunosti tocno....s time da ja ne mrzim apple, vec onu povucenu gamad u upravi koji tjeraju kinice da im rade ajped za 100$ mj.

mrziš kapitalizam? jbg nisi jedini. sve korporacije rade ono što im je dopušteno zakonima.

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Onda možeš isto tako mrzit sve multinacionalne kompanije.

Hate the game {#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
16 godina
neaktivan
Android kaže...

Pa gle zašto bi bio preveliki ekran? tebi odgovara 3.5" a meni 4.3" , jer mi je ovo prvo premalo. 

Pa obavlja sve zadatke i android, samo je prednost iphonea gpu akc. i to radi fluidnije nego na androidu, sve dok se u googleu ne sjete stavit gpu akc.

16 godina
neaktivan

Pozz zanima me ima li tko od vas link od jučerašnjeg apple eventa tj htjeo bi pogledati čitav event u dijelovima ako ima ?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dado2202 kaže...
grzzi kaže...

Evo što sve može Android voice actions, pa ćeš po tome vidjeti da su potpuno iste tehnologije, mislim da AVA ima čak i više opcija, a ako te ne zadovoljava AVA ima ih na marketu jedno 10-tak koji rade jedno te isto (možda neki imaju malo bolje voice recognition algoritme)

i stariji ajfon je imao voice komande ako ste ga koristili onda bi to znali, 

15 godina

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Sinatra kaže...

ahahahhahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahhahahahahahahahhahahahahahah

Nekada sam mislio da Sinatra stvarno misli što napiše, ali kako vas sve *rca u zdrav mozak xD

Nitko nije toliko glup, kako ne shvaćate? :)

A jesi kralj hahahhahahahhahahahhahhahahahhaha

Nasmija me do suza xD

15 godina
5220 kaže...

ae i meni djeluje smješno da pričaš sa mobitelom, al jeb ga,

šta nije lakše reći    send SMS to xy,, i reći šta da napiše??? nego se hebat sa tipkanjem, uskoro će to postati normalno, jedino ne za naš jezik, jer nema tog SIRIja il neznam koga tko će razumjeti naš govor :))

14 godina
neaktivan
Android kaže...

Sve je to točno, ali ako se kao kompanija isprofiliraš kao predvodnik dizajna i novih tehnologija u mobilnoj telefoniji i predstaviš mobitel koji izgleda identično kao stari model, sa hardverskim unapređenjima i softverskim dodacima kojima tek dostižeš već postojeću konkurenciju (Android notifications, BBM, Android Voice Actions), normalno je za očekivati mnoge kritike na vlastiti račun.

16 godina
neaktivan
bus kaže...
dado2202 kaže...
grzzi kaže...

nitko nije rekao da nema. ali imaju i ostali. s apple je to ponovo izmislio

16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Radi siri i na iphonu 4, ali apple neda da se koristi.

A jel ne postoji neka druga aplikacija koja bi to isto radila? Znam da ih na androidu ima više.

Ljudi koji su razvijali aplikaciju (dok je još bila aplikacija) su rekli da je nemoguće da na iPhone 4 radi punokrvna verzija aplikacije.

Naviknite se na to da kod Applea poslije punokrvne verzije dolazi slična verzija +S. Bio bi velika greška na tržište odmah izbaciti najbolje što možeš ponuditi.

Što, mislite da nVidia ili AMD u gornji vrh svoje ponude zaista stave ono najbolje što mogu ponuditi? Mislite da Microsoft nije mogao do sada izdati Xbox sa jačim specifikacijama?

nsoul kaže...
bus kaže...
dado2202 kaže...
grzzi kaže...

A da se malo suzdržite barem dok ne vidimo svi kako to funcionira?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 12:12 (Random.).
14 godina
neaktivan
nsoul kaže...
BlueMax kaže...
nsoul kaže...
NEW_MAN kaže...

Bar dok ne dodju na iP8

zašto besmisleni?

ikad cuo za sarkazam? ocito ne kad si i screenshote radio za dokazati mi nesto sto odavno znam. hvala na trudu, sad ponovo procitaj moj post.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Bar dok ne dodju na iP8

zašto besmisleni?

ikad cuo za sarkazam? ocito ne kad si i screenshote radio za dokazati mi nesto sto odavno znam. hvala na trudu, sad ponovo procitaj moj post.

Aha, ma nisam prije ni pročitao cijeli post, samo čim sam vidio da su besmisleni mislio sam da opet neki iphone korisnik piše. jer spominjalo se da su tabovi samo za ipad, pa onda tvoj post. eto, sorry :)

15 godina
neaktivan
bus kaže...
5220 kaže...

ae i meni djeluje smješno da pričaš sa mobitelom, al jeb ga,

šta nije lakše reći    send SMS to xy,, i reći šta da napiše??? nego se hebat sa tipkanjem, uskoro će to postati normalno, jedino ne za naš jezik, jer nema tog SIRIja il neznam koga tko će razumjeti naš govor :))

Da,ja čekam da to postane normalno...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice