- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako se to Appleu isplati uz pretpostavku da će dio ljudi zbog toga kupovati druge uređaje koji se ne mogu blokirati u snimanju?
Ako nisi snimio koncert, poslije ne znaš jesi li stvarno tamo bio ili je to bio samo san o buci, gužvi, naguravanju i brisanju tuđeg znoja svojom odjećom.
Kako se to Appleu isplati uz pretpostavku da će dio ljudi zbog toga kupovati druge uređaje koji se ne mogu blokirati u snimanju?
Možda su patentirali da netko drugi ne može proizvesti hahahah :D
Židovska posla.
Ako nisi snimio koncert, poslije ne znaš jesi li stvarno tamo bio ili je to bio samo san o buci, gužvi, naguravanju i brisanju tuđeg znoja svojom odjećom.
Prvo ti masno naplate iskustvo najnovijih tehnologija, a jednom kad se navučeš, onda ti počnu naplaćivati iskustvo života s onemogućenom tehnologijom (što u početku imao, a još je bilo i mukte).
Da, ali kad si kod nas imao bend koji nije neki isprani zapadni otpad ili neki još ispraniji domaći otpad? Ne sjećam se baš.
Naši festivali/koncerti podilaze svim publikama osim ljubiteljima glazbe i uopće ne očekujem da čujem muzičare da kažu publici da ušuti ili da uzimaju mobitele iz ruku onih u prvim redovima i bacaju ih dalje u publiku kao Michael Gira ili ne znam ni ja tko već.
Pogotovo imamo kroničan nedostatak malih kvalitetnih svirki:
Da, ali kad si kod nas imao bend koji nije neki isprani zapadni otpad ili neki još ispraniji domaći otpad? Ne sjećam se baš.
Naši festivali/koncerti podilaze svim publikama osim ljubiteljima glazbe i uopće ne očekujem da čujem muzičare da kažu publici da ušuti ili da uzimaju mobitele iz ruku onih u prvim redovima i bacaju ih dalje u publiku kao Michael Gira ili ne znam ni ja tko već.
Gle to je već stvar osobnog stava. Meni je ipak recimo Prodigy i dalje ok, a jel tebi ispran i nekvalitetan, to je tvoja procjena. Ali (ni) ja na koncert baš ne dolazim dabih gledao u mobitel koji snima koncert, nego gledati i zabavljati se. S druge strane, jasan mi je i potez Applea. Oni sad negdje upravo kupuju za basnoslovne pare još jedan glazbeni servis, i vjerojatno žele kontrolu svojih "asseta". To mi se ne sviđa, ali i inače - radije bih na koncert, da baš želim "ovjekovječiti doživljaj" ponio neku bolju kompaktnu snimalicu od fakin mobitela. Čak i hero bi bio prilično bolji, a must bi trebali biti posebni stereo mikrofoni koji su u stanju ne prokrčati od buke.
Gle to je već stvar osobnog stava. Meni je ipak recimo Prodigy i dalje ok, a jel tebi ispran i nekvalitetan, to je tvoja procjena. Ali (ni) ja na koncert baš ne dolazim dabih gledao u mobitel koji snima koncert, nego gledati i zabavljati se. S druge strane, jasan mi je i potez Applea. Oni sad negdje upravo kupuju za basnoslovne pare još jedan glazbeni servis, i vjerojatno žele kontrolu svojih "asseta". To mi se ne sviđa, ali i inače - radije bih na koncert, da baš želim "ovjekovječiti doživljaj" ponio neku bolju kompaktnu snimalicu od fakin mobitela. Čak i hero bi bio prilično bolji, a must bi trebali biti posebni stereo mikrofoni koji su u stanju ne prokrčati od buke.
Gledao sam Prodigy tri puta na našim prostorima, konstantno su tu negdje, ne znam kako im se isplati.
Ne možeš reći da nisu isprani, ali mislim da su jako pristupačni domaćoj neinformiranoj publici i zato ih je uvijek zabavno gledati. Skoro sve pjesme su im super hitovi, a uvijek zvuče nevjerojatno.
Podsjetilo me na KAOS u SC-u u Zagrebu.
Usred koncerta uleti Krumpirova zlatica i počnu rasturat, a pjevač zaboravio upalit mikrofon , 20 minuta nismo ništa čuli, a ionak sam bio previše ušiven u kutu, ne znam više ni tko je bio headliner....
Dobra stara vremena....
Da dam 300, 500 ili više kuna za Thompsona ili Daru Bubamaru pa da još kasnije ne mogu dokazat da se ima, da sam bio...da mi se ljudi smiju da sam odrezak od karte našo ispred dvorane...e moj frende još si ti zelen...
sva sreća da imatelji epla ne ševe previše pa im neće smetati možebitna zamjena seksa za koncert (osvjetljenje, glazba, dim, zvukovi) i posljedično blokiranje snimanja.

Idući fićur na mobitelima: UV filter za kameru. I tako to u krug.
Koji je idući Appleov patent? Smartwatch koji se napaja tako da siše krv s ruke korisnika? Ali ne puno, samo par kapi svakih sat vremena.
Osobno bih kažnjavao svako snimanje mobitelom na koncertima, sportskim natjecanjima i raznim predstavama.
Osobno bih kažnjavao svako snimanje mobitelom na koncertima, sportskim natjecanjima i raznim predstavama.
Fakat, nitko više ne gleda u tebe, kao pravu zvijezdu mise, nego ti turaju svoje smartfone u glavu :)
Tool je jednom (barem koliko ja znam) cijeli koncert odsvirao leđima okrenut publici zbog bliceva. Tad još nije bilo korisnih mobitel kamera pa se slikalo fotićima... Mislim da su čak i rano završili s koncertom zbog toga. Pjevač je lijepo zamolio publiku da to ne radi ali eto... Nikog nije bilo briga pa onda tako ni njega.
Frend mi je bio na tom koncertu pa zato i znam, negdje u Italiji. Ne sječam se više, cca 2000-2005. Možda i kasnije.
Uglavnom, nije baš ovo ni tako bezveze ali malo mi je žao da npr. nebi mogao nešto uslikati sebi za uspomenu, u slučaju da imam ajfon. A imam. :/
Apple patentirao fotosintezu.
Ne mogu vjerovati da nema appleovaca koji ce reci da je ovo jos jedan mali korak za apple a veliki za covjecanstvo. Jos jedan patent kojim ce apple govoriti korisnicima kako smiju koristiti svoj telefon. Ne vidim kako iz perpektive korisnika ovo moze iko podrzati... Hices da snimis curu na koncertu. Sipak ne moze jer ti tata aple kaze ne mozes ti snimati kad ti hoces.... Jos jedan patetn u nizu zbog kojih nikad necu dati ni novcic appleu....
P.s. Zamisli situaciju vlasnika iphone kad izvadi mob a na njemu pise recording disabled a pored njega klinac sa kinezom iz praska za ves uredno snima ;)

Prije nego krenes u varanje primijeti da je predvidjeno smao za iphone ;)