Drugo njihov HW vrijedi te novce, recimo iz osobnog iskustva znam da GMA 945 na Win platformi ne može baratati sa sjenama , dok na Mac-u može, drugo kvaliteta izrade samog je savršenstvo , isto iz osobnog iskustva znam jel sam barem 10 -tak različitih laptopa progurao kroz svoje prste i niti jedan nije mjerljiv recimo s MacBook-om, osim do nekle Toshiba.
Nije mi bila namjera vrijeđati, već istaknuti da ti ne štima računica. I opet ti ne štima računica. Apple HW nije ništa extra. Dobar jer, čak izrazito dobar. Ok, MacBook je extra, ali tu se radi o standardnim komponentama, custom made pločom i custom made iznimno kvalitetnim kućištem. Što se tiće ove tvrdnje o GMA 945, tu se radi isključivo o SW-u, a ne HW-u. Isti GMA 945 je u PC-u i u Mac-u.
PC je uređaj sastavljen od različitih djelova HW-a ili jednog komada HW-a (kod brand računala, možemo zanemariti da se radi o pojedinačnim komponentama jer se kupuje takakv kakav je i istestiran je takakv kakav je), te od SW-a.
Mac je kompletan uređaj kod kojeg je to sve uključeno u cijenu, SW mu je optimiziraniji nego na PC-u, ali pod cijenu uže kompatibilnosti HW-a.
Moja poanta je bila da ne možeš reći da je Mac OS jeftiniji od Windowsa. Možeš reći da je PC+Windows kombinacija koja najbolje paše tvojim potrebama jeftinija ili skuplja od Mac konfiguracije. U nekim slučajevima će ti Mac biti isplativiji, ali najčešće neće jer PC daje veću fleksibilnost i veći izbor, pa ne moraš plačati ono što ti ne treba. Za neke potrebe će ti Linux biti najbolji izbor, pa cijenu OS-a kod PC-a nećeš ni uzimati u obzir.
Ništa me nisi razumio. SIGNAL SE NE MOZE GUBIT. Signala ili ima ili nema.
Lift je naveden nebi li ti pokazao da ako udes u lift i zatovre se vrata signala nema i pukne veza.
A ako uvatis iPhone rukom, sta je onda sa signalom?
Ti kazes on se gubi, drugi kazu on slabi. Ma pobogu kako signal moze varirat u uvjetima kada ti prstom zaklonis antenu i tako mirno stojis na istom mjestu. Ako sam ja rukom zaklonio signal, onda ce signal nestat odmah i veza puca ODMAH. A ne nakon 30 sekundi.
Jedna od mogućnosti je da znoj ulazi u pore u površinskom sloju oksida i da zbog toga raste utjecaj prsta. Drugo moguće objašnjenje je da promjena impedancije uzrokuje odstupanje oscilatora koju neke kraće vrijeme može kompenzirati.
Također je moguće da prođe neko vrijeme od prekida signala do prekida samog poziva (tijekom kojeg ne čuješ sugovornika ili je govor isprekidan ako je taman na granici prekida, a crtice vjerojatno predstavljaju prosječni signal u intervalu od par sekunda.