AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudovišnim

poruka: 239
|
čitano: 19.874
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudovišnim ".
12 godina

kako se čini, nove grafe ne podržavaju hdmi 2.0, nego samo 1.4

dakle nula bodova za nove uhd televizore

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: AMD predstavio Quantum i Fury liniju s čudoviš
picajzla0707 kaže...

dakle nula bodova za nove uhd televizoretelevizore

Da zbilja cudna odluka, ali nije bas tako crno; novosti s ovogodišnjeg CES-a

DP-to-HDMI 2.0 Legacy Adapter – DisplayPocompatibility for existing display types. This video adapter converts DisplayPort 1.2 to HDMI 2.0, driving a 4K@60Hz monitor with full 24 bit video.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 9:32 (Statsman).
16 godina
odjavljen

U Bug Labu nam je Fury X. :)

Moj PC  
14 0 hvala 3
12 godina

Rokajte testove, što drugo! :)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

U Bug Labu nam je Fury X. :)

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
metallic kaže...

Rokajte testove, što drugo! :)

Valjda hoće, ja nisam u redakciji :) Možda Denis to testira :P

12 godina
Statsman kaže...
picajzla0707 kaže...

dakle nula bodova za nove uhd televizoretelevizore

Da zbilja cudna odluka, ali nije bas tako crno; novosti s ovogodišnjeg CES-a

DP-to-HDMI 2.0 Legacy Adapter – DisplayPocompatibility for existing display types. This video adapter converts DisplayPort 1.2 to HDMI 2.0, driving a 4K@60Hz monitor with full 24 bit video.

super, znači još jedno 100-200 laganih kunića za taj fičr koji je trebao u samoj grafi

16 godina
overhaul kaže...
* * *

Eto danas ovdje naučio pravu sramotu za njih: u vlastitom AMD Quantum PC-u apsurdno koriste Intel processor ?!

I onda ti probaj utuviti u glavu nekome koji još od studenog 2007-me najavljuje veliki comeback AMD-a. Najavljuju Bulldozer, najavljuju Piledriver, Steamroller, nove inžinjere. A šta od toga.. šipak.

Bilal kaže...
* * *

Shvati da R9 390X nije više top kartica. * * *

Ja sam to već rekao na predhodnom podforumu (komentari na IT vijesti) ali kakvi, nitko ni da čuje, nema govora o tome. R9 390X će biti revolucija, R9 390X je pomest pod itd itd.. dakle XXX-u da ovdje odgovorim i da ne gubim više vrijeme: ne borim se niti protiv koga (i CPU i GPU mi je od AMD-a) ali to je zadnji put. 

17 godina
Tonči kaže...

Mislim da u niti jednom trenutku nisu bile upitne činjenice kako AMD rastura Nvidiju u nekim primjenama, dok je obrnuto u drugim, kao ni to da će Fury biti cca. kao TitanX/980Ti. Ako su postigli performanse GPU-a jednake GM200, onda će im HBM odnijeti prevagu na 4K i 5K tamo gdje je 4GB dovoljno.

Moraš shvatiti da je 4GB zaista dovoljno većini čak i ako imaju 4K. Za 4K u pravilu će trebati dvije kartice (1200 USD/1400 EUR?), a za 5K ionako trebaš 4 Titana X (četiri kartice od 1000 USD!). Tko ima za igranje na 5K, slobodno... ali AMD-a ne zanima tih 10 ljudi. Kad 4K i 5K budu mainstream, imat ćemo dvije nove generacije. Ono gdje AMD rastura i gdje očekujem da bude bolji je VR (!) i 4K s medium ili high detaljima u većini igara. Nvidia ne može izbaciti dual-GPU TitanaX jer će se takva kartica rastopiti i koštati 9000 USD. AMD može već za 1300 USD.

I jedna stvar mi je zapela za oko... posve je netočno da AMD ne može napraviti nešto bolje od Intela ili Nvidije. GCN arhitektura je inženjerski bolje rješenje, AMD-ovi APU procesori su vizionarstvo, pogotovo kad dobijemo APU-e s HBM memorijom!

GCN je specijalno dizajniran za APU/HSA koncepciju to je ono najbitnije.Ranije AMD GPU arhitekture kao VLIW5(Liano APU) ili VLIW4(Trinity/Richland APU) nikako nisu odgovarale tom konceptu.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-radeon-r9-300-series/207128.aspx?page=6&jumpto=4685877&sort=asc&view=flat

overhaul kaže...

AMD-u osim inžinjerije (koja je isto štekele ovih godina, sad je tek krenula kad su se vratili pravi arhitekti)
fali još uvijek i taj prokleti proizvodni proces, intel je tu dobrano odšišao, a i neznam koliko je HBM 
na "klasičnom" high end enthusiast diskretnom procesoru od koristi.
A takav im po svemu sudeći treba, ako žele bez Bottlenecka voziti vlastitu FuryX2, Fury X u cf, ako ne i običnu Fury X.
Eto danas ovdje naučio pravu sramotu za njih: u vlastitom AMD Quantum PC-u apsurdno koriste Intel processor ?!

Zakaj bi to bila sramota, pa ionako ne skrivaju da je unutra Intel matična pa onda i Intel proc.U toj kombinaciji Intel proc ima prednost radi potrošnje energije, i zato kaj može izvuč najbolje iz Fury X2 grafe.Nadam se da je unutra neki Intel proc sa minimalno šest jezgri, jer proc sa samo četri jezgre baš i ne spada u takav komp.To neče bit jeftin igrači komp niti blizu, dakle 1500dolara+ ništa manje nemoj očekivat kaj drugo.

Ovaj današnji AMD nije onaj stari AMD(do 2012 godine), pa viš da je na čelu firme žena a to je baš osvježavajuče.AMD CPU dizajner ili šef je isti gospon, koji je prije puno godina sa Athlon64 pošteno natambural Intel.

Znaš kaj je rekel gosn Jim, kad je videl kak izgleda Bulldozer CPU, pa eto rekel je upravo ovo ali iza dobro zatvorenih vrata.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
rambox kaže...

Ovaj današnji AMD nije onaj stari AMD(do 2012 godine), pa viš da je na čelu firme žena a to je baš osvježavajuče.AMD CPU dizajner ili šef je isti gospon, koji je prije puno godina sa Athlon64 pošteno natambural Intel.

Znaš kaj je rekel gosn Jim, kad je videl kak izgleda Bulldozer CPU, pa eto rekel je upravo ovo ali iza dobro zatvorenih vrata.

ja sam ti dao td jer si mi naporan sa ovim šugavim linkovima. ne znam što hoćeš postić...

16 godina
odjavljen

AMD Zen stiže na 16 jezgara i 32 virtualne jezgre, dakle, jedva čekamo zamjenu Haswella :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

AMD Zen stiže na 16 jezgara i 32 virtualne jezgre, dakle, jedva čekamo zamjenu Haswella :P

Tonči kad ti prijeđeš s intela na AMD ja ću si napraviti kolonoskopiju sa vatrogasnim aparatom...

Freak Show Inc.
17 godina
toxic kaže...
rambox kaže...

ja sam ti dao td jer si mi naporan sa ovim šugavim linkovima. ne znam što hoćeš postić...

Drugi video je čista realnost u praksi oko Bulldozer procesora to sigurno, uostalom onako usput baš fino paše kao šaljiva nota.

Ako ti znaš ko je Jim Keller, ima dost forumaša koji ne znaju o kome se radi, pa eto nek poslušaju kaj človek ima za reči.

Tonči kaže...

Moral buš coltat puno penez, jer ipak če to bit čisti serverski proc dakle isprazni novčanik i nosi.

Friday kaže...

Tonči kad ti prijeđeš s intela na AMD ja ću si napraviti kolonoskopiju sa vatrogasnim aparatom...

Imam ja neke sitne veze u Pastoru, tako da ti je optimalna aparatura osigurana fučkaj ga.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
16 godina
Friday kaže...
Tonči kaže...

wow... bolno i na samu pomisao

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Nije to ništa s obzirom na to kako bi se Tonči osjećao da mu netko u kućište ugura AMD-a...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 14:19 (Friday).
11 godina
neaktivan
Friday kaže...
mrsmith kaže...

Nije to ništa s obzirom na to kako bi se Tonči osjećao da mu netko u kućište ugura AMD-a...

Neznam za Tončija ali je ne bi imao nista protiv da mi netko ugura jednu od ovih novih Radeonka, morti cak ni protiv njih dvije ;)

14 godina

Tonči, kad smijete objavit rezultate bencha ??

17 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam, ništa ja ne testiram. :) To oni u redakciji imaju taj gušt. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne znam, ništa ja ne testiram. :) To oni u redakciji imaju taj gušt. :)

Vidim davora...

Freak Show Inc.
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

To smo znali, ali ne slažem se da ne može konkurirati Titanu X, jer može stock verziji.

17 godina
odjavljen

Eto...kartice približno iste cijene a AMD brži u skoro svim igrama. Očekivano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Koliko je gtx980ti slabija od titana-a x?

16 godina
odjavljen

U prosjeku 5% s tim da ima samo par situacija gdje ide do 8-10%. Uglavnom, nije strašna razlika, ali taman koliko bi Fury trebao biti brži.

16 godina

Ovo ja čuvam u Bookmarksu za 24-ti ali gotovo je sada, valja uvjeriti da je etalonska vrijednost GTX 980 i da mu je glavni konukrent R9 390X, ali ajde objasni ovcama. Na kraju će uspoređivati Fury X sa GTX 960 

17 godina
odjavljen

Ti još uvijek piješ? Zar ne vidiš da ti se stanje pogoršava.

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina

Ovo su ipak benchovi od AMD-a, razumljivo je da će izabrat igre/situacije/settingse koje njima odgovaraju. Ja mislim da će na third party review-ima 980ti i fury x biti skoro isti sa time da će fury x  bit 100 dolara jeftiniji + će bit vodeno hlađen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

čekaj dok izađe dvoglava fury, odmah će otići na spavanje

16 godina
XXX kaže...

Evo ti stanja:

To ti je trenutno stanje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice