Algebrin Put do boljeg radnog mjesta

poruka: 93
|
čitano: 27.434
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Algebrin Put do boljeg radnog mjesta".
16 godina
neaktivan
RE: Algebrin Put do boljeg radnog mjesta
Smooth Operator kaže...

Od mora certifikata, izdvojite one za koje mislite da su ok, ostali su hrpa BS-a. Za administratore bih predložio barem CCNA i MCSA.

Slažem s s Bypassom za CEH, neznam tko još traži stručnjaka za sigurnost ili gdje ta priča prolazi. Ako prolazi, then fine. Ali ne bih preporučio da daje pare za te stvari.

kod nas takve stvari ne prolaze, jer čak i u malo većim IT okruženjima admini su katice za sve (znači i mail i backup i klijenti i sve kaj treba) no vani u pravim IT sredinama mail admin je mail admin i bavi se samo i isključivo mejlom, ista vrijedi za db admina kao i za security admina....

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan

Svaka edukacija i certifikati ma kako dobiveni se isplati....druga je stvar kako dođeš do toga ,sam ili kroz neku edukaciju ..ono što je najbitnije ,glavno za posao je iskustvo iskustvo ,reference,reference pa opet iskustvo pa faks pa tek onda certifikati .....imam i pozitivnih i negativnih iskustava sa algebrom ali nekako izađemo na kraj ili se dogovorimo :)

Malo poludiš pa se smiriš i tako malo po pomalo dogovor.

Ili sam ili uz neku službenu edukaciju ,nema nekih problema ako se za sve dobro informirate i onda na posao ....ništa se na brzinu ne postiže pa tako niti uplate na račun algebre ako se dobro ne informirate .

Private
16 godina
Bypass kaže...
mfrankovic kaže...

Interesantno. Praktično cijela Europa je ECDL prihvatila kao mjerilo osnovne računalne pismenosti, ali Bypass kaže da to ne valja, pa ajmo onda to ukinit.

CEH je izrazito ciljana edukacija, i to što ti ne znaš nikoga ko je takav stručnjak, ne znači da ih nema.

Naravno da je prihvatila. Certifikacijski začarani krug. Ako je ECDL mjerilo onda neka ide sve kvragu.

Da, izrazito ciljana da se ljude uvjeri da nakon tog ništkoristi tečaja misle da su hakeri.

Nema ih. Ne na nekoj prihvatljivoj svjetskoj razini. CEH je čista prijevara kod nas. To je činjenica.

Da nadodam:

CEH je obično i prijevara u svijetu, prodaju certifikate kao da su od zlata napravljeni jer znaju da svi misle da je haker biti cool i da će to sve naučiti kroz jedan certifikat.

A kad dobiju podršku industrije, onda nema kraja ljudima koji se prijavljuju na tu glupost.

I najveći promotori takvih certifikata (offensive-security.com) su bili lijepo upozoreni od pravih hakera prije 2 mjeseca, tako što su im upali u servere (offensive-security.com i exploit-db.com). Njima koji su najeksponiraniji u toj industriji.

o cemu pricas? ECDL je sa pravom mjerilo za osnove rada na racunalu???

mislim znas office, znas radit sa dokumentima i znas upalit PC i ugasit ga?

sta oces za osnovu????

sa CEH-om ne postajes haker nego ti se daje na znanje neki propusti u windowsima koje se koriste za hakiranje... dobro kolko sam ja razumia...

uostalom krivi su ljudi sta misle da su bog zna sto kad dobiju certifikat a ne Algebra... ja imam iskusta sa Algebrom 2 puta i oba su rekli da kad zavrsim to sta sam isao da nisam neki master mind i da necu nac posao samo sa tim...( je da se reklamiraju kao da ces dobit uber cool posao ako rjesis nesto, al predavaci su down to earth)

previse ste kriticni ljudi...  

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
naxeem kaže...
mfrankovic kaže...
naxeem kaže...

Microsoftovu akademiju na .NET 4.0 tehnologiji (na webu još stoji i 3.5 verzija jer imamo upite i za nju).

Konkretno za nju mi je rečeno da nije još u "pogonu"...zato sam pitao :)

A na web-u stoji 3.5...po mom mišljenju nepotrebno iako ima upita?

Malo jest zbunjujuće.

Ali kao što rekoh mogu se polaznici i sami pripremiti uz potreban materijal...tako mi je rečeno .

Private
17 godina
Command Prompt kaže...

Sa algebrinom edukacijom ne mozes odrzavati servere u djecjem vrticu a kamoli nesto vise... certifikat ti pomaze a nije garancija za posao, to nitko ne tvrdi, ti cekpi si skroz profulao poantu.

edit: mozda si ti frankovic, na ovoj drugoj slici si stavio masku sto je ugodnije od ove druge

To je taj trenutak koji sam čekao. Spuštanje ovih nebuloza na razinu osobne uvrede. Ovime si pokazao da ne poznaješ osnovnu kulturu komunikacije.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
Private kaže...

Konkretno za nju mi je rečeno da nije još u "pogonu"...zato sam pitao :)

A na web-u stoji 3.5...po mom mišljenju nepotrebno iako ima upita?

Malo jest zbunjujuće.

Ali kao što rekoh mogu se polaznici i sami pripremiti uz potreban materijal...tako mi je rečeno .

.NET 4.0 je u pogonu od prošlog petka. :) Inače, na toj stranici se nalaze sve akademije. I nove i stare jer još uvije ima upita i za njih a ljudiam je onda i lakše usporediti materiju iz stare verzije s novom.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
15 godina
neaktivan

"P.S. jel ti možda nevoliš administratore.... ili radiš u algebri????? ili si neki programer koji je radi admina zakinut za nešto?!?"

"ocito je da gospodin mfrankovic radi za Algebru i stiti njene interese" - btw..ovo je pregenijalno po mome skromnom misljenju... {#}

Ovo dovoljno govori koliko neki prate forum i ljude vezane uz njega..

2 0 hvala 0
15 godina
superhik kaže...

"P.S. jel ti možda nevoliš administratore.... ili radiš u algebri????? ili si neki programer koji je radi admina zakinut za nešto?!?"

"ocito je da gospodin mfrankovic radi za Algebru i stiti njene interese" - btw..ovo je pregenijalno po mome skromnom misljenju... {#}

Ovo dovoljno govori koliko neki prate forum i ljude vezane uz njega..

pa gle ako i netko ovdje izvali glupost kao možda nekad moja malenkost... nebi baš pristao da igramo popularne "ševe" pa da se okrenem i nag......

mislim dapače pa i premijerka nam stalno izvaljuje gluposti pa je i dalje premijerka.....

{#}{#}

al morao sam!!!!

P.S. joj bio sam u jednoj firmi gdje je potpisana peticija protiv admina možete zamislit radi čega.....

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 19:22 (Robert_84).
15 godina
mfrankovic kaže...
Command Prompt kaže...

Sa algebrinom edukacijom ne mozes odrzavati servere u djecjem vrticu a kamoli nesto vise... certifikat ti pomaze a nije garancija za posao, to nitko ne tvrdi, ti cekpi si skroz profulao poantu.

edit: mozda si ti frankovic, na ovoj drugoj slici si stavio masku sto je ugodnije od ove druge

To je taj trenutak koji sam čekao. Spuštanje ovih nebuloza na razinu osobne uvrede. Ovime si pokazao da ne poznaješ osnovnu kulturu komunikacije.

a možda je izgubio živce.... garant je razbio tipkovnicu......{#}

14 godina

a mozda su u sumi undefined

17 godina

Bio jučer u Rijeci i pobrao (dobio) knjigu, Digitalna fotografija.

Sve u svemu, ovako, reklamiranje same Algebre, što su dobro i napravili, poanta skupa, hvala na knjizi.

...i za one koji sve to nekako negiraju na tebi ja da se probiješ, oni ti daju znanje, otvore poglede, izuzev samoukih ali ti sam se moraš probijati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok,

evo da se uključim u ovu raspravu jer osobno znam neke od nezadovoljnih ljudi (Bok Robi) ovdje sa Algebrinom edukacijom, kao i Marina kod kojeg sam bio na 100+ predavanja kako u Algebri, SecDaysima, WinDaysima, Tech-Ed-u itd. I moram Vam potvrditi da navedeni Marin je jedan od ako ne i najbolji mogući predavač na području Hrvatske ako ne i šire. Ovo njegovo vrijeđanje na najnižoj razini nema smisla niti komentirati.

Da se osvrnem malo na Algebrine tečajeve, tamo sam u zadnjih 7 godina završio X tečajeva i potrošio preko 50k kn.

Sve što vam mogu reći, raspored, predavači, pomoč oko papirologije, nekih upisa itd. je na najvišoj svjetskoj razini (vjerujte mi prošao sam tečajeve u skoro svim gradovima Europe), i tu stvarno ne vidim kako bi netko mogao imati prigovor. Ovdje naravno ima izuzetaka, prema pričama, ovdje navodim da ne mogu garantirati za ispravnost, ali vjerujem u nju, poslije svakog tečaja se ocjenjuje predavač. prije par godina jedan je dobio večinu jedinica, i istog trenutka je dobio otkaz. Neka me netko pobije ako je ovo "šumska" priča. Također kolega koji je išao na jedan tečaj za programera je u skupini imao čovjeka koji je "frik", derao se na predavaća da sat stoji ukoso, da mu je stolica nekad pretvrda, nekad premekana itd...ali takve prigovore mislim da stvarno nema smisla ni komentirati.

Što se tiće materija, labova, demo-a, tu će se uvijek i svugdje događati greške ili zastoji, to je jednostavni zakon, to zna svatko tko je barem jednom u životu probao održati live demo, ili obaviti neki instalaciju i konfiguraciju demo softwarea u lab-ovskom okruženju. I to jednostavno morate prihvatit. Pravo na žalbu Algebri bi imali ako dođe do te mjere da te smetnje ometaju predavanje i nije moguće ga pratiti. Što osobno kao i preko ponznanstava mogu reći da se skoro nikada nije dogodilo.

E sad ako postoje primjedbe, neke zamisli, možda čak i prijedlozi kako nešto popraviti, svakako to kulturno i civilizirano napišite i pošaljite u Algebru, i vjerujte mi na riječ, oni će dati sve od sebe da to poprave koliko je u njihovoj moći.

Sad malo da se osvrnem na MS akademiju, ona sadržajno daje sve informacije koji bi vam trebale da postanete administrator. ALI tu je veliki ALI, ukoliko nakon svakog dana ne dođete doma, malo se poigrate s svojim pc-jem, mozda imate 2  pc-ja umrežena pa još bolje, ako ništa od toga, uzmete knjigu pa ponovite, pa naletite na neki termin i niste zadovoljno, googlajte malo, citajte neizbjezan izvor informacija na technetu. I samo tako sa završetkom MS akademije će te biti sposobni obavljati administratorske poslove.

Ako dođete tamo samo poluprazno slušate i ne razmišljate o tome, naravno da ni da vas cijela skupina MS developera ući ne biste ništa naučili.

U ovom poslu sam duže od 7 godina, i svaki ali baš svaki dan moram čitati nove knjige, nove technet article, dakle ako Vas zanima ovaj posao, formalna edukacija je samo mali korak od onoga gdje vi kao osoba koja želi raditi ovaj posao i voliti ga će te morati učiti baš svaki dan, do kraja radne karijere.

Što se tiće plača one dakako variraju, točne brojke možete naći na određenom portalu za zapošljavanja koja vrši anketu o plačama u IT sektoru.

Ono po vlastitom iskustvu početnik administrator je u ciframa 3500 - 5000kn

Sistem administrator 5000-7000

Sistem inženjer 6500 - 10000

Samostalni sistem inženjer/konzultant - može doći do plaće 11 000+ kn.

Naravno ovo sve u privatnom sektoru, u državnom su plaće manje, te skoro uvijek je prednost fakultet.

Za vas polovicu koji me znate, kao i ti Marin, moje je ime Dalibor Lončarić (bivši Sl.Brod-ac) trenutno zaposlen u najvecem hrvatskom sistem integratoru, i svoje pocetke svakako dugujem Algebri i timu odličnih stručnjaka bez kojih ne bi bio ovdje.

P.S. Ne radim za Algebru/Nisam nikad radio/Nisam vanjski stručnjak Algebre. Već obični inženjer koji se dosta školovao i poznaje sustave IT školovanja u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Ako nekome mogu pomoći slobodno se javite, ako mislite da sam nešto krivo napisao ili netočno molio bih vas za ispravak i kulturnu i normalnu konverzaciju.

Jer bili vi svjesni ili ne govoriti osobi kao što je Marin, koga zna 99% vrhunskih MS inžinjera da je ovo-ono ili spuštati se na još niži način kao što je netko ovdje napravio je izuzetna pogreška, jer nikad ne znate za 2-3god kada će te trebati se možda kod njega zaposliti ili kao što sam naveo 99% voditelja IT odjela će pitati Marina o vama, i tada ste si sami uzrokovali probleme, što zbilja nije potrebno. Jer kao i Marin koji si zaista daje truda da se pojavi na svim javnim portalima i forumim, puno starijih i iskusnijih ljudi u ovom sektoru će vam više nego rado pomoći, samo treba znati osnove komunikacije.

Malo sam se raspisao. Ali evo. Nadam se da sam barem malo pomogao.

Lijep pozdrav.

3 0 hvala 7
15 godina
rifkin kaže...

Bok,

evo da se uključim u ovu raspravu jer osobno znam neke od nezadovoljnih ljudi (Bok Robi) ovdje sa Algebrinom edukacijom, kao i Marina kod kojeg sam bio na 100+ predavanja kako u Algebri, SecDaysima, WinDaysima, Tech-Ed-u itd. I moram Vam potvrditi da navedeni Marin je jedan od ako ne i najbolji mogući predavač na području Hrvatske ako ne i šire. Ovo njegovo vrijeđanje na najnižoj razini nema smisla niti komentirati.

Da se osvrnem malo na Algebrine tečajeve, tamo sam u zadnjih 7 godina završio X tečajeva i potrošio preko 50k kn.

Sve što vam mogu reći, raspored, predavači, pomoč oko papirologije, nekih upisa itd. je na najvišoj svjetskoj razini (vjerujte mi prošao sam tečajeve u skoro svim gradovima Europe), i tu stvarno ne vidim kako bi netko mogao imati prigovor. Ovdje naravno ima izuzetaka, prema pričama, ovdje navodim da ne mogu garantirati za ispravnost, ali vjerujem u nju, poslije svakog tečaja se ocjenjuje predavač. prije par godina jedan je dobio večinu jedinica, i istog trenutka je dobio otkaz. Neka me netko pobije ako je ovo "šumska" priča. Također kolega koji je išao na jedan tečaj za programera je u skupini imao čovjeka koji je "frik", derao se na predavaća da sat stoji ukoso, da mu je stolica nekad pretvrda, nekad premekana itd...ali takve prigovore mislim da stvarno nema smisla ni komentirati.

Što se tiće materija, labova, demo-a, tu će se uvijek i svugdje događati greške ili zastoji, to je jednostavni zakon, to zna svatko tko je barem jednom u životu probao održati live demo, ili obaviti neki instalaciju i konfiguraciju demo softwarea u lab-ovskom okruženju. I to jednostavno morate prihvatit. Pravo na žalbu Algebri bi imali ako dođe do te mjere da te smetnje ometaju predavanje i nije moguće ga pratiti. Što osobno kao i preko ponznanstava mogu reći da se skoro nikada nije dogodilo.

E sad ako postoje primjedbe, neke zamisli, možda čak i prijedlozi kako nešto popraviti, svakako to kulturno i civilizirano napišite i pošaljite u Algebru, i vjerujte mi na riječ, oni će dati sve od sebe da to poprave koliko je u njihovoj moći.

Sad malo da se osvrnem na MS akademiju, ona sadržajno daje sve informacije koji bi vam trebale da postanete administrator. ALI tu je veliki ALI, ukoliko nakon svakog dana ne dođete doma, malo se poigrate s svojim pc-jem, mozda imate 2  pc-ja umrežena pa još bolje, ako ništa od toga, uzmete knjigu pa ponovite, pa naletite na neki termin i niste zadovoljno, googlajte malo, citajte neizbjezan izvor informacija na technetu. I samo tako sa završetkom MS akademije će te biti sposobni obavljati administratorske poslove.

Ako dođete tamo samo poluprazno slušate i ne razmišljate o tome, naravno da ni da vas cijela skupina MS developera ući ne biste ništa naučili.

U ovom poslu sam duže od 7 godina, i svaki ali baš svaki dan moram čitati nove knjige, nove technet article, dakle ako Vas zanima ovaj posao, formalna edukacija je samo mali korak od onoga gdje vi kao osoba koja želi raditi ovaj posao i voliti ga će te morati učiti baš svaki dan, do kraja radne karijere.

Što se tiće plača one dakako variraju, točne brojke možete naći na određenom portalu za zapošljavanja koja vrši anketu o plačama u IT sektoru.

Naravno ovo sve u privatnom sektoru, u državnom su plaće manje, te skoro uvijek je prednost fakultet.

Za vas polovicu koji me znate, kao i ti Marin, moje je ime Dalibor Lončarić (bivši Sl.Brod-ac) trenutno zaposlen u najvecem hrvatskom sistem integratoru, i svoje pocetke svakako dugujem Algebri i timu odličnih stručnjaka bez kojih ne bi bio ovdje.

P.S. Ne radim za Algebru/Nisam nikad radio/Nisam vanjski stručnjak Algebre. Već obični inženjer koji se dosta školovao i poznaje sustave IT školovanja u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Ako nekome mogu pomoći slobodno se javite, ako mislite da sam nešto krivo napisao ili netočno molio bih vas za ispravak i kulturnu i normalnu konverzaciju.

Jer bili vi svjesni ili ne govoriti osobi kao što je Marin, koga zna 99% vrhunskih MS inžinjera da je ovo-ono ili spuštati se na još niži način kao što je netko ovdje napravio je izuzetna pogreška, jer nikad ne znate za 2-3god kada će te trebati se možda kod njega zaposliti ili kao što sam naveo 99% voditelja IT odjela će pitati Marina o vama, i tada ste si sami uzrokovali probleme, što zbilja nije potrebno. Jer kao i Marin koji si zaista daje truda da se pojavi na svim javnim portalima i forumim, puno starijih i iskusnijih ljudi u ovom sektoru će vam više nego rado pomoći, samo treba znati osnove komunikacije.

Malo sam se raspisao. Ali evo. Nadam se da sam barem malo pomogao.

Lijep pozdrav.

samo što je ovo već nepraćeni link...... pa neće baš puno ljudi ovo vidjet.......

P.S. jel ti radiš ili imaš vremena za forume?

17 godina
neaktivan

Žao mi je ako ljudi to ne prate, jer ne da sam ja nešto pametno rekao, već sa svojim skromnim iskustvom, te iskustvom nekih ovdje starijih i pametnijih mogli bi dobiti jako puno odgovora vezana za pitanja oko ICT školovanja.

A ja i forum :) Kao što vidiš registriran sam prije 2 godine, ali nisam tu bio otkad si mi ti rekao da se tu rasprava razvezla. A posao i forum, znaš staru izreku, ako hoces biti sistemaš moraš naučiti što je to multitasking :) I naravno primjenjivati ga svaki dan, svakog trenutka ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rifkin kaže...

kao kolegu administratora (u jednom manjem integratoru) zanima me kako se kod tebe (i u firmi i u praksi) vrši razlika između sistem admina i sistem inženjera (certifikat/iskustvo/koliko je dugo "tu"/nešto treće)?

15 godina
cekpi kaže...
rifkin kaže...

kao kolegu administratora (u jednom manjem integratoru) zanima me kako se kod tebe (i u firmi i u praksi) vrši razlika između sistem admina i sistem inženjera (certifikat/iskustvo/koliko je dugo "tu"/nešto treće)?

zanimljivo pitanje, iako po recimo mom mišljenju inženjer treba osmislim čitavu strukturu mreže, i postavljanje, te možda conf rutera, dok admin, za to netreba bit odgovoran, već recimo to opet treba napravit netko drugi... recimo vanjski suradnik ako tvrtka ima samo server admina...???? baš me zanima što će reć refki

17 godina
neaktivan

Eh, vjecna rasprava, sto spada pod posao administratora a sto inzenjera, postoje neke uvazene razlike medjutim po mom skromnom iskustvu mogu reci da realno to ovisi o tvrtci.

Recimo moja bivsa tvrtka, koja je najveca IT tvrtka u Hr situacija je bila ovakva:

Administrator se postajalo nakon (to je bilo prije 5 godina pa sukladno tome i certifikati) 1 godine rada - gdje si uglavnom obavljao instalacije Xp-a na PC-jeve, dodavanje strojeva na domenu, instalacije korporativnog antivirusa i ono generalno sredjivanje radne jedinice. Te troubleshoutanje blue screena na pcjevima, rušenje outlooka i takvog nacina uklanjanja problema. Sa serverske strane ti je bila duznost pregledati logove infrastrukturnih poslužitelja, probati rješiti problem ako ne uspiješ eskalirati na inženjera, pa onda poslovi sređivanje AD-a, otvaranje distribucijskih skupina i slično. Sad se još ne mogu baš previše sjetiti šta sve ne. I naravno idealni certifikat bio bio MCSA. I nekako si uglavnom radio na internom IT-u.+

Inženjer si postao nakon barem 3 godine administratorskog posla, obaveznog posjedovanja MCSE certifikata. Poslovi su uključivali veeeliki spektar djelovanja, ali za razliku od administratora, recimo 70% si radio poslove na projektima kod korisnika, što uključuje snimku stanja, prijedlog unaprijeđenja, konsolidaciju IT sustava, onda na svim tim podacima, recimo junior sys inženjer je radio instalaciju serverskog OS, ali i senior sys inženjeri ovo ponekad rade, konfiguracija raid polja i osnovne postavke. Onda ovisno opet o firmama imas inženjere koje rade po principu "radiš sve" ili "malo si dodjeljen na neki dio". 90% ljudi spada u prvu kategoriju, jer tržište nam je malo, i nemaš kao vani exchange admina i da se samo s tim baviš. Tako inženjeri rade instalacije ISA, EXCHANGE-a, sustava za arhiviranje i backup, system center alate i sve serverske sustave i servise. Takodjer vrše održavanja i troubleshoutanje problema, kako aktivno tako i proaktivno. Rijetko ali i ponekad radiš isključivi dizajn cijelog IT sustava "from the scratch" ili konsolidaciju IT sustava, ali to je rijetko jer večina današnjih tvrtki ima već postavljeno nekakvo IT rješenje.

U trenutnoj tvrtci inženjer radi sve ovo plus = prezentacije projekata kod korisnika, dogovaranje ugovora, dogovaranje sustava održavanja, pre-sales i sales prezentacije, slaganje ponuda za tendere, pisanje ponuda i puno toga. Ali eto, ovdje ne postoji pojam administratora, već najniži ti je inženjer pa prema gore, da sada ne uvodim još više pojmova.

Ovdje isključivo navodim da se radi o Microsoft administratorima i inženjerima (iako poučen iskustvom svakako će te se baviti svim mogučim srodnim sustavima tipa HP,IBM,Symantec itd...a ponekad i unix-like sustavima)

A u današnje vrijeme je vrlo popularno imati znanje i certifikate iz ITIL-a te MOF-a, a idealno iz ISO sustava.

Sad sam se raspisao koliko sam se sjetio, ako se netko sjeti da sam nešto profulao nek javi, ili ako ga nešto dodatno zanima isto, slobodno se javite.

Pozdrav.

2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

hvala, zanimalo me je baš kako to izgleda u nekom velikom sustavu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Citam i ne vjerujem da stvarno to pise, pa opet nanovo citam, ali nazalost dobro sam procitao i prvi put.

Kod nas u HR opcenito vlada misljenje da je administrator osoba koja kao u matrixu ili hackerima s par otipkanih komandi, rijesava sve sto pozeli, a oko njega "lete" psihodelicni ekrani i linije koda, svira nabrijana glazba, a publika (zenska, treba ili kako vec hocete ju nazvati) pada u nesvijest od nasega znanja. I tu vec nastaje prvi problem shvacanja sto je to administrator i sto je rad na velikim sistemima.

Osobno pohadjam MS Akademiju, nisam nesto cesto na predavanjima jer uvijek mi nesto neodgodivo u zadnji tren poremeti planove, ali planiram srediti prioritete i dolaziti svaki puta na nastavu, ali i ovo vrijeme koje sam proveo, bilo mi je dovoljno da uvidim da su predavanja odlicna nadogradnja na dosadasnje znanje.

Nisu mi jasni likovi koji par puta instaliraju OS i vec se smatraju strucnim, da su vec "admini" i da sve sto MS im dodatno pokaze samo bezvezno gubljenje vremena, u svijetu IT-a nema stanke, nema te granice do koje stignemo i kazemo OK to je to, nema vise ja sam admin! Svaki dan se smisli nesto novo, nesto se promijeni i to novo treba usvojiti, admin ce do mirovine uciti svaki dan, tko na to nije spreman onda nije za admina.

Svaki certifikat je samo potvrda da ste nesto naucili i da ste sposobni se uhvatiti u kostac sa problemima, tako da mi je smijesno procitati da pojedinci se zale na to kako nisu dobili pitanja za testove, hej narode na nismo u srednjoj pa da profama krademo ispite ili trcimo u razred do koji je imao test dan ranije??? Measure Up je odlican skup pitanja cak i tezih nego sto ce biti na stvarnom ispitu, a opet kao admini morate biti spremni na sve.

Jednom cete mozda raditi u sustavu gdje se koristi par stotina racunala, par stotina korisnika ce svaki dan imati priliku "proizvesti" neku samo njima poznatu gresku i onda cete vi to morati otkloniti, a da li ce te i uspjeti ovisi iskljucivo o vasemu znanju ili o pomoci kolega s kojima radite ukoliko nesto obavite krivo, ne ce te se u tome trenutku moci pozvati na to da vas Microsoft nije pripremio bas na tu gresku. MS vam udara temelje a ostatak gradevine ce te sami graditi, koliko uspjesno ovisi samo ovama samima i vasoj motiviranosti.

Ali necu duljiti jer tko je zelio shvatiti sto zelim reci shvatio je, oni koji nisu oni ionako samo zele zakuhati i isprovocirati da bi ispali veci nego sto u informatickom smislu jesu.

I za stvarni kraj, mogu samo osuditi pogrdno pisanje i napadanje na jedinog covjeka koji je u profil stavio vlastitu sliku, dok se ostali kriju iza sarenih slicica...

Eto toliko... pozdrav!

6 0 hvala 0
17 godina
Re: Algebrin Put do boljeg radnog mjesta
K4i53r kaže...

I za stvarni kraj, mogu samo osuditi pogrdno pisanje i napadanje na jedinog covjeka koji je u profil stavio vlastitu sliku, dok se ostali kriju iza sarenih slicica...

Eto toliko... pozdrav!

I cekpi ima svoju sliku ali je maskiran. {#}

16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
K4i53r kaže...

Eto toliko... pozdrav!

I cekpi ima svoju sliku ali je maskiran. {#}

tad je bilo -28 (a i kaciga glavu čuva) {#}

14 godina
neaktivan

jel netko zna nesto o onim strucnim osposobljavanjima preko burze ?

Prijavila sam se na to i sad trebam ici na testiranje koje sluzi da se brojka prijavljenih ljudi svede na brojku koja zadovoljava...

ugl. zanima me kakvo je to testiranje, radi se o autoCAD-u, dali je u pitanju opce znanje informatike (i sto spada pod opce znanje informatike ako idem na tecaj za CAD) ?

ili ako nitko nezna nista o tome, treba mi bar misljenje, sto vi mislite kako bih se trebala pripremit ?

0 0 hvala 0
17 godina
tik kaže...

jel netko zna nesto o onim strucnim osposobljavanjima preko burze ?

Prijavila sam se na to i sad trebam ici na testiranje koje sluzi da se brojka prijavljenih ljudi svede na brojku koja zadovoljava...

ugl. zanima me kakvo je to testiranje, radi se o autoCAD-u, dali je u pitanju opce znanje informatike (i sto spada pod opce znanje informatike ako idem na tecaj za CAD) ?

ili ako nitko nezna nista o tome, treba mi bar misljenje, sto vi mislite kako bih se trebala pripremit ?

Skini preko torrenta video skole tipa totaltraining ili lyndu.

Probaj da vjezbas i gledas na istoj verziji programa (autocad-a), mislim da ti je to najbolja opcija za ucenje ako ti nema tko pokazat.

Naravno trebas znat osnove osnova o koristenju racunala i usko vezanih podrucja tipa internet, office programi i sl.

Da se malo osvrnem na samu temu...

Naslov je bas fora :D

Mnogi idu u algebru samo da dodju do nekakvog radnog mjesta, a ne da traze bolje radno mjesto... (u ovo "blagoslovljeno" bankarsko vrijeme)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 14:40 (Batista).
14 godina
neaktivan

Dobar dan

Mene zanima zašto ako se ne položi završni ispit (konkretno CAD specijalist) se ne može vidjeti šta je krivo odgovoreno.

Inače mislim da na nastavi nije dobro pripremljeno polaganje završnog ispita, jer se uči crtanje a slabo teorija.

Inače dobro se nauči crtati u AutoCad-u.Na to nemam primjedbe.A završni ispit bi trebali naučiti sami iz knjiga (imate 3 knjige).

0 0 hvala 0
17 godina
ing. kaže...

Inače dobro se nauči crtati u AutoCad-u.Na to nemam primjedbe.A završni ispit bi trebali naučiti sami iz knjiga (imate 3 knjige).

Uvijek postoji neka skripta{#}

Nisam lud da čitam 3 knjige za jedan ispit.

MKV - H.264
14 godina
neaktivan
A šta bi ti?
14 godina
neaktivan

A šta bi ti?

17 godina
protjeran

lol, teorija i ispiti iz teorije za cad... ajd razumijem da toga ima na regularnom faksu di se trpa hrpa smeca bezveze, al na strucnom ili specialistickom studiju... sprdacina

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Završni ispit treba za certifikat i da se može upisati uradnu knjižicu.

17 godina
protjeran
ing. kaže...

Završni ispit treba za certifikat i da se može upisati uradnu knjižicu.

zavrsni ispit bi trebao biti prakticne naravi, ovo nije studij povijesti, hrvatskog jezika i slicno....

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice