Jel možemo nać te aplikacije na android marketu
Upravo sam si instalirao "Slušaj radio" i aplikacija je predobra. Definitivno je trebala pobjedit.
Svaka čast Žabolomcu na pobjedi - ali naravno i svima koji su sudjelovali (osvojili nešto ili ne).
Žabolomca sam pronašao na marketu i moram priznati da je igra, po mom mišljenju, vrlo dobro napravljena.
Iako me u principu i ne čudi jer su, kako se čini, igru radili profesionalci za mobilne aplikacije.
Grafika, zvuk, navigacija - sve mi štima :D
Jedino šteta što ekipi ne radi site - bilo bi zgodno vidjeti što još rade (posebno ako ima kakav freebies ;))
Isto me tako zanima (iz čiste znatiželja) da li je igra nastala ciljano i u vrijeme između objave do kraja natječaja
ili se slučajno poklopilo da se na tome radilo već i prije?
Vjerujem da bi mnogima bila zanimljiva i potpuna lista prijavljenih aplikacija - da vidimo i one koje
nisu ništa osvojile - zašto ne ljudima koji su se potrudili nešto napraviti i prijaviti (kao utjehu) dati malo
besplate reklame a nama dati materijala za prepucavanje oko toga tko je eventualno morao dobiti nešto a tko ne :)
Vjerujem da bi mnogima bila zanimljiva i potpuna lista prijavljenih aplikacija - da vidimo i one koje
nisu ništa osvojile - zašto ne ljudima koji su se potrudili nešto napraviti i prijaviti (kao utjehu) dati malo
besplate reklame a nama dati materijala za prepucavanje oko toga tko je eventualno morao dobiti nešto a tko ne :)
i ja bih ovo želio vidjeti...baš me zanimaju aplikacije lošije od (nagrađene) ZETPanic :) (baš sam nekako zapeo za nju ;))
Hmm, zar nije u natjecaju bilo navedeno da ce sve aplikacije biti dostupne ?!?!
Aha... sad kužim ''ŽABOLOMAC'' je ramake igre zvane ''PICOLOMAC''... Tko bi rekao...
Nisam bio u toku, al' zar nije trebalo napraviti neku aplikaciju koju nije vec neko napravio?? Ako se ne varam "Zabolomca" ili kako se vec zvao sam negdje vec vidio\igrao!!
Čestitke svima koji su poslali aplikacije, a najviše nagrađenima.
Svaka cast dobitnicima :)
Steta sto nemam mobitel sa Androidom pa da ih isprobam
Kako napraviti novu temu... answer by mail or reply... Thanks...
Pa kupi si HTC HERO....
Pa kupi si HTC HERO....
rado.... kao da ga ne bih odmah kupio ;)
Nisam vidio igricu koja je pobijedila, ali mi se cini jako slicna igrici staroj 30 godina http://en.wikipedia.org/wiki/Frogger.
Zar ne bi trebale aplikacije biti nove i inovativne, a ne reciklaže starih arkada?
od 10 aplikacija, 7 ih je bolje od pobjedničke, koja je u osnovi više-manje remake, a ne neka nova ideja.
i onda ju još dobije neki "razvojni studio"....
a šta je sa poticanjem mladih nada? :)
Nisam vidio nijednu od aplikacija, neću je ni vidjeti jer nemam Android mob, ali ipak...
U natječaju je stajalo: "Stručna komisija će ocjenjivati originalnost, inovativnost i pristup rješenju problema..."
Gdje je originalnost u remakeu Froggera? Što tu može biti inovativno?
Užasno lose obradjenja tema, kao da citam najobicnije novine. Gdje su linkovi na aplikacije, webstranice? QR codovi bilo sto osim 6 rijeci tko je pobijedio? Da citam neki tamo lijevi news portal ok ali citam Bug ocekujem inovativnost i koristenje dostupnih tehnologija. Mogli bi se potruditi i malo preurediti temu?
Nisam vidio nijednu od aplikacija, neću je ni vidjeti jer nemam Android mob, ali ipak...
U natječaju je stajalo: "Stručna komisija će ocjenjivati originalnost, inovativnost i pristup rješenju problema..."
Gdje je originalnost u remakeu Froggera? Što tu može biti inovativno?
Nije Žabolomac baš remake Froggera - Frogger je stara arkadica gdje prelaziš cestu između vozila i moraš biti brz, a ovo je logička mozgalica.
Cilj je skakati s lopoča na lopoč koji su raspoređeni na neki način, ali je bitno samo jednom proći istim putem.
Definitivno nije neka luda originalna ideja - ali je, po mom mišljenju, jako dobro tehnički izvedena - valjda je to prevagnulo!
Disclaimer: Nisam u nikakvoj kolaboracijskoj vezi sa razvijateljima - da ne bi bilo da ih reklamiram :)
"Slušaj radio" je također vrhunski izvedena stvar! Možda i bolji kandidat za pobjednika jer je "korisnija".
Od ostalih stvari sam na Marketu pronašao sve osim HotFuzz (šteta što nema opisa sa slikama za sve aplikacije) no nisam instalirao ništa osim prve dvije.
Iako se npr. Horvat Andro (news agregator ako sam dobro shvatio) isto čini zgodno napravljeno - barem prema 2 screenshota na Marketu.
Lociraj je Android port za Lociraj.net i isto ne izgleda loše.
No, žiri je odlučio kako je odlučio - ali je istina da je sve oko natječaja nakon početnog zanosa ispalo nekako šturo, na silu i bez prevelikog entuzijazma.
Možda su primili zaista jako malo aplikacija (ili je većina bila jako loših) pa su se razočarali. Ili jednostavno štede materijal za novi Bug - što mi se čini najvjerojatnije :)
No, žiri je odlučio kako je odlučio - ali je istina da je sve oko natječaja nakon početnog zanosa ispalo nekako šturo, na silu i bez prevelikog entuzijazma.
Možda su primili zaista jako malo aplikacija (ili je većina bila jako loših) pa su se razočarali. Ili jednostavno štede materijal za novi Bug - što mi se čini najvjerojatnije :)
pa neka stave onda popis tih loših aplikacija :)
...ili su pri odabiru kandidata prevagnuli neki, drugi (...) razlozi?
sad me sve sram što sam se prijavio za tako nešto :D svaka škola košta.
Gdje su linkovi na aplikacije, webstranice? QR codovi bilo sto osim 6 rijeci tko je pobijedio?
Imaš na senko.net/domace-android-aplikacije/ moj osobni/neslužbeni popis svih HR aplikacija (ne samo sa natječaja), mislim da su svi dobitnici na njemu (doduše za neke nisam uspio naći nikakve linkove)
ZETPanic, mene bas zanima tko je to odobrio da se uopce stavi na listu pobjednika?! To sranje je moglo imati bar jedan gumb, ili bar upozorenje kod prvog pokretanja. Netko je taj kôd izdr*ario u 15min. Za operater mila majka, a vas korisnike, tko vas ustvari *ebe! Popusio sam 10kn u 2 sekunde, a garant nisam jedini!
ZETPanic, mene bas zanima tko je to odobrio da se uopce stavi na listu pobjednika?! To sranje je moglo imati bar jedan gumb, ili bar upozorenje kod prvog pokretanja. Netko je taj kôd izdr*ario u 15min. Za operater mila majka, a vas korisnike, tko vas ustvari *ebe! Popusio sam 10kn u 2 sekunde, a garant nisam jedini!
to ti dovoljno govori o regularnosti natječaja :) jadno.
btw. za utjehu, i ja sam bacil u vjetar 10kn -.-
Užasno lose obradjenja tema, kao da citam najobicnije novine. Gdje su linkovi na aplikacije, webstranice? QR codovi bilo sto osim 6 rijeci tko je pobijedio? Da citam neki tamo lijevi news portal ok ali citam Bug ocekujem inovativnost i koristenje dostupnih tehnologija. Mogli bi se potruditi i malo preurediti temu?
Više o svemu će biti u prvom sljedećem tiskanom izdanju Buga pa će oni koje zanima kupiti i pročitati.
Više o svemu će biti u prvom sljedećem tiskanom izdanju Buga pa će oni koje zanima kupiti i pročitati.
"... Ili jednostavno štede materijal za novi Bug - što mi se čini najvjerojatnije :) ..."
Kao što rekoh ;) Ipak je BUG primarno časopis pa ništa čudno da se čuvaju materijali za to...
A u čemu je problem sa ZETPanic? To čudo šalje neki SMS za kupnju karte ili što?
I to odmah po pokretanju? [vrlo "mobilni operater" friendly ako je tako :)]
A u čemu je problem sa ZETPanic? To čudo šalje neki SMS za kupnju karte ili što?
I to odmah po pokretanju? [vrlo "mobilni operater" friendly ako je tako :)]
Problem je taj što za ZETPanic treba ni više ni manje nego 10 min. "kodiranja" - program automatski pri pokretanju bez ikakvog pitanja šalje ZG na 8585 i pritom odmah uzme 10kn zbog naravno kupljene ZET karte. I samo ti ispiše pritisnie OK i zatvori se dijalog. Ništa više, ništa manje - jedan običan dijalog i jedna naredba.
Sramotno je da je jedan takav program "zaslužio" nagradu, a neki drugi, puno kvalitetniji i kompleksniji - nisu dobili ništa. Ali mislim da je (sada) svima jasno kako su se određivali pobjednici :)
Zabolomac je ok igra, ali mislim da je "Slusaj radio!" trebao uzeti prvu nagradu.
Samo mi jedno nije jasno?!??
Po kojim su se kriterijima dodjeljivale nagrade?
Sa VIPovih stranica:
Prilikom ocjenjivanja aplikacija, osim općeg utiska uzet će se i sljedeći kriteriji u obzir, kao prednost:
- Važno je da aplikacija radi na telefonima s Android™ platformom u Vip ponudi (Android OS 1.6 ili viši; rezolucija 240x320 ili viša)
- Originalnost ideje, inovativnost, pristup problemu, lokalna primjenjivost
- Stupanj korištenja raspoloživih Android tehnologija (ekran osjetljiv na dodir, kamera, GPS ...)
Svaka cast svim developerima, ali smatram da je bilo puno boljih aplikacija od npr. ZETPanic! i Roaming Viewer!
Tesko da i jedna od ovih aplikacija zadovoljava gore navedene kriterije...
- Roaming viewer - ukratko, aplikacija koja prikazuje tekst prepisan sa vipovih stranica... ok aplikacija, ali za NAGRADU! dajte molim vas!
- ZETPanic! - lokalna primjenjivost??? - meni u Osijeku ta aplikacija ne znaci nista...
A da ne spominjem da su u prvih 10 stavili dvije aplikacije za placanje ZETa! (mPlacanje i ZETPanic!)
Zar su ostale aplikacije bile toliko lose???
Cini mi se da se tzv. srucna komisija sastala 5 minuta prije objave :(
A mozda sam ja samo ljut sto moja aplikacija nije dobila nagradu :)
žabolomac nikako nije zaslužio tu nagradu. pre jednostavna igra loše grafike. mogli su bar veću rezoluciju stavit, ovako je sve jako zrnato na mom x10.
Erm, nisam mogao a da ne primjetim sto se tice aplikacije Slusaj Radio da je na splash screenu fotografija poznate pevaljke Seke Aleksic.
Sto ce rec?
Autori podsvjesno sugeriraju: Slusaj Cajke!
Slusaj Radio:
http://fs01.androidpit.info/ass/x93/598893-1277494780964.jpg
Source:
Erm, nisam mogao a da ne primjetim sto se tice aplikacije Slusaj Radio da je na splash screenu fotografija poznate pevaljke Seke Aleksic.
Sto ce rec?
Autori podsvjesno sugeriraju: Slusaj Cajke!
Slusaj Radio:
http://fs01.androidpit.info/ass/x93/598893-1277494780964.jpg
Source:
Hehe, svaka cast! ;)
Bok!
Prije svega htio bih napomenuti da novi BUG izlazi za DVA mjeseca.
Koliko će tada sve ovo biti aktualno je pravo pitanje?
O nagradama i žiriju ne treba trošiti riječi...oni imaju svoj ukus
i svoje znanje i nek se nose s tim.
Da imaju pošteno objašnjenje o tome kako i zašto su dodjeljivali
ocjene i nagrade aplikacijama već bi to objavili te nebi čekali
da se situacija razvodni tokom cijelog ljeta.
P.S. Mislim da je ovo zadnji BUG koji sam kupio, a kupujem ga
od prvog broja jer je BUG postao marketinški(oglasno) zavisna
novina kao i sve novine u Hrvatskoj.
Pozdrav s Hvara
programerima
s puno dara.... :)