Zato sto ga ni nema. Bilo je kemijskog oruzija koje je korišteno prije prvog zaljevskog rata. Osobno smatram Sj. Koreju puno opasnijom od Iraka, Iran je isto tu negdje. Al ovi luđaci korejci me brinu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naravno, ne mora nužno biti tako uvijek i svakome, ali činjenica je da su američke intervencije uglavnom korisne i potrebne. Najlakše je pričati o stvarima koje su daleko, a ne maknuti se dalje od obale Jadrana. - Činjenica je da su ljudi, Hrvati, koji su sudjelovali u misijama u Afganistanu, prenijeli kakav jad i bijeda su tamo i koliko se ljudi bavi opijumom, umjesto nečim drugim, a koliko je to plodno tlo za narko-kartele i kriminal, što je uostalom i očito. - Da je malo upotrijebiti Google i za stvari koje nisu prejudicirane, pa uistinu pronaći informacije dobro skrivene diktatorskom propagandom i vidjeti kako žene žive u jednom Afganistanu ili Iraku i koliko je, osim za svijet, vladavina narko-mafije štetna za jedan narod. - Svjedoci smo i nedavnog, zahvaljujući modernim tehnologijama, curenju informacija o neredima u Iranu i o borbi osviještenih skupina protiv diktature i o brutalnom gušenju prosvjeda u krvi mladih ljudi koji su se usudili dignuti glas.
Ima tu i propagande na obje strane, čak sam otvoren mogućnosti da Iran (npr.) zaista treba nuklearnu energiju za isključivo mirnodopske svrhe. Ne volim baš ni Izraelce, iskorištavanje crne prošlosti i njihovu okupaciju Palestine i teror koji provode, kao što ne volim ni palestinsko raznošenje civilnih autobusa usred tržnice (iako razumijem potrebnu za ekstremnim nasiljem u takvoj situaciji). Ali, kada sve zbrojim i oduzmem, mislim da su Ameri manje vragovi od ovih drugih i da u, sasvim očekivanom, vjerojatnom i čak razumljivom trku za naftom, vodom i kontrolom, ima dosta pozitivnih motiva, koji na kraju uz američki, štite i naš "način života". - Uostalom, unatoč trzavicama za javnost, Ameri i Rusi itekako su prijateljski nastrojeni kada se radi o gorućim svjetskim problemima i nestabilnim regijama, a to dovoljno govori koliko su i kapitalisti i komunjare slični.
Ništa nije crno bijelo, ali mislim da je nepravedno i pretjerano pljuvati po "zlim kolonistima" samo zato što se to čini simpatičnim, pogotovo u svjetlu sutrašnjeg velikog dana, gdje su baš ti Ameri u logističkom smislu dali potporu. No, to su neke druge teme, a ovime smo se jako udaljili od naslova i tu ću završiti obje priče.
A jbg sad, toliko toga si napisao da mislim da nema smisla da sad idem temu po temu komentirati (a o svima se itekako može raspravljati), u većini se toga ne slažemo (sad mi dođe otvoriti pet novih topica) ali svakako moram, koliko god želio biti štur jer su to malo preozbiljne teme da ih se svede na jedan post, istaknuti da je ovo što sam podcrtao nešto s čime se jednostavno ne mogu složiti, štoviše imam dijametralno suprotan stav (a navodnike si, po mom sudu, trebao staviti na naš a ne na način života). Ne sumnjam da će biti prilike da se na nekoj odvojenoj temi rasprave bar neki (ako ne i svi) problemi koje si naveo, do tada ću se suzdržati od offtopica.
prije 1980.g. afganistan je proizvodio 0% od ukupne količine opijuma u svijetu. nakon udruživanja s mudžahedinima, SAD (tj. CIA) u sovjetsko-afganistanskom ratu, proizvodnja raste na 40% od ukupne svj. proizvodnje. do 1999. proizvodnja je narasla na 80% od ukupne svj. proizvodnje...
ali onda se dogodilo nešto neočekivano...
...talibani dolaze na vlast i do kraja 2000. uništavaju većinu polja opijuma. proizvodnja je pala s 3000t na samo 185t što je smanjenje za 94%.
9. rujna potpuni plan za invaziju na afganistan bio je u bushevim rukama. dva dana poslije dobili su svoj 'izgovor'
danas proizvodnja opijuma u afganistanu pod kontrolom amerikanaca iznosi 90% od ukupne svj. proizvodnje heroina i svake godine raste.
izvori: NBC i Washington Post
Pozdrav svima.
Ispričavam se što nisam procitao svih 14 stranica no evo jedno pitanje (nadam se da nije odgovoreno)
Solo možes li reci koje je tvoje zanimanje ? Koji si fakultet zavrsio / studiras? Molim i ostale koji "znaju" što je bilo na Mjesecu da iznesu isto. Jer inace mozemo i bake i dede pitati kaj misle, jel tak ? Zasto bi misljenje moje bake koja ima osnovnu skolu bilo ista manje vrijedno/važno od tvog/Vaših ako niste iznijeli što ste po struci / čime se bavite. Nadam se da kuzite "point".
Ja sam magistar (lažem, biti cu vrlo brzo) elektrotehnike, FER Zagreb. Susreo sam se nekoliko puta tokom studija (proučavali smo neke elektroničke module koje su koristi u misiji) s tehnologijom koje je "povela čovjeka na mjesec". Ono kaj ja mogu reci iz moje struke da je tehnologija postojala i da su definitivno ulozili masnu lovu (ne mozete opce zamislit koju kolicinu novaca, jer je trebalo stic Ruse koji su prvi otisli u svemir) da se to ostvari.
Mogu li ja reci "da bili su" ili "ne, nisu bili". Of course not, mislim tko sam ja, "nitko". Ali dovoljno mi je to da Rusi nisu rekli da nisu bili. Kaj vi mislite da bi Rusi dosutili da Ameri lazu da su bili? Pa nemojte biti tak naivni. Svi su imali špijune i očito je da su Rusi dobili pljusku kad su se ovi spustili.
A zasto nisu opet isli gore? (bilo je jos letova, no brzo je stalo) Ni oni nisu imali toliko love, to im je prilično iscrpilo ekonomiju.
Zasto Rusi nisu fejkali da su bili u svemiru? Mos mislit, pa bio je "rat", točno se znalo kaj tko moze.
Eto, Cheers.
Ono kaj ja mogu reci iz moje struke da je tehnologija postojala i da su definitivno ulozili masnu lovu (ne mozete opce zamislit koju kolicinu novaca, jer je trebalo stic Ruse koji su prvi otisli u svemir) da se to ostvari.
Ne treba zamisljati koju kolicinu novaca su potrosili. Zna se da je potroseno oko 24 milijarde dolara za kompletan Apollo program.
Kazu na wikipediji da bi to u danasnjim dolarima bilo oko 135$ milijardi.
Pozdrav svima.
Ispričavam se što nisam procitao svih 14 stranica no evo jedno pitanje (nadam se da nije odgovoreno)
Solo možes li reci koje je tvoje zanimanje ? Koji si fakultet zavrsio / studiras? Molim i ostale koji "znaju" što je bilo na Mjesecu da iznesu isto. Jer inace mozemo i bake i dede pitati kaj misle, jel tak ? Zasto bi misljenje moje bake koja ima osnovnu skolu bilo ista manje vrijedno/važno od tvog/Vaših ako niste iznijeli što ste po struci / čime se bavite. Nadam se da kuzite "point".
Ja sam magistar (lažem, biti cu vrlo brzo) elektrotehnike, FER Zagreb. Susreo sam se nekoliko puta tokom studija (proučavali smo neke elektroničke module koje su koristi u misiji) s tehnologijom koje je "povela čovjeka na mjesec". Ono kaj ja mogu reci iz moje struke da je tehnologija postojala i da su definitivno ulozili masnu lovu (ne mozete opce zamislit koju kolicinu novaca, jer je trebalo stic Ruse koji su prvi otisli u svemir) da se to ostvari.
Mogu li ja reci "da bili su" ili "ne, nisu bili". Of course not, mislim tko sam ja, "nitko". Ali dovoljno mi je to da Rusi nisu rekli da nisu bili. Kaj vi mislite da bi Rusi dosutili da Ameri lazu da su bili? Pa nemojte biti tak naivni. Svi su imali špijune i očito je da su Rusi dobili pljusku kad su se ovi spustili.
A zasto nisu opet isli gore? (bilo je jos letova, no brzo je stalo) Ni oni nisu imali toliko love, to im je prilično iscrpilo ekonomiju.
Zasto Rusi nisu fejkali da su bili u svemiru? Mos mislit, pa bio je "rat", točno se znalo kaj tko moze.
Eto, Cheers.
Pročitao sam ovaj post i zanima me što si time htio reći"ja sam magistar",pa to je tvoj problem ako si magistar .To neznači da si pokupio svu pamet kugle zemaljske ili da su svi drugi ljudi manje vrijedni ili da su tupavi ako imaju drigačije mišljenje od tebe,Daj se malo spustite na zemlju vi doktori i magistri i adolf hitler je imao počasni doktorat pa što onda?Jesu li svi doktori i magistri najpametniji zato što su naštrebali 20-tak knjiga?moš mislit.I pronalazač a-bombe je imao doktorat pa je pobio sa svojom bombicom stotine tisuča ljudi što nikom normalnom nebi palo na pamet.Hoču reći ne vređaj druge sudionike foruma sa takvim izjavama da su manje vrijedni,bolje zahvali svojoj mamici i tatici što su ti omogučili školovanje,a da znaš neki od nas su branili ovu državu odmah po završetku srednje i nisu mogli dalje na školovanje zbog važnijih stvari(da sad imaš državu u kojoj možeš biti veeliki magistar).
Ti si fulo poantu posta...Reko je covjek da je na FERu di se bave tehnologijama pa zbog toga ima neka veca saznanja od Soloa, barem on tako tvrdi. A gle poantu ovoga "ja sam magistar" je cak i naveo u drugom dijelu posta. Naime govoreci da je magistar govori da je daleko dospio na FERu i da nije neki brucoš pa da zna o cemu prica iz vlastitog iskustva, a to sto tvoji kompleksi citaju nesta drugo tvoj problem. Nikom "mamica" i "tatica" ne omogucuju skolovanje. Koliko znam ono je besplatno? Isto tako neki od nas smo bili djeca za vrijeme rata pa nismo ni mogli ic branit ovu zemlju, dok recimo moj otac je i gle diplomiro je građevinu tako da i ne vidim kakve to bozije veze ima sa icim. Danas nema rata ni niceg pa opet hrpa budaletina niš ne radi i ladi jaja i onda kuka kako im je tesko jer su blagajnici u konzumu ili ne znam ni ja šta.
Pa kad si tako pametan da ti odgovorim,on je naveo da i njegova baba može komentirati stvari koja ima osam razreda škole što ti to govori,a ako je tebi besplatno plačati dom nekome tko nije iz zgb,a stanovanje i hranu,odjećui i knjige da i negovorim(možda se sad to dobije besplatno?)onda svaka čast.A što se tiče kakve to veze ima sa ratom,pa neki koji su slučajno proveli CIJELI rat na terenu za obranu države,(poneki od sresa i od stvarne invalidnosti jedva znaju za sebe a kamoli da imaju živaca i koncentracije za učenje) ostali su bez mogučnosti da završre silne fakultete i poanta ako netko nema fakultet netreba ga na taj način omalovažavati.Svaki čovjek je vrijedan na svoj način ne mora biti Einstain ili ti misliš drugačije? ili je ovo možda forum za magistre znanosti?
Ko što sam reko kompleksi...Prvo cemu ovo "kad si tako pametan" drugo nitko ni ne spominje branitelje ni rat osim tebe i trece netko sa FERom sigurno ima vece znaje o tehnologijama, elektronici od moje babe! Cinjenica...Ne omalovazavanje. I tko je uopce spominjo rat i branitelje ovdje i čemu uopce povlacit takve paralele?!? Nisam siguran da je nekom u interesu baš bilo omalovazavanje. Isto kao sto netko s medicinom zna sigurno više o odrđenim temama na taj način je i kompetentniji diskutirat o istim, pogotovo od moje, vec sad slavne, babe. Jel to neistina mozda?
Svaki covijek i je vrijedan, pazi sad kljucna riječ, na svoj način. Pekar zna više o kruhu nego ja, a ja mu vjerujem na riječ kada mi kaze da krivo pravim kruh, ali kad mi on kaze da je hladna fuzija mogocua / nemoguca, prije cu vjerovat nekom fizicaru nego pekaru. Sad shvacas poantu??
Pa kad si tako pametan da ti odgovorim,on je naveo da i njegova baba može komentirati stvari koja ima osam razreda škole što ti to govori,a ako je tebi besplatno plačati dom nekome tko nije iz zgb,a stanovanje i hranu,odjećui i knjige da i negovorim(možda se sad to dobije besplatno?)onda svaka čast.A što se tiče kakve to veze ima sa ratom,pa neki koji su slučajno proveli CIJELI rat na terenu za obranu države,(poneki od sresa i od stvarne invalidnosti jedva znaju za sebe a kamoli da imaju živaca i koncentracije za učenje) ostali su bez mogučnosti da završre silne fakultete i poanta ako netko nema fakultet netreba ga na taj način omalovažavati.Svaki čovjek je vrijedan na svoj način ne mora biti Einstain ili ti misliš drugačije? ili je ovo možda forum za magistre znanosti?
Malo rade kompleksi, ha?
Nije problem što je on magistar, nego je očito tebi problem što ti nisi. Jer da jesi, prepostavljam po ostatku posta da bi odmah postavio guard da si i ti magistar. Nebitno sad za temu..idem dalje..
Čovjek je naveo da je magistar zato da pokaže kako iza njegovih riječi stoji trud i rad, a ne da je, kao i većina u ovoj temi, prosipao pamet kao solo a pritom nije čak naveo ni koje zvanje ima. Pardon, je, rekao je da je pekar.
Pa kad nekima treba nacrtati onda ok.Pročitajte moj post još jednom pa onda komentirajte a ne izvlačite iz konteksta.bdw ja ne patim od titula i zvanja za razliku od nekih, i citiram nevolim kad nekoga vrijeđaju bili koga zato što je izrazio svoje mišljenje,a nečije čim ima zvučne pridjeve se automatski uvažava da je 100% u pravu.A onaj citat tipa da ima vlastita iskustva sa faksa oko misije na mjesec i pogona lol..Riješio sa profom zadatak na ploči i sad je genijalac aeronautike.
BDW ni Tesla nema završeni faks pa me zanima da li uvažavate njegovo mišljenje ili skoknete po svoje mišljenje kod nekoga sa diplomom?
"Budući izumitelj svjetske slave pohađao je njemačku osnovnu školu u Smiljanu, a istu je završio u Gospiću. Nakon toga upisao se u Nižu realnu gimnaziju u Rakovcu kod Karlovca. Slobodno je vrijeme najviše volio provoditi s prijateljima. No, uživao je i u hvatanju ptica (ljubav prema pticama pratiće ga čitav život) i čitanju. U vrijeme puberteta volio se kartati ali tako zarađeni novac nikada nije nosio kući već ga je poklanjao drugima. Nakon završetka gimnazije dvije se godine nije školovao. Roditelji su na Nikolu vršili pritisak da postane svećenika ali on se tome protivio i upisao se na studij tehničkih znanosti u Grazu. Kasnije će u Pragu studirati tehniku. Tijekom studija upoznao se s Voltaireovim djelima te je odlučio pročitati sve što je ovaj napisao. U konačnici je pročitao sva njegova djela, ali ne samo to nego ih je i naučio napamet. Nakon završetka studija zaposlio se u telefonskom društvu i priključivao telefone po kućama."
izvor: http://www.moljac.hr/biografije/tesla.htm
*mozda biografija koju sam našo griješi ali ocito da je ppostojalo neko obrazovanje. I opet kakve to veze ima sa današnjom situacijom di je količina informacija višestruko veca i gdje se obrazovanje ocito jako cijeni i trazi se obrazovani kadar inace bi svatko mogo bit električar. I ne vataj se za slamke. Niko nije reko da je on "bio na mjesecu" nego da je upoznao tehnologije korištene tada i da je opce prihvaceno mišljenje da su one tada bile moguce i sasvim prisutne. Rezultat toga je sletanje na mjesec.
Nitko nije reko da je netko 100% upravu. Di je to neko reko? Smatram da je netko s obrazovanjem kompetentniji raspravljat o temi koja je vezana uz njegovo obrazovanje. Također smatram da poanta iznošenja magistarske titule nije bilo omalovazavanje kao što si ti reko u prvom postu, niti je bilo uzdizanje sebe u nebesa kao što si isto naveo u prvom postu, niti omalovazavanje branitelja što te ocito najviše pogodilo niti ničije babe.
Prvi si ti poceo omalovazavat i ispoljavat svoje komplekse uvodeci u pricu rat, "mamicu", "taticu", "20ak knjiga" koje su potrebne za postat magistar i slicno. Pa sam samo htio skrenut pozornost na cinjenicu da vjerojatno namjera nije bila nicije omalovazavanje nego ono sto sam vec naveo. 
Vrlo brzo zaboravljaš što pišeš. Rađe reci da si vjerojatno, dok se on ne javi necemo sigurno znat (iako je ovo moje mišljenje o samoj tematici magistra / ne magistra), krivo protumacio post našeg magistra (
) nego da se idalje tu raspravljamo.
početkom tvoga posta se slažem,ali poanta je da se neslažem sa time da je nečije mišljenje uvjek 100% točno pa kolike škole završio,to znam iz svog iskustva i nitko mi nemože reči da tako nije,a njego post je i počeo sa pljuvanjem po "običnim smrtnicima" što nije adekvatno ni iz opće kulture nekoga omalovažavati što je on s tim stavom napravio.A ni po pravilu foruma akoćemo tako.
To što si rekao da je on bolje upućen to stoji,ali sve danas treba uzeti sa rezervom i cijeniti i druga mišljenja(svaka medalja ima dvije strane)
Ja mislim da je jedan Solo dovoljan u ovoj temi.
ice-cube, dopusti da citiram jednog frenda građevinara: Mišljenje postolara o statici moje zgrade vrijedno je koliko i kravlje govno u dvoru moje babe.
Normalno da se glup čpovjek neće složiti sa izjavama i razmišljanjima pametnih ljudi kad ni ne razumije o čemu oni govore. I to ruši postotak. Naravno da nema 100%...
OK... Moj stav na ovu temu je da se nisu spustili - vecina misli da jeste. Iako, ja bar, nisam/nismo profesor/i astrofizike, zvezdari i ostali znanstvenici, (mnogi se ponasaju kao da jesu), doneli smo zajedno neke zakljucke i "dokaze" na osnovu cega mi ne/verujemo u pricu o spustanju na mesec.
.
Moj prvi i jos uvek najjaci dokaz je ono sto dobijamo od same NASAe - fotografije i snimke sa samog dogadjaja. kako vecini to nije dovoljno pocelo je da se razbacuje terminima i mithbustersa. Na svoje linkove do nekih "filmica" sa interneta namaju prigovore. Na moje imaju. Cudno.
.
Vecina nije videla NI JEDNO spustanje do kraja, a ipak polemizira o tome kao da ih je videlo sve po 13 puta. Cudno.
Vecina nema blage veze o onome sto se prica, ali ocajnicki braneci svoje ucenje oficijalne price, se poziva na fiziku i matematiku a niti je videlo fiziku u fotkama i filmovima sa spustanja niti pomirisalo matematiku u njima. Cudno.
.
Naveo sam i izvore - oficijalne! Niko ih cak i NE PROVERAVA, jer su oficijalni i dolaze licno od samog pape, a papa i bog se ne preispituju, jel da?! Cudno.
.
Vecina nije ni procitala postove do kraja, a vec od tri posta procitana, oni po inerciji se okrecu meni! WTF, zasto meni?! Zato sto kazem da je nesto sumnjivo? Ali, nema ni to veze. Ono sto je ipak malo tuzno je to sto su vecinom svi revolverasi, koji zele da se dokazu. Tuzno.
.
Polemizirati na istoj nozi je kada bi svi imali bar isti pristup do tog famoznog materijala na kome ja upucujem i kojeg bi svi pre svega KRITICKI pogledali, makar i neali iskustva sa time. Pa onda bi mogli bar priblizno isto razgovarati o priblizno istom problemu. Ovako - blagi haos.
.
Sto se tice mog obrazovanja i moje profesije - ne bih pricao jer bas i nije relevantno za raspravu, (kao u ostalom i sto i meni vase nije, vec me vise zanima vasa logika). Moje zanimanje ima veoma usku vezu sa analizom i logikom. To je dovoljno.
.
Vidim da i posle toliko stranica neki "zeleni" skeptici ipak ne kuze o cemu je glavna prica, zato mislim da i nema smisla dalje raspravljati sa ovim "drustvom" na ovu temu.
Da bi mozda shvatili u cemu je poenta da se rasudi hladno na fakte, mozda moze da mi posluzi u prilog jedan stari film, vec legendaran, zove se: 12 Angry Men.
.
Haug!
.
.
Haug!
Sve je u redu... Svatko ima pravo na svoje mišljenje,to uostalom pridonosi kvaliteti postojanja u ljudskom obličju... Jednoga dana Sunce će eksplodirati, a sa njime i ova naša postojbina,sa našim potomcima ili bez njih... Zbog toga su ovakve prepirke irelevantne...
Pošto smo građeni od subatomskih čestica od kojih je građen čitav svemir, mi smo u svakom trenutku prisutni u bilo kojem dijelu svemira (samo što to možemo dokučiti umom,ne tijelom). I stoga su smiješne/bespredmetne polemike o tome dali smo kao ljudska rasa kročili na Mjesec. Možda se je naše tijelo tehnološki moglo odvesti tamo već prije 40 godina. Zašto ne? Ali dali je to važno...(oprostite vi kojima to jest).
Covječe... ispričavam se ako sam (a jesam) ikoga uvrijedio.
Ne volim kad "mi se" omalovažava struka. Jasno da nisu samo inženjeri elektrotehnike omogučili let na mjesec ali čemu takav skepticizam. Mržnja prema Amerima? vjerojatno.Pušenje raznih dokumentaraca iskljucivo s ciljem zgrtanja love od KOJI SU NEKI (ako ne i svi) FEJK [1] , jos vise vjerojatno!
Uzmimo npr. LHC koji je po složenosti, rekao bi usporediv s ondašnjim putem na mjesec. Jel to isto fake?
Pozdrav.
[1] Grr nemrem sada naci link. Bum potražio pa editirao ako nađem.
Mogu li ja reci "da bili su" ili "ne, nisu bili". Of course not, mislim tko sam ja, "nitko".
To što si "nitko" ne znači da nisi sposoban uvidjeti da u nekim pričama nema nimalo logike.
- Drugi Svjetski rat i vrijeme prije njega. Njemačka. Novine, ugledni novinari i medicinski stručnjaci govore ljudima kako su Židovi pod-rasa. Iznose "činjenice" i "dokaze" koji to potvrđuju. Da si živio u to vrijeme, bi li rekao: "Tko sam ja da preispitujem ove ljude? Pa, oni su stručnjaci, valjda znaju što govore." ...ili bi razmišljao logično?
- 11. Rujna. USA, New York. WTC 7, zgrada koja se nalazi(la) u WTC kompleksu (ne pričamo o glavnim zgradama), nakon 7 sati gotovo minimalnih požara - pada poput kule od karata. Nikada u bližoj povijesti jedna zgrada nije "propala sama u sebe" zbog požara. Pogledajte zadnji veliki požar višekatnice u Madridu. Zgrada je doslovno u plamenu cijelu noć i slijedeći dan. Da ne spominjem ostale požare i Kurt Sonnenfelda, snimatelja FEMA-e, koji je odbio predati snimke ruševina nadređenima i od tada je u izbjeglištvu u Argentini. Mnogi učeni ljudi, profesionalni 'demolition eksperti' i sl. tvrde da je priču o požaru moguće prodati samo maloj djeci. Kako ćeš sada razmišljati? Naravno, Vlada Sjedinjenih Američkih Država uporno se suprotstavlja zakonima fizike i znanjima o materijalima i požarima. Kako ćeš sada postupiti? Hoćeš li ponov(n)o reći: "Tko sam ja da preispitujem ove ljude? Pa, oni su stručnjaci, valjda znaju što govore." ...ili ćeš razmišljati logično?
Zanimljive su sve te teorije zavjere i rasprave o lažiranim snimkama sa Mjeseca. Što je prava istina?
Bojim se da večina ljudi nikada neće saznati pravu istinu. Naime tu ima toliko različitih interesnih skupina, toliko motiva i raznoraznih teorija da se pojedinac jednostavno 'izgubi' u svim tim (dez)informacijama pa na kraju više ne zna što bi sustav htio da netko vjeruje i što je zaista tako kakvim se čini.
Ako nas već počne 'prati' paranoja oko svih tih teorija zavjere, upitajmo se sljedeće: gdje povući granicu? Odnosno kako razlučiti što je, u kojoj mjeri, iz kakvih razloga, od strane koga plasirano javnosti? Kad jednom počnemo o tome previše razmišljati, sumnjičavost raste na sve žive događaje u ljudskoj povijesti.
Moje mišljenje? Ne trošiti previše energije na takve stvari i koncentrirati se na nešto konkretnije i produktivnije u životu 
<Obrisano, sorry>
nemogu vjerovati ali jos je ova tema ziva,koliko vidim
jos malo ce te se poubijati za te magarce da li su bili ili nisu,
Kada budemo mi otisli na mjesec,e onda raspravljajmo da li
su bili ili ne.A to ce biti na sveti nikad.
Jesu ili nisu bili? U ono vrijeme bilo je bitno budući da se radilo se o utrci za istraživanjem svemira između SAD-e i bivšeg SSSR-a. Danas to više nije bitno zbog gotovo bezvrijednog kamenja. lol
Mogu li ja reci "da bili su" ili "ne, nisu bili". Of course not, mislim tko sam ja, "nitko".
To što si "nitko" ne znači da nisi sposoban uvidjeti da u nekim pričama nema nimalo logike.
- Drugi Svjetski rat i vrijeme prije njega. Njemačka. Novine, ugledni novinari i medicinski stručnjaci govore ljudima kako su Židovi pod-rasa. Iznose "činjenice" i "dokaze" koji to potvrđuju. Da si živio u to vrijeme, bi li rekao: "Tko sam ja da preispitujem ove ljude? Pa, oni su stručnjaci, valjda znaju što govore." ...ili bi razmišljao logično?
- 11. Rujna. USA, New York. WTC 7, zgrada koja se nalazi(la) u WTC kompleksu (ne pričamo o glavnim zgradama), nakon 7 sati gotovo minimalnih požara - pada poput kule od karata. Nikada u bližoj povijesti jedna zgrada nije "propala sama u sebe" zbog požara. Pogledajte zadnji veliki požar višekatnice u Madridu. Zgrada je doslovno u plamenu cijelu noć i slijedeći dan. Da ne spominjem ostale požare i Kurt Sonnenfelda, snimatelja FEMA-e, koji je odbio predati snimke ruševina nadređenima i od tada je u izbjeglištvu u Argentini. Mnogi učeni ljudi, profesionalni 'demolition eksperti' i sl. tvrde da je priču o požaru moguće prodati samo maloj djeci. Kako ćeš sada razmišljati? Naravno, Vlada Sjedinjenih Američkih Država uporno se suprotstavlja zakonima fizike i znanjima o materijalima i požarima. Kako ćeš sada postupiti? Hoćeš li ponov(n)o reći: "Tko sam ja da preispitujem ove ljude? Pa, oni su stručnjaci, valjda znaju što govore." ...ili ćeš razmišljati logično?
Sorry na OT-u, ali najjaci dio "inside job"-a mi je kad je novinarka BBC-a pola sata prije nek se zgrada WTC7 srusila, izvjestavala o rusenju,a jasno se iza nje vidi da je jos uvijek u zraku.
LOL
jesi siguran
jesi siguran
Veli se na sveto nigdarjevo !
siguran sam ovako i onako smu u banani kao drzava.
siguran sam ovako i onako smu u banani kao drzava.
hehhe, jedino sto kod nas odolijeva da je nasi mamlazi ne raz:::ebu je ova kriza, a nece ni ona dugo, kad je se nasi politicari & C.O. dočepaju propast ce i ona...
Nisam čitao prijašnje postove jer me ne zanimaju. Glede naxeema, daj mi nešto opipljivije kako bi ti mogao vjerovati. Neku znanstvenu činjenicu, nešto opipljivo a ne neke savjete ili guske u magli. Naslov je trebao biti: 40 godina obmane i sramote, u tome smo najbolji.