Je li moguće da još uvijek netko sluša pjesme lokalno u 2024. godini?
Winamp – napokon dostupan i kao mobilna aplikacija
- poruka: 19
- |
- čitano: 10.458
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, ponkead slušam lokalnu arhivu mp3-ca koja nije ažurirana već godinama :)
Ja, jer se ne želim zajezavat s usranim Youtubeom, reklamama na istom i povezivošću i mobilnim podacima.
S kapacitetom današnjih mobitela (u mom slučaju Samsung A33 5g 128 gb) stane mi više diskografija na mobitel i slušam što imam.
Iako trenutno koristim AIMP za slušanje jer iskreno guglo sam i to mi je u nekom članku bilo preporučeno...
Ne znam za mobitele, ali na kompu je foobar2000 kralj, kakav Winamp.
Ja slušam lokalno i ne namjeravam prestati.
Svaki audiofil sluša lokalno, a slušati će i u 2054. godini.
Svaki audiofil sluša lokalno, a slušati će i u 2054. godini.
Računa se samo ako je sve analogno - počevši od gramofona, preko pojačala/pretpojačala pa sve do pasivnih zvučnika. Naravno, tu negdje u blizini mora biti ormarčina sa stotinama longplejki. Kablovinje mora biti pozlačeno, očito.
Sve to skupa te izađe k'o dva zdrava bubrega.
Naravno, zapeo sam na mjuzi od kraja 70' do polovice 90' i sve što me zanima nalazi se lokalno na hd, također kada čujem nešto što odstupa od tog vremena a svidi mi se potrudim se skinuti pa je i to na hd.
imao sam Winamp još na lg g2 mobu prije 9-10 godina pa mi nije jasno ovo da se tek sad pojavio kao app...
na kompu samo Winamp koristim (radio stream i lokalna arhiva)
mob - Aimp, ali rijetko
Od kako koristim Spotify, moram priznati da više ne slušam lokalno muziku na mobu.
ON TOPIC:
Nažalost to nikada neće biti onaj stari Winamp s PCa kojega svi znamo, uostalom ima puno boljih alternativa od Winampa na Play Storeu.
Imam desetine hard diskova s kapacitetom većim od 5 TB, ali odavno mi nije palo na pamet skinuti pjesmu i slušati je lokalno. Valjda sam se s vremenom prilagodio praktičnosti online usluga. Kako koristim YouTube Premium, nemam problema s reklamama i drugim stvarima koje kvare iskustvo slušanja. Što se tiče gledanja filmova, tu koristim i online usluge i lokalno gledanje. Poskidam si pack filmova i uživam, ali nekad kada mi se neda skidati, odem na Netflix i pogledam nešto. Nego kakva je kvaliteta HQ-FLAC pjesama na YouTubeu? Kvari li YouTube svojom kompresijom te pjesme ili postoji mogućnost uploadanja u originalnoj kvaliteti?
Apsolutno, kao netko tko voli dosta manje poznatih bendova (osobito black metal) jednostavno mi previše toga fali na streaming servisima. Probao sam, i jednostavno nije išlo. Al za većinu ljudi je streaming pun pogodak.
Pentium I i Windows 98, imao sam podešenu playlistu u Winampu. Pregori mi monitor i pošto je bilo vrlo teško pronaći polovan da kupim potrajalo je preko mjesec. Vrijeme sam provodio tako što sam znao gdje mi je ikonica Winampa na desktopu i na slijepo sam puštao pjesme i kretao se kroz playlistu. Ako to nije dobro dizajnirana aplikacija onda ne znam što jeste.
Posebno mi je bio drag plugin za light show a sam sam napravio hardware koji se spajao na LPT.
Pentium I i Windows 98, imao sam podešenu playlistu u Winampu. Pregori mi monitor i pošto je bilo vrlo teško pronaći polovan da kupim potrajalo je preko mjesec. Vrijeme sam provodio tako što sam znao gdje mi je ikonica Winampa na desktopu i na slijepo sam puštao pjesme i kretao se kroz playlistu. Ako to nije dobro dizajnirana aplikacija onda ne znam što jeste.
Posebno mi je bio drag plugin za light show a sam sam napravio hardware koji se spajao na LPT.
That's the spirit, respect .
ako nema onaj original izgled verzije 2, onda mi ne treba.
Ja skinuo spotify i ubrzo skontao da opet slusam istu playlistu sto imam lokalno :D
ako nema onaj original izgled verzije 2, onda mi ne treba.
Da... niš nam ne znači što su napravili neku novu aplikaciju koja nosi isti naziv.
Onaj stari izgled (layout) je to što se traži.
PS a onaj Spotify pa to imaš tako uzak izbor, recimo za većinu pjesama imaš samo osnovnu verziju dok ta pjesma postoji kao remix od više izvođača, acoustic, live, produženu, original mix, radio edit...
Na Androidu onako na brzinu ne nalazim mogućnost playanja foldera nakod odsviranog foldera što mi je esencijalno za Android Auto bez da mu moram slagati playliste i sl. Poweramp za sada po tom pitanju bez prave konkurencije, barem u Toyoti gdje mi svi drugi playeri prilikom otvaranja Android Auta odrade pauzu iz nekog razloga pa moram ručno pokrenuti play. Na Windowsima samo foobar2000, ništa drugo mi nije ni blizu foobaru (peq/filtri prema outputima, DSP, dlna server, sva sila pluginova, podrška za VST, SACD, podržano milijun formata, konverter u sve živo i mrtvo, tagiranje, apliciranje cover arta...). Ali zanimljiv pokušaj, vidjet ćemo kamo će to otići ako se nastavi s razvojem, Winamp je legenda.