Uzrokuju li mobiteli tumore?

poruka: 126
|
čitano: 29.266
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzrokuju li mobiteli tumore?".
17 godina
moderator
Re: Uzrokuju li mobiteli tumore?
nitro_vip kaže...
 I sam sam pušač, moj izbor. Al gle brojke (dostupne iz članka JL, mislim da je vjerodostojan, dosta sam brojki provjerio):

1. Na lječenje nas pušača (znači bolesti prouzročenih pušenjem) HZZO godišnje izgubi/uplati/isplati/younameit 1.8mlrd kn

pa sad hit

To sigurno nisu svi troškovi uzrokovani pušenjem. Ne bih se iznenadio da država, kad bi se zaista svi gubici pobrojali, ne bi u konačnici bila na gubitku. Ali dobro...

nitro_vip kaže...
2. Trošarine na duhanske proizvode za istu godinu koje završe u državnom proračunu iznose 4.2mlrd kn

to je razlika od 2.4mlrd kn u PLUSU

Da se još nadovežem da je sadnja duhana u HR i EU poticajna kultura(!!).

Pa dal može bit veće licemjerje? 

Slažem se. Ne samo da je u pitanju licemjerje, nego tu država zapravo određuje koliko vrijedi ljudski život. Mijenja prinose od poreza za ljudske živote. Što je puno gore od licemjerja.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
nitro_vip kaže...
 I sam sam pušač, moj izbor. Al gle brojke (dostupne iz članka JL, mislim da je vjerodostojan, dosta sam brojki provjerio):

1. Na lječenje nas pušača (znači bolesti prouzročenih pušenjem) HZZO godišnje izgubi/uplati/isplati/younameit 1.8mlrd kn

pa sad hit

To sigurno nisu svi troškovi uzrokovani pušenjem. Ne bih se iznenadio da država, kad bi se zaista svi gubici pobrojali, ne bi u konačnici bila na gubitku. Ali dobro...

nitro_vip kaže...
2. Trošarine na duhanske proizvode za istu godinu koje završe u državnom proračunu iznose 4.2mlrd kn

to je razlika od 2.4mlrd kn u PLUSU

Da se još nadovežem da je sadnja duhana u HR i EU poticajna kultura(!!).

Pa dal može bit veće licemjerje? 

Slažem se. Ne samo da je u pitanju licemjerje, nego tu država zapravo određuje koliko vrijedi ljudski život. Mijenja prinose od poreza za ljudske živote. Što je puno gore od licemjerja.

To je to o čemu divanim. Ako potičeš proizvodnju duhana, ne možeš očekivat manju potrošnju, shodno tome nije logično da dižeš trošarine na proizvode koje si maloprije poticao.. Pa to nema nigdje. I onda HZZO. ma marš

17 godina
neaktivan

vrijeme je za novo istraživanje: uzgoj raka od kozica, preko škampa, do jastoga. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2018 7:51 (Ajar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U Sukošanu lokalni krkani poludili kada su čuli da se sprema instalacija meteorološkog radara.
https://www.dalmacijadanas.hr/incident-u-sukosanu-krkani-urlali-na-zaposlenike-dhmz-a-zbog-opasnog-neznanja-jadran-mozda-ne-dobije-prvi-meteoroloski-radar

Cijela Evropa je pokrivena takvim radarima, ali nemoš ti zajebat našeg čovika.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

2 0 hvala 0
10 godina

Našem čovjeku ne treba meteorološki radar. Ako nema kiše on pjeva  "dodole". 

1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Visak kaže...
U Sukošanu lokalni krkani poludili kada su čuli da se sprema instalacija meteorološkog radara.
https://www.dalmacijadanas.hr/incident-u-sukosanu-krkani-urlali-na-zaposlenike-dhmz-a-zbog-opasnog-neznanja-jadran-mozda-ne-dobije-prvi-meteoroloski-radar

Cijela Evropa je pokrivena takvim radarima, ali nemoš ti zajebat našeg čovika.

Kako ti misliš da će lokalni političari i krim milje bespravno gradit vikendice i vile na području gdje se nalaze ''antene koje zrače i uzrokuju rak'', to bi bilo ispod njihovih visokih standarda koje su postavili ovi što su gradili na plitvičkim jezerima uz slapove

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice