Svake godine sam gledao uživo prijenos još od 2007. te sam se radovao napretku...ovaj danas je dno dna. Ono što vidim na predstavljanju kao ključne značajke, Android ima godinama te radi savršeno. Zakasnili su i kasne, nekad su bili predvodnici. Ispada samo da je Apple Watch kroistan ako umireš da pozove hitnu i to je sve od neke koristi, ostalo je za šminku, a nekad sam toliko volio iPhone i iPad.
Uživo: Stiže novi iPhone 17 s Pro Motionom
- poruka: 35
- |
- čitano: 15.123
- |
- moderatori:
vincimus
Istina, slazem se sa svime. Ja sam imao stari ipad 2 dok su jos bili nedodorljivi sto se tice tableta.
Sviđa mi se watch ultra super je i za more za osnovno ronjenje pokazivaci temperature i dubine.
Za posao neki put koristim LIDAR za mjerenja a za otkjucavanje i dalje imaju najsigurniji 3d scan lica.
Kad ostali to dosegnu onda bi i razmislio o nekom android mobu.

take maj moni
gdje se kod nas može pred-naručit ?
Istina, slazem se sa svime. Ja sam imao stari ipad 2 dok su jos bili nedodorljivi sto se tice tableta.
Sviđa mi se watch ultra super je i za more za osnovno ronjenje pokazivaci temperature i dubine.
Za posao neki put koristim LIDAR za mjerenja a za otkjucavanje i dalje imaju najsigurniji 3d scan lica.
Pajdo moj, Nokia/Microsoft Lumia 950 XL je imala taj 3D scan, čudo
...prije koliko, 10 godina? :/
A što se tiče tableta, meni se čini da su i dalje tu TOP. Tko me pita da im preporučim tablet ko iz topa odmah ispalim iPad... Imam Pro 11", ne znam više ni točno koje generacije (M proc je unutra) i radi perfektno već godinama. Jedino kaj sam na njemu promjenio je futrola koja se shabala koliko ga svi koristimo :D
A, kaj da ti velim frende bilo je amazing….gledam te boje, baš na MacBook Pro, te je Mac, tj. Apple fakat nekaj posebno. Sve nekaj živo, želiš upasti na taj događaj….čini se da si tamo…
Ak je konukrencija bolje, ideš njoj.
Apple voli svoje korisnike. Vidi se da se ljudi intimno povezuju sa njihovim proizvodima. Spašavaju živote. Ljudi bili korak do smrt zbog srca, debljine, saobraćajke, zapeli u snijegu, …Međutim Watch riješio stvar na najbolji mogući način.
Volim titan kao materijal, te mi se zato baš sviđa iPhone, Air onak tanak, laganl, izdržljiv…..
Ne sviđa mi se obleka ljudi kaj su vodili ovaj prijenos. Bolje bi bilo da su angažiračli Oliver Mlakara, jer on zna franucuski.
Trebali su biti dostajanstveno obučeni, a ne onak causal, kao da su neki informatičari. Onak za večer Oskara su se trebali obuči.
Ak nemate para za Apple, zemite neki kredit kod kamatara.
S obzirom da sam već neko vrijeme na Samsung Fold, ovo je sve teška vanilla i ništa uzbudljivo i inovativno
Event isti kao i zadnjih 10ak godina - uvijek gomila anonimaca (osim Joza) koji su obavezno ili obojani ili imaju nekakvu fizičku manu. U ovom slucaju pola njih gleda u križ... Šta je toliko teško naći nekog normalnog i prezentnog?
Ok, ovo gore na stranu. 17 doslovno blagi refresh (sasvim nebitan). Air već liči na nešto ali nikakav spektakl, pitanje kakav je zapravo u praksi (baterija, pregrijavanja itd). 17 Pro pak izgleda odvratno. Otprilike kao da su ga i dizajnirali onakvi isti retardi sa smanjenom sposobnošću vida koji su govorili na eventu.
Event isti kao i zadnjih 10ak godina - uvijek gomila anonimaca (osim Joza) koji su obavezno ili obojani ili imaju nekakvu fizičku manu. U ovom slucaju pola njih gleda u križ... Šta je toliko teško naći nekog normalnog i prezentnog?
Ok, ovo gore na stranu. 17 doslovno blagi refresh (sasvim nebitan). Air već liči na nešto ali nikakav spektakl, pitanje kakav je zapravo u praksi (baterija, pregrijavanja itd). 17 Pro pak izgleda odvratno. Otprilike kao da su ga i dizajnirali onakvi isti retardi sa smanjenom sposobnošću vida koji su govorili na eventu.
da, baš to...svi neki čudni jako čudni likovi, gledaś i vidiš da nešto nije u redu.
U biti, sad sam prvi puta malo na napreskokce pogledao video prezentacije, nikad još do sada nisam to gledao iako imam više apple proizvoda i stvarno su mi ok.
I ne samo to..cijelo vrijeme imam osjećaj kao da mi se obraćaju kao da sam retardiran. Stvarno si me na to podsjetio, iako kažem imam njihov iphone, air podse, ipad, premium proizvodi i stvarno su dobri.
@digitall
Gle, nisam mislio na ovaj način kako si shvatio.
Potrošačka elektronika ima svoju cijenu. Od manjih ka većih.
Svi smo mi radnička klasa, nema podjele.
da, baš to...svi neki čudni jako čudni likovi, gledaś i vidiš da nešto nije u redu.
U biti, sad sam prvi puta malo na napreskokce pogledao video prezentacije, nikad još do sada nisam to gledao iako imam više apple proizvoda i stvarno su mi ok.
I ne samo to..cijelo vrijeme imam osjećaj kao da mi se obraćaju kao da sam retardiran. Stvarno si me na to podsjetio, iako kažem imam njihov iphone, air podse, ipad, premium proizvodi i stvarno su dobri.
To je radi američke publike. Ne brini.
Ne znam da li su mi u zadnje vrijeme ružnije dizajnirani novi mobiteli ili novi auti, nebitno na koji pogon. Ne paše mi nešto ova generacija dizajnera.
Ništa novo, i dalje čekam neki normalni mobitel do 6.2", a da nije zamzung S serija.
Sve je manje novitadi i uglavnom se svi fokusiraju na kameru koja ovdje izgleda fenomenalno. Istina teško je više i izmisliti nešto wow. Glavna zvijezda večeri po meni je iPhone Air. Meni prekrasan, vrlo snažan hardver i bit će zanimljivo vidit kako će se to ponašat. Ako ništa drugo... vrhunska produkcije eventa.
A što se tiče tableta, meni se čini da su i dalje tu TOP. Tko me pita da im preporučim tablet ko iz topa odmah ispalim iPad... Imam Pro 11", ne znam više ni točno koje generacije (M proc je unutra) i radi perfektno već godinama. Jedino kaj sam na njemu promjenio je futrola koja se shabala koliko ga svi koristimo :D
To je bio samo Iris scanner na Lumiji, a ne scanner citavog lica ukljucujuci i Iris. Imao je Iris scanner i Samsung, ali po obicaju ukinu kroz par iteracija.
Sto se tice eventa, kao i svaki od korone. Sami isprdak. Ovaj format je tako bezveze i dosadan. Kao da gledam konstantno reklamu, i stalno ponavljanje jednog te istog. Amazing, delightful, great, awesome, never seen before, better than before, recycled materials, sustainable itd.
Ali opet, svjetlosnim godinama ispred ostalih. Pratis Samsungov event, para usi oni njihovi ljudi koji jedva spajaju dvije rijeci na engleskom. Googleov event znas sve unaprijed, jos im jutjuberi puste review njihovih proizvoda u medjuvremenu dok event traje. Microsoft se okrenuo biznis korisnicima i ni novinari ne znaju vise kad oni odrzavaju neki event.
Smartphone trziste je postalo jadno i dosadno.
Da su barem Sony, HTC, LG imali iole pametnije vodstvo u firmi. Barem bi imali neku konkurenciju.
Meni je svake godine fascinanntno kako ljudi očekuju ne znam šta od predstavljanja iphonea, prvo treba znati da appleu ide dobro pa ako im ide dobro čemu mijenjati i riskirati, imaju inkrementalne nadogradnje svake godine za svaki od proizvoda i to je to, tu i tamo probaju nešto "novo", kao ove godine sa airom, prijašnjih godina sa mini. Generalno rade dobar posao, nisu kao samsung pa skaču na sto novih stvari i pola toga je ili nepotrebno ili loše odrađeno pa je nekorisno (da napomenem i sam imam Samsung S23) ali koristim i mac i iskreno sve od applea je nekako bolje nego od konkurencije, imaju završene proizvode. Možda nemaju sve funkcionalnosti kao drugi ali ono što radi radi super.
Ovaj apple event je doslovno mogao biti email. Cak i oni njihovi screenovi na kraju predstavljanja svakog uredaja di su izlistane sve znacajke nisu migli popunit sa novim stvarima nego su ubacivali nek otprije poznate stvari i povecavali kvadrate da popune prostor. Ocekivao sam i novi apple TV pa nista ni od toga. Ideja iPhona 17 Air je dobra ali uredaj je 6.5" sta je jednostavno neprakticno. Isto tako najavljuju iPhone 17 pro sa onim neki vaper chamberom ili kako se vec zove radi toga sta je A19 pro toliko mocan da se pregrijava, a 20 min prije toga su ga predstavili i u iPhone 17 air. Jel to znaci da ce se air pregrijavat al nema veze bar je tanak? Sve u svemu razocaran sam jer sam ocekivao vise. Mislim da ovu seriju treba preskocit i cekat iduce godine 2nm proizvodnju i mozda njihove naprednije N1 i C1 cipove dodane i u pro modele, a mozda i vrate normalne dimenzije mobitela

Tako je sad s mobitelima, tabletima, pametnim satovima.
Nema tu više ničeg uzbudljivog. I zato moraju prežvakavati već viđeno. Svi, ne samo Apple.

No, nebitne stvari i osobe na stranu, mislim da ću uzeti 17 pro max kad će biti dostupan.

Otključali smo kolegicin iPhone 16 iz trećeg pokušaja sa njenom slikom. Dakle, sa SLIKOM? I trebalo nam je eto, ne znam 10s, hahahhaha. Vrhunski je to sigurno, top.
To je bio samo Iris scanner na Lumiji, a ne scanner citavog lica ukljucujuci i Iris. Imao je Iris scanner i Samsung, ali po obicaju ukinu kroz par iteracija.
Isprike, išao sam proguglati i u pravu si, iris scaner je bio... Zaboravio sam više, davno sam ju imao :D
Ali radilo je fkt dobro, čak i u mraku bez beda, i za to vrijeme mi je to bilo ono wow
Napokon nesto malo drugacije, ne kazem bolje. Mozda se odlucim za 17 air, bacio sam oko na njega ali s ali, odluku cu donijeti hladne glave jer trebam upgrade s 13 Pro.
Nek' prodje pola godine/godinu i dobijemo neki feedback s trzista. Cisto da nema situacija tipa savijanja telefona kada je u dzepu ili necega slicnog, sto se vec dogadjalo.
Pored toga, veliku ulogu ce igrati i dostupnost Smart Case-a, to je kao najavljivano, i trebat ce ako je tanak kako kazu.
Lajkam translator kao opciju u kombinaciji s slusalicama.
Jedino što vrijedi je 17 Air, sve ostalo reciklaža jednog te istog. Kod nas će naravno cijena biti dosta veća.
No, nebitne stvari i osobe na stranu, mislim da ću uzeti 17 pro max kad će biti dostupan.
tako je, svake godine placemo sto platimo manje da dobijemo vise... ma uzas, suza suzu stize..
btw imam sluzbeni iphone i ipad kuci ;)
Niti jedna druga tema na Bugu ne trigerrira ovakvu količinu komentara kao što je Appleovo i Samsunogovo predstavljanje novih uređaja. Sve sami stručnjaci s vrlo relevantnim razmišljanjima.
Niti jedna druga tema na Bugu ne trigerrira ovakvu količinu komentara kao što je Appleovo i Samsunogovo predstavljanje novih uređaja. Sve sami stručnjaci s vrlo relevantnim razmišljanjima.
Pa je, sva sreca da je tvoj komentar donio "strucne informacije", nego mislim da cu i ja kao i kolega iz prethodnog komentara pricekat malo reakcije trzista na AIR te
napokon da prijedem s 12 na 17 .
Steta sto se vise nije pricalo AI mogucnostima, ili mozda nemaju nikakvog napretka?
Live Translation značajka u opisu / videu AirPods Pro3; vaoooo! Ako to zaista radi kako je prikazano... vaooo. Napokon cu moci u Japan bez "jezicne tjeskobe"