Upoznajte novi portal - Bug.hr

poruka: 209
|
čitano: 38.307
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Upoznajte novi portal - Bug.hr".
17 godina
Re: Upoznajte novi portal - Bug.hr

I meni je stari dizajn neuporedivo bolji iako tu vjerovatno i navika igra ulogu. Na novom sajtu oči ne znaju gdje bi se fokusirale, sve je nabacano, prešareno, fotografije su prevelike kao i tekst. Jednostavno treba mnogo više vremena da se dođe do nečega (opet kažem dio toga je i zbog navike šta je gdje na "starom" sajtu, ali nije samo to u pitanju).

Sve u svemu, što se mene tiče, ovo treba prilično doraditi.

8 godina
protjeran

Meni na desktopu izgleda odlicno, osobito clanci izgledaju puno preglednije i profesionalnije.

Stari clanci izgledaju kao prastari blogovi, ovo ipak izgleda malo ozbiljnije.

https://imgur.com/a/pfmHE

15 godina

Pa bemu miša, a što se bunite?!

Ta jel' ovo Microsoft orijentiran časopis, portal, forum il' ne?!

Jesu'l Microsoft UX/UI dizajneri zaključili da je metro sučelje "ono nešto" (il' je to možda bio Apple, vrag bi ga znao )?!

Jesu!!!

A onda?!

Svaka tica svome jatu leti, zar ne?!

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Jehonan kaže...

Pa bemu miša, a što se bunite?!

Ta jel' ovo Microsoft orijentiran časopis, portal, forum il' ne?!

Jesu'l Microsoft UX/UI dizajneri zaključili da je metro sučelje "ono nešto" (il' je to možda bio Apple, vrag bi ga znao )?!

Jesu!!!

A onda?!

Svaka tica svome jatu leti, zar ne?!

Ima ovdje dosta prikrivenih i ne bas prikrivenih linuksasa. Ovo je sve njihovo maslo zapravo...

Freak Show Inc.
10 godina

Nije neki dizajn, a svi imaju sad takav kao da je napravljeno za iPad, pa zato ogromne slike. A u finalnoj verziji 1000 reklama da jedva vidiš tekst.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dizajn više manje, imam 3 adblokera pa mi je masa "fičra" vjerojatno blokana. Logo ne vidim sa, ni bez adblokera.

Neznam što je to revolucionarno u dizajnu (koji ne mora nužno biti revolucionaran) kada je stranica slična gotovo svim portalima sa novim webom (npr 100posto.hr, vecernji.hr) - kockice sa slikama i ponešto teksta posložene na ekranu.

Na starom webu, od homepagea dobijem doslovce 17 različitih informacija na koje sam mogao kliknuti i čitati. Dobro (smisleno) su bile raspoređene u različite kategorije pa se lako navigalo do svega novo napisanog.

Na novom webu dobijem ponudu od 6 informacija (članak, link, nešto). To me smeta jer danas na velikim ekranima svi želimo imati sve na dohvat ruke. Bug čitam kad dođem doma i skuvam si kavu, to bude na PCu.

Da je bug nekakva šoping stranica na kojoj slika služi da se neki vrag proda, imalo bi mi smisla trpat random "thinkstock" fotke većeg formata na naslove. Ovako neznam koja je fora stavit sliku zgrade HTCa ili bilo čega drugoga u takvom formatu da 6 vijesti zauzme cili ekran. Na mobitelu to donekle i ima smisla jer smo navikli klizat palcima.

Pretpostavljam da postoji način kako da se naslovna na PCu ne pretrpa slikama (sada su 90% homepagea slike), a da ostane mobitel frendli. Sviđa mi se na starom webu što uz sliku imaš finu količinu teksta pa se em dulje zadržiš na naslovnoj, stigneš pročitati reklame (a to će se sviđati vašem odjelu za marketing), pa bi dao prijedlog da se slike na novom webu (PC verzija) smanje za 50%, a da se u taj prostor ubaci tekst (prvih par rečenica iz članka, a kako je to bilo na starom webu). Možda bi nam time dali ipak nešto više informacija, a po koje smo i došli budući da se radi o IT portalu.

Nevezano za dizajn (koji dizajn?). Nastavno na činjenicu da je ovo ipak IT portal, kako je Miro napisao desna ruka časopisu BUG (jedna cjelina) malo mi je žao što nemate posebno naglašen dio naslovne stranice (ili one scroll away) koji bi vrtio nešto iz časopisa (kolumne koje su prilično zanimljive u svakom broju, pitanja čitatelja koja su već ušla u tradiciju...)

Moram također reći da ste mogli iskoristiti situaciju, pa kad se već bakčate sa redizajnom, a uključujete čitatelje, mogli ste ubacit pokoji easter egg (kao što IT tvrtke znaju baciti oglas za posao negdje bogu iza nogu, ispod 300 stranica gluposti, pa taj koji nađe eto zaslužio je posao), pa da netko dobije majcu, hvataljku za ćevape ili pretplatu na prošlogodišnje brojeve. I to Mreže.

Također, kopirajte si tekst prije slanja jer izbacuje sa foruma.

Moj PC  
17 0 hvala 2
14 godina

Sve je već rečeno u brojnim komentarima - užas.

I ono najbitnije fali "dark mode".

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina

Iskreno, ako nešto slično mislite raditi i s forumom, nemojte molim vas.

Moj PC  
23 0 hvala 3
17 godina

- svijetlo... crno/sivo molim, ne znam zašto ekipa stavlja bijelo kad ubija oči i ekran, čak je i MS stavio u Win10 dark mode weeeeee

- zoom pri selekciji slika/članaka je koma, bolje bez toga ili lagani underline ili grayscale

- dunno, na početnoj su mi tri slike... to me odmah odbije od stranice jer ne volim kad mi se forsa tzv. bitne vijesti, bolje da ima neki pregled svega novoga u više stupaca, redova, dunno, stavite umjesto jedne slike niz tekstualnih linkova na zadnje novitete, makar i full sitno

ps. sad kad sam još malo skrolo... nepregledna mi je ta nova, ne mogu skužiti na što se odnosi koji dio od šume slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 11:47 (zbuzanic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni sve super,samo fali dark mode i zločesta stranica

6 Slažem se
20 Ne slažem se
0 Svejedno
(-(-_(-_-)_-)-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bug napokon na HTTPS-u. Bravo! 

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Bug napokon na HTTPS-u. Bravo! 

Da, jedva čekam da počnem sigurno ne posjećivati taj sajt.

16 godina

Definitivno "dark mode", jer se ne isplati dodavati addone koji uvijek neki dio failaju.

Postoji skupina ljudi kojim ne odgovara toliko bijelog ;). Posebno onima koji puno vremena provode za ekranom.

Primjer, razlika na IPT-u. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

mislim da bi za 10 godina foruma trebao i on dobiti facelifting imho 

Upravo suprotno. Stranica je trebala dobiti lagani facelifting u vidu malog ušminkavanja i responzivnosti dok je forum trebao dobiti potpuni remake.

Stare stranice mi je bilo skroz prihvatljivo čitati na mobitelu, kad namjestim širinu na širinu teksta, taman mi je za čitanje. Jedino su galerije bile loše (lightbox), što se tako promijeni.

Međutim, forum je na mobitelu horor. Mobilnu verziju sam otvorio tri put u životu i pobjegao glavom bez obzira. Pisanje posta na mobitelu korištenjem desktop verzije je zamorno (autoresize boxa ne radi kako treba), ali izvedivo, sve dok nemaš potrebu citirati. Citiranje je horor i na desktopu jer je dovoljan jedan krivi backspace da se sve raspadne. O nedozvoljenom html kodu koji zna uletiti u takvim situacijama da i ne govorim.

Za usporedbu, BB forum je milina na mobitelu, bez obzira citirao, copy-pasteao, uređivao, uvijek vidiš di su tagovi i je li sve štima.

Da se vratim na sami web, tu se mogu samo pridružiti kritikama po pitanju naslovnice i koncepta, jedino je sami članak pregledniji.

Modularnost naslovnice i nije neka baza - učestale promjene samo otežavaju snalaženje i troše vrijeme korisnika dok pokušava uočiti ima li što novo/zanimljivo. To je ok eventualno za istaknuti neku važnu vijest.

P.S. Pod pretpostavom da ste forum samo postavili na poddomenu putem aliasa, mogli ste omogućiti nesmetani prijelaz bez relogina (vjerojatno se moglo riješiti i u slučaju kompletne kopije aplikacije, ali ako je alias, dovoljno je samo cookie postaviti za obe domene).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 12:37 (MrBlc).
16 godina

Vidim da se stalno spominje odličan izgled na mobilnim uređajima (mobitel i tablet) i je stvarno bolji, ali sada ide pravo pitanje.

Zašto Bug nije nekoga angažirao ako nema nikoga u svojim redovima i nije napravio pravu i poštenu aplikaciju za Android i iOS????????

Pa dovraga Vi ste kao informatički guru-i na ovim prostorima i nemate aplikaciju Vašeg portala za Android i iOS!!!

Zašto i čemu je tome razlog i zašto se zapostavljaju mobilni uređaji?????

Većinu kao i mene ne zanima mobilno surfanje na internetu preko web preglednika kada su aplikacije za to puno jednostavnije, intuitivnije i ljepše za korisnika.

Evo molio bi na ovo pitanje odgovor.

Hvala.

Moj PC  
4 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

- svijetlo... crno/sivo molim, ne znam zašto ekipa stavlja bijelo kad ubija oči i ekran, čak je i MS stavio u Win10 dark mode weeeeee

Upravo to, čak mi toliko ni velike slike ne smetaju koliko ta vražja bjelina stranice. Pokušala sam danas ponovno, rekoh možda pod dnevnim svjetlom bude bolje, ali učinak isti. Tri pročitana članka i slova koja su sivkasta mi se počnu gubiti na podlozi koja je intenzivno bijela, počnu mi se pojavljivati "patkice"(ljubičasto zelene mrlje) pred očima i za par sekudni krene suzenje. Nakon par članaka doslovno te tjera da stisneš X i zatvoriš tab. Traka sa kategorijama objava na dnu stranice Mreže je sto puta ugodnija za gledanje od članaka. Ovako imam osjećaj kao da sjedim pred ogromnim komadom snijega na koji je netko složio projekciju članka. 

Zbilja ne bi nimalo škodio dark mode ili barem neka malo manje intenzivno bijela podloga. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
10 godina
protjeran

custom cms.... da pravite cms sa nekim super stvarima nego obicni cms... mogli ste i wordpress staviti. Jos na windows serveru koji je skuplji... ma lol.

15 godina
neaktivan

Boje kao bolnička soba, ukupno 6 mogućih stvari za kliknuti na ekranu(a imam 25" 1440p ekran), font za starce...
Dosta loše, ali dobro je da je beta, stignete pobrisati sve 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
MasterOfDisaster kaže...

Vidim da se stalno spominje odličan izgled na mobilnim uređajima (mobitel i tablet) i je stvarno bolji, ali sada ide pravo pitanje.

Zašto Bug nije nekoga angažirao ako nema nikoga u svojim redovima i nije napravio pravu i poštenu aplikaciju za Android i iOS????????

Pa dovraga Vi ste kao informatički guru-i na ovim prostorima i nemate aplikaciju Vašeg portala za Android i iOS!!!

Većinu kao i mene ne zanima mobilno surfanje na internetu preko web preglednika kada su aplikacije za to puno jednostavnije, intuitivnije i ljepše za korisnika.

Hvala.

Zato što je skupo i nepotrebno

Koje funkcionalnosti bi dobio?

Aplikacije je puno teže i skuplje održavati

You have to be odd to be number one
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 13:12 (Top Bugovac).
16 godina
Top Bugovac kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Hvala.

Ti to iz iskustva?

Šta prava web stranica je jeftina za održavati???

14 godina
ridealong kaže...
ante_etna kaže...

Ništa, strpit se i naviknut, kotač vremena ide dalje..

Ako informatički časopis ne može biti lider u načinu organizacije sadržaja na Webu, pa i u dizajnu u svojoj kategoriji i pritom poslušati čitatelje, onda sve ide k vragu.

Nemam ja vremena za njihovo uštimavanje. Idem dalje. Njima sretno. Forum neka ne diraju, on je dobar.

Bug na webu ide malo ziheraški, na sigurno. Pa i forum su uveli tek nakon što ga je uvela Udruga osloboditelja vrtnih patuljaka na svojoj službenoj stranici /fake_ news off. Sad kad vide da se jutarnji i večernji klika s tim jumbo plakatima na naslovnicama ko lud priklonili se trendu. Pričekaj malo pa će bit sad i ovdje "pet načina kako ubrzati svoje mobitele", "deset stvari koje niste znali o windowsima".

10 godina
protjeran
Top Bugovac kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Hvala.

Skupo i nepotrebno?

Da su stavili wordpress koji ima sve sto sadasnja beta ima to ti je 0 kuna + imas hrpu tema i pluginova za izabrat, da su kupili normalni forum 80-200$ bio bi puno bolji + lika koji ce napraviti skriptu da premjesti sve podatke s ovog na drugi forum. Naprave aplikaciju za ios i android i jos im ostane hrpa love, ovako placat win server i cms koji nemam blage veze cemu sluzi. Ako vec imas gotovo rijesenje cemu pravit cms od nule ili kupit cms koji nudi same osnove. Nebi me cudilo da su im ovo naplatili 20k kn +pdv. I da, ako zelis neku glupost promjenit sve placaj...  npr radije bi dao 20$ za anketu u wordpressu nego 100$ za nju za ovaj postojeci cms. Kupis za wordpress plugin instaliras ga odmah, dok ovome saljes mailove kako sto treba izgledat, dok on napravi, pa jos hrpa skica i prica nebi ga dobio za mjesec dana. Bacili su lovu samo tako... i onda ona slika gdje bugovcima se drzi upoznavanje s novim webom... a sto se promjenilo? Samo im treba reci gdje se sto nalazi, a sve im pise. Iste stvari ostale, drukciji admin panel, drukciji izgled weba. Drugi put radije donirajte lovu nekoj potrebnoj udruzi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 13:57 (Kresimir4).
17 godina
Gorstak79 kaže...

svi se obrusili, a tek beta..

beta.. nije da ni oni sami nisu vidli kaj dizajniraju.

po tekstu dva mjeseca je vijece staraca vijecalo i usmjeravalo dizajn novog portala, reko bih dzabe krecili dva mjeseca

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen

Pojma nemam o dizajnu ali meni je ovo korak u pravom smjeru... Jedino me ubija u pojam prazan prostor sa strane i zbog toga "preuzak" stup teksta po sred ekrana. Inače  i dark mode bi bio cool. A što se tiće foruma - tu bi volio vidjeti mali facelifting i malo više feature-a kojih sam napisao u prijedlozima za bug .

steam: skank666 origin:IhrvojeI
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina

https://www.wired.com/category/science/
evo prekopirajte wired ,dodajte dark temu i to je to 

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod svakog dizajna prvo i osnovno je razmisliti čemu točno taj dizajn služi i kakva mu je ciljana publika.

Korištenje ogromnih slika i male količine teksta kod IT portala koji cilja na konzumiranje sadržaja na dnevnoj razini na naslovnici je apsolutno kontraproduktivno - prikazujete jako malu stvarnu količinu informacija. Do sad sam volio Bug baš zato jer sam uz mali utrošak vremena i 2-3 "skrola" mišem mogao vidjeti sve što je aktualno i zanimljivo, pročitati ako me zanima ili otići na forum ako ne. S novim dizajnom vrijeme potrebno za istu stvar se (odokativno) upeterostručilo.

Žao mi je ali promašili ste s dizajnom. Možda to lijepo izgleda ali nije funkcionalno i user-friendly.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 15:50 (WiCkED).

16 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
WiCkED kaže...

ili otići na forum

ILI otici na forum??? Pa prvo se ide na forum majku mu...

Freak Show Inc.
9 godina

Još sam sjetio odnosno vidio, neka postoji mogućnost odabira boje pozadine kao npr. kod Ars Technice.

Drugo, da li je do mene problem ili to imaju svi na beti.bug forum, kada ne mogu vidjeti strelicu prilikom listanja slika, a na starom bugu forumu sve je u redu.

Ima+strelice- stari Bug Ima+strelice- stari Bug
Nema+strelice- novi Bug Nema+strelice- novi Bug
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 16:30 (thekeyofdestiny13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
thekeyofdestiny13 kaže...

Drugo, da li je do mene problem ili to imaju svi na beti.bug forum, kada ne mogu vidjeti strelicu prilikom listanja slika, a na starom bugu forumu sve je u redu.

Odličan catch, tenks, sredit ćemo!

Domagoj
17 godina

tako je, strelice su problem, njih sredite

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice