UI modeli znaju ispričati vic, ali mogu li shvatit

poruka: 8
|
čitano: 3.640
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UI modeli znaju ispričati vic, ali mogu li shvatit".
9 godina

Mislim da je sve skupa promašeno. Meni ništa od onoga što sam ovdje vidio nje mi smiješno - iako imam dobar smisao za humor. Neobično je, čak apsurdno, ali smiješno nije. Svaki narod ima svoj humor. Naš humor Amerikanci ne razumiju, a ni naši ljudi iz urbanih sredina ne razumiju seoski humor, posebice humor bećarca i gange. Da bi stvorio dobar vic trebaš živjeti među ljudima kojima je taj vic namijenjen i razumjeti njihove probleme i strahove. 

6 1 hvala 0
17 godina

"UI modeli"

Moram priznati, tribalo mi je vrimena da skuzim da je ovo "Umjetna Inteligencija", bio sam uvjeren da je tipfeler od AI.
UI mi jednoznacno definira "User Interface". Nikako se ne mogu naviknuti na kratice hrvatskih prijevoda, kao npr. SZO (Svjetska Zdrastvena Organizacija, tj. WHO).

8 1 hvala 0
10 godina
Re: UI modeli znaju ispričati vic, ali mogu li shv
ivoleko kaže...

"UI modeli"

Moram priznati, tribalo mi je vrimena da skuzim da je ovo "Umjetna Inteligencija", bio sam uvjeren da je tipfeler od AI.
UI mi jednoznacno definira "User Interface". Nikako se ne mogu naviknuti na kratice hrvatskih prijevoda, kao npr. SZO (Svjetska Zdrastvena Organizacija, tj. WHO).

upravo to, zna se što je UI od kad postoji IT, a preseravanje s nekim našim prijevodima neprevodivog je užas... zato mi je na svim uređajima sve na engleskom, jer je hrvatski nerazumljiv IT-evcima.

moram si kupiti novo očvrsje, i instalirati novo omekšje...

16 godina
neaktivan

pitali dudeka kakva je regica f krevetu.

- a kaj ja znam. jedni veliju da je dobra, drugi da nije.

iskopa bara oveću mrkvu na njivi i pokaže je jagici:

- moj štijef ima takega.

= kaj tak velkega?!

- ne. tak zmazanoga.

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
Najjaca skracenica u hrvata -CSI.

Ja mislio, neka nova serija, kao csi hrvatska, zagreb, kad ono - centar za sigurnost interneta.

;)

Ai, ui....samo vjesto manevrira pojmovima, ali bez ikakvog konteksta, razumjevanja, maste, medjusobne povezanosti pojmova...

Daleko je to jos....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
protjeran
AI nema emocija. Cak i ako razumije znacenje vica, ne moze dozivjeti emociju. Da li je neki tekst koji ima dvostruko znacenje vic ili samo nespretno konstruisana recenica, zavisi od toga kako ga citalac dozivi i kakvu reakciju ostavi na citaoca. AI ne moze nesto dozivjeti...

Sto se tice ljudi, kao sto je Danen napisao, cak i ako imamo dobar smisao za humor i razumijemo vic, ne mora znaciti da ce nam biti smijesan. To zavisi od kulture, konteksta, zivotne dobi, porijekla itd...

3 0 hvala 0
16 godina

-sam 'naslov' (smisao, tema ili način razmišljanja..) je pogrešan-promašen.. tj računala pa tako i ai, može reproducitrati, no ne može razumjeti, svhatiti, smijati se itd.. tako da oni čak ne znaju ni 'ispričati' vic ili bilo što drugo, nego mogu reproducirati postojeći sadržaj, nešto što je netko već napravio-smislio, dok puzzle-mozaik kao u slici ne znači da je netko nešto napravio, kao složiti frankenštjana od dijelova ili autić-legiće.. tj mogu jednako uzeti sto viceva, iz svakog drugo-slovo i reći to je moj uradak, no i dalje je to reprodukcija tuđeg pri čemu je nevažno koliko mali dio tuđeg izrežemo ili zamijenimo drugim dijelom, npr u vicu o škotu, zamjenimo s bračaninom.. ili ime regica sa štefica.. jesmo smislili novi vic ili je i dalje to plagijat, možemo misliti-tumačiti kako želimo, no to nije novo, nije smišljeno-izmišljeno nego reprodukcija postojećeg pa čak i imena, dok ga (ime osobe u vicu) ai ne zna izmisliti.. npr možemo mi sad izmisliti dudekovu ženu i nazvati je dudekica no ai ako ne nađe to ime u popisu imena neke nacije, neće to vidjeti kao ime kao što ni mačku neće vidjeti ako je do sad nepostojeće-neotkrivene vrste bez slike i sl.

računala reproduciraju postojeće, zadano, repetitivne poslove u kojima su savršeni-nepogriešivi.. calculatori, pri čemu nisu postali pametni nego su i dalje strojevi-impuls, koji samo reproduciraju zadano, do te mjere da bi calculator s pogrešnom tablicom množenja izbacivao pogrešne rezultate uvjeren da su točni i nikad ne bi otkrio grešku, kao što nikad neće ni razumjeti ni stvoriti vic, humor, osjećaj.. bilo što, osim copy-pastea, što ponekad rade i ljudi, kad se smiju vicu jer je to hype, smiju se i drugi, recimo kad ne čujemo od buke, no klimamo glavom.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
9 godina

No da se vratimo psihologiji. Freud ("Dosjetka i njezin odnos prema nesvjesnom") kaže da se u smijehu oslobađa nakupljena emocionalna energija koju vic potisuje (1. dio vica) i pokreće (2. dio vica: katarza). No odakle mi znamo koliku će emocionalnu energiju neki vic potisnuti i hoće li je uopće potisnuti, i hoće li je u 2. stupnju pokrenuti. Stoga je neki vic za nekoga smiješan, za drugoga glup, a za trećega nerazumljiv. Evo jednog takvog vica:

-Čujem da ćeš trkati alku?

-Kako ću pobogu trkati kad nisam alkar!

-Znam da nisi. 

Netko ovaj vic razumije odmah, drugi nakon dugog tumačenja. Zaključak vica (katarza) ima smisla ako se njime upitani osjeća omalovažen i uvrijeđen. Ili, danas nam se čini smiješnim da se nekoć smatralo uvredom nekome reći da je "et cetera" (etc.). Tome et-ceteri očito nije bilo smiješno. 

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice