držite se vi digitalnih bilježnica i hitnih akcija zbog klimatskih promjena, pustite servere IT-u
Superračunalom izračunali pi na rekordan broj deci
- poruka: 13
- |
- čitano: 4.253
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko bi mjeseci prosječnom računalu (npr. i5, 8gb ram) trebalo da izračuna PI na 50 i koliko milijuna decimala?
Hipotetska situacija, zašto to nitko nije napravio i ušao u Guinessovu knjigu rekorda? Nije da se ima što truditi, treba ti veliki diskovni prostor, pokreneš program i ostaviš računalo da radi šta ja znam, 12 mjeseci... nakon toga postaneš slavan, poput primjerice osobe s najviše zabodenih čačkalica u bradi.
danas se izgleda svaki malo jači server zove superračunalo...
Zanimljivo, ali to je beskorisno trošenje energije.
Nemam pojma po cemu se ovaj server naziva superracunalom. 2x32 cora i 1TB RAM-a je nesto jaci 1RU server.
Zanimljivo, ali to je beskorisno trošenje energije.
to je danas moderno.
kad bi za radijus koristili udaljenost od Zemlje do Voyagera uz korištenje PI preciznosti od 17 decimala greška u opsegu kružnice bi bila manja od 1mm
Za cijeli svemir bi trebalo 29 decimala za istu točnost.
prateći trendove, zaključujem kako je (svijetla) budućnost u krštenju kozlića. šteta što sam prestar za edukaciju u tom smislu + ateističko-ljevičarki-subverzivni element + manjak ambicija.
Budale, mogli su komad kripla izrudarit umjesto toga.
Do until My.Events.PowerFailure or My.Windows.Crash
If Pi.Lenght=End Then
Add.Number.Random
Loop
Nemam pojma po cemu se ovaj server naziva superracunalom. 2x32 cora i 1TB RAM-a je nesto jaci 1RU server.
paaa vidi što piše ispod slike, "žutom su označeni procesori"... to ti je 1RU server sa 12 socketa :))))))))))))))))))
Još par desetljeća pa bi mogli pronaći skriveni potpis Boga (Kontakt - Carl Sagan).
Budale, mogli su komad kripla izrudarit umjesto toga.
možda i jesu, a šefovi misle da su izračunavali π za koji su samo generirali bezvezni niz brojeva. Kao da će ikad itko provjeravat...