Što donosi Windows 11 25H2? Manje je ponekad zaist

poruka: 15
|
čitano: 7.130
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Što donosi Windows 11 25H2? Manje je ponekad zaist".
16 godina

Upravo je u tome i njegova najveća prednost – izostanak novih funkcionalnosti znači da 25H2 neće stvarati probleme s kompatibilnošću niti zahtijevati dugotrajan proces instalacije s višestrukim ponovnim pokretanjem sustava.

I nadamo se nece uzrokovati vise  krepavanje SSD-ova?

Razlog za brzu i bezbolnu instalaciju leži u činjenici da su stvarne značajke vjerojatno već prisutne na vašem sustavu. Microsoft je tijekom protekle godine isporučivao nove funkcije u "uspavanom" stanju putem mjesečnih sigurnosnih i stabilnosnih ažuriranja. Kada instalirate 25H2, zapravo samo aktivirate takozvani "paket za omogućavanje" (enablement package) koji uključuje te, već postojeće, značajke.

Ovo je skoro pa definicija "Malware Time Bomb-a"

Ma sjajno.

Jedna prikladna uz ovu temu.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

4 0 hvala 0
12 godina

Sigurnost, sigurnost, sigurnost. Što nam sve bacaju u update pod krinkom sigurnosti. Ono što je sigurno je da svaki novi update još malo više kolje računalo, pa je tako prije par godina bilo potrebno zamijeniti sve mehaničke diskove jer je windows postao neupotrebljiv sa njima. Pa RAM memorija, prvo 4, pa 8, sad već 16 GB minimum. Samo da uredski alati glatko rade, kamoli šta ostalo. Stalno drkaju po dizajnu i na kraju će sve to pregaziti sa novim Windowsima 12. Pa će tamo opet ispočetka nešto.

1 1 hvala 0
4 godine

Oćel se moć rufusom napravit Iso, ili je ovo samo neka zakrpa zakrpe nad zakrpama, pa ide samo apgrejdom na još uvijek loš 24H2 ?

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Predivno, esencijalne značajke 

xy

1 0 hvala 0
10 godina

Koristim win za gaming i linux za sve ostalo. Nisam bio ljubitelj win 10, pogotovo kasnije verzije. Win 11 je sad daleko gori. Spor, pun bugova, nepotrebne gluposti. Čak i notepad sad ima built in ai 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Re: Što donosi Windows 11 25H2? Manje je ponekad z
pqweasdyxc kaže...

Koristim win za gaming i linux za sve ostalo. Nisam bio ljubitelj win 10, pogotovo kasnije verzije. Win 11 je sad daleko gori. Spor, pun bugova, nepotrebne gluposti. Čak i notepad sad ima built in ai 

Chris titus na onom svog powershell programu ima opciju da se napravi debloat ISOa od windowsa, i kad instaliras windowse doslovno je sve debloatano. Prije nisam volio windows 11 (cak sam se vratio sa 11 na 10 na neko vrijeme) ali sad radi bez ikakvih problema.

4 godine
hahhaajaads kaže...
Chris titus na onom svog powershell programu ima opciju da se napravi debloat ISOa od windowsa, i kad instaliras windowse doslovno je sve debloatano. Prije nisam volio windows 11 (cak sam se vratio sa 11 na 10 na neko vrijeme) ali sad radi bez ikakvih problema.

Nitko više ne radi debloat s nLite.

To je bio vrhunaravni softver.

Tko mi može napraviti i poslati takav ISO od Chris titusa, plaćam pošteno na IBAN.

12 godina
Zaporožac kaže...
hahhaajaads kaže...

Nitko više ne radi debloat s nLite.

To je bio vrhunaravni softver.

Tko mi može napraviti i poslati takav ISO od Chris titusa, plaćam pošteno na IBAN.

Iskreno prvi put cujem za nLite.

I zasto bi nekom platio debloatan win kad si to sam napravis... skines win11 iso direkt od microsofta, pokrenes powershell kao admin i ukucas ovo (ali bez navodnika) "irm " https://christitus.com/win" | iex ", odes na microwin i stisnes "get windows iso" i odaberes ovaj sta si skinuo.. onda ti on to debloata i napravi novi iso koji tad stavljas na usb sa rufusom.

16 godina
syncmaster245b kaže...

I nadamo se nece uzrokovati vise  krepavanje SSD-ova?

Nisu ni uzrokovali

Finally! The real reason why SSDs are disappearing in Windows 11 | PCWorld

"Phison technicians have reportedly already confirmed this, saying that tests have shown that SSDs that crashed due to the Windows 11 update KB5063878 were using preliminary firmware."

4 godine
hahhaajaads kaže...
I zasto bi nekom platio debloatan win kad si to sam napravis... skines win11 iso direkt od microsofta, pokrenes powershell kao admin i ukucas ovo (ali bez navodnika) "irm " https://christitus.com/win" | iex ", odes na microwin i stisnes "get windows iso" i odaberes ovaj sta si skinuo.. onda ti on to debloata i napravi novi iso koji tad stavljas na usb sa rufusom.

Našao sam vrlo jednostavan program baš, winchance

Upravo sam otresao smeća iz windowsa oho ho... ludilo brale.

https://www.youtube.com/watch?v=cVCaxNDQYs4

.

Napravit ću i jedan ISO debloat od tog tipa.

NTLite

Čuda smo davno radili s njim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2025 17:38 (Zaporožac).
15 godina

Kraj za "Plavi zaslon smrti" (BSOD): Microsoft umirovljuje zloglasni BSOD i zamjenjuje ga minimalističkim crnim zaslonom u slučaju sistemske greške.

Što bi značilo, B(lue)SOD i dalje ostaje B(lack)SOD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

and all the shipwrecks and the skeletons we keep inside are there to remind us we were meant to last

0 0 hvala 0
16 godina
syncmaster245b kaže...

..

Jedna prikladna uz ovu temu.

.. kak ti to nježno priopćiti? :) .. enihau.. win je os, ne restoran.

-i dalje ms ostaje krivac svih zala ovog svijeta, dok tko o ćemu, protivnik ms-a o win.. pa opet, nježno, nije win kriv za ssd.. proizvođač. + os je samo os..

edit: .. no, sad za istač, odnosno što je tema i gdje su novi win (12).. tj do sadašnja rutina-pravilo, po tri paralelna paketa-osa-.. stari-srednji-novi, tj gašenjem starog 'mora' izaći novi, no ove jeseni ms postpona win12 za iduću godinu ili nedefinirano-nejasno.. mada ide jedno od gašenja čistog win10 (supporta, ovisno o licenci).. kao što je gašenje supporta win11 za 27mu.. -onako, iz nekog razloga 'fali' os, odnosno formalni broj-verzija .. promjena ponašanja-rutine, što je možda početak 'novog doba' tj žešće tranzicije na servise-cloud-usluge kao ms365 i pomalo gašenje softa-osa kao bitnog .. odnosno, tad možda (kao nada, koja je varljiva) prestanu s glupostima.. no time bi i vuk promijenio naviku osim dlake :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2025 23:11 (ihush).
16 godina

Našao sam vrlo jednostavan program baš, winchance

Upravo sam otresao smeća iz windowsa oho ho... ludilo brale.

.

Napravit ću i jedan ISO debloat od tog tipa.

NTLite

Čuda smo davno radili s njim.

Hm...piše da uklanja MS Edge? Možda na win10, na win11 je to nemoguća misija. Ali čemu to uopće? Može se pro verzija debloatati i nakon instalacije, samo treba malo vremena i volje...

Na kraju, ukloniti Edge baš i nije preporučljivo. Na žalost (moram reći, na žalost) sve se više aplikacija oslanja na Edge i WebView platformu, bez toga ne rade.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
16 godina
BlackMoon kaže...

..

Hm...piše da uklanja MS Edge? Možda na win10, na win11 je to nemoguća misija. Ali čemu to uopće? Može se pro verzija debloatati i nakon instalacije, samo treba malo vremena i volje...

Na kraju, ukloniti Edge baš i nije preporučljivo. Na žalost (moram reći, na žalost) sve se više aplikacija oslanja na Edge i WebView platformu, bez toga ne rade.

-deblotati win-os .. ok, može, ima smisla-razloga.. ali problem je kad se 'pretjera', .. i tako u rečenicu o deblotanju dođe egde.

-edge je chrome.. minus nešto viška servisa koje google-chrome ima za svoje potrebe, koje win ne treba jer je os, već ima.. pa je tako edge deblotani chrome, 29 servisa.

-ostalo je isto. .. jer to je chrome.

-što je tad bolje? logika? maknuti edge da bi se instalirao npr chrome?

-loše, pogrešno, nelogično itd.

-odnosno, dok je ms imao ie, integriran u os mada je to zaseban dodatni soft, zbog kontrole, interesa i kazni.. no odustali od izgubljenog rata i prešli na chrome, kojeg su opet 'integrirali' u os, tj previše povezanih-ovisnih dijelova koji su važni za rad da bi to bilo ok, više štete od koristi, problemi + .. svaki novi update-upgrade može biti novi problem, kao što su sve modifikacije moguć problem.

-ok je kad korisnik zna što radi.. nije kad klik-nextaju čarobni elixir koji će uz povećanje penisa ubrzati računalo i pretvoriti s3trio u teslu koja vrti krizu glatko :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice