Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 1000 e

poruka: 61
|
čitano: 22.819
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 1000 e".
13 godina
Re: Šest televizora s preporukom, jeftinijih od 10
Cek cek..sto kome ne valja..ja imam C1 i savrseno bez problema gledam preko Servia sve sto zelim sa titlovima…
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
Kolege, netko je naveo netočno za LG. Istina je da čita .SRT, .TXT i .SUB. I drugi netočan navod nebitno koliko je dugačak naziv filma možeš napisati cijeli esej u nazivu ali je krucijalno da bude identičan naziv datoteke filma i datoteke titlova, uz dodatak .srt, .txt ili .sub iza naziva datoteke prijevoda.

Jedina neka mana titlovima zna biti kod starih prijevoda zbrkana slova č, ć, š, đ... što je mislim greška samih titlova a ne LG.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 21:31 (ajimerej).

3 1 hvala 2
14 godina
UncleJimbo kaže...

S obzirom na današnje cijene TV-a mislim da onaj tko ima 1-2K Eura za TV sigurno ima i 100-150EUR-a da upikne neki normalan media player i da ga boli kifla da li TV ima podržano ovo ili ono, na kojem OS-u se nalazi i koliko dugo će support trajati.

Najbolje bi bilo da je All in one za tu cijenu ali s vremenom čovjek shvati da je to sizifov posao i da si štedi vrijeme, novac i živce odabirom media playera koji mu je po volji i na koji je navikao možda i nakon promjene 2-3 TV-a.

Nije baš tako jednostavno..

Prvo.. preferiram jedan daljinski...

Drugo.. 2way ARC konekcija

Treće 3 aplikacije... Kodi(SMB), netflix i youtube iz browsera sa adblockom...

Dolby....

Ali da mi neko kaže.. 100 200e za player.koji će letit i raditi besprijekorno da svime što mi treba... Uzeo bih odma

.

5 godina
ajimerej kaže...
Kolege, netko je naveo netočno za LG. Istina je da čita .SRT, .TXT i .SUB. I drugi netočan navod nebitno koliko je dugačak naziv filma možeš napisati cijeli esej u nazivu ali je krucijalno da bude identičan naziv datoteke filma i datoteke titlova, uz dodatak .srt, .txt ili .sub iza naziva datoteke prijevoda.

Jedina neka mana titlovima zna biti kod starih prijevoda zbrkana slova č, ć, š, đ... što je mislim greška samih titlova a ne LG.

subtitle editi i titlove snimiti u unicode UTF-8 encodingu.....Par sec posla....

16 godina

Kad ti žena kaže da je preveliki znaš da laže i mulja...

Imam Lg c3, cx, i Panasonica....jebo me pas ako znam koji je operativni sustav na ni jednom od njih, no ne zamaram se, sve radi što mi treba, sa stika svi sve guraju i titlovi su uredni. Previše se tu analizira i opterečuje a malo gušta....

16 godina
Zver kaže...
UncleJimbo kaže...

S obzirom na današnje cijene TV-a mislim da onaj tko ima 1-2K Eura za TV sigurno ima i 100-150EUR-a da upikne neki normalan media player i da ga boli kifla da li TV ima podržano ovo ili ono, na kojem OS-u se nalazi i koliko dugo će support trajati.

Najbolje bi bilo da je All in one za tu cijenu ali s vremenom čovjek shvati da je to sizifov posao i da si štedi vrijeme, novac i živce odabirom media playera koji mu je po volji i na koji je navikao možda i nakon promjene 2-3 TV-a.

Nije baš tako jednostavno..

Prvo.. preferiram jedan daljinski...

Drugo.. 2way ARC konekcija

Treće 3 aplikacije... Kodi(SMB), netflix i youtube iz browsera sa adblockom...

Dolby....

Ali da mi neko kaže.. 100 200e za player.koji će letit i raditi besprijekorno da svime što mi treba... Uzeo bih odma

.

vec se osjecam ko papagaj :D

https://www.amazon.de/-/en/945-12897-2505-101-NVIDIA-SHIELD-TV-Pro/dp/B07Z6RD4M9

ako ti je 219 eur previse cekaj neku akciju ili kupi open-box (ja sam ubo za 160 eur na taj nacin).

jedan daljinski - ili od shielda ili od tv-a, sam odlucis, nema prebacivanja modova, as smooth as it gets.

2way ARC - nemam pojma.
aplikacije - apsolutno sve sto postoji na androidu + SmartTubeNext za youtube

dolby - da

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
3 godine
nixass kaže...

aplikacije - apsolutno sve sto postoji na androidu + SmartTubeNext za youtube

Koji je android gore?

12 godina
Wiz3m4n kaže...

Kad ti žena kaže da je preveliki znaš da laže i mulja...

Imam Lg c3, cx, i Panasonica....jebo me pas ako znam koji je operativni sustav na ni jednom od njih, no ne zamaram se, sve radi što mi treba, sa stika svi sve guraju i titlovi su uredni. Previše se tu analizira i opterečuje a malo gušta....

Sve je dobro dok je dobro, recimo meni je TV mountan na zidu na veoma ruznoj poziciji za dohvatit usb utor (mali stan), ali kad vec nabavljam filmove lokalno na NAS, sto sve ne automatizirati.

I tu veoma lako moze nastat problem ako se ne informiras kako treba za opremu i setup. Gdje I sama odluka tipa da partnerica mora gledat film na HR titlovima ti moze "pokvarit" sustav (iskljuci se direct-play, forsira transcoding), skines krivi audio format filma sto TV il shitty amazon stick ne podrzava, pa ponovo transcoda filmove, uzeo si jeftin HDMI? Izgubio si ARC/eARC na soundbaru, itd itd.

Transcoding nije problem ako gledas YIFI rip filma od 4gb, al kad si upalio REMUX il 4k, onda i je, pogotovo ako nemas PLEX premium za hardware transcoding(ako CPU podrzava)

Al kad napravis kako treba, uz malo usenet i ARR magije na dockerima. Svaki film i serija u izbor od 5 do 80GB, automatsko titlovanje, sortiranje, mapiranje i sva metadata. I to bez fizicke konekcije izmedu servera i TV-a.

Samo upises ime bilo kojeg filma i uzivas.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2024 9:58 (Et_Tu_Brute?).
16 godina
NEW_MAN kaže...
Prvi bolji tv kaj smo kupili je bil 55". Jos je zena rekla pa zakaj tak veliki pa to bude preveliko. Otisli u Mediamarkt i gledamo kaj ima. Stanemo se pred 75" i veli zena to budemo uzeli? Reko ne nego manji, a ona da je ovaj 75" bolji i opce nije preveliki, reko je ali je preskup! LOL

Par godina kasnije krepa ovaj 55" i kupili 75". Sljedeci koji kupujem bude 85" ili vise ako bude cijena "ok". Slozil sam 4K laserski projektor u podrumu i imam 150" sliku. Nema do velike dijagonale i nikad ali nikad vam TV ne bude preveliki. Ako ti netko kaze nemoj bude ti preveliki onda taj nema pojma, ljubomoran je i nece da imas veliki TV ili te laze!

ja ubo 65", gledam s 3m udaljenosti, prešao na njega s 43". Da, prvih tjedan dana sam mislio da je možda zerce prevelik ali sad nema šanse da bi manji

16 godina

3m je taman za 65cu, ja sam na 3.5m na 58ci i drugi bude veči svakako....70+

editiro sam jer sam koračao :)))) 3 i po velika koraka, mislio sam da je manje....uhhhh 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2024 13:12 (Wiz3m4n).
9 godina
Gemmy kaže...
Mislim da na svim os nema adblockera za yt. Kupio neki jeftini acc za share preko npr turske i njega koristi

Nije točno.

Već godinama na svom WebOS LG-u koristim: https://repo.webosbrew.org/ (https://repo.webosbrew.org/apps/youtube.leanback.v4/)

i radi savršeno. Jednom sam ga morao updatati jer je YT nekim updatom ipak počeo puštati reklame. Nakon updata sve preko daljinca, nema reklama.

16 godina

isto imam c3 od 65", i taman mi je na 3m

napocetku mi je bio prevelik, ali nakon dva dana se priviknuo

dok u drugom prostoriji sony od 55" se gleda na 2m, i izgleda mi vece nego ovaj, samo radi udaljenosti

Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
@Posmatrač :
"subtitle editi i titlove snimiti u unicode UTF-8 encodingu.....Par sec posla...."

Prevedi ovo, mislim kako to, koji program za Linux to radi?
11 godina

Subtitle Edit je ime programa na PC-u, ne znam dal postoji pandan za Linux...

al odličan free soft ak treba podesit sync ili pretvorit encoding...

inače, nikad na starom LG-u (cca 2017 godište tv-a, midrange 43" lcd) nisam imao problema s titlovima, navika mi je oduvijek iste preimenovati "normalno" kao i video fajlove (i.e. naziv filma.mkv - naziv titla.srt, folder istog naziva)

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 godina
ajimerej kaže...
@Posmatrač :
"subtitle editi i titlove snimiti u unicode UTF-8 encodingu.....Par sec posla...."

Prevedi ovo, mislim kako to, koji program za Linux to radi?

60nine kaže...

Subtitle Edit je ime programa na PC-u, ne znam dal postoji pandan za Linux...

al odličan free soft ak treba podesit sync ili pretvorit encoding...

inače, nikad na starom LG-u (cca 2017 godište tv-a, midrange 43" lcd) nisam imao problema s titlovima, navika mi je oduvijek iste preimenovati "normalno" kao i video fajlove (i.e. naziv filma.mkv - naziv titla.srt, folder istog naziva)

Nikse - Subtitle Edit online

online verzija

15 godina

Ja sam kupio, ne sebi, tv za 500eura i google tv dongle za 60eura.

To je android. Stavio gore smarttube i stremio. Ne treba nista vise.

Ima vec sa sobom netflicks, disne, prime i sto god.

Jos mozes istekat dongle i odnijet ga na drugi tv ako hoces.

Ja nisam filmofil, ne trazim 50gb filmove tako da ne znam jel radi sve savrseno. Ono sto sam ja probao je super. Titlovi u stremiu super.

Svente price hocu jedan daljinski za sve, hocu spojeno ovako onako, hocu da podrzava ovo ono... Ne znam. Meni je to bacanje novaca. Ako hoces tv koji sve zivo radi da onda valjda istovaris jos 2k na ovih 560 sto sam ja.  Meni je to bezveze, ali ja ni ne gledam tv pa sto ja znam.

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
OLED i ostali su kao Plasma i obične TV, razlika nebo i zemlja, crne boje, itd.
Festina lente
11 godina
neaktivan
Mislim da je to dana ekvivalent 1.500 eur. Osobno sam kupio mecool km2 android box, top je, upravljač pali i gasi tv, a mogu isto sa daljinskim od tv-a, ne zanimaju me nikakve smart mogućnosti tv-a, to je utopija, nakon 2 godine nema updatea, itd.
Festina lente
16 godina

Evo friški problem: LG C3 oled media player ne može prikazati stare xvid DVD rip .avi fajlove, kaže unsuported

I dalje tvrdim da je to glupi TV i ako bih ponovo kupovao, išao bi na neki google TV na koji se može instalirat VLC player

0 1 hvala 0
5 godina
Ges kaže...

Evo friški problem: LG C3 oled media player ne može prikazati stare xvid DVD rip .avi fajlove, kaže unsuported

I dalje tvrdim da je to glupi TV i ako bih ponovo kupovao, išao bi na neki google TV na koji se može instalirat VLC player

Kupio si C3 da bi gledao dvd na njemu? 

To ti je problem rjesiv za manje od 50 EUR i imas dobitnu kombinaciju.... Kad kupujes tv kupujes kvalitet slike jer to ne mozes promijenuti a ovo je vrlo lako rjesivo. I jeftino....

Druga stvar audio i video codeca imas mali milion i nema sanse da ijedan uiredjaj podrzava sve....

13 godina
Friski problem ….🤣🤣
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Ges kaže...

Možda su ti filmovi loše kodirani, probaj nekoliko videa možda neke može a neke ne, moj bezveznjak 43um7050plf može normalno reproducirati .avi/xvid/mpeg4 iz predinstaliranog appa za pregled slika i videa, upravo sada sam probao, webos 05.40.45.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 12:48 (notloB).
16 godina
Posmatrač kaže...
Ges kaže...

ne, kupio sam si C3 kako bi mogao pričati po selu da imam OLED

gen alfa, da ti deda objasni neke stvari: davno prije vas, dok je svijet još bio lijepo mjesto, snimljene su mnoge dobre serije a korišteni su stari formati. Obzirom da je to bilo zlatno doba televizije, sadržaj se dijelio na DVD-ima i rekodiran je u starim kodecima poput xvid-a. To davno doba, vama nepoznato, je meni još uvijek friško, recimo da sam zapeo u njemu jer je to bilo zlatno doba civilizacije i tada sam je*ao pa nisam imao vremena ni para gledat ama baš sve serije koje su išle na TV-u/DVDu. Ali evo sad kad više ne mogu je*at a imam para kupit igračku poput novog "pametnog" TV-a, sad bi ih gledao. A ne mogu jer eto, neki gen alfa to nije predvidio jer njemu to nije trebalo. I ne vidim zašto vas to vrijeđa, što bi deda htio gledat nešto staro na novoj tehnologiji. Ono, u mom svijetu bi to trebalo biti normalno, da sa novom tehnologijom možeš koristiti staru a ne da moraš kupovat svake godine novo jer je neki peško u dolčeviti na pozornici rekao da je to kul i isplati se dati bubreg za to

notloB kaže...
Ges kaže...

Možda su ti filmovi loše kodirani, probaj nekoliko videa možda neke može a neke ne, moj bezveznjak 43um7050plf može normalno reproducirati .avi/xvid/mpeg4 iz predinstaliranog appa za pregled slika i videa, upravo sada sam probao, webos 05.40.45.

što znači "loše kodirani" ako ga VLC (PC i android) čita bez problema?

LG media player jednostavno nije sreća za sve formate. Ako želite moći gledati sve, morat će te naći drugo rješenje

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 13:56 (Ges).
11 godina

evo dedi od još jednog dede - a da si prekodiraš to u neki drugi format? (na kompu)

imao sam sličnih problema s nekim mkv fajlovima na starom lg-u, prekodirao ih u neki "common" mkv format - radilo bez problema.

fakat rijetko sam bio naletio na nešto što defaultni webos player nije čitao (i to s novijim formatima)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 14:30 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ges kaže...

što znači "loše kodirani" ako ga VLC (PC i android) čita bez problema?

LG media player jednostavno nije sreća za sve formate. Ako želite moći gledati sve, morat će te naći drugo rješenje

Vjerojatno je tako za C3 i ima drugačiji dekoderski čip koji ne podržava xvid. Loše kodirani znači da nije kodiran prema speckama za taj format, mnogi soft playeri pa čak i hw, primjerice nvidijin hw će vrtiti, ispravno prikazivati sve živo i mrtvo čak i nepodržane reze itd. sa svojim ispravljačkim, error corection, mehanizmima ili kako se već kaže, dok drugi neće... Ono što želim reći je da moj LG normalno podržava xvid a da ti probaš i neke druge xvid videe koje imaš i da baš ne podržava onaj ili one koje probavaš za test.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 15:02 (notloB).
16 godina
60nine kaže...

evo dedi od još jednog dede - a da si prekodiraš to u neki drugi format? (na kompu)

imao sam sličnih problema s nekim mkv fajlovima na starom lg-u, prekodirao ih u neki "common" mkv format - radilo bez problema.

fakat rijetko sam bio naletio na nešto što defaultni webos player nije čitao (i to s novijim formatima)

ma taman posla da idem rekodirat. Prije skinem ponovo. No to ne mijenja činjenicu da android OS i VLC na njemu guta navedeni sadržaj, dok LG C3 eto ne guta

11 godina
Ges kaže...
60nine kaže...

ma taman posla da idem rekodirat. Prije skinem ponovo. No to ne mijenja činjenicu da android OS i VLC na njemu guta navedeni sadržaj, dok LG C3 eto ne guta

ak možeš skinut ponovo, super - mislio sam da je situacija da taj sadržaj ne postoji online...

3 godine

Evo baš gledam na lg stranicma xvid specifično GMC je jedini od popularnijih video codeca koji LG ne podržava + AV1 na starijim uređajima i neke audio formate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 16:18 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 2
5 godina
Ges kaže...
Posmatrač kaže...
Ges kaže...

ne, kupio sam si C3 kako bi mogao pričati po selu da imam OLED

gen alfa, da ti deda objasni neke stvari: davno prije vas, dok je svijet još bio lijepo mjesto, snimljene su mnoge dobre serije a korišteni su stari formati. Obzirom da je to bilo zlatno doba televizije, sadržaj se dijelio na DVD-ima i rekodiran je u starim kodecima poput xvid-a. To davno doba, vama nepoznato, je meni još uvijek friško, recimo da sam zapeo u njemu jer je to bilo zlatno doba civilizacije i tada sam je*ao pa nisam imao vremena ni para gledat ama baš sve serije koje su išle na TV-u/DVDu. Ali evo sad kad više ne mogu je*at a imam para kupit igračku poput novog "pametnog" TV-a, sad bi ih gledao. A ne mogu jer eto, neki gen alfa to nije predvidio jer njemu to nije trebalo. I ne vidim zašto vas to vrijeđa, što bi deda htio gledat nešto staro na novoj tehnologiji. Ono, u mom svijetu bi to trebalo biti normalno, da sa novom tehnologijom možeš koristiti staru a ne da moraš kupovat svake godine novo jer je neki peško u dolčeviti na pozornici rekao da je to kul i isplati se dati bubreg za to

....

da bi meni bio deda trebas da imas debelo preko 80 godina ;) Zasto mislis da mene ista od tog sto si rekao vrijedja. Sasvim legitimno pitanje jeste zasto kupiti vrhunski oled koji  podrzava sve nove tehnologije prikaza slike i to radi savrseno i kukati kako na njemu ne radi neki prastari codec u videu koji je 576p rezolucije i koji na 4k televizoru izgkleda ocajno.... A ako vec imas za C3 pretpostavljam da imas jos 50 EUR za android box i svi tvoji problemi rijeseni. Mozes gledati bilo koji video napravljen bilo kad u bilo kojoj rezi, codecu, kontejneru kodiran na bilo kojem mbps......I da ti jos jedan deda objasni neke stvari. Takve videe sam montirao prije nekih 35 godina dok je jos cudo tehnike bilo kad se pojavio firewire....A na net se spajalo preko modema i kad je dosao ISDN to je bilo cudo nevidjeno.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2024 20:07 (Posmatrač).
3 godine

Imam par pitanja u vezi TCL 65C805.Naime kaj se sprikaza slike tiče tv je top ali muče me druge stvari.Imam disk od 4GB kojeg tv ne očitava.Disk od 2GB hoće.Ima li kakvo rješenje?

Drugo instalirao sam hrpu playera i file managera i niti jedan ne dozvoljava brisanje datoteka sa tog diska.Naravno sve dozvole tih programa su štiglirane.Kako gledam puno različitog sadržaja sa

diska više ne znam gdje sam stao i koje sam epizode serija ili filmova pogledao.Njegov orginalni player je koma.Zato gledam preko VLC i MX Playera ali niti jedan ne briše fajlove.Imao sam stari LG 50 U6950

i njegov player je sve to odrađivao savršeno i čitao skoro sve formate a ovaj od TCL je sranje.Da li postoji nekakvo rješenje za brisanje fajlova sa diska ili ne?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice