Kamo sreće da zaživi.
Prototip zrakoplova Boom XB-1 probio je zvučni zid
- poruka: 9
- |
- čitano: 1.395
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prije 3 dana sam sa klincima bio u Tupolev Tu-144 i Concorde-u u muzeju. Iznenadio sam se koliko je Concorde bio uzak. Samo 4 sjedala po redu, a u prolazu izmedu njih bi se 80% danasnje US populacije zaglavilo.
Prije 3 dana sam sa klincima bio u Tupolev Tu-144 i Concorde-u u muzeju. Iznenadio sam se koliko je Concorde bio uzak. Samo 4 sjedala po redu, a u prolazu izmedu njih bi se 80% danasnje US populacije zaglavilo.
Jesi li ulazio u kokpit? Tamo je tek tijesno, moraš bit gimnastičar da bi ušao u sjedalo. Još smo unutra bili vodič i nas troje, istisnuli smo sav zrak iz kabine. :-)
P.S. on topic. Zaživio Boom ili ne, meni je svejedno, ne vjerujem da ću si moći priuštiti let njime. Očekujem cijenu karte 20x veću od cijene za podzvučni let ekonomskom klasom (A350, B787...).
Jesi li ulazio u kokpit? Tamo je tek tijesno, moraš bit gimnastičar da bi ušao u sjedalo. Još smo unutra bili vodič i nas troje, istisnuli smo sav zrak iz kabine. :-)
P.S. on topic. Zaživio Boom ili ne, meni je svejedno, ne vjerujem da ću si moći priuštiti let njime. Očekujem cijenu karte 20x veću od cijene za podzvučni let ekonomskom klasom (A350, B787...).
To im je bila glavna vodilja za početak razvoja.
Prije par godina sam vidio uživo Concorde parkiran na Heathrowu. Prelijepa ptica, mada nije baš po današnjim putničkim standardima - preusko, općenito malo prostora za putnike, ali tako mora biti kod uskotrupnog nadzvučnog aviona. Drago mi je vidjeti da postoji šansa da se vrate supersonični letovi, te stoga želim Boom-u da se razvije i zaživi, da nadiđe probleme koje je imao Concorde, što je moguće, na kraju krajeva tehnologija se ovih nekoliko desetljeća znatno razvila.
Gdje i koji je to muzej?
Tako je, u Sinsheimu. Moze se doci do cockpita, ali ne i unutra jer je pregraden plexiglasom. U svako slicaju impresivno ostvarenje komercijalne avijacije...