Preklopni iPhone navodno će imati šarku od tekućeg

poruka: 12
|
čitano: 1.431
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Preklopni iPhone navodno će imati šarku od tekućeg".
12 godina

Struktura tekucina je veoma cvrsta i postojana tako da, eto, sigurno ce tekuci metal biti idealno rjesenje :P

jbte, naziv za materijal 2,5x cvrstoce titanija zvati TEKUCIM METALOM!!! vec je bila bruka sa tim tekucim metalom oko one igle za vadjenje sim kartice!

ako je metalno staklo takodjer naziv za tu leguru, zovite ju tako, jer je smislenije :)

ja inace imam tekuci metal na procesoru i nije bas cvrst i postojan :) 

3 0 hvala 0
3 godine

Oprosti, što je „šarka„?

5 0 hvala 0
17 godina
Re: Preklopni iPhone navodno će imati šarku od tek
Karloooo kaže...

Oprosti, što je „šarka„?

Hrvatska riječ je: "zglobnica", ali vjerojatno si čuo prije za "pant"

8 mjeseci
Aldo kaže...

Hrvatska riječ je: "zglobnica"

Nije, to je novokomponovano izdrkavanje s jezikom i tu riječ apsolutno nitko ne koristi ni u jednoj branši.

Takve riječi su u rangu zrakomlata i dalekovidnice, službeno su ih uveli kao standardne, a nigdje se ne koriste niti će se ikada koristiti.

Najbolja i najtočnija riječ je spojnica, i taj izraz se koristi kod svih trgovaca za okove.

Šarke, šarniri, pante... su slengovi ali dobro poznati i većina će ih razumijeti, a riječ zglobnica neće nitko razumijeti jer ta riječ ne postoji.

9 godina
kad piše tekući metal, prvo pomislim na terminator t1000 da će se metal prilagođavati kao u filmu, kao da će pante biti ko plastelin kad se otvara i zatvara.

2 0 hvala 0
11 godina
Karloooo kaže...

Oprosti, što je „šarka„?

hinđ :)

10 godina
Kada smo kod jezika, je li titan ili titanij?

0 0 hvala 0
9 dana
LunKraljPonoci kaže...
Kada smo kod jezika, je li titan ili titanij?

Titanij

https://www.enciklopedija.hr/clanak/titanij

https://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=f19nXBl0

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2025 18:47 (Magician1).
13 godina

Umjesto da se proizvodaci pate s savitljivim ekranima, zasto se ne "bace" u preklopne mobitele s extra tankim rubom OLED-a, tako da kada se otklopi, jedva da se primjeti rub izmedu dva ekrana?

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Mislim da to nije dovoljno dobro. Cak i rob debljine svega par pixela je dovoljno debeo da se primjeti.
Mozda neki over the edge ekrani gdje se rubovi preklapaju pa ih ne skuzis, to bi bilo izvedivo.
13 godina
Gogy7 kaže...
Mislim da to nije dovoljno dobro. Cak i rob debljine svega par pixela je dovoljno debeo da se primjeti.
Mozda neki over the edge ekrani gdje se rubovi preklapaju pa ih ne skuzis, to bi bilo izvedivo.

Ma ono, ne moze me nitko uvjeriti da s danasnjom tehnologijom nije moguce napraviti "no edge OLED"

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
17 godina
SharkZ kaže...
Aldo kaže...

Hrvatska riječ je: "zglobnica"

Nije, to je novokomponovano izdrkavanje s jezikom i tu riječ apsolutno nitko ne koristi ni u jednoj branši.

Takve riječi su u rangu zrakomlata i dalekovidnice, službeno su ih uveli kao standardne, a nigdje se ne koriste niti će se ikada koristiti.

Najbolja i najtočnija riječ je spojnica, i taj izraz se koristi kod svih trgovaca za okove.

Šarke, šarniri, pante... su slengovi ali dobro poznati i većina će ih razumijeti, a riječ zglobnica neće nitko razumijeti jer ta riječ ne postoji.

ne koriste jer ne znaju da postoji...

inače, po čemu je spojnica bolja riječ od zglobnice?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice