Nvidia i OpenAI najavili "povijesno partnerstvo" v

poruka: 20
|
čitano: 1.924
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia i OpenAI najavili "povijesno partnerstvo" v".
16 godina

Ako se ovo ostvari,
zanima me tko će platiti povećanje proizvodnje struje koja će trebati data centrima?

Interesantan video:

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Re: Nvidia i OpenAI najavili "povijesno partnerstv

-u čemu je problem sa strujom? biznis kao hep odnosno bilo koja firma-država koja se time bavi.. upravo suprotno, desetljeća unazad je potrošnja struje došla do realne granice, plafona i problem stagnacije, bez rasta.. a tad kapitalizam trune-propada.. do spasonosnog razvoja, klimauređaji koji troše ljeti više.. i elektro autići.. uz naravno ratove-krize.. i strujić biz je opet dobar, perspektivan..

-nema struje? gdje? ili je problem koliko potrošiš toliko platiš? u čemu je problem? .. proizvodnja nije problem, tj može se proizvesti kao i ostalih roba, više, neusporedivo-beskonačno.. problem je što s viškom, baciti.. odnosno i rudarenje je jedno od it riješenja potrošnje tog viška, kao i ai.. pa se svi viškovi struje umjesto bacanja prodaju, super biz.

-kome to ne odgovara? proizvođačima odgovara, državi odgovara (porez) .. svima, osim potrošaču koji plaća račun, no on plaća što potroši, kao gorivo, sladoled, parking.. plaća sve pa i struju, netflix, iptv, .. plaća što želi plaćati ako ima novac, plaća igre-zabavu, filmove.. a to sve troši struju koju svi plaćaju kao energent, potrošni materijal.. no opet, to je super biz, za hep.. i nije problem kad imaš potražnju, problem je kad potražnje-potrošnje nema.. tad biz dio vene-trune.. tad nije zanimljiv, tad nije biz.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-kome to ne odgovara? proizvođačima odgovara, državi odgovara (porez) .. svima, osim potrošaču koji plaća račun, no on plaća što potroši, kao gorivo, sladoled, parking.. plaća sve pa i struju, netflix, iptv, .. plaća što želi plaćati ako ima novac, plaća igre-zabavu, filmove.. a to sve troši struju koju svi plaćaju kao energent, potrošni materijal.. no opet, to je super biz, za hep.. i nije problem kad imaš potražnju, problem je kad potražnje-potrošnje nema.. tad biz dio vene-trune.. tad nije zanimljiv, tad nije biz.

Jesi li uopće pogledao video?

16 godina

-ne, zašto bi gledao video.. tu sam na forumu i komentiram post, ono što pišeš, kažeš.. ne što netko na yt kaže, možda pametno, možda bilo što.. i što cuki kaže za struju? datacentre? zelenu energiju ili plaćanje co2 kredita.. nešto korisnog? .. tj ako već nešto korisnog linkaš, napiši rečenicu-natuknicu .. nešto kao preporuku ili razlog za pogledati.. i tnx. :)

10 godina
ihush kaže...

-ne, zašto bi gledao video.. tu sam na forumu i komentiram post, ono što pišeš, kažeš.. ne što netko na yt kaže, možda pametno, možda bilo što.. i što cuki kaže za struju? datacentre? zelenu energiju ili plaćanje co2 kredita.. nešto korisnog? .. tj ako već nešto korisnog linkaš, napiši rečenicu-natuknicu .. nešto kao preporuku ili razlog za pogledati.. i tnx. :)

Ovo bi trebao biti test za hrvatsko drzavljanstvo, ako si strucnjak za sve i imas misljenje o svemu, odmah prolazis.

Sto se tice videa, nije o seceru. AI data centri blizu -> veca cijena struje za homo vulgarisa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2025 23:16 (pravi_covijek).
16 godina

-ti trebaš gledati neki yt klipić da bi znao što.. da će cijene struje (i svega) ići gore? .. kul. :)

-odnosno.. umjesto gledanja klipića, čitaš li postove na koje odgovaraš-komentiraš? .. pa ako nisi razumio, ponuda-potražnja kao osnovni faktor rezultiraju povišenjem cijene, ono što je dobro za biz, dok cijenu naravno plaća korisnik.. čitaj, to je smisao teme-posta ako već želiš nešto komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:06 (ihush).
12 godina

ovo i mene živcira... netko bubne video na kojem bi trebao izgubiti 10 minuta ili sat vremena života da bi uopće mogao komentirati u temi, wtf?!

pa majku mu poljubim ekipa, napišite VLASTITO mišljenje o nečemu, koje onda možete potkrijepit linkom na video ili štoveć, a ne da očekujete od ostalih sugovornika da prisilno pogledaju video da bi mogli komentirat nešto, jer ako nisi pogledao video - koji kujac se uopće javljaš

da ne spominjem da ima kolega koji kojekakve video uradke smatraju relevantnim, a zapravo se radi o lupetanju nekakve budaletine (ne kažem da je i ovaj video takav), koji pojedini kolege smatraju budućim novim zavjetom samo zato jer im paše narativu koji su si zamislili

razmišljajte vlastitom glavom, pišite vlastita mišljenja, a ne tuđe monologe u obliku videa koje postavljate kao uvjet da bi netko nešto smio komentirat

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
picajzla0707 kaže...

..

pa majku mu poljubim ekipa, napišite VLASTITO mišljenje o nečemu, koje onda možete potkrijepit linkom na video ili štoveć, a ne da očekujete od ostalih sugovornika da prisilno pogledaju video da bi mogli komentirat nešto, jer ako nisi pogledao video - koji kujac se uopće javljaš

..

-kad bi slučajno moderatori moderirali i upravo tako upozorili padobrance.. ne bi svijet bio puno bolji, no forum-postovi bi bili.. tj u postu nisu važni linkovi, tuđi sadržaji, .. nego što ta osoba-avatar ima za reći, pitati.. komunikacija, smisao.. forum. .. ne neki linkić bez barem opisa-konteksta. .. odnosno, zato je i ograničenje editora da nema poruke bez texta.. no ne kuže juzeri a modovi ne moderiraju..

4 godine

Čuj, ako sam JA postavio video, znači da sam JA taj koji je otkrio u čemu je problem i morate svi pogledati video do kraja (po mogućnosti s reklamama).

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski TOP 1 politike EU..
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

I važno pitanje:

Kupiti dionice Nvidie, OpenAI, oba ili ni jedne? :D

Steam and EA: CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-hep-a i telekoma, jer bez tog nemaš ništa..

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

I važno pitanje:

Kupiti dionice Nvidie, OpenAI, oba ili ni jedne? :D

S&P 500 and chill

16 godina
ihush kaže...
picajzla0707 kaže...

..

..

-kad bi slučajno moderatori moderirali i upravo tako upozorili padobrance.. ne bi svijet bio puno bolji, no forum-postovi bi bili.. tj u postu nisu važni linkovi, tuđi sadržaji, .. nego što ta osoba-avatar ima za reći, pitati.. komunikacija, smisao.. forum. .. ne neki linkić bez barem opisa-konteksta. .. odnosno, zato je i ograničenje editora da nema poruke bez texta.. no ne kuže juzeri a modovi ne moderiraju..

Padobranac? Na formu sam dugo koliko i ti. Ako ti je toliko teško kliknuti na video, nitko te ne tjera.
Za razliku od tebe, ja ću evo kliknuti na nečiji video iako taj netko nije sumarizirao sadržaj i neću pisati čitabu o tome kako bi se netko trebao ponašati jer tako ja mislim.
A vidim da voliš drugima nametati svoje mišljenje.
Osim toga apsolutno se ne slažem postovima nisu važni linkovi, pogotovo ako su relevantni temi.

16 godina
Zaporožac kaže...

Čuj, ako sam JA postavio video, znači da sam JA taj koji je otkrio u čemu je problem i morate svi pogledati video do kraja (po mogućnosti s reklamama).

Tko tebe išta tjera? ne želiš kliknuti? Nemoj. A postoji i ublock za reklame.

16 godina
Krx kaže...
ihush kaže...
picajzla0707 kaže...

..

..

Padobranac? Na formu sam dugo koliko i ti. Ako ti je toliko teško kliknuti na video, nitko te ne tjera.
Za razliku od tebe, ja ću evo kliknuti na nečiji video iako taj netko nije sumarizirao sadržaj i neću pisati čitabu o tome kako bi se netko trebao ponašati jer tako ja mislim.
A vidim da voliš drugima nametati svoje mišljenje.
Osim toga apsolutno se ne slažem postovima nisu važni linkovi, pogotovo ako su relevantni temi.

-imaš dovoljno staža za znati što je forum..

-namemtati mišljenje? kako? smiješno.. :) i smisao foruma-postova je nešto SVOJEG.. recimo kao mišljenje.. upravo suprotno, ne namećem ti ja mišljenje, nego ga ti trebaš imati, ne link-klipić bez ostatka posta.. imaš li mišljenje, natipkaj.. ako netko komentira-agrumentiraš itd.. ok?

-ne padobranac nego padobranci... nije upućeno konkretno tebi nego generalpublic i onima koji se tako osjećaju (ili prepoznaju..) kao i poveznica pravila foruma s ograničenjem editora (bez texta..)...

-tj ili imaš pitanje-problem ili odgovor-pomoć .. ili komunikacija-mišljenje u ovakvim temama, no smisao je nešto tvojeg, ne link.. tj zato smo tu, na forumu, ne tamo na yt.. itd. .. no na kraju svatko radi što želi unutar pravila kao što i bira na koji način će u kojoj temi sudjelovati.. tebi nije teško kliknuti-odgledati klipić a nekima je teško pročitati proširenu rečenicu iznad 160 znakova sms-poruke.. :) 

-imamo li mišljenje ili koliko ga možemo drugima nametnuti-promijeniti? .. svatko ima za sebe odgovor i sve je ok dok se nalazi unutar pravila igre-foruma.. a modovi bi mogli malo bolje moderirati.. ne samo extremno u ekscesu, tj pravi forum ima odgovarajuću moderaciju prije ekscesa.. i poneki moderator to i radi no svega par na bugu.. šteta.

-ili konkretnije.. kako sam ja to pokušao promijeniti tvoje mišljenje u ovoj temi-postu? gdje se uopće nalazi nešto kao mišljenje pa da ga mijejnamo-namećemo? imaš li mišljenje .. imaš yt klipić.

-da imaš mišljenje, tad se možemo (ne)slagati.. ili što već.. ovako nemamo oko čega :)

4 godine
Krx kaže...
Tko tebe išta tjera? ne želiš kliknuti? Nemoj. A postoji i ublock za reklame.

Možda bih i pogledao da si ukratko opisao "svojim" riječima što točno netko u videu nešto objašnjava.

Ovako, da ću bezveze klikati, neću. 

To ti je pisano ili nepisano forumsko pravilo da se video treba ukratko opisati.

Nitko me ne tjera, to je logično. Tvoje je da me zainteresiraš kako bih pogledao, ako si već stavio clip.

16 godina
ihush kaže...

-ili konkretnije.. kako sam ja to pokušao promijeniti tvoje mišljenje u ovoj temi-postu? gdje se uopće nalazi nešto kao mišljenje pa da ga mijejnamo-namećemo? imaš li mišljenje .. imaš yt klipić.

-da imaš mišljenje, tad se možemo (ne)slagati.. ili što već.. ovako nemamo oko čega :)

Jbt tebi niti Konfucije nije ravan.. Barataš logikom kao da su ti svi The Infinity Stones poslagani u glavi.
Ne moraš odgovarati, ode ti na ignore, živiooo

16 godina

Stavio sam clip jer je full povezan s temom. Koga zanima tema i znatiželjan je kliknuti će.
A kome se ne da - neće.
Nego, još uvijek nisi kliknuo? :)
Evo mali hint:
Video obrađuje temu povećanja cijene struje običnim ljudima jer proizvođači struje prebacuju troškove povećanja proizvodnje na njih umjesto na korporacije kojima ta dodatna struja zapravo treba.

4 godine

E, to je ok. Sad ću pogledati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Evo, ja ću ti reći @CyberDemonVZ, kao što sam rekao i za CrowdStrike i Palantir, na vrijeme ali nitko ne sluša. Kada vidim da od drugih nema "kruha"...... samo se svaditi znaju, ništa konstruktivno.

Vertiv Holdings, Digital Realty, AristaNetworks, Poet, Aixtron I ASML. Sve vezano za SMR-ove(da, i Europa će se baviti time, potvrdila i sama Ursula, a ja sam puno prije službene potvrde to tvrdio).
Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:13 (lovac82).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice