Primjetio sam i puno lažnih oglasa za posao na Linkedinu, gdje sve izgleda kao standardna prijava za posao, i šalješ svoje podatke a na kraju posao ne postoji.
Također ima i puno lažnih oglasa za posao za hranjenje AIja podatcima onih koji se jave
Primjetio sam i puno lažnih oglasa za posao na Linkedinu, gdje sve izgleda kao standardna prijava za posao, i šalješ svoje podatke a na kraju posao ne postoji.
Također ima i puno lažnih oglasa za posao za hranjenje AIja podatcima onih koji se jave
Da samo AI, farmaju osobne podatke, jer ljudi svašta stavljaju u CV, email, privatne brojeve telefona, linkove na društvene mreže itd.
Samo jos jedan razlog za zaobici LinkedIn.
Ili uzeti informaciju i kontaktirati regrutera ili kompaniju direktno.
Sam site postaje social network basket case, ne propustam priliku uvijek reagirati na to. Primjer - slika ispod.
Jer vidim da se kao trude, enablati video sadrzaje, ovo ili ono, a gube iz vida smisao zasto su postali. Mreza za profesionalce/poslovni network site.
dal "phishing" znaci kad te budale sa svojim upisima na wallu napadaju?
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so