LG UltraGear 45GX950A - Savršeni monitor?

poruka: 28
|
čitano: 7.533
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG UltraGear 45GX950A - Savršeni monitor?".
17 godina

Nekako sam li-la prema ultra širokim monitorima. Navikao sam na više fizičkih monitora, volim po više ekrana rasporediti aplikacije, npr. DB tool na jedan, IDE na drugi itd... Istina, može se i tu staviti jedan prozor na jednu polovicu, drugi na drugu... , ali ako napravim doubleclick ode preko čitavog ekrana 😅. A i aplikacije mi onda ne bi bile "široke" kao na dva klasična monitora 🤔.

Zanimljivi su mi oni još širi, kao dva klasična monitora, koji još imaju opciju da se kompu prijave kao dva fizička monitora. E to je ono što me zanima. Samo trenutno nemam mjesta za tako nešto 😅.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Re: LG UltraGear 45GX950A - Savršeni monitor?

Imam od Samsunga 49" i to je najbolje potrosena lova ever. Ovaj LG je jedno tridesetosam puta bolji od mojeg Samsunga, osim kaj je zericu manji.

Long story short, nema boljeg od jednog pravog pravog ekrana.
Od devedesetih sklapam racunala i kaj si trebate  zapamtiti je da koliko god mjenjas komponente, monitor mjenjas nikad pa ni onda, pod uvjetom da imas nesto kao ovaj LG. To kupis i vozis dok te Vrag ne zeme. Ako ne krepa imas doslovno do smrti.

Tak da 1800€ za tak nekaj je "kikiriki".

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2025 10:15 (NEW_MAN).
6 godina

Pa osim cijene koja meni baš i nije kikiriki, malo sam i skeptičan prema 45", kao možda preglomaznom panelu, s obzirom da mi je pc monitor na stolu, ispred tipkovnice.

Trenutno imam 24", dugo sam gledao 27" kao upgrade ali sad razmišljam da idem ipak na 34", tipa Dell Alienware AW3423DWF. Nekako si mislim da bi 45" inča bio debeli overkill s obzirom na udaljenost od ekrana..iako sa tom jakom zakrivljenošću zanimljivo izgleda svakako. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

5k na bilo cemu je eye candy, zakrivljenost kod desk monitora fuj!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Brutalan curve. Na ovom mojem samsungu je blagi pa ga praktički ni ne primjetim ali ovo bih trebao prvo probati prije kupnje.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam taj monitor i mogu reći da sam oduševljen!!

Radim kao profesionalni fotograf / video snimatelj te sam strastveni gamer.

Ovaj monitor radi sve kako treba od gaminga do Adobe paketa. Vidim da se žalite na zakrivljenost i ja sam bio skeptican oko toga. Ali nakon par mjeseci rada ne bi ga mjenjao, kad bi i bilo alternative.

Zaboravljate da se radi o iznimno velikoj dijagonali i kad sjediš ispred monitora na pravilnoj udaljenosti krivulja savršeno prati pogled, tako da su vaše brige oko zakrivljenosti zabluda. Taj monitor jedino nije za grafičare koji rade sa krivuljama, za sve ostale savršen!! :)

Moj PC  
5 1 hvala 5
16 godina

Imam AOC 45" OLED AGON PRO AG456UCZD i monitor je čista perverzija. Nema kao ovaj LG 5K2K rezu nego vlugaris 2K (1440x3440p) koju sam namjerno uzeo da ne moram kupovati RTX 4090 ili RTX 5090 da bi igrao na high detaljima, a i upecao sam ga za 1.000€. Također je monitor zakrivljenosti 800R koja je odlična i treba tjedan dana privikavanja. Monitor je od mene udaljen nekih 1m i bez problema ga koristim. Za mene jedino postoj UW monitori, više na "standardne" se ne vraćam. Nije mi jasno kad čujem da ljudi još masovno koriste 24" ili 27" monitore danas, prije 5 godina mi je bilo da ispod 32" monitora ne idem, jer su jednostavno premali, a razlika u cijeni između 27" i 32" minimalna. Sve u svemu, ljudi većinom griješe jer napucavaju komponente u nebo, a monitori su im zadnja stavka umjesto obrnuto, jer je monitor u nešto šta gledate hrpu sati na dan, a na njemu najviše štedite.

Uglavnom što bolji monitor za što bolje iskustvo na kompu je moj stav koji ću i dalje slijediti.

Što se teksta tiče, dobra recenzija i monitor je odličan, ali za glatko igranje bez smanjivanja reze mora se imati beštija od grafe.

Moj PC  
5 0 hvala 3
17 godina

1800 eura i samo jedan upstream i bez KVM... hmmm... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja imam 2x24" + laptop (dakle 3x 1080p odnosno 6.220.800 pixela iliti 56% količine ovog) i sviđa mi se taj setup iz više razloga (recimo jedan monitor može biti pivotiran, kad radim komparacije lakše mi glava radi između dva monitora itd.)

Dosta moram prezentirati (interno i klijentima) i imati jedan monitor samo za prezentaciju je isto super. Na središnji ekran s kamerom stavim natuknice, chat i gledam u kameru, desno prezentiram i stavljam dodatne prozore prema potrebi i na lijevom imam pripremljene te ostale prozore koje bih mogao zatrebati. Stavljajući sve na jedan, mislim da bih si zakomplicirao život sa recimo prezentiranjem prozora a ne cijelog desktopa jednog ekrana. 

Problem je, što me 45" kvragu privlači!

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2025 17:24 (GranDaddo).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Sova kaže...

Ovaj monitor radi sve kako treba od gaminga do Adobe paketa. Vidim da se žalite na zakrivljenost i ja sam bio skeptican oko toga. Ali nakon par mjeseci rada ne bi ga mjenjao, kad bi i bilo alternative.

Zaboravljate da se radi o iznimno velikoj dijagonali i kad sjediš ispred monitora na pravilnoj udaljenosti krivulja savršeno prati pogled, tako da su vaše brige oko zakrivljenosti zabluda. Taj monitor jedino nije za grafičare koji rade sa krivuljama, za sve ostale savršen!! :)

znači kad si ispred je super. a što ako iz stola na kom je monitor imaš kauč sa kojeg gledaš filmove. udaljenost oko 2,5-3m? kakva je onda situacija?

15 godina
Solo761 kaže...

Nekako sam li-la prema ultra širokim monitorima. Navikao sam na više fizičkih monitora, volim po više ekrana rasporediti aplikacije, npr. DB tool na jedan, IDE na drugi itd... Istina, može se i tu staviti jedan prozor na jednu polovicu, drugi na drugu... , ali ako napravim doubleclick ode preko čitavog ekrana 😅. A i aplikacije mi onda ne bi bile "široke" kao na dva klasična monitora 🤔.

Zanimljivi su mi oni još širi, kao dva klasična monitora, koji još imaju opciju da se kompu prijave kao dva fizička monitora. E to je ono što me zanima. Samo trenutno nemam mjesta za tako nešto 😅.

Meni ne pada na pamet vise slagat 2-3 monitora i vrtit glavu.. fino jedan ovako wide i vise virtualnih ekrana koje trenutno prebacim na ono sto mi treba... za mene nema bolje opcije i brzine rada.

10 godina
vrinho kaže...

Brutalan curve. Na ovom mojem samsungu je blagi pa ga praktički ni ne primjetim ali ovo bih trebao prvo probati prije kupnje.

Curve je fkt brutalan i na prvu je koji k mi je ovo trebalo. imam od LG 34'' OLED. i bilo na prvu da je previše..ali nakon nekog vremena..ni ne primjetiš to..jop ako možeš stavit na zid ili na nosač..odlična stvar

ovu 45'' sam imao prilike isprobat..ali to za mene too much. to trebaš imat baš mjesta za njega..ali da je brutalan brutalan je. sad doalzi era 5K2K monitora i naći će se i manjih prihvatljivih dimenzija 

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
17 godina
Imam Dellov 40” 5k2k, cak nema ni neku preveliku zakrivljenost ali monitoru fali sirine. Navikao sam na dva monitora koji imaju vise sirine u odnosu na visinu.
Postojeci 49” monitori imaju premali ppi za uredski posao. Jedini po dimenzijama i ppiju dobar monitor je 57” samsung al njega je pregazilo vrijeme.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sova kaže...

Možda je tebi savršen, ali ne znam ijednu osobu koja radi s videom koja bi zakrivljeni monitor dotaknula štapom uključujući sebe. Kao allaround monitor je super, ali za ikakav ozbiljniji rad s videom, osobito s koloristikom, ne hvala.

11 godina
A ja baš razmišljam o prelasku na 2 ili 3x 27” 4k monitora. Imam odyssey neo g9 49” i okej je to monitor i super je, jer je kao 2x 27” monitora samo bez bezel-a. Ali kao što je netko spomenuo PPI od 110 (5120x1440) i nije nešto.

A i čini mi se više praktično imati više manjih monitora koje mogu staviti na monitor arm-ove koji ne koštaju malo bogatstvo kao arm-ovi za 49”+ monstrume.
Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2025 22:23 (Entry Point).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trenutno koristi, bice sada 2 godine vec TV kao monitor, oled LG C2 42 incha i super zadovoljan...

Kakva je podrska u igrama za taj format 21:9?

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TibzzX kaže...

Možda je tebi savršen, ali ne znam ijednu osobu koja radi s videom koja bi zakrivljeni monitor dotaknula štapom uključujući sebe. Kao allaround monitor je super, ali za ikakav ozbiljniji rad s videom, osobito s koloristikom, ne hvala.

Evo ja.

Dell 38", zakrivljenost minimalna (2300R), nikakav problem.

Ozbiljan rad s videom iznimno ugodan uslijed hrpe prostora,

na manje i/ili kombinacije s dva ekrana se ne vraćam.

800R je po svoj prilici ipak previše za neometan rad, tako da ovaj LG vjerojatno nije dobar izbor;

međutim, zanima me čisto da vidim kako bi se ponašao,

pa ću rado barem isprobati nešto slično ako se ukaže prilika.

Split your lungs with Blood and Thunder
15 godina

Kupio davnih dana na Mall.hr Samsung Odyssey G7 i imao zakrivljenost 1000r. Kupio ga u petak i u ponedjeljak vratio zbog prevelike zakrivljenosti. Pa kupio Acer ei322qur 1500r, pa Dell alienware aw3423dwf 1800R, i eto me na Gigabyte AORUS FO32U2P napokon ravan ekran. Tako da ovin LG i 800r jok, nebi išlo za ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 mjeseci

Moj Alienware ima zakrivljenost 1800R. Prije sam cijeli život imao ravne ekrane. Vrijeme prilagodbe - 1 dan 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
rokonja kaže...

Kupio davnih dana na Mall.hr Samsung Odyssey G7 i imao zakrivljenost 1000r. Kupio ga u petak i u ponedjeljak vratio zbog prevelike zakrivljenosti. Pa kupio Acer ei322qur 1500r, pa Dell alienware aw3423dwf 1800R, i eto me na Gigabyte AORUS FO32U2P napokon ravan ekran. Tako da ovin LG i 800r jok, nebi išlo za ništa.

Mišljenja sam da za 1000R treba velika dijagonala da bi bila ugodna. Recimo na 49" je okej, privikneš se za 2-3 dana i nakon toga ne možeš živjeti bez nje. Na 27,28 mi je to smješno iskreno. 800 na 21:9 na 45", ne znam.

Nadglednik dina
15 godina
Entry Point kaže...
Mišljenja sam da za 1000R treba velika dijagonala da bi bila ugodna. Recimo na 49" je okej, privikneš se za 2-3 dana i nakon toga ne možeš živjeti bez nje. Na 27,28 mi je to smješno iskreno. 800 na 21:9 na 45", ne znam.

Vjerojatno si u pravu 45" na 800r može bit čak i ok, al mislim svako ima svoj ukus i ne paše svima sve. Najbolje vidjet pa probat. 

14 godina

Ja imam "slabiji" model LG 45" 2k, ima sada već godinu i pol. I tko god se dvoumi da li je 45" previše, vjerujte mi, ovo je savršeno. Istina, potreban je malo dublji stol zbog zakrivljenosti. Ja se nikada više ne bi vratio na ništa manje od 45". 240Hz refresh je isto tako odlična stvar. Slika u igrama, sa HDR-om je fenomenalna.

Mane sa tekstom ja uopće ne primjećujem, meni to nije ni najmanji problem. Jedini pravi minus, ako to mogu tako nazvati, je OLED ekran koji treba čuvat od burnin-a. Ja sam to riješio sa dark temom u windowsima, sakrivenim taskbarom i ikonama, i tamnom animiranom pozadinom (Wallpaper Engine).

Uglavnom topla preporuka svima, a pogotovo ovaj 5k model! 

0 0 hvala 0
6 godina

Hmmmm 45" i 1440p, koliki je to ppi? Ja sam imao problem sa vidljivim pixelima kada sam htio uzeti 27" 1080p, na kraju ga vratio. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
suspendiran
Chayy kaže...

Hmmmm 45" i 1440p, koliki je to ppi? Ja sam imao problem sa vidljivim pixelima kada sam htio uzeti 27" 1080p, na kraju ga vratio. 

83, nazubljeno ko kucne stepenice u omjeru 1:1

14 godina
Boris grozni kaže...
Chayy kaže...

Haters gonna hate, držte se vi svojih 27" 

4 godine
suspendiran
maxus182 kaže...
Boris grozni kaže...
Chayy kaže...

Nije sve u dijagonali

9 mjeseci
Boris grozni kaže...
maxus182 kaže...
Boris grozni kaže...
Chayy kaže...

Nije sve u dijagonali

Nešto je u 60 Hz, masterejs

16 godina

RGWB subpixel layout? Think not 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice