što više čitam vaše napise o zemlji, sve mi se više dopada. mogao bih konačno tamo i preseliti. samo da detoksikancijom maknete te slobodne desničarske radikale ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

HCMA pita je li moguće umjetnim munjama čistiti zrak. To se nekoć činilo ozonizatorima, ali se danas izbjegava jer je ozon u zraku otrovan u bilo kojoj koncntraciji. Zapravo, dobro bi bilo čistiti zrak u kući ozonom (ozonizatorom), ali onda u sobu ne ulaziti dok se ne potroši sav ozon. No dok se ozon potroši, u sobu je već ušao nov, nečist zrak. Dakle, može se, ali kako to praktički izvesti drugo je pitanje. Najjednostavnija je metoda otvoriti prozore poslije ouje i dobro provjetriti stan.
Bilo bi zanimljivo utvrditi da li postoji korelacija između količine munja i količine onečišćenja zraka.
HCMA pita je li moguće umjetnim munjama čistiti zrak. To se nekoć činilo ozonizatorima, ali se danas izbjegava jer je ozon u zraku otrovan u bilo kojoj koncntraciji. Zapravo, dobro bi bilo čistiti zrak u kući ozonom (ozonizatorom), ali onda u sobu ne ulaziti dok se ne potroši sav ozon. No dok se ozon potroši, u sobu je već ušao nov, nečist zrak. Dakle, može se, ali kako to praktički izvesti drugo je pitanje. Najjednostavnija je metoda otvoriti prozore poslije ouje i dobro provjetriti stan.
mene je (sad već pokojni a novih i nema baš, ne u nas) ionizator u sobi spašavao od prašine i peludi te mu hvala na tome.
Ionizacija i ozonizacija su dvije različite stvari.
Eh da, i ja sam nekad davno imao tzv. bioionizator u sobi koji mi je radio noću, disnje je bilo uživancija, zrak zaista kao netom nakon proljetne oluje. :D
UV-ozonizatora sada ima u Chipoteci, mislim si jedan upiknuti čim bude na akciji.