Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen

poruka: 469
|
čitano: 79.189
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen".
14 godina
Re: Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen
Stric_Jura kaže...

a tko ovdje zagovara NOŠENJE oružja ????

i još jednom, Švicarska, ne SAD, njih gledajte... kmetovi...

Ja. Podijelio bih besplatno BBB, Torcidi i Armadi kako bi se smirili neredi na stadionima jer kad znaju da ovi drugi imaju oružje onda bi bili mirni. Tako barem kažu. Napokon bi ljudi ponovo vodili djecu na utakmice.

14 godina
BlackDog22 kaže...
Stric_Jura kaže...

Nego Jura, zašto je ok da je posjedovanje nekakve puške legalno, a recimo automatskog oružja, ručne bombe ili zolje ilegalno? Ne kužim. Pa i s jednim i s drugim možeš nekog ubiti.

' ebeš zolju, baš hoću cijeli dan dežurati kraj vrta po ovoj vrućini. Baba se žali da joj susjeda krade paradajz. Ja bih povukao onu nagaznu, odskočno-rasprskavajuću M nešto pa mi dođi kradi muku koju okopavah. Jedino je zajeb ako izgubim plan rasporeda, onda moram zvat' Mungose.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 12:16 (ante_etna).
11 godina
neaktivan
Visak kaže...
Posmatrač kaže...

Evo malo statistike za SAD.

U 10 godina prodaja oruzja se utrostrucila a broj smrti povezanih sa oruzjem porastao 10%.  300% vs 10%....od 2006 do 2014 godine cak je i padao broj smrti vezanih za oruzje....

Kako strucnjaci to objasnjavate ako svako oruzje napravi ubicu od mirnih porodicnih ljudi koji jednostavno vole oruzje....

Ne znam koji su uvjeti za dobivanje dozvole, ali da je matematika ti sigurno ne bi imao oružje legalno.

Tvoj graf pokazuje period od 18, a ne 10 godina i u tom razdoblju porast smrti je 40% (s 27.5 na 38.5 tisuća). Niti u jednoj godini broj smrti nije padao (samoubojstvo je smrt, ako nisi znao).

I onda biser na kraju - kako objašnjavamo porast smrti i porast broja oružja - pa objašnjavamo ga tako da veći broj oružja utječe na veći broj smrtnih slučajeva. Kako ti to objašnjavaš? Nećeš valjda reći da ako povećanje broja smrti nije točno isti postotak kao i povećanje proizvodnje onda nema korelacije?

Da, ljudi se ne ubijaju ako oružja nema :/

Recimo ako se rješimo svog oružja onda će ljudi živjeti zauvijek, životinje će isto prestati bit agresivne, mesojedni će prihvatiti veganski način života, jednostavno prekrasno...

15 godina
BlackDog22 kaže...
Stric_Jura kaže...

Nego Jura, zašto je ok da je posjedovanje nekakve puške legalno, a recimo automatskog oružja, ručne bombe ili zolje ilegalno? Ne kužim. Pa i s jednim i s drugim možeš nekog ubiti.

oružje ima namjenu, i zoljom ne rješavaš imovinsko-pravne osnose (zadnje je u Rvatistanu neki lik razvalio poljski šekret zohljom) nego kao pera-pešak imaš šansu protiv oklopnog vozila - gle čuda to je vojno oružje...

isto je dakle i za automatske (jurišne, assault) puške i bombe... to su vojna oružja i ne trebaju civilima...

vrhunac gluposti u SADu mi je zabrana automatskog oružja (iako se sve poluautomatske puške lako prerade u puni automat, samo treba znanja), a legalno je prodavati sustave okidača koji oscilirajućom masom emuliraju automatsko oružje, repetitivnim pritiskom na obarač...

onaj glupson iz Las Vegasa je imao to na svojoj AR-15...

pištolji i puške su za samoobranu - s time da su u lovu poluatomatske puške zakonom ograničene na 3 metka, tj. ne smiješ ih u lovu puniti do punog kapaciteta, da divljač ima šanse pobjeći i da se lovce prisili da pažljivo gađaju, a ne šenluče 'ko na svatovima....

čak i u vojsci, pištolj spada pod osobno oružje, znači kao krajnje sredstvo, ako neprijatelj dođe do tebe, a ti ga ne riješiš topom/tenkom/puškom/raketom...

Ju je je? Je ju je!
8 godina
neaktivan
filter160 kaže...

Recimo ako se rješimo svog oružja onda će ljudi živjeti zauvijek, životinje će isto prestati bit agresivne, mesojedni će prihvatiti veganski način života, jednostavno prekrasno...

misliš li da bi onaj prištavi naci debilček počinio masakr da živi u zemlji koja ne gaji kulturu oružja, naoružavanja i divljeg zapada gdje je oružje vrlo lako dostupno?

ja mislim da bi u normalnoj zemlji taj tip prebrodio prištavost i agresiju, te nastavio život kao i svaki prosječni hdzovac...

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
11 godina
neaktivan
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

Govorimo o normalnim ljudima, 90% njih, koji su međuostalim dio vlasti i koji će počistiti 10% ekstrema ako tih 10% dođe na vlast, ili prije toga. Ovi na rubovima su samo to.. ekstremi. Ono čega te mora biti strah je što je sve veća podjeda po sredini. to je ono što se naziva građanskim ratom.

Hm, ovih 10% su isto narod. Oni smatraju drugu stranu ekstremom protiv koje se mora boriti. Dakle, vlast treba tih 10% oružjem maknuti sa scene. O tome ti ja pričam, dio naroda može odobravati teror nad drugim dijelom naroda. Naoružani i jedni i drugi. Tko će onda provesti tu pravdu? Ako je situacija takva da je samo 150 članova vrhuške tlači narod onda će se kao u Rumunjskoj sve raspasti bez obzira na oružje. Polarizacija po sredini koju spominješ i građanski rat. Eh, sad je li dobro da se svi naoružaju pa da pokolj bude čim veći kako bi se prije razriješio spor ili bolje da pregovaraju, tko će ga znat..

filter160 kaže...

Nitko ne tvrdi da oružje smiješ nositi recimo u birc u kojem je napisano "zabranjen ulaz psima i ljudima koji nosi oružje" .. pravo vlasnika te ustanove.

Ak si primjetio problem je javnih institucija. Ako se nešto proglasi sigurnom zonom (dakle da korisnik te institucije ne smije nositi oružje u nju), pravilno si primjetio da ta institucija mora biti osigurana. A mnoge nisu.

Ali da, kamion je opasniji od pištolja.

Dakle, odsustvo oružja, neunošenje oružja se smatra sigurnošću. Tamo gdje samo službene i ovlaštene osobe nose oružje, a random civili ne, to je sigurna zona.

Ok, ajmo se vratiti na naziv "gun free zones", a ne "sigurne zone" jer to ne postoji.. osim par izuzetala tipa white house i slicno....

Mozes imat cijelu zgradu punu službenih judi pod oružjem (tipa FBI neki kurac), i dovoljan je jedan Timothy McVeigh.

14 godina
filter160 kaže...

Ok, ajmo se vratiti na naziv "gun free zones", a ne "sigurne zone" jer to ne postoji.. osim par izuzetala tipa white house i slicno....

Mozes imat cijelu zgradu punu službenih judi pod oružjem (tipa FBI neki kurac), i dovoljan je jedan Timothy McVeigh.

Što želiš točno s time reći?

11 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
filter160 kaže...

misliš li da bi onaj prištavi naci debilček počinio masakr da živi u zemlji koja ne gaji kulturu oružja, naoružavanja i divljeg zapada gdje je oružje vrlo lako dostupno?

ja mislim da bi u normalnoj zemlji taj tip prebrodio prištavost i agresiju, te nastavio život kao i svaki prosječni hdzovac...

Misliš li da bi u americi bivši od neke žene samo tako uletio u nečiji dom i pobio ih njih 6? 

ja mislim da bi ga u americi napunili olovom, ne bi bilo potrebe za ikakvim suđenjem ni sprovodima i nastavili bi živo....

11 godina
neaktivan
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

Da gun free nije free of guns te da sigurna zona nije sigurna, bez obzira koliko "službenih ljudi sa oružjem" te čuva

8 godina
neaktivan
filter160 kaže...

Misliš li da bi u americi bivši od neke žene samo tako uletio u nečiji dom i pobio ih njih 6? 

ja mislim da bi ga u americi napunili olovom, ne bi bilo potrebe za ikakvim suđenjem ni sprovodima i nastavili bi živo....

pokušat ću ponovno kad izađeš iz glupastog moda...

14 godina
filter160 kaže...
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

Da gun free nije free of guns te da sigurna zona nije sigurna, bez obzira koliko "službenih ljudi sa oružjem" te čuva

Zašto onda i dalje ustraju na provjerama i kontrolama, zašto ne maknu čuvare sa skenerima s vrata i neka ulazi tko hoće i kako hoće? Koji je razlog da i dalje imaju čuvare kada oni nemaju baš nikakvog efekta niti od njih koristi?

17 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...
BlackDog22 kaže...
Stric_Jura kaže...

oružje ima namjenu, i zoljom ne rješavaš imovinsko-pravne osnose (zadnje je u Rvatistanu neki lik razvalio poljski šekret zohljom) nego kao pera-pešak imaš šansu protiv oklopnog vozila - gle čuda to je vojno oružje...

isto je dakle i za automatske (jurišne, assault) puške i bombe... to su vojna oružja i ne trebaju civilima...

vrhunac gluposti u SADu mi je zabrana automatskog oružja (iako se sve poluautomatske puške lako prerade u puni automat, samo treba znanja), a legalno je prodavati sustave okidača koji oscilirajućom masom emuliraju automatsko oružje, repetitivnim pritiskom na obarač...

onaj glupson iz Las Vegasa je imao to na svojoj AR-15...

pištolji i puške su za samoobranu - s time da su u lovu poluatomatske puške zakonom ograničene na 3 metka, tj. ne smiješ ih u lovu puniti do punog kapaciteta, da divljač ima šanse pobjeći i da se lovce prisili da pažljivo gađaju, a ne šenluče 'ko na svatovima....

čak i u vojsci, pištolj spada pod osobno oružje, znači kao krajnje sredstvo, ako neprijatelj dođe do tebe, a ti ga ne riješiš topom/tenkom/puškom/raketom...

Zoljom ne rješavaš imovinsko-pravne odnose, što znači da poluautomtskom puškom rješavaš?

I tko kaže i odlučuje o tome da recimo meni treba poluautomatska puška s oscilirajućom masom, a ne treba mi recimo ručni raketni bacač M79? 

Kako da 9mm pištoljem zaustavim natovareni kamion koji se odlučio zabiti u hrpu nedužnih civila nakon nedjeljne mise, ako ne smije na tu misu povest sa sobom M60 BST? I osobno mislim da bi se puno bore obranio od pobješnjele mase imigranata s mačetama s jednim VHS-om nego s HS 2000. Prosječni izgladnjeli imigran udaljenost od 100m pretrči za cca. 15sek, ja sam naoružan s poprilično neefektivnim oružjem na udaljenosti veće od 20m s nekakvih 12-13 metaka u cijevi. I hoćeš reči da nam jurišne automatske puške nisu potrebne, ja govorim o relanim prijetnjama ovdje. 

Ili da je koji civil u blizancima imao 2-3 stingera ne bi se nikad dogodio 9/11.

Tako da, nema potrebe? Ne bi baš rekao.

11 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
filter160 kaže...

Na glup primjer si dobio glup primjer i sad se nečemu čudiš?

Poremećeni ljudi će i dalje raditi poremećene stvari.. ništa novo niti revolucionarno otkriće.

ogo je atrovati vodovod, mogao je ukrasti cisternu punu gorica i zaletit se  u zgradu, your point?... 

11 godina
neaktivan
ante_etna kaže...
filter160 kaže...
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

Zašto onda i dalje ustraju na provjerama i kontrolama, zašto ne maknu čuvare sa skenerima s vrata i neka ulazi tko hoće i kako hoće? Koji je razlog da i dalje imaju čuvare kada oni nemaju baš nikakvog efekta niti od njih koristi?

Jer će spriječiti 98% idiota koji žele nešto napraviti. Koji je tvoj pont svega ovoga? trebali bi u svakoj zgradi, na svakom čošku u svakoj vukojebini imat tri naoružana policajca i onda bi sve bilo ok. To što se neke rijetke zgrade čuvaju ne znači na da taj način može funkcionirati cijela država.

12 godina
filter160 kaže...
Louis Pluto kaže...

Poremećeni ljudi će i dalje raditi poremećene stvari.. ništa novo niti revolucionarno otkriće.

ogo je atrovati vodovod, mogao je ukrasti cisternu punu gorica i zaletit se  u zgradu, your point?... 

Kad si spomenija vodovod kolegin otac je izginija na uređaju za obradu vode.

U to vrime se tu dužila puška dok se dvojica nisu pijani 'zaigrali'.

Primjeri su vam apsurdni, oružje nema nikakvu svrhu osim ubijanja i destrukcije. Eventualno moš orašaste plodove tuć ako nema ništa tvrdo u blizini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 13:05 (om-prat).
8 godina
neaktivan
filter160 kaže...

ja sam uvijek bio na granici nekog da ubijem... ali u afektu, kasnije me prođe, da sam imao oružje...

cisterna je komplicirana ubio bih vjerojatno prvo sebe, pištolj je puno praktičniji, samo jedan potez

pogledaj kod nas, zaostatke oružja iz rata, trofejno oružje i sranja, tko se najviše ubija? oni koji ga imaju, bivši branitelji...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 14:16 (Louis Pluto).
14 godina
filter160 kaže...

Jer će spriječiti 98% idiota koji žele nešto napraviti. Koji je tvoj pont svega ovoga? trebali bi u svakoj zgradi, na svakom čošku u svakoj vukojebini imat tri naoružana policajca i onda bi sve bilo ok. To što se neke rijetke zgrade čuvaju ne znači na da taj način može funkcionirati cijela država.

Point je da ležerno razgovaramo. Evo, ustanovili smo da se sigurnim zonama smatra područje gdje samo službene osobe imaju oružje, random civili - ne. Drugo, evo sad znam da 98% idiota posjedovatelja oružja može napraviti sranje, tako da ti čuvari ipak fini posao odrade jer samo 2% idiota se provuče. Bez njih bi bilo dakle puno više krvi.

Malo me brine samo podatak da:

filter160 kaže...

jer ako izvježbani ljudi kojima je posao gledati opasnost u oči, svakodnevno treniraju, imaju iskustva s gađanjem, susretanjem kriminalaca i terorista ne mogu pomoći, kako će onda od koristi biti average Joe koji nosi pištolj u džepu i hoće li on reagirati munjevito i precizno na eksces jer znamo da su prve sekunde najbitnije.

11 godina
neaktivan
Louis Pluto kaže...
filter160 kaže...

ja sam uvijek bio na granici nekog da ubijem... ali u afektu, kasnije me prođe, da sam imao oružje...

cisterna je komplicirana ubio bih vjerojatno prvo sebe, pištolj je puno praktičniji, samo jedan potez

pogledaj kod nas, zaostatke oružja iz rata, trofejno oružje i sranja, tko se najviše ubija? oni koji ga imaju, branitelji...

eto, to govori nešto o tebi, i sam si svjestan da ne možeš imati oružje i to je ok.

za HR stvar je takva da do oružja dođeš jako jako jednostavno. To se okolo prodaje za parsto eura, pa opet je relativno mirno.

Da, zna bit sranja, a to su izolirani događaji, ne pravilo. 

15 godina
BlackDog22 kaže...

Zoljom ne rješavaš imovinsko-pravne odnose, što znači da poluautomtskom puškom rješavaš?

I tko kaže i odlučuje o tome da recimo meni treba poluautomatska puška s oscilirajućom masom, a ne treba mi recimo ručni raketni bacač M79? 

Kako da 9mm pištoljem zaustavim natovareni kamion koji se odlučio zabiti u hrpu nedužnih civila nakon nedjeljne mise, ako ne smije na tu misu povest sa sobom M60 BST? I osobno mislim da bi se puno bore obranio od pobješnjele mase imigranata s mačetama s jednim VHS-om nego s HS 2000. Prosječni izgladnjeli imigran udaljenost od 100m pretrči za cca. 15sek, ja sam naoružan s poprilično neefektivnim oružjem na udaljenosti veće od 20m s nekakvih 12-13 metaka u cijevi. I hoćeš reči da nam jurišne automatske puške nisu potrebne, ja govorim o relanim prijetnjama ovdje. 

Ili da je koji civil u blizancima imao 2-3 stingera ne bi se nikad dogodio 9/11.

Tako da, nema potrebe? Ne bi baš rekao.

11.rujna je kolosalni zajeb najpametnije CIA-e i vlade SADa koje su dobile nogom u jaja iz zalega s  gojzericom..

oni sve znaju, za sve su spremni, kad eto najbrže arhitektonske intervencije ikada.. dakle država i njeni mehanizmi su zakazali...

ti tu u neuspjelom sarkazmu naglašavaš te stvari, a ja govorim o samoobrani građanina, njegova života i vlasništva, jer kad država (policija) reagira, reagira na počinjen zločin... osim ako ne vjeruješ u preventivno zatvaranje u logore nepoćudnih i onih koji recimo frenološki bi mogli imati kriminalne sklonosti...

vidiš kako je odjednom tvoj stav licemjeran - a licemjerje je korijen svih grijeha...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

Point je da ležerno razgovaramo. Evo, ustanovili smo da se sigurnim zonama smatra područje gdje samo službene osobe imaju oružje, random civili - ne. Drugo, evo sad znam da 98% idiota posjedovatelja oružja može napraviti sranje, tako da ti čuvari ipak fini posao odrade jer samo 2% idiota se provuče. Bez njih bi bilo dakle puno više krvi.

filter160 kaže...

jer ako izvježbani ljudi kojima je posao gledati opasnost u oči, svakodnevno treniraju, imaju iskustva s gađanjem, susretanjem kriminalaca i terorista ne mogu pomoći, kako će onda od koristi biti average Joe koji nosi pištolj u džepu i hoće li on reagirati munjevito i precizno na eksces jer znamo da su prve sekunde najbitnije.

pa Antiša, nabavi dozvolu, kupi čezetku i malo Sellier Bellota i vježbaj, izdigni se iznad average Joea...  ja ti ne branim, niti mi pada bilo kojem građaninu braniti nabavku oružja...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Stric_Jura kaže...

pa Antiša, nabavi dozvolu, kupi čezetku i malo Sellier Bellota i vježbaj, izdigni se iznad average Joea...  ja ti ne branim, niti mi pada bilo kojem građaninu braniti nabavku oružja...

.. u cilju sprječavanja teorista jer ovi iz Lučkog su nesposobni. Eh, Vujec "nabavi dozvolu" - ne daju mi. Samo zato jer sam onoj babetini na psihotestu polio čašu s vodom u facu. Zazvonio mi mobitel na pola testa, a ona meni "gasi to". Ma kome ćeš ti gasit' mob'telu!

17 godina
neaktivan
filter160 kaže...

Ljudi će se ubijati uvijek, pitanje je samo u kolikim količinama. Ako imaju više oružja više će se i ubijati. Amerika je primjer da više oružja dovodi do više masovnih ubojstava, a ne do boljeg sprečavanja masovnih ubojstava. Nisu svi sposobni baratati oružjem i procjenjivati taktičku situaciju, zapravo većina to nije. Stoga masovno posjedovanje oružja samo pogoršava situaciju. Zato u civilizaciji postoje službe koje su naoružane i obučene i koje štite građane, a posao im je lakši što manje oružja ima na ulici. U Americi policija puca na sve živo, jer znaju da je velika vjerojatnost da su naoružani. Time su i nenaoružani u opasnosti od policije, a i da su naoružani ne bi im pomoglo. Pun je internet policijskih ubojstava nenaoružanih Amerikanaca, koji nisu poslušali naredbu i bili su upucani. Imaš i film s crncem koji prijavi policajcu prilikom kontrole da ima pištolj i ovaj ga u strahu bez ikakvog razloga ubije pred ženom i djetetom.

Oružje ima smisla tamo gdje država nije u stanju omogućiti sigurnost (koja nikada nije stopostotna, čak ni kada imaš oružje), bilo od životinja ili odmetnika. Amerika je prilikom širenja na zapad bila takva država i tada je to imalo smisla, no danas više nema. No imaju problem da je ogromna količina oružja u optjecaju i čak i da zabrane ne mogu ga samo tako povući i onda zbog nesigurnosti koje to postojeće oružje (a ne sjekire, kašike, kamioni i avioni) proizvodi ljudi ga dalje kupuju. Dakle postojeće oružje je ovdje izvorni problem, koji se na pojedinačnoj razini 'rješava' kupnjom još oružja, što u konačnici pogoršava situaciju.

I dok Amerika ima taj problem postojećeg oružja za koji mora naći rješenje, Evropa ga za sada nema i suludo je ići u tom američkom smjeru, za koji vidimo da vodi u kaos.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
neaktivan
ante_etna kaže...
filter160 kaže...

filter160 kaže...

Popričaj malo u HR sa policajcima koji se kuže, ako si u americi također... recimo neki policajac koji trenira IPSC nek ti kaže bi li išao u gunfight sa civilom kojeg pozna s treninga.. ili 90% kolega koji ispale jedan okvir godišnje.

Ljudi isle da "službena osoba" znači profesionalac, dobro istreniran u svim aspektima pucanja, kontrole situacije bla bla... 

Jako daleko od istine. Nitko neće raditi teroristički napad na Joe-a, on živi svoj život, eventualno kaj se može dogoditi je da ga netko pokuša opljačkati, da mu netko provali u kuću, ali statistički ništa od toga se neće dogoditi u njegovom životu. Ali ako se nađe u situaciji da je vani u restoranu i uleti netko sa kalašom tko počinje pucat po ljudima ne postoji Joe kojega ćeš uvjeriti da mu pištolj u toj situaciji ne treba i bolje da ga nema kod sebe.

8 godina
neaktivan
filter160 kaže...

eto, to govori nešto o tebi, i sam si svjestan da ne možeš imati oružje i to je ok.

za HR stvar je takva da do oružja dođeš jako jako jednostavno. To se okolo prodaje za parsto eura, pa opet je relativno mirno.

Da, zna bit sranja, a to su izolirani događaji, ne pravilo. 

ne dolazi se jednostavno, oko mene nema gangsta tipova sa zlatnim kalašima i bandi naoružanih skinsa po gradu i rednecima s pumpericama po selu i nisam papak ako nikad nisam pucao... govorim o kulturi naoružavanja, životu kakav se opisuje u holivudskim filmovima koji od nekuda crpi inspiraciju...

ne znam bih li mogao imati oružje niti me ne zanima, sretan sam što živim u sredini gdje okolo mene ne zuje meci svakodnevno a kada bih živio na takvom mjestu gdje moraš i svi ga imaju ne znam kako bi se provela hrpa korumpiranog govna koja diže tlak do neba, podijeli oružje jadnicima po hrvatskoj pa gledaj veselja kod onih koji nemaju više jednog živca za izgubiti

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 13:37 (Louis Pluto).
11 godina
neaktivan
Visak kaže...
filter160 kaže...

Ljudi će se ubijati uvijek, pitanje je samo u kolikim količinama. Ako imaju više oružja više će se i ubijati. Amerika je primjer da više oružja dovodi do više masovnih ubojstava, a ne do boljeg sprečavanja masovnih ubojstava. Nisu svi sposobni baratati oružjem i procjenjivati taktičku situaciju, zapravo većina to nije. Stoga masovno posjedovanje oružja samo pogoršava situaciju. Zato u civilizaciji postoje službe koje su naoružane i obučene i koje štite građane, a posao im je lakši što manje oružja ima na ulici. U Americi policija puca na sve živo, jer znaju da je velika vjerojatnost da su naoružani. Time su i nenaoružani u opasnosti od policije, a i da su naoružani ne bi im pomoglo. Pun je internet policijskih ubojstava nenaoružanih Amerikanaca, koji nisu poslušali naredbu i bili su upucani. Imaš i film s crncem koji prijavi policajcu prilikom kontrole da ima pištolj i ovaj ga u strahu bez ikakvog razloga ubije pred ženom i djetetom.

Oružje ima smisla tamo gdje država nije u stanju omogućiti sigurnost (koja nikada nije stopostotna, čak ni kada imaš oružje), bilo od životinja ili odmetnika. Amerika je prilikom širenja na zapad bila takva država i tada je to imalo smisla, no danas više nema. No imaju problem da je ogromna količina oružja u optjecaju i čak i da zabrane ne mogu ga samo tako povući i onda zbog nesigurnosti koje to postojeće oružje (a ne sjekire, kašike, kamioni i avioni) proizvodi ljudi ga dalje kupuju. Dakle postojeće oružje je ovdje izvorni problem, koji se na pojedinačnoj razini 'rješava' kupnjom još oružja, što u konačnici pogoršava situaciju.

I dok Amerika ima taj problem postojećeg oružja za koji mora naći rješenje, Evropa ga za sada nema i suludo je ići u tom američkom smjeru, za koji vidimo da vodi u kaos.

Ok, objasni mi onda kako to da utoj istoj americi sela po mid west koja imaju najviše oružja po glavi stanovnika su najsigurnija, dok gradovi koji imaju gun control najnesigurnija? 

13 godina
Internetski forum 8chan mogao bi biti ugašen

Jura, jel ti stvarno misliš da bi u HR (gdje more čistije od naroda) da bilo dobro nošenje oružja ?

Na stranu ti koji donekle racionalno gledaš na oružje, koji broj kretena (čitaj: pogledaj dretvu)

Čak se i parcijalno slažem sa tobom, neki pištoljčić u vlastitom domu bez mogućnosti iznošenja bi čak i bio ok.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

Ja nemam nikakv moralni problem što se tiće oružja niti imam nekakv uzvišeni ili senzibiliran moral pa da smatram oružje i ratove nekakvim najvećim i iskonskim zlom. Oružje je alat, alat prvenstveno rata i tamo mu je i mjesto, a u civilnu sferu može ući samo u iznimno rigorozne kontrole držanja u točno i jasno specificiranim uvjetima (prvenstveno i možda čak i isključivo sport i lov. Iako i sport bi ja zabranio, a nisam ni pretjerani pobornik lova.). Moji argumenti protiv držanja i nošenja oružja su sasvim pragmatični jer svi trendovi, istraživanja i statistike dokazuju da se povećanjem količine i olakšavanjem dostupnosti oružja ne može efikasno rješavat problem oružanih napada, prepada, terorizma i smrti. 

Znači ako smatramo da imamo problem što previše ljudi pogiba u raznoraznim vatrenim i hladnim sukobima, smjer rješavanja tog problema nije (znači ovo nije moje mišljenje, ovo pokazuju sve statistike i istraživanja) poplavljivanje stanovništva s još većim brojem lako dostupnog oružja. 

Drugi problem koji ja imam s oružjem je također poprilično pragmatičan jer ako ikad u svom životu se ja (ili netko od mojih) nađem u situaciji da sam namjerna ili slučajna žrtva nekog psihopata daleko veće izglede JA imam za preživljavanje ako ta osoba nije mogla lagano nabaviti oružje (i još važnije oružje vojnog kapaciteta). Osim toga statistički puno manje vjerojatnosti imam da ću naletiti na psihopata naoružanog prepravljenom automatskom puškom ili snajperom ako živim u zemlji koja ima apsolutnu zabranu držanja oružja ili ima rigorozan i efikasan sustav nadzora za njegovo držanje. 

Druga stvar ja još uvijek nisam čuo koji je razlog zašto je legalno posjedovat poluautomatsku pušku u odnosu na automatsku. Koji je razlog što je jedna zabranjena, a druga nije? Zašto bi netko išao zabranjivat dvije potpuno identične puške, istog kalibra i specifikacija s razlikom da jedna može ispucavat puno više metaka od druge. Što je to toliko bitno da se nešto zabrani samo zato jer može nešto radit bolje od druge? 

14 godina
filter160 kaže...

Popričaj malo u HR sa policajcima koji se kuže, ako si u americi također... recimo neki policajac koji trenira IPSC nek ti kaže bi li išao u gunfight sa civilom kojeg pozna s treninga.. ili 90% kolega koji ispale jedan okvir godišnje.

Ljudi isle da "službena osoba" znači profesionalac, dobro istreniran u svim aspektima pucanja, kontrole situacije bla bla... 

Jako daleko od istine.

Znači li to da je većina random civila nositelja oružja istreniranija od profesionalne policije ili su to izuzeci?

filter160 kaže...

Jako daleko od istine. Nitko neće raditi teroristički napad na Joe-a, on živi svoj život, eventualno kaj se može dogoditi je da ga netko pokuša opljačkati, da mu netko provali u kuću, ali statistički ništa od toga se neće dogoditi u njegovom životu.

Slažem se. Koga će mu vraga uopće oružje osim da se igra na backyardu.

filter160 kaže...

Ali ako se nađe u situaciji da je vani u restoranu i uleti netko sa kalašom tko počinje pucat po ljudima ne postoji Joe kojega ćeš uvjeriti da mu pištolj u toj situaciji ne treba i bolje da ga nema kod sebe. 

Kad je shooting spree lutrija. Većina skuži da se nešto događa tek kad deseti čovjek padne. Nitko ne ide u kino ili lokalnu feštu s provjerenom informacijom da će u 6:24 PM sa sjeverozapadne strane doći lik i početi pucati ili ako složi mitraljesko gnijezdo na vrhu zgrade kao dva tri slučaja onda pištolj ne igra baš nikakvu ulogu. Samo snajper.

Osobno bih dozvolio prodaju oružja u RH i to u Konzumu na blagajni odmah uz žvake. Dozvole su nepotrebna gnjavaža jer se tvrdi da, tko hoće -nabavit' će ovako ili onako. Pratio bih nekih pet - šest godina situaciju čisto da vidim hoće li vijesti biti dosadne ili uzbudljive. pune novih avantura i u kojemu pravcu će se razvijati statistika. Možda bi i bilo sve bolje i sigurnije s manje kriminala i žrtava te obiteljskih propucavanja jer bi se žene i djeca imala čime braniti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2019 14:07 (ante_etna).
15 godina
DarthMarkus kaže...

Jura, jel ti stvarno misliš da bi u HR (gdje more čistije od naroda) da bilo dobro nošenje oružja ?

Na stranu ti koji donekle racionalno gledaš na oružje, koji broj kretena (čitaj: pogledaj dretvu)

Čak se i parcijalno slažem sa tobom, neki pištoljčić u vlastitom domu bez mogućnosti iznošenja bi čak i bio ok.

NOŠENJE - ne, držanje u svom domu..

još jednom - kilu željeza mi se neda nosit pod pazuhom,a kad bijah mlad, nisam nosio oružje pri izlascima va jer znam da je curama od dužine cijevi važnija jedna druga dužina...

i dakle nikada mi ne bi palo na pamet oružjem tjerati pravdu, ali ako netko potegne oružje na mene ili nedao mu Bog sreće, na moju obitelj, imam se pravo obraniti na bilo koji način.. pa i oružjem...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Stric_Jura kaže...
DarthMarkus kaže...

NOŠENJE - ne, držanje u svom domu..

još jednom - kilu željeza mi se neda nosit pod pazuhom,a kad bijah mlad, nisam nosio oružje pri izlascima va jer znam da je curama od dužine cijevi važnija jedna druga dužina...

i dakle nikada mi ne bi palo na pamet oružjem tjerati pravdu, ali ako netko potegne oružje na mene ili nedao mu Bog sreće, na moju obitelj, imam se pravo obraniti na bilo koji način.. pa i oružjem...

Trebalo bi vidjeti sudsku praksu za slučaj samoobrane. Sjećaš li se one neke misice koja je hodala s lokalnim krkanom, a on joj je prebio oca i mater u njihovoj kući. Eh, sad da ga je ćaća propucao bi li ga osudili ili mu priznali nužnu samoobranu jer onaj ga nije imao namjeru ubiti nego mu samo polomiti sve kosti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice