Sve super, svaka čast... ali ovo s pjesmom je totalni cringe-fest
Hrvatski brend White Shark najavio dodatne korake
- poruka: 12
- |
- čitano: 9.505
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da kao brend nisu ni približno dovoljno zreli da novac investiraju u homanitarne/ekološke svrhe.
Odnosno, prvo treba izgraditi brend pa onda raditi takve poteze jer je to dobar način za ostati relevantan aoi kad nisi relevantan samo bacaš lovu u vjetar.
-smiješno govoriti o hr-brandu i nekoj proizvodnji... dok se za domenu koristi .gg što dovoljno govori o bizu, dok je vlasništvo šmit-electronic koja radi svašta, tj ne proizvodi ništa, frizerske usluge, trgovina, servis, tisak... svašta, osim pogona za bilo koju proizvodnju makar i čačkalica.. nema.
-tj sve se može naručiti od kineza, bitna je samo količina-cijena, dok logo-brand po želji može biti bilo što, peroperić.. no to tad nije hr proizvod-proizvodnja koja od npr tipkovnice ne proizvodi ni letroset za slovo ž, ni tipku, ni šaraf.. a da postoji driver, tad ni driver za miša i ostalo kao kontroleri, .. tj to je roba bez branda-supporta, čista trgovina uz mambođambo kemijanje zbog poreza i sl pa možda i poticaja-fondova i sl ..
-a bug, kad već prenosi promo materijale, može li barem otkriti tko je white-pesek, pogledati i poslikati pogone gdje se recimo proizvodi miš ili tipka sa slovom ž .. odnosno sve je to ŠČ kako nam lijepo u drugoj pjesmi kaže let3 ..
ili kao btw, ali pravno recimo važno, .. ako je neka hr firma, hr firma.. tad web, sadažaj, upute.. moraju biti na hr jeziku, kojeg u većini ponuđenog nema, tj ima eng, a hr tek poneka stranica ili kao dodatni izbor-promjena jezika..
imaju li npr drivere? -nemaju, .. jer ne proizvode ništa, tj nije to npr logitechov miš-periferija, odnosno radi s generičkim dirverom dok je roba generička ih nekog kineskog sela, no čarobnim štapićem postane u promo materijalu hr proizvod, možda čak dobije nagradu zlatnu kunu (koju bi mogli renejmati u euro..) :)
-kao i sve povezano u tom bizu, webshopovi s eng jezikom u menijima, što opet dovoljno govori koje i za koje tržište čak i kad prodaju tu-doma i sadržaji su na hr, kuna-euro, opis pa sve do broja telefona (naravno mob, nema finxo, fax i sl. .. a možda nema ni na sudskom registru, možda ima.. to bi institucije mogle-trebale znati? porezna?) ..
-odnosno, kad će naša porezna i institucije pročešljati takve firme, tko-što radi? neki papiri moraju postojati, neko skladište, pogon.. barem neki frizerski salon i pobox :)
-odnosno ako je to sve čisto-ok, kako-zašto to da nema osnovnih stvari kao što je pravilo za hr domenu, jezik, naziv firme i sudski registar.. a tad pitanje bugu, kad prenosi reklame, provjerava li što reklamira-sadržaj.. npr postoji li firma, odnosno koji podatak na računu je vidljiv kad naplate reklamu kao banka-iban-žiro.. ili je i to na .gg domeni i na inglišu dok je službeni broj neki mobač bez faxa i sl. ..? :)
-a nije to sramota, tj i ajfon rade kinezi dok apple samo naruči ili dizajnira i sl. .. no nisu mi baš usporedivi, brandovi, poslovanje.. ili popis regisriranih djelatnosti šmitelektronike koji uključuje i frizeraj i dostavu tiska.. tj možda je pravi biz-firma a možda samo kulisa, bug to može? želi? :) npr poslikati pogon proizvodnje u kutini ili splitu?
Predlažem da skoče u bazen s morskim psima i objasne im svoju misiju i viziju.
Ovo je kao i "domace je" lignja, dok sitna slova otkrivaju zemlju porijekla kao vijetnam... ;)
Pa da domace je, ako si vjetnamac u hrvatskoj, kako broj istih rapidno raste, nije ni daleko od istine.
Ok, mozda sam pravo nepravedan prema belom peseku, no, nikad ih nisam povezivao s nekim vrhunskim gejmerskim svijetom, bas zato sto to i nisu, vec je to genericka roba, kinez u prvoj smjeni stanca misove sa white shark logom, u drugoj stanca meni 1000 misova sa shark white logom, u trecoj stanca misove bez loga....
U cetvrtoj smjeni misevi stancaju.... ;)
Jep, ja nahvalio njihov gamepad u jednoj tu temi, par tjedana poslije popucali silikoni na pola tipki, sad me sram tog posta
Ali dobra je stvar kaj je koštao samo 40 kuna i uspio sam uvalit "kontaktne silikone s ugljenom" (kak se već to stručno zove iz jedne potrgane tipkovnice i dan danas dela, squaw koristi.
Doduše, sad već i trokut zajebava, ali riješit će se
Cringe
Odmah na početku - neka me netko ispravi ako je upućeniji u ribarstvo.
Za vrijeme Austro- Ugarske na Jadranskom moru zakonski je bilo zabranjeno loviti ribu u zimskim mjesecima jer je to bio period u kojem se inćun i srdela mrijeste.
Moja pokojna starina lovila je tunu u Lukovu (10tak km JI od Senja) na način da su im javili kada bi se tuna pojavila u Bakarskom zaljevu. Jedan dan kasnije pojavila bi se kod njih. Tuna je pratila velika jata inćuna i srdele, a to su sve pratili i morski psi. To se uostalom može vidjeti i na BBCevim dokumentarcima. Did mi je pričao da kada bi zatvorili uvalu mrežama i počeli ju vući prema plaži, u njoj bi ulovili morske pse sa raljama velikim toliko da bi mogli progutati čovjeka bez problema.
Dakle problem morskog psa kao čistaća i oportunista, nije plastika nego prekid hranidbenog lanca.
Ako će poraditi na tome da se zaustavi izlov srdele i inćuna u zimskim mjesecima na cijelom Jadranu i svoj asortiman proizvoditi u domovini, ja ih podržavam.
Ako će moralno signalizirati, pričati o spašavanju ptice Dodo na Mjesecu i ljudima prodavati tuđe proizvode pod naše ja ih ne podržavam.
..
Ako će poraditi na tome da se zaustavi izlov srdele i inćuna u zimskim mjesecima na cijelom Jadranu i svoj asortiman proizvoditi u domovini, ja ih podržavam.
Ako će moralno signalizirati, pričati o spašavanju ptice Dodo na Mjesecu i ljudima prodavati tuđe proizvode pod naše ja ih ne podržavam.
-čisto statistički, logički ili na sreću 50%.. što misliš koja je od te dvije rečenice vjerojatnija? :) .. u tome je problem, ove teme ili 'naše' proizvodnje ničega, osim reklama i etiketa-branda koji će se naći na nečemu.
- dodatno, nisu ribari, nisu eko-lozi-zeleni.. tj biz je ipak samo biz i primarni biz im nema veze s ekologijom ili morskim životom, osim što je to naziv branda, koji je mogao biti i patagonijski patuljak ili ptica dodo..
A kakve su im tipkovnice? ova mi se čini dobro napravljena, barem ok izgleda, nije gejmerski mahnita, mehanička, red dugmeta, relativno jeftina, 80e?
Mekana na dodir kao odrezak morskog psa