Autoritaran odgoj iz djetinstva pokušava uvesti ovdje.Alfa i omega ove teme yep.
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
- poruka: 8.491
- |
- čitano: 1.056.840
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Navodi da je reč o devojci koja je stara 20 godina, apotekarka iz Beograda, koja nije vakcinisana i nema pridružene bolesti.
- Ona je intubirana, gotovo da nema pluća na koja diše, to je jedan progresivan stadijum kovida-19 i ona praktično diše sa jednim vrhom pluća. Njena pluća su zacementirana i takav je delta soj virusa - kaže Adžić.
Od 10 pacijenata koji sa tom devojkom leže u intenzivnoj nezi, dodaje Adžić, niko nije vakcinisan.
Ona dodaje i da je 90 odsto bolesnika u Batajnici nevakcinisano.
Navodi da je reč o devojci koja je stara 20 godina, apotekarka iz Beograda, koja nije vakcinisana i nema pridružene bolesti.
- Ona je intubirana, gotovo da nema pluća na koja diše, to je jedan progresivan stadijum kovida-19 i ona praktično diše sa jednim vrhom pluća. Njena pluća su zacementirana i takav je delta soj virusa - kaže Adžić.
Od 10 pacijenata koji sa tom devojkom leže u intenzivnoj nezi, dodaje Adžić, niko nije vakcinisan.
Ona dodaje i da je 90 odsto bolesnika u Batajnici nevakcinisano.
https://amp.washingtontimes.com/news/2021/sep/1/sorry-facebook-forced-universal-vaccinations-are-n/
A kad smo kod 20-godišnjakinja:
'I turned 20 on July 1st with no underlying health conditions & with being a full time self employed nail technician, I felt it was only right to get the vaccine.
June 26th I had my first Pfizer vaccine which left me unwell just flu like symptoms, sickness & tiredness which was expected.
August 21st I received my second Pfizer vaccine. Please scroll across to see my unfortunate reality now💔
No medication even takes the pain away slightly. I can’t move a centimetre without crying in pain & need assistance constantly to even pass me a drink, take me to the toilet everything a 20 year old shouldn’t even have to think about doing.
Due to the amount of pain I am in now has resulted in me not even knowing when my bladder is full and to be told as a 20 year old yesterday in A & E by looking at me lying there in bed it could be weeks or months but by watching me walk could even be like this for years & that I will need a walking stick or Zimmer frame to try and help do day to day tasks is terrifying😢'
https://www.bitchute.com/embed/f1PMBbQ51cU3/
https://www.bitchute.com/embed/tdKmlpSpSdFD/
Zivi bili pa vidjeli kak je govorila moja pokojna baka.
-lako, (kontrolirati) .. osoba je u bazi, ako bilo gdje uvedu kontrolu, recimo ulaznice u vlak, shoping itd. .. tad trenutno imaš lockdown.
-problem je smisao, tj ima smisla izolirati zaražene, širitelje virusa, nema smisla negativnu osobu držati u izolaciji, praktički u zatvoru, neovisno o cijepljenju..
-pravi kriterij je test-negativan.. ali nepraktičan. Alternativa koja nije diskriminacija je karantena koju kad se prođe nema razloga ograničavanja kretanja nekoj osobi, dok je ovo nešto sasvim drugo, bez auswajsa ništa..
-cijepite se, mislite na sebe.. ako želite slobodu kretanja, .. a ako mislite na druge, pazite se, testirajte se i ako ste zaraženi samoizolirajte se bez širenja virusa ostalima.
-pitam se samo što vlasti žele, suzbiti virus-pandemiju ili ograničiti slobodu kretanja, kontrolu osoba tamo gdje kontrole inače nije bilo.. kao nekad u cccp-u, diktaturi.. tj možda nije razlog pandemija, možda su migranti.. a tad je covid samo alat višeg interesa... i tad nešto ima smisla, mada je tad možda zloupotreba vlasti..
STOTINE tisuća ljudi umrijet će od posljedica neliječene tuberkuloze zbog poremećaja u funkcioniranju zdravstvenih sustava u siromašnim zemljama svijeta, a razlog tomu je pandemija koronavirusa. Krv je na rukama zechine, zaporošca i sličnih koji ključaju ljude po kućama.
Zbog pandemije će stotine tisuća ljudi umrijeti od tuberkuloze i AIDS-a - Index.hr
k
j
Zavidim onim plemenima na otocima koja nemaju dodir s ljudskom civilizacijom neke pute. Ne moraju svaki dan slušati Capaka i one nebuloze koje nam se guraju niz grlo...
Zavidim onim plemenima na otocima koja nemaju dodir s ljudskom civilizacijom neke pute. Ne moraju svaki dan slušati Capaka i one nebuloze koje nam se guraju niz grlo...
Ne moras ni ti. Ja ni ne znam ko je Capak. Ja ni ne znam ko mi glavu nosi ali se zato niti ne sekiram s glupostima :)
Ignorance is bliss :)
Ne moras ni ti. Ja ni ne znam ko je Capak. Ja ni ne znam ko mi glavu nosi ali se zato niti ne sekiram s glupostima :)
Ignorance is bliss :)
Naučio sam se iskopčati i onda mi na naslovnicu na fejsu dođe Capak. Kao da imam nekakvu noćnu moru
A kad smo kod 20-godišnjakinja
Teško mi je i gledati te video klipove, i uopće čitati što joj se dogodilo, no bit će takvih slučajeva još.
Opet, iako je taj slučaj dokazan , činjenica je i da; " Ona dodaje i da je 90 odsto bolesnika u Batajnici nevakcinisano." i dalje stoji ovaj dokaz o zaraženim u bolnicama.
Dakle, treba preživjeti ovu godinu s tim delta sojem pa ćemo vidjeti.
Nemam uopće optimističan stav prema kontroli tog ludog virusa.
Može nas tako udarati sljedećih 20 godina ..jesen..zima..malo odmora pa opet.
Tko preživi, pričat će.
Još samo da izjaviš da treba ukinut sve mjere i popit ću gajbu pive u tvoje ime!
STOTINE tisuća ljudi umrijet će od posljedica neliječene tuberkuloze zbog poremećaja u funkcioniranju zdravstvenih sustava u siromašnim zemljama svijeta, a razlog tomu je pandemija koronavirusa. Krv je na rukama zechine, zaporošca i sličnih koji ključaju ljude po kućama.
Zbog pandemije će stotine tisuća ljudi umrijeti od tuberkuloze i AIDS-a - Index.hr
Kako mi je dobro i fascinanto citati ovakve stvari.
Dakle, nece se rec' da je virus uzrokovao kolaps zdravstvenog sustava jer je preopteretio bolnicki sustav. Problemu se ne gleda na nacin da nismo bili spremni na pandemiju i da nismo imali ama bas nikako rjesenje osim lockdowna.
Sada gledamo kako ce tisuce ljudi umrijeti od nelijecene tuberkuloze. Mene zanima na koji se je nacin trebalo boriti protiv pandemije? Ako smo sa svim mogucim mjerama i dalje imali kolaps sustava u odredenim zemljama? Pa i daleko razvijenijim zemljama poput Italije i nekim drzavama unutar SADa.
Dakle, ako si procitao clanak... u njemu stoji da je zdravstveno osoblje bilo rasporedeno na ostale ''fronte'' gdje je corona virus najjace pogodio. Te da je je zapravo podkapacitiranost ljudstvom i tehnikom uzrokovalo manjak brige za ljude oboljele od tuberkuloze.
Krv nije na nicijim rukama. Jednostavno zdravstveni sustavi slabije razvijenih zemalja nisu sposobne raditi u uvjetima ''normalnog'' priljeva bolesnih, a di ce bit u jeku globalne pandemije.
I onda kažu cjepivo je skupo...
I onda kažu cjepivo je skupo...
-ne nego je sve biz, interes i sve se može (zlo)upotrijebiti za neke pragmatične-parcijalne ciljeve.. npr kontrola prometa ljudi u eu.. hint migranti-terorizam-kriminal.. auswajs.
-treba se cijepiti, većina-svi koji mogu, uz savijet s liječnikom, ne zato jer to kaže neki lik-političar s plakata, nego jer to kaže struka-medicina.. a pitanje jel ovo i dalje borba protiv pandemije-virusa ili nešto drugo..
-ako se borimo protiv pandemije, zašto puštaju bez testa, zašto su mjere samo formlane.. jer i cijepljeni prenose, karantena-izolacija ili test-negativan kriterij je kad se želi spriječiti-eliminirati virus, ali to se ne radi, zašto, što je cilj?
edit: npr što radi bjelorusija s migrantima? .. što je odgovor eu-poljske? što je bilo prije par godina (prije pandemije) s recimo našom rutom koja započinje u grčkoj no hr je trebala biti mjesto gdje se 'vraćaju'.. dok su sjeverni susjedi postavljali iste žilet žice kao sad poljaci.. ima li covid-pass veze s tim ili potvrda nekako štiti (tajnim moćima) od virusa?
Sobzirom da ljudi umiru od Korone, sobzirom da ljudi umiru zbog Korone jer se ne mogu liječiti od drugih bolesti, zbog toga jer se Korona koristi i kao izgovor za nerad, zbog toga jer Korona uzrokuje zaduživanje i inflaciju, cjepivo je jeftino.
Još samo da izjaviš da treba ukinut sve mjere i popit ću gajbu pive u tvoje ime!
Nisam NIGDJE napisao da će taj virus tak skoro nestati.
Nekada sam i ja malo više pio, te sam zaboravljao što je tko napisao...
Sad pamtim, od kad sam se uključio u temu (zbog teme sam se ponovo i registrirao nakon 2011-2014 god. po kristu) najbitnije stavove koje zastupaju vakseri, umereni, i ekstremni antivakseri.
Ako popiješ gajbu piva, imat ćeš 3,5 promila alkohola, te ćeš nadmašiti Jakovčića. (siroče 1,6 promil, pa to je litra Malvazije, ništa za takvog pijanca).
Nego, primjetio sam (poznajem dosta takvih likova) da alkoholičari i pušači manje obolijevaju od Covida.
Kako mogu izjaviti da se trebaju ukinuti sve "mjere" kad se ne razumijem u politiku, "ozbiljnu znanstvenu medicinu", financijsku zaradu, žene i Baseball.
Ako popiješ gajbu piva, imat ćeš 3,5 promila alkohola, ..
-neće.. tj prije će se utopiti, otkazati bubrezi i sl. ...
-postoje nepušači koji su završili na respiratoru, kao i pušači koji nisu teže oboljeli.. dok je alkohol odličan dezinficijes pa ako nešto može ubiti (osobu-virus..) problem je samo doziranje-aplikacija, nešto kao domestos by trumpek.. itd.
Eto, jesam li napisao da se ne razumiješ u medicinu.
Slabo poznaješ tu populaciju i bolesti povezane alkoholizmom.
Pojedini ljudi voze automobil godinama bez greške svakodnevno s 3,5 promila u krvi, dok netko popije tri piva i zabije se u prvu banderu.
Jetreni enzim GGT (koji je prvi pokazatelj alkoholizma) zna skočiti i na 700, a nakon tri mjeseca nepijenja padne na 35.
Netko pije tri piva svaki dan tri godine i dobije alkoholnu cirozu jetre.
Sve je to individualno (tolerancija, imunitet) kao i s Covidom.
OK, ali ne znači li to da bi onda pristup rješavanju problema i cijepljenju trebao biti individualni. A ne masovni lockdowni i univerzalno cijepljenje svih.
OK, ali ne znači li to da bi onda pristup rješavanju problema i cijepljenju trebao biti individualni. A ne masovni lockdowni i univerzalno cijepljenje svih.
naravno. svatko bi uz osobnog lajf koača i bankara trebao dobiti i imunologa, psihologa i bolji kućni respirator, sa dva izlaza.
Ne, nebi trebali biti individualni. Jer sa razlogom biras vlast, sa razlogom imas skolovane epidemiologe, imunologe, farmaceute, biokemicare i tako dalje.
Ne mozes djelovat individualno jer zivis u zajednici. Ako je utvrdeno da je za dobrobit zajednice cijepiti se, onda tako napravis. Sve ostalo je anarhija.
Individualna moze biti vrsta terapije i osobna briga za svoje zdravlje.
Teško mi je i gledati te video klipove, i uopće čitati što joj se dogodilo, no bit će takvih slučajeva još.
Opet, iako je taj slučaj dokazan , činjenica je i da; " Ona dodaje i da je 90 odsto bolesnika u Batajnici nevakcinisano." i dalje stoji ovaj dokaz o zaraženim u bolnicama.
Tko preživi, pričat će.
Guranje u prvi plan takvih iznimki je čista manipulacija i demagogija. Identično namjernom cenzuriranju prosječne dobi umrlih na početku u Italiji (79.5 godina).
Što netko ne napiše jedan članak o svakom oporavljenom?
Službeni podaci u ovom trenutku sa https://www.koronavirus.hr/en/important-phone-numbers/152 kažu: 379963 slučaja covida, od toga 8395 umrlih.
Smrtnost je strahovitih 2.21%. Da, tko preživi, pričat će
Tko preživi, pričat će.
Guranje u prvi plan takvih iznimki je čista manipulacija i demagogija. Identično namjernom cenzuriranju prosječne dobi umrlih na početku u Italiji (79.5 godina).
Što netko ne napiše jedan članak o svakom oporavljenom?
Službeni podaci u ovom trenutku sa https://www.koronavirus.hr/en/important-phone-numbers/152 kažu: 379963 slučaja covida, od toga 8395 umrlih.
a možeš li izračunati ukupnu smrtnost i nakon, recimo 20 godina?
onako, da pustimo koronu svojim tijekom. možeš izračunati i bez mutacija, permutacija i mutavih situacija.
recimo da tih 2% smrtnosti smanjimo na 1 a zakačimo koronu svaku godinu, što je izgledno bez mjera i cjepiva. koliko će nas biti manje nakon 20 godina?
koliko će preostati starijih od 50 godina?
Problem je statistike.
2% ne bi bio problem na malom broju zaraženih. Kod velikog broja zaraženih je to velik problem.
Uz to, nije samo smrtnost problem, već kratkoročne i dugoročne posljedice, kao i trošak.
Problem je statistike.
2% ne bi bio problem na malom broju zaraženih. Kod velikog broja zaraženih je to velik problem.
Uz to, nije samo smrtnost problem, već kratkoročne i dugoročne posljedice, kao i trošak.
"Problem je statistike"? Koji bullshit. Brojevi su napumpani i takvi napumpani govore da je smrtnost nešto viša od 2%. Da još uračunamo šanse za zaraziti se, debelo ispod 1 smo. Statistika vam nikako ne ide u prilog uz kaotične odluke, pa se izmišljaju pojmovi u stilu "problem statistike". Jedini "problem" je što brojevi ne pokazuju 40% smrtnosti, što bi eventualno opravdalo ad-hoc poteze koji se modeliraju kao plastelin po potrebi političara.
Posljedice koje imamo su rezultat budala na vlasti. Da se širi propaganda "čuvaj sebe", pogotovo ako si rizična skupina umjesto "misli na druge", stvari bi bile puno bolje.
Danas imamo državu u kojoj ljudi misle da cijepljenjem sebe štite nekog drugog, dok cijepljenje štiti isključivo cijepljenu osobu i nikog drugog. To ujedno daje jako dobru sliku o tome koliko je "struka" stručna.
Problem je statistike.
"Problem je statistike"? Koji bullshit. Brojevi su napumpani i takvi napumpani govore da je smrtnost nešto viša od 2%.
Nikakav bullshit.
Što znači "napumpani brojevi"? A za sve ostalo moraš proučiti statistiku, osnove epidemiologije i slično.
Mislim da se neutrino referirao na činjenicu da se u preminule od korone broji i ekipa u npr. terminalnoj fazi karcinoma koja nekako uspije pokupiti koronu i posljedično zađubri koji dan ranije nego što bi to inače bio slučaj.
Ista stvar s metuzalemima. U redu, možda je mogao dogurati do 97. no eto zbog ove nemile boleštine je nažalost ipak zađubrio u 93.-oj to jest u cvijetu mladosti...
Pa je sad pitanje ima li uopće smisla takve ubrajati u ukupan broj ili ne?
Mislim da se neutrino referirao na činjenicu da se u preminule od korone broji i ekipa u npr. terminalnoj fazi karcinoma koja nekako uspije pokupiti koronu i posljedično zađubri koji dan ranije nego što bi to inače bio slučaj.
Ista stvar s metuzalemima. U redu, možda je mogao dogurati do 97. no eto zbog ove nemile boleštine je nažalost ipak zađubrio u 93.-oj to jest u cvijetu mladosti...
Pa je sad pitanje ima li uopće smisla takve ubrajati u ukupan broj ili ne?
i onda se čude kad im ćaća neće prepisati grunt dok ne umre. 😀