Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.056.816
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
10 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

To se zove cetvrti val.

Nisam bolestan moram se testirati. 

Cijepljeni sam nisam bolestan ali potreban je dokaz.

Ovi sta su "pro" vaxeri,neki od njih ako se sjecaju podrzali su onog frajera sto je sam sebi dao dijagnozu itd. 

Ne znas vise tko se za sto zalaze. 

Od policijskog sata do otvorenih vrata svega i svacega ljeti. 

Od jeseni nadam se da ce se nastaviti ovako. 

Takoder nikako nije dobar znak da se ljudi cijepe samo zato da ne placaju testiranja. Ne zbog drugih nego zbog sebe. 

Cak bih se usudio reci da je parola zbog drugih oko sebe zbog toga da se u firmama ne muce s nalaskom novih radnika,bolovanja. 

Postroziti zakone o radu i one koji ce ih provoditi. Da dalje ljudi ne strahuju da ce izgubiti posao ako su bolesni. 

Btw nije samo Hrvatska takva...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 22:37 (Kolacic).

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Kolacic kaže...

To se zove cetvrti val.

Nisam bolestan moram se testirati. 

Cijepljeni sam nisam bolestan ali potreban je dokaz.

Ovi sta su "pro" vaxeri,neki od njih ako se sjecaju podrzali su onog frajera sto je sam sebi dao dijagnozu itd. 

Ne znas vise tko se za sto zalaze. 

Od policijskog sata do otvorenih vrata svega i svacega ljeti. 

Od jeseni nadam se da ce se nastaviti ovako. 

Takoder nikako nije dobar znak da se ljudi cijepe samo zato da ne placaju testiranja. Ne zbog drugih nego zbog sebe. 

Cak bih se usudio reci da je parola zbog drugih oko sebe zbog toga da se u firmama ne muce s nalaskom novih radnika,bolovanja. 

Postroziti zakone o radu i one koji ce ih provoditi. Da dalje ljudi ne strahuju da ce izgubiti posao ako su bolesni. 

Btw nije samo Hrvatska takva...

Svatko ima svoje razloge. Ali prozivati ljude koji su se cijepili da su to napravili iz krivog razloga je potpuna bedastoća.

To je kao da kažeš da nije dobro studirati samo radi toga da zarađuješ više novaca.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 22:48 (Bitanga).
3 godine
neaktivan
Najjači su mi ovi forumski covid redari,

piknuli su se i misle da je inteligencija došla u cjepivu.

Oni misle da misle o drugima. Jer su se cijepili.

i brane što?

Brane ne cijepljene rizične od zdravih antivaxera, jer oni kakti ugrožavaju nekoga. A to što i cijepljeni šire zarazu čemo stavit pod tepih.

Zapravo ne brane ništa, nego su zabrazdili u ekstremizam tu na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2021 23:09 (Theophilus Ruy).

6 1 hvala 0
12 godina
Theophilus Ruy kaže...
Najjači su mi ovi forumski covid redari,

piknuli su se i misle da je inteligencija došla u cjepivu.

Oni misle da misle o drugima. Jer su se cijepili.

i brane ustvari što?

Brane ne cijepljene rizične od zdravih antivaxera, jer oni kakti ugrožavaju nekoga. A to što i cijepljeni šire zarazu čemo stavit pod tepih.

Probaj se piknut, mozda i tebi dode. Nebi skodilo.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
14 godina
Zechina kaže...
Hazar kaže...
Zechina kaže...
kameni_zg kaže...

Zechina jesi otvorio pivicu kad si procito da su covjeku umrli roditelji i brat? Jesi proslavio to onako kako bi to pravi vaxer i trebao proslaviti? Jesi narucio muziku?

"We are hard-wired to have a drastic double standard for the people inside our Monkeysphere versus the 99.999% of the world's population who are on the outside."

https://web.archive.org/web/20180726012706/https://www.cracked.com/article_14990_what-monkeysphere.html

Taj prirođeni dupli standard može, efektivno, biti i drastično viši, odnosno:
Problem je u tome da, efektivno, taj (Dunbarov) broj za ljude o kojima marimo kao ljudima, može biti i drastično niži od zadanih 150 - ako slijedimo Poslanice Pandemijskog Nadrealizma.
Drugačije rečeno:
Dovoljno je vjerovati da vlastitom bešćutnošću uvećavamo vlastite kognitivne sposobnosti.
Ili jednostavnije, vjerovati da je vlastiti hendikep uzrok vlastite superiornosti.

Pa da još jedared citiram D. Wonga, odnosno premisu eseja (citat K. Federlinea):

"One death is a tragedy. One million deaths is a statistic."

Ali ne znam šta ti je tu čudno. Evo recimo, jel bi radije da umre tvoj kućni ljubimac, ako ga imaš, ili neka baba u nekom zadnjem selu u Kini. Ali ono, iskreno. I da ti odgovorim na ono pitanje, ne znam jel anegdotalni, ja sam svog oca više naveo kao primjer skupine ljude koja bi se možda smatrala rizičnom, a nije imala skoro nikakve simptome, čisto kao kontra tvom pimjeru da je netko zdrav umro od korone. Ali recimo da moj brat ili ja umremo od korone, s obzirom na okolnosti u kojima živimo, bio bi anagedotalni slučaj da.

Pa, za početak, probaj svome ocu objasniti da bi njegova smrt za tebe bio tek anegdotalni primjer.
A da bi tek krajnja anegdota bila da ti u tjedan dana pomre kompletna obitelj.

Probaj pročitati esej o Monkeysphere, zabavan je i ironičan, no nadasve poučan.
U teoriji, određeni smo (determinirani) (ne)mogućnošću suosjećanja  - osjećaja bliskosti - za veći broj ljudi od 150.
Što ujedno znači i da npr "ognjištarske" megafamilije koje premašuju taj broj u stvari, niti mare niti to mogu za ono u što se upravo kunu.

Problem jest u tome da je taj broj teoretski dostižan, a efektivno - u praksi, te sposobnosti nam vremenom atrofiraju ako ih ne vježbamo. Drastično.
Što opet objašnjava potrebu mnogoljudnosti za svadbi, sprovoda, krštenja, tekmi i sl. - gotovo atavistička, ali ujedno i nužna potreba kako bi trenirali osjećaj "međupripadnosti".
Generalizirano, "prihvatiti i biti prihvaćen".
Uvjeti današnjice nam pak onemogućuju dovoljno učestao takav oblik "treninga" i, bez potrebe za dodatnim dokazivanjem, ljudi su danas otuđeniji i usamljeniji no ikad. Paradoksalno - unatoč suvremenoj tehnologiji i uvjetima života koji nam omogućuju da budemo gotovo 24/7 bliski s kim god hoćemo i kad hoćemo, bar virtualno, a osim toga velikim djelom živimo u megalopolisima  koji bi nam trebali bar formalno omogućiti "megadruženja".

Potreba ostaje, a lockdown i različiti oblici izolacija upravo djeluju kao dodatna sol na ranu ljudi koji se osjećaju izgubljeno i u "prisilnoj špilji".
No potreba i glad ne anuliraju atrofiju "mišića empatije"; rastom "sebičnih" potreba ne dobivamo automatski i potrebu da suosjećamo za drugima.
Prvikavanje na "novo normalno" u vidu neosjetljivosti za tuđe sudbine jest očekivan ali ne i pozitivan fenomen (za dobrobit pojedinca).
Favoriziranje pak tih izokrenutih vrijednosti je zabluda.

Neosjetljivost i "sljepoća" tog tipa ne mogu dati širu sliku već tek privremeni fokus. To nikako nije isto. Dugotrajno... imamo pak anomalije koje proživljavamo. Homo homini lupus - i pri tome vrijeđamo vukove koji nikada ne bi bezrazložno odustali ili čak napali pripadnika istog plemena - unatoč daleko manjem nominalnom Dunbarovom broju.

Previše se vodiš emocijama u raspravama na ovu temu koje se uglavnom svode na brojke i statistiku. Koji je postotak cijepljenih, koji zaraženih, koji je R0, koliko na respiratoru itd. Pa rekao bih mu, počevši od sebe, koji bih sam bio anegdotalni slučaj, pa zar je to tako teško priznati, nismo djeca. Isto kao što bi bio izniman, anegdotalni, kako god hoćeš to nazvati, slučaj da je umro od cjepiva. Mislim pa ljudi znaju koji rizik to nosi, bar okvirno, i u što se upuštaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 0:09 (Hazar).
9 godina
Hazar kaže...
---

Previše se vodiš emocijama u raspravama na ovu temu koje se uglavnom svode na brojke i statistiku. Koji je postotak cijepljenih, koji zaraženih, koji je R0, koliko na respiratoru itd. Pa rekao bih mu, počevši od sebe, koji bih sam bio anegdotalni slučaj, pa zar je to tako teško priznati, nismo djeca. Isto kao što bi bio izniman, anegdotalni, kako god hoćeš to nazvati, slučaj da je umro od cjepiva. Mislim pa ljudi znaju koji rizik to nosi, bar okvirno, i u što se upuštaju.

Brojke i statistika oboljelih i umrlih. Taj dio si zaboravio. I dalje ideš u krivom smjeru.

Suosjećanje nije mana već uvjet opstanka (naše) vrste. Nismo tek hrpa sebičnih pojedinaca. Također, odavno smo (bili) prevazišli seoski mentalitet - "što je van granica našeg sela, ne dotikuje nas se". Gradovi danas nisu po Platonovim mjerilima - da je veličina grupnog habitata određena time da se s jednog do drugog kraja može zazvati i čuti jedan drugog. Organizirana zajednica zahtjeva više. EU nije tek megahrpa pojedinaca, već regija. Zakon spojenih posuda. U slučaju epidemije je to više nego bitno. Ne mariš li za susjeda (izvan svog vidokruga), osuđen si na propast.
Sociopati ne mogu ispravno apstrahirati širu sliku - ako se ne mogu (a ne mogu) saživjeti bar sa bitnim elementima te slike.
Odatle i tipične apsurdne pogreške Bakića, Lauca i sljedbenika im, poput direktne (besmislene) analogije Hrvatske i Australije i sličnih. Istovremeno zanemarujući trendove u našim županijama ili bliskim regijama. Sociopatu nema razlike mrtvih ovdje i tamo, ako nema bliskosti ni ovdje ni tamo. Već su samo, kako si rekao, brojke i statistika; R0 i sl.
Faktor razlučivanja time postaje sebičnost (što nije loše samo po sebi, a i neizbježno je). Problem je da, ako ne provodimo dovoljno mentalnog treninga kako bi prevazišli SAMO sebičnost, ne možemo ispravno razabrati faktore "koji se nas ne tiču" (direktno, već tek indirektno).
Fokus je tu, ali ne i šira slika.

3 godine
neaktivan
To su i najveće ofce zajedno sa onima koji kažu da su se morali cjepit zbog posla.
15 godina
Jebiga, imaš ovce i ravnozemljaše te one pametne teoretičare zavjera 😂
16 godina
odjavljen
Zechina kaže...
Hazar kaže...

Ne znam čemu semantičke borbe, zna se šta sam mislio kad sam napisao anegdotalni. Kao da je tebi vadim pravopisne pogreške, "rijećima","čača", uopće ne pridonosi raspravi.

Da parafraziram ono što si rekao, slijedeći tvoju logiku:
Da ti je tata umro od korone, to bi bio anegdotalni slučaj? DA ili NE?

Anegdotalni slučaj nitko nije ni spomenuo, već anegdotalni dokaz. Ponovno, tvoj problem je što to dvoje ne razlikuješ, odnosno, vjerojanije je da razlikuješ, ali namjerno zanemaruješ razliku da bi apelom na emociju mogao progurati anegdotalni dokaz kao relevantan.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
3 godine
protjeran

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sef-tima-koji-je-razvio-cjepivo-na-oxfordu-imunitet-krda-je-nemoguc-prestanimo-s-masovnim-testovima-15094124

Budale britanske, o čemu oni pričaju??? O prestanku masovnog testiranju, o brojanju samo bolesnih ljudi u bolnicama, pa jesu oni normalni…

i još se usude izjaviti da je vakcina samo 50% učinkovita kod prijenosa zaraze. Dno dna

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 7:25 (foofajter).

2 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Kad Zechina govori o suosjećanju, a post prije slavodobitno iznosi vijest "u tjedan dana čovjeku umrli roditelji i brat od korone, (ha!) "

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 7:54 (Theophilus Ruy).
3 godine
MSXhunT3R kaže...
To su i najveće ofce zajedno sa onima koji kažu da su se morali cjepit zbog posla.

Ako si napisao ofce ne znači da nisi mislio da smo mi ovce.

Zbog posla ?!

Da, cijepio sam se "zbog posla" jer sam u 12. mj prošle godine i dobio Covid na poslu.

Kako znam ?

Znam jer radim zajedno u sobi s kolegom koji je počeo kašljati, povišena temperatura, (bio je već debelo zaraženi, a radio je i u petak) a doktorica ga je poslala tek u ponedjeljak na covid test.

Test pozitivan i on se vrati raditi u srijedu ???!!! "dobrovoljno" jer je prestala temperatura, ali je nastavio kašljati na poslu.

U roku desetak dana i ja pozitivan.

Htio sam prijaviti njegovu liječnicu OM jer mu je telefonski rekla; "ma nije to ništa", taj Covid"

Doktorica se u slobodno vrijeme bavi reikiem, akupunkturom i po svemu sudeći je mica glupačica, antivakserica.

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna !
3 godine
neaktivan
I ti misliš da te on zarazio.

A ne ti njega?

Razmisli ponovo.

Inkubacija virusa traje od 1 do 14 dana, što znači da si ga komotno ti mogao zaraziti.

Ali pazi, onda neće biti govora o tome da te netko sabotira.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 8:16 (Theophilus Ruy).
3 godine
Theophilus Ruy kaže...
I ti misliš da te on zarazio.

A ne ti njega?

Razmisli ponovo.

Inkubacija virusa traje od 1 do 14 dana, što znači da si ga komotno ti mogao zaraziti.

Ali pazi, onda neće biti govora o tome da te netko sabotira.

Logično ?

Ja sam dobio simptome desetak dana nakon njega koji je vjerojatno bio zaražen 14 dana (okvirno) prije mene.

Logično, kad su se njemu simptomi već povukli...

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna !
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 8:32 (Zaporožac).
8 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
foofajter kaže...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sef-tima-koji-je-razvio-cjepivo-na-oxfordu-imunitet-krda-je-nemoguc-prestanimo-s-masovnim-testovima-15094124

Budale britanske, o čemu oni pričaju??? O prestanku masovnog testiranju, o brojanju samo bolesnih ljudi u bolnicama, pa jesu oni normalni…

i još se usude izjaviti da je vakcina samo 50% učinkovita kod prijenosa zaraze. Dno dna

Znači cijepljeni ipak ne širi virus jednako kao necijepljeni? Pa to je nevjerojatno.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
3 godine
protjeran
Poanta je da širi više nego što se mislilo. Tak da, ukinuti sve mjere i pozdrav cirkusu
16 godina

Dvije godine smo sa koronom, a oni još nisu objavili statistiku ljudi koji su bili u bolnici, koje godište, koje bolesti i probleme su već imali, simptome, ništa. Kakva je to bolest kada nema baš nikakve informacije. Ovo jedan, dva umrla dnevno, pa to je skoro pa ništa, stotine ljudi umre dnevno u hrvatskoj od raznoraznih bolesti ili starosti. Čim mi netko počne srat o brojkama bez ikakve podloge što političari rade već dvije godine i plaše ljude bez razloga. Nije tako strašna korona koliko nas uvjeravaju.

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
foofajter kaže...
Poanta je da širi više nego što se mislilo. Tak da, ukinuti sve mjere i pozdrav cirkusu

Širi se zbog nepoštivanja mjera (nešto namjerno, nešto jer nema kontrole, nešto jer je teško izbjegavati bilo kakve kontakte) i necijepljenja, a ne zato što se krivo mislilo koliko će se širiti. Dobro se znalo koliko će se širiti.

Ukinut će se mjere i kod nas uskoro (ako bolnice to izdrže), čim prođe sezona, al vjerojatno će se necijepljeni još malo znojiti i nakon toga.

8 godina

zbuzanic 

Pa kada bi se iskreno progovorilo o brojkama, iste bi bile garantirano puno manje nego što već jesu. Ali istina i transparentnost ne donosi profit i moć, već manipulacije i sijanje straha. Sada su okrenuli kategorizaciju umrlih na umrli od covida i umrli s covidom. 

Konstatno bombardiraj ljude brojkama po svim medijima i dio će pokleknuti i živjeti u strahu. Imam kolege na poslu koji dezifinciraju ruke po sedam puta dnevno i strahuju unatoč tome što su cijepljeni. Tko tu koga...

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 9:12 (Brki1994).
3 godine
protjeran
I nek se znoje. Cjepiva ima za sve i rečeno je odavno da se vraćamo u normalu kad cjepivo bude dostupno svima. S obzirom da smo do toga došli, mjere treba ukinuti, a ovi necijepljeni nek riskiraju. I to je to
15 godina
Slažem se. Makar i sada je takva situacija. Mjera ni nema, osim maske u trgovini.
14 godina
Možda je malo glupo pitanje,ali zanima me zašto se ne govori o cjepljenju pasa i mačaka? Dokazano je da i oni imaju koronu, očito je prijenos s ljudi moguć. Vjerojatno onda i s životinje na ljude? Od frendice cucak imao je sve simptome, veterinar je rekao da je vjerojatno korona pa ak pes preživi ok, a ako ne hebiga...S obzirom da je službeni podatak ds je samo u Zagrebu registrirano 50000 pasa,a vjerojatno ih je i više, to je lijepa brojka koja može širiti zarazu jer poznato je da ljudi s pesima postupaju praktički tak da i spavaju u njihovom krevetu,te da Zagreb nije pun kvartova s kućama i dvorištem već sa stanovima u kojima pesi žive. A tu su i mačke, pa kad bi govorili o brojevima,sasvim sigurno se radi o par stotina tisuća pesi i mačaka u Hrvatskoj.

0 0 hvala 0
8 godina
guslac kaže...
Možda je malo glupo pitanje,ali zanima me zašto se ne govori o cjepljenju pasa i mačaka? Dokazano je da i oni imaju koronu, očito je prijenos s ljudi moguć. Vjerojatno onda i s životinje na ljude? Od frendice cucak imao je sve simptome, veterinar je rekao da je vjerojatno korona pa ak pes preživi ok, a ako ne hebiga...S obzirom da je službeni podatak ds je samo u Zagrebu registrirano 50000 pasa,a vjerojatno ih je i više, to je lijepa brojka koja može širiti zarazu jer poznato je da ljudi s pesima postupaju praktički tak da i spavaju u njihovom krevetu,te da Zagreb nije pun kvartova s kućama i dvorištem već sa stanovima u kojima pesi žive. A tu su i mačke, pa kad bi govorili o brojevima,sasvim sigurno se radi o par stotina tisuća pesi i mačaka u Hrvatskoj.

Nemoj im davati ideje  

Kada sam rekao mačku da će ga cijepiti Capak, mačak je izbuljio oči i nisam ga vidio par dana 

https://www.thenationalnews.com/coronavirus/2021/07/05/how-covid-vaccines-protect-creatures-great-and-small/

A sljedeći članak će biti: UZNEMIRUJUĆE! Stručnjaci otkrili da komarci prenose korona virus! + hashtag #nijedobro

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 9:28 (Brki1994).
15 godina
JohnnyBlaze kaže...

Koji je medicinski razlog zbog cega cjiepljenima ne treba test kada negdje idu, a ostalima treba? 

-turizam/novac. .. novac.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Cijepiš se i ne razmišljaš o koroni, kad ti priđe tuđi pesek podragaš ga, daš mu jesti ak je gladan i izgubljen.
14 godina
Da, ali što ako pesek priđe osobi koja se ne smije cijepiti iz nekog razloga?
15 godina
Takva osoba mora izbjegavati kontakte bilo kakve vrste.
8 godina

Krenuti će manijakalno lajati na tebe i vući će te za nogavicu prema obližnjem punktu za cijepjenje!

I want to believe
14 godina
Ako takva osoba mora izbjegavati bilokakve kontakte, onda nije u opasnosti od nikoga, a ne samo od pasa ili mačaka. Čak ne kažem da će pesi direkt zaraziti te ljude, ali indirektno bi mogli s obzirom da ljudi redovito ne peru ruke nakon što diraju psa ili ih isti poliže.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice