Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.512.644
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
15 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Old Iggy kaže...
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...

nećeš masku, nećeš mjere, nećeš cjepivo a hoćeš pušku pretpostavljam?

Ne, ne želim ni to. Želim mir i slobodu

Pa imaš je.

Ne moze on to shvatit. To ga najvise muci. Jos ga najvise jebe Newtonov treci zakon i to je fini zaokruzeni sistem di se on muci.

Molio bih bez vrijeđanja, ako ne može na pristojan način

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 13:05 (juice21).
17 godina
juice21 kaže...
SimeKZ kaže...
Old Iggy kaže...
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...

Pa imaš je.

Ne moze on to shvatit. To ga najvise muci. Jos ga najvise jebe Newtonov treci zakon i to je fini zaokruzeni sistem di se on muci.

Stari, imaš ti većih problema od mojih želja, tako da mi ne vrijeđaj inteligenciju

Osobna sloboda je ograničena društvenim normama - zakonima, pravilnicima itd.

Ako ne želiš to, onda moraš ići negdje gdje ih nema ili gdje su takvi da odgovaraju tvom pojmu slobode. E sad, gdje je točno to...

16 godina
danen kaže...

Vlada je za sve kriva, za sve odgovorna, narod nije kriv za ništa, ni prema čemu ne treba biti odgovoran, bla, bla, bla...  Ako narod nije i ne može biti ni za što odgovoran, to onda znači da nije sposoban sam sobom upravljati, pa mu ne treba demokracija (=sloboda) nego bič, čvrsta ruka. Logično, zar ne? 

-krivica i odgovornost su slične, ali iprak s razlogom različite riječli, zar ne?

-vlast nema odgovornost? bilo koja struka, majstor, liječnik? .. svatko za svoja djela, za svoju odgovornost, djecu-psa-auto. Ne? .. ali vlast je 'nevina'? jer ''vili pere ruke''? .. domestosom jamačno.

-bič, čvrsta ruka, rad oslobađa.. poznato? nije?

-tko je otvorio granice i pušta s covid-pasoom.. a gle čuda, brojke rastu, danas 110 novih.. kako? podsjetnik, australija s 30 zatvorila plaže. Tko o tome odlučuje, ja, baba-nona (ona necijepljena) ili stožer + vlast kao i lokalna koja u zadru nešto kao ograničava no vidjet ćemo koliko stvarno.

-evo slovenci uvode 'kampove' za rekreaciju.. mada su prije par tjedana proglasili službeni kraj pandemije, neobično ili barem upitno-kontradiktorno.. ili-ili? ne sad logika ne vrijedi, nego čvrsta ruka, kao orban ili kina? Bravo!!! skidam kapu, .. ili ipak ne, .. fuj.

Zaporožac kaže...

Tako je !

Ako voziš na Dalmatini 250 km/h ugrožavaš i sebe i druge.

Slijedi represija, presretač te povija, dobiješ kaznu 20 tkn, zabrana vožnje godinu dana..

Tako bih JA i s onima koji se ne žele cijepiti.

Ugrožavaju i sebe i druge.

Cijepite se radi sebe, vozite po pravilima "radi sebe", a ako nećete, slijedi novčana kazna.

Ni alfa, ni beta, ni gama, (karikiram) ni lambada se ne bi ni pojavile da su ljudi procijepljeni.

Necijepljenjem samo omogućavate nove negativne mutacije virusa..

ENDE.

- kakve veze ima počinjenje jednog djela kao brza vožnja (i kategorija iz objesti) s pandemijom? Netko tko vozi je kriv ili nevin, unutar ili izvan propisa je kriv-nevin za pandemiju? Koja veza ili kauzalnost?

- ima, ti bi tako, malo kažnjavao, da si šef.. da si firer. No to nije stvar pandemije nego tvojeg ograničenog pogleda iz rakursa mrava koji misli da je nešto ako se svrsta uz ubermenšena i propagandu ili većinu.. a možda jednog dana kaže 'nisam znao' ili samo sam slušao naređenja.. poznato? tebi vjerojatno nije, jer si mali mrav, crv koji ništa ne zna pa ni to... no gospodin iznad je neugodno iznenađenje.

(dok ovaj dolje, nije..)

Louis Pluto kaže...
ihush kaže...

pošto me ovakvim postovima opetovano zajebavaš i ne poštuješ moje vrijeme, smatraš da sam idiot i drobiš gluposti umjesto da daš običan link s npr. videom, npr.

evo ti ga:

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/kako-nastao-genski-kd/279876.aspx?page=0&jumpto=6289745&sort=asc&view=flat

pa umjesto bijelih krvnih zrnaca možeš koristiti sofisticiranije izraze

link u ovom postu očito si propustio

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/hocete-se-cijepiti-protiv-covida-19/279312.aspx?page=169&jumpto=6383746&sort=asc&view=flat

na kraju, molim te da mi se više ne obraćaš, ja tebi neću, na ignore listi si mi

-što imam s tvojim vremenom? vrijeme kao vrijeme nije ničije ili o čemu ćemo sad ćakulati, o bitku?

-ti bi linkić na klipić? čemu? čitanje ti je problem? ili kapacitivnost par ganglija koje ograničavaju više funkcije i samo održavaju disanje?.. uopće ne pričam tebi ili s tobom, .. odnosno ispravljam tvoje navode činjenicama koje ti ne odgovaraju pa si ljut. .. a tako je to.

-pa ponovimo, cijepljenjem ne štitiš druge, primarno sebe i to ne apsolutno od zaraze nego tad od težeg oboljenja i smrti.. tj kako provaxerski text kaže 1% cijepljenih ipak pobnovo oboli (teže, bolničko, ne kategorija zaražen-pozitivan kao lakša, tj 1% oboli.. a to znači da barem taj 1% prenosi virus.. a imaju covid putovnice i šeću po zrču, brojevi rastu.. tko je kriv-odgovoran, baba-nona?).

.. u zagrati jer ne pišem tebi niti očekujem odgovor od tebe, nego od nekog tko to zna argumentirati.

-blažena ignore-lista, ignorancija i neznanje.. blaženi idu u raj? ... naravno, barem ta utjeha ostaje, dok argumenata nema.

-ti bi linkiće? na post u kojem je link koji citiram s linkom na 1%? ili što? ne znaš googlati? ..

Louis Pluto kaže...
Psiho246 kaže...
ihush kaže...

Au3.14cku!

Ja ne znam sta si ti tu napisao, ali ja glasam za to da si pobijedio!

što više slova pobjeda je veća, lorem ipsum, ftw

-kul, kratko-jasno, frajeski... a da nešto pametnog napišeš? Neki argument npr u čemu griješim ili nešto takvo?

.. ah da nema yt-klipića pa si ograničen izričajem.. sorry, zaboravi.

Louis Pluto kaže...
Theophilus Ruy kaže...
Pročitajte, pogotovo o 1% covid šetaća sa potvrdom

komentiram naizgled hermetičke zamisli čovjeka koji je zaboravio ostaviti link...

-ja zaboravio link, a to je bitno za što? tj mijenja li to nešto u iznesenom podatku propagande u vezi cijepljenja, oboljevanja cijepljenih na što vili doda pranje ruku (pilatovsko) tj kriv-odgovoran je narod, ne on.. ne vlast ili netko tko o tome odlučuje, kao propuštanje covid-putovnicom, dok brojevi rastu, neki dan 30, pa 60 pa 90, danas 110.. što to govori? da sam ja hdz-sdp-mostovac ili da neovisno o vlasti-politici, virus je tu, neovisno što cijepljeni ili preboljeli imaju covid pass virus je tu među njima i to barem 1% koji će oboljeti (a naravno samo više od tog je pozitivno-prenositelja virusa, mada su cijepljeni i imaju covid pass..)

-nešto u tome što sam natipkao nije točno, činjenično, logički? .. ok tad sam pogriješio.. u čemu?

-slvenci pripremaju kampove, australija zatvorila plaže.. izrael kao najprocjepljenija zemlja kaže da će se morati cijepiti i djeca od 12 .. da za nove sojeve nije dovoljno 50-60%.. i oboljevaju, šire virus, nema kraja pandemiji samo se svi nadamo da će bit s manje smrtnih posljedica ili težeg oboljevanja.. no bit će, vrlo brzo, do jeseni sigurno a tad će vili reći da je kriv narod, ne on koji odlučuje.. kako?

+ cijepite se svi, što više.. preporučam vam, kao što bi vam i vaš liječnik to trebao preporučiti kao stručna osoba, ne anonimni forumaš, .. osim ako postoje kontraindikazije za svaku osobu osobno + izbor. Kažem nešto drugo? Teško za prihvatiti? Što-zašto? ... ili opet moram o tome koga cijepivo štiti?

-cijepivo, tj antitijela koja se razviju preboljevanjem neovisno prirodno ili cijepljenjem štite tu osobu od težeg oboljevanja ili smrti.. tj pomaže-olakšava. Pomaže toj osobi, ne ostalima osim indirektno, kao da se ne vozite busom pa ostali imaju više mjesta za sjedenje.. to nije zaštita, to je samo manja gužva ili pritisak na sustav kad se netko oboli..

-mjere kao lockdown u nedostatku boljih (eliminacije, cijepiva, imuniteta do mjere da je virus nevažan) djeluju kad nema ništa bolje.. a izgleda po rezultatima koji rastu da nemamo za sad bolje tj virus je tu, samo pitanje kad će i delta, ostali..

-zna to vili pa priprema disperziju odgovornosti koju će rado podijeliti narodnim masama čak ne zadržeći sebi ni mrvicu zasluga.. fuj, inače mi je pozitivac i podržavam ga, kao i stožer-mjere.

danen kaže...

Ja ne shvaćam neke ljude kojima je lakše pisati tisuće riječi na ovom forumi nego da se odu cijepiti. I ne shvaćaju da su na dobitku ako od cjepiva umru jer će tako potvrdiliti svoju tezu od štetnosti cijepiva mnogo bolje nego s ne znam koliko riječi na ovom forumu. 

-eto zašto ste ipak mediokret.. ili je to argument? Naravno, eto vam louisplutoa.. on bi linkić i kratku rečenicu, jer kapacitivnost za nešto drugo nema.. zar i Vi? Naravno, griješim, ispričavam se, eto glup sam, no Vi niste.. sjajno.

-koliko riječi? imate li što reći? ako nemate.. u čemu je problem? Ako imate, molim Vas, recite.. barem nešto?

-zazivanje gebelsa i čvrste ruke je ono što ste željeli reći? ništa više-bolje?.. tad ni to niste morali s tih par slova.. šteta.

evo sad kaže plenki, cijepljenje je odabir građana... i nastavi, baš svatko tko se želi danas cijepiti.. tj još uvijek je riječ odabir ili želja u rečenici. NE prisila. Netko mudar mu je sugerirao u međuvremenu od retorike prošlog tjedna ili one probne balone koje puštaju pobočnici? .. pa nešto između? Želja-odabir ili čvrsta ruka mora? Upravo sad to plenki kaže.. a 'mini-fireri' bi to po kratkom postupku, čvrstom rukom, kao u kini.. sjajno, demokracija na max, mozak u overdrive.. dok centar prava ili humanosti spava opijen zrčanim čarobnim prahom dok turisti razdragano šire virus pa brojke rastu, ne padaju.. a baba-nona je i dalje u istom selu, nije išla okolo noću na metli i lopatom kao sol za snijeg širila covid.. ili možda je? ... tko zna, kad vidim 'argumente' čak i to postane uvjerljivije od ostalih koji se čak ni ne trude argumentirati ili kao minsistar prihvatiti odgovornost po funkciji i ovlastima koje zato ima (što je inače zapadni standard zrelih demokracija i društava.. kao i ostavke kad pogriješe, ne namjerno..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
danen kaže...

Ja ne shvaćam neke ljude kojima je lakše pisati tisuće riječi na ovom forumi nego da se odu cijepiti. I ne shvaćaju da su na dobitku ako od cjepiva umru jer će tako potvrdiliti svoju tezu od štetnosti cijepiva mnogo bolje nego s ne znam koliko riječi na ovom forumu. 

svaka vam je k'o u njegoša

pr0n_addict kaže...

Pa naravno da ju imaš... na Antarktici - fino s pingvinima.

šume, šume... predivna pjesma + sugestija

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 13:29 (Louis Pluto).
16 godina
odjavljen
danen kaže...

Sramotna izjava za osobu koja se bavi znanošću. Biste li isto rekli onomu tko smatra da je ruski rulet opasan - nek isproba?

I da ne bude zabune i vađenja iz kontektsa, ne, ne uspoređujem rizik od cjepiva s rizikom od ruskog ruleta, već samo dajem primjer koji jasno oslikava koji je problem s takvim razmišljanjem.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
Louis Pluto kaže...
danen kaže...

svaka vam je k'o u njegoša

-super argument.. a nema linkića? :) kul.

edit: ne eto linkića.. dodatni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 13:30 (ihush).
16 godina
odjavljen
ihush kaže...

Evo nešto i za one koji se žale na plahte 

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
juice21 kaže...
SimeKZ kaže...
Old Iggy kaže...
juice21 kaže...
Louis Pluto kaže...

Pa imaš je.

Molio bih bez vrijeđanja, ako ne može na pristojan način

Ko te vrijeda?

Ne mozes shvatit da zivis u drustvu gdje imas obaveze. Ispunjavanjem tih obaveza doprinosis funkcioniranju drustva, isto kao i pridrzavanjem drustveno odredenih norma. Trenutno si kontra necega sta drustvu donosi benefit, a protiv si iz nekih vlastitih uvjerenja bez ikakve podloge. 

Tvoja akcija prouzrokuje reakciju 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
odjavljen
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Sjećate se da sam, na temu lockdowna, upozoravao da izolacija i nedostatak kontakta s patogenima nije dobra za djecu i da će zbog toga djeca imati zdravstvene probleme?

Na žalost, izgleda da sam bio u pravu:

https://www.theguardian.com/world/2021/jul/08/new-zealand-children-falling-ill-in-high-numbers-due-to-covid-immunity-debt

4 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Sramotna izjava za osobu koja se bavi znanošću. Biste li isto rekli onomu tko smatra da je ruski rulet opasan - nek isproba?

I da ne bude zabune i vađenja iz kontektsa, ne, ne uspoređujem rizik od cjepiva s rizikom od ruskog ruleta, već samo dajem primjer koji jasno oslikava koji je problem s takvim razmišljanjem.

Ako se ne poredi rizik od te dve stvari, onda ne ide ni da se to što je neko rekao "probaj jedno" poredi sa time da neko kaže "probaj drugo", te ti opaska nije na mestu. Osim toga, iako sumnjam da ti je promaklo, odgovor si napisao kao da nisi primetio sarkazam.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
13 godina
MrBlc kaže...

Sjećate se da sam, na temu lockdowna, upozoravao da izolacija i nedostatak kontakta s patogenima nije dobra za djecu i da će zbog toga djeca imati zdravstvene probleme?

https://www.theguardian.com/world/2021/jul/08/new-zealand-children-falling-ill-in-high-numbers-due-to-covid-immunity-debt

Pa to je ocekivano. Nisi nista novo otkrio, Drzanje djece pod staklenim zvonom uzrokuje manjak izlozenosti ostalim patogenima i dovodi do ovakvih stvari.

9 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

+ baš sam jučer gledao prilog da u Austriji (ak se dobro sjećam) uopće više nemaju mjesta na psihijatrijskim odjelima za djecu (posljedice lockdowna), što je isto bilo očekivano, ali ne u ovakvom obujmu.

S tim da će ovo potrajati još par godina, a dotle budu svi oni postali potpuno disfunkcionalne osobe (tj. oni koji prežive, a po novozelandskom primjeru očito ih ne bude previše)...

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 13:49 (fer-de-lance).
16 godina
odjavljen
SimeKZ kaže...

Pa to je ocekivano. Nisi nista novo otkrio, Drzanje djece pod staklenim zvonom uzrokuje manjak izlozenosti ostalim patogenima i dovodi do ovakvih stvari.

Ma da, a kad sam to govorio prije godinu i mjesec-dva dana i upozoravao da se treba uračunati u "cijenu" lockdowna, onda sam bio antiznanstveni protivnik mjera koji lupa gluposti...

Sad je očekivano...

Odlično, takve stvari uopće ne ruše povjerenje ljudi u sustav, mjere i cjepivo. Antivaxeri su za sve krivi...

9 godina
neaktivan

Kod nas u manjim gradovima i okolnim mjestima/selima je čak i okej stanje jer ima dosta zelenih površina okolo grada pa ima i puno djece. Zima je tu nešto problematična, ali se izgura...

Veliki gradovi su tu problem...

I want to believe
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...
..

.. Trenutno si kontra necega sta drustvu donosi benefit, a protiv si iz nekih vlastitih uvjerenja bez ikakve podloge. 

..

-zašto je netko za/protiv nečeg je osobna stvar, pravo osobe, izbor-sloboda (kad postoji). Može biti iz raznih razloga, etičkih, pravnih, interesnih, vjerskih, pogrešnih.. pa što?

a ovo ispred je 'točno'.. tj da, turizam, donosi benefit. Kome? Turističkim djelatnostima i drogdilerima na zrču.. i da je samo to, da nema pandemije, .. no ima, covid. A to je gamečenđer.

-što je interes društva u slučaju smrtonostne pandemije? turizam? ako je ok, zato je zrče otvoreno.. dok australija s 30 oboljelih zatvara plaže, ne klase zrče, nego sve dok mi imamo nekoliko puta više brojke i rastu... ali nema veze, ''sigurni smo'' jer turisti imaju covid-putovnice? -1% oboli, time su prienosnici-širitelji virusa barem njih 1% a ima više turista iz eu nego hr građana tj naših procjepljenih ima 1,5mil što daje 1% ili 15.000 domaćih širitelja koji imaju propusnicu.. a na to dodati turiste + umnožak tog broja jer jedan postoj je oboljelih ponovo-drugi put, ne nositelja virusa kojeg šire bez simptnoma ili težih posljedica, kao gripa.. ali je covid. + doći će i delta.

-hoće li nam tad benefiti turizma kompenzirati oboljele, mrtve? .. računica nije laka, nitko ne želi karantenu-lockdown.. no ako nema druge, mora se, naravno. Ali brojevi rastu i nastavite će, a tad je pitanje što je važnije ili interes društva, kojeg dijela društva, partijanera i vlasnika kafića + dilerima? zbog njih to radimo, dok će krivac biti nona iz zagore?

-a test? zašto ne test? pozitivan-negativan? zašto ne đabe? to nije interes društva? Spor sam, ne kontam..

-kad procijepimo 100% i dalje će 1% biti oboljelih, usprkos cijepivu, kao izrael.. a to znači 40.000 osoba umnoženo za one s blažim simptomima osim oboljenja koje je teže.. s putovnicama koji šeću i šire virus umjesto da se testom filtrira, zaražen-izolacija, čist-sloboda, jer nezaraženi, negativni ne šire virus i ne zarazuju druge jedino je teško to kontrolirati pa zato postoji lockdown kojeg nam možda uskoro uvedu slovenci .. tj australija je otok, nema susjeda, nema stranaca.. i zato jednostavnija odluka, nema tko durigi-susjed biti kriv tj uvijek su krivi drugi, ne ja-mi.. pa tako ni ministar nije kriv-odgovoran nego puk-raja-narod.. sitnozubi, ne turistički operateri ili dileri, jer oni su kul, zato se otvara umjesto testira.

-brojevi rastu, kako-zašto? Što to govori? Recimo to da covid-putovnica ne štiti jer recimo virus ne zna da mora poštivati zabranu i nestati zbog interesa hr turističke sezone, on je samo virus. Pošto njemu vlada-stožer ne mogu zabraniti ništa, tad se to može onima preostalima, narodu, koji će naravno biti kriv-odgovoran, mada je uvjek odgovoran nadležan (ministar-vlast) a ako se dokaže možda i kriv.. tko je odgovoran a tko neodgovoran?

-cijepite se, tako štitite primarno sebe. Preporučljivo za većinu, dok za one druge liječnici nemaju slobodu stručno savijetovati nego diskretno no to je ipak manji broj građana, možda 10% ili manje time oni između 52 i recimo 90% imaju cca +40 posto prilike popuniti prazninu, neovisno o vjeri, domoljublju, interesima ili zalihama cijepiva pa da se ne baci. Bolje se cijepiti, većini. Time se stječe imunitet krda i tad ona manjina postane sporedna.

-ponavlja alardović.. (sad-tv) preboljeti, cijepiti ili kontinurirano testirati... a zašto stožer ne testira, kontinuirano? Sve, pa i one s covid-putovnicom.. zašto ne testirati, kad i to navode u izjavama i podržavam upravo to, testirati.

upravo sad.. 14h.. zg 6 novih oboljelih, zd +30 (jutros) .. kako? zg je x-puta veći, tj nije broj stanovnika nego truizam-kontakti-kretanje-širenje.. usprkos covid potvrdama. To nije nagađanje, to je činjenica, ne za-protiv nečega nego činjenična brojka, raste..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 14:04 (ihush).
11 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...

Ma da, a kad sam to govorio prije godinu i mjesec-dva dana i upozoravao da se treba uračunati u "cijenu" lockdowna, onda sam bio antiznanstveni protivnik mjera koji lupa gluposti...

Sad je očekivano...

Odlično, takve stvari uopće ne ruše povjerenje ljudi u sustav, mjere i cjepivo. Antivaxeri su za sve krivi...

Uvijek je tako, prije godinu dana sam govorio da ce ovo trajat puno duze od 2mj. pa je bilo "tinfoil hat jedva ceka situaciju da obrazlozi svoje nebulozne predikcije " - Godinu dana kasnije "pa da, šta?"
Pa da ce bit jos masa lockdownova na jesen 2020. proslo ljeto pa je bilo "Stožer je rekao da ništa od drugog lockdowna jer ne pomaže" - Dođe drugi i treci lockdown "pa ocekivano"
Prije godinu dana pricali kako neces moc bez cjepiva nikud "Ajd prestanite sa tim 5G bilgejc, ko hoce nek se cjepi ko nece ne mora, ne treba silit" - Isti ti ljudi pola godina poslje "Pa da sta, normalno, to je drustvena odgovornost"

Sta god kazes sad bit ce sprdnja, a kad se dogodi onda "pa da šta" vec sam navikao na to... Ista stvar sa inflacijom i koje sranje ce uzrokovat to bacanje para kasnije, smijali se, a sad "pa da, ocekivano, sta?". I na to sve sad govore da inflacija nece uzrokovati nista znacajno, a za godinu dana kad budemo za 100kn mogli kupit 3 bureka ce bit "Pa da sta, ocekivano"

Battlelog: D3lBoy-00
4 godine

Vas dvojica ihush i MRBlc, kao prosječni likovi iz crtanoga filma, anonimni forumaši, želite da s vama uđe u vašu jadnu raspravu jedan gospodin znanstvenik, svjetsko cijenjeni biokemičar Nenad Raos ? 

Čovjek vam kao stručnjak za područje znanosti o kojemu vi samo isprazno blebećete, svojim kratkim postovima samo poručuje;

Cijepite se !

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 14:40 (Zaporožac).
Moj PC  
1 13 hvala 0
14 godina
MrBlc kaže...
ihush kaže...

Evo nešto i za one koji se žale na plahte 

Poslije onog posta se resetirao na tvorničke postavke pa potraje dok se ne prikupe updatei.

13 godina
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...

Sad je očekivano...

Stani malo. Koji je tebi vrag? Kaj ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce ljudi zatvoreni pod ''staklenim zvonom'' lakse pokupiti gripu ili neki drugi patogen kojeg normalno preboljevaju sa lupocetom, odmorom i cajem? 
Pa naravno da je uracunato u cijenu lockdowna tako nesto. Antiznanstvenik si jer smatras da to tvoje upozorenje nitko ziv nije znao niti ocekivao. Lik moj, kaj mislis da se lockdown izdaje iz zajebancije? Kao i sve, uzimaju se stvari ZA i PROTIV i cost benefit necega. 

Naravno da ne ruse povjerenje u sustav. Jer bilo tko ko je slusao na satovima biologije/kemije u osnovnoj i srednjoj skoli je mogao doci do tog zakljucka. Svaki preostali zakljucak je mlacenje prazne slame i dovodenje vode na vlastiti antivaxer i ostalo anti mlin. 

16 godina
odjavljen

To onda objasni onima koji su me napali da pričam gluposti...

9 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...

Sad je očekivano...

Uvijek je tako, prije godinu dana sam govorio da ce ovo trajat puno duze od 2mj. pa je bilo "tinfoil hat jedva ceka situaciju da obrazlozi svoje nebulozne predikcije " - Godinu dana kasnije "pa da, šta?"
Pa da ce bit jos masa lockdownova na jesen 2020. proslo ljeto pa je bilo "Stožer je rekao da ništa od drugog lockdowna jer ne pomaže" - Dođe drugi i treci lockdown "pa ocekivano"
Prije godinu dana pricali kako neces moc bez cjepiva nikud "Ajd prestanite sa tim 5G bilgejc, ko hoce nek se cjepi ko nece ne mora, ne treba silit" - Isti ti ljudi pola godina poslje "Pa da sta, normalno, to je drustvena odgovornost"

Sta god kazes sad bit ce sprdnja, a kad se dogodi onda "pa da šta" vec sam navikao na to... Ista stvar sa inflacijom i koje sranje ce uzrokovat to bacanje para kasnije, smijali se, a sad "pa da, ocekivano, sta?". I na to sve sad govore da inflacija nece uzrokovati nista znacajno, a za godinu dana kad budemo za 100kn mogli kupit 3 bureka ce bit "Pa da sta, ocekivano"

Ima ona stara, ali i dalje poziva na osviještenje (samo zamijeniti grupe i sve je jasno):

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.

Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.

Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobuni.

Odmahivanje rukom uvijek loše završi dok se vlastita guzica ne nađe ugroženom. Pogledajmo samo našu državu, samo nas zatrpavaju novim nametima i izdacima, a uvijek je glavni komentar: ma snaći ćemo se. Netko baš rekao da se nismo odmakli od sluganskog mentaliteta, ali vjerujem da to nije baš tako. Većina ljudi kao da se predala, a najgori su mi oni: ma to će djeca rješavati jer mene više neće biti. 

To me je podsjetilo na nešto što mi je jedan poznanik poslao na fejs(kopirano s nečijeg posta na forum.hr). Uglavnom, navodno je u emailu jednog kanadskog državnika procurio u javnost "hodogram" dešavanja i daljnjeg raspleta u bližoj budućnosti u Kanadi (primjenjivo vjeroatno i na ostatak svijeta:

- Faza sekundarnih ograničenja zaključavanja na osnovi kontinuiteta, počevši od glavnih gradskih područja, a šireći se prema van. Očekuje se do studenog 2020.
- Požuriti s nabavom (ili izgradnjom) izolacijskih objekata u svakoj provinciji i teritoriju. Očekuje se do prosinca 2020.
- Svakodnevno novi slučajevi COVID-19 porast će iznad mogućnosti testiranja, uključujući povećanje broja smrtnih slučajeva povezanih s COVID-om slijedeći iste krivulje rasta. Očekuje se do kraja studenog 2020.
- Potpuna i potpuna sekundarna blokada (puno stroža od prve i druge faze zaključavanja). Očekuje se do kraja prosinca 2020. - početkom siječnja 2021
- Reforma i proširenje programa nezaposlenosti prebaciti u program univerzalnog temeljnog dohotka. Očekuje se do prvog tromjesečja 2021.
- Predviđena mutacija COVID-19 i / ili zajednička infekcija sekundarnim virusom (koja se naziva COVID-21) što dovodi do trećeg vala s mnogo većom stopom smrtnosti i većom stopom zaraze. Očekuje se do veljače 2021.
- Svakodnevno novi slučajevi hospitalizacija od COVID-21 i smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 i COVID-21 premašit će kapacitet medicinskih ustanova. Očekivani Q1 - Q2 2021.
- Primijenit će se poboljšana ograničenja zaključavanja (koja se nazivaju Treće zaključavanje). Uvest će se potpuna ograničenja putovanja (uključujući ona među provincijama i gradovima). Očekivano Q2 2021.
- Prijelaz pojedinaca u program univerzalnog temeljnog dohotka. Očekuje se sredinom Q2 2021.
- Predviđeni pad lanca opskrbe, nestašica zaliha, velika ekonomska nestabilnost. Očekuje se krajem Q2 2021.
- Raspoređivanje vojnog osoblja u glavna gradska područja, kao i na sve glavne prometnice radi uspostavljanja putničkih kontrolnih točaka. Ograničiti putovanje i kretanje. Pružiti logističku potporu tom području. Očekuje se do Q3 2021.

E sada, gornji tekst treba uzeti s rezervom i ostati pribran jer se (dez)informacije šire poput virusa, ali postoji eerie slučajnost s današnjom situacijom ako povučemo paralelu (ili je slučajnost ili je laŽ). Ovaj scenarij počinje biti sve više realan, a sve manje sci fi. Pitanje univerazlnog dohotka je ostalo aktualno od početka pandemije, a inflacija i ekonomska kriza se već najvljuju. Čak je već počela inflacija (poskupljenje hrane, goriva). Najavljuju se nova poskupljenja, plaće stagniraju, a novac se printa unedogled kao da nema sutra. Recept za katastrofu.

Uzmimo u obzir globalni ekonomski forum i "Veliki reset" gdje se Covid-19 navodi kao "jedinstvena prilika" restrukturiranja starog sustava u nešto potpuno novo (a pobornici velikog reseta su naravno ista ona elita koju se često veže za te teorije zavjere), nije niti čudo da se ljudi ne žele cijepiti i imaju veliko nepovjerenje u sustav (i to s razlogom). 

Za 4-5 godina ćemo moći objetkivno sjesti i sagledati cijelu situaciju, a sada možemo nagađati i "još" reći ne hvala. Nisam fan niti pobornik Nina Rapsudića, ali je čovjek lijepo rekao da će se nakraju ove krize: "oni koji su nas vodili slaviti kao heroji ili će završiti na vješalima".

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 14:57 (Brki1994).
13 godina
MrBlc kaže...

To onda objasni onima koji su me napali da pričam gluposti...

Ponekad ljudi bi iz potpuno legitimne stvari krenuli raditi obrnuto samo zato jer ju je odredena osoba rekla, odnosno, napisala. 

16 godina
odjavljen
SimeKZ kaže...

Ponekad ljudi bi iz potpuno legitimne stvari krenuli raditi obrnuto samo zato jer ju je odredena osoba rekla, odnosno, napisala. 

To je jasno, ali je problem kad se ljudi koji to rade krenu pozivati na znanost...

17 godina
MrBlc kaže...
SimeKZ kaže...

Sad je očekivano...

U to vrijeme nije bilo cjepiva, pa je lockdown imao smisla.

Sad se ljudi neće cijepiti, pa će lockdown opet imati smisla.

Neki ljudi će najebati kako god, i s mjerama i bez njih.

A možda nije uopće problem u lockdownu, nego u psihotičnim roditeljima koji peru sve moguće površine s dezinficijensima da se bebice nebi razbubale.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
4 godine
neaktivan
Nema šanse za novi lockdown,

"Ne možemo si priušiti scenarij novog lockdowna i smanjenje gospodarske aktivnosti, jer sve to dodatno iscrpljuje državni proračun i dodatno opterećuje našu ekonomiju. U tim slučajevima, koje želimo ovim mjerama izbjeći, mogao bi doći u pitanje i ekonomski rast koji smo predvidjeli", izjavio je Aladrović novinarima u Saboru.

S lockdown se plaše mala djeca sada, "došel bu ti lockdown."

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 15:48 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
16 godina

Mogu li cijepljeni prenjeti zarazu?

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 15:55 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Mogu, njih 1% čak i sami obole od COVID, a možda i veći postotak širi zarazu, a da ne obole.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 15:59 (Theophilus Ruy).
16 godina
Theophilus Ruy kaže...
Mogu, njih 1% se čak i sami zaraze,

Onda ne treba nagovarati nikoga na cjepivo. Cijepi se radi sebe.Netko je uz to i otporan na gripu evo ja dolazio u dodir sa tisućama ljudi bez maske sa maskom , ja bez maske. Imao gripu u djetinstvu zadnji put. Zašto bi se cijepio?

kradem mine iz minskog polja
4 godine
neaktivan
Trenutno nema valjanih razloga za cijepljenje, ako si u general population (nisi učenik, nisi zdravstvenik) ali evo što mediji ponavljaju:

Cijepi se, misli na druge
Cijepi se, spasi sezonu.
16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

U to vrijeme nije bilo cjepiva, pa je lockdown imao smisla.

Sad se ljudi neće cijepiti, pa će lockdown opet imati smisla.

Neki ljudi će najebati kako god, i s mjerama i bez njih.

Lockdown je jedino izgledao da ima smisla kad smo imali "prljave" podatke iz informacijskog rata podržane određenim katastrofalnim greškama u Italiji (tipa vraćanja zaraženih u staračke domove).

Sad kad znamo pravi IFR, lockdown nema smisla.

Također, kad imamo mogućnost procijepiti rizičnu populaciju u kojoj je 90% dosadašnjih smrti, te otprilike toliko i hospitalizacije, za izbjeći lockdown je dovoljno napraviti upravo to.

Za ostale je dovoljna preporuka, ne potrebe za prisilama jer je manje od 10% svih smrti od covida je u kategoriji mlađih od 60 godina, a većina od tih 10% je uz to imala neko prethodno stanje koje im diže rizik. Ako smrti i hospitalizacije možeš smanjiti za faktor 10-20, onda lockdown ne može biti opravdan niti necijepljeni zdravi 30-o godišnjaci mogu biti opravdanje vladi što nije uspjela procijepiti starije od 60 godina.

Bitanga kaže...

A možda nije uopće problem u lockdownu, nego u psihotičnim roditeljima koji peru sve moguće površine s dezinficijensima da se bebice nebi razbubale.

Moguće, ali to je opet rezultat poruke koju su slali upravo zagovornici najstrožih mjera.

S druge strane, takvo objašnjenje je poprilično nevjerojatno jer se većina kontakta s takvim ili sličnim virusima, koji su bitni za razvoj imunološkog sustava. u toj dobi, ostvaruje preko roditelja i preko starije braće i sestara i to bliskom kontaktom u obitelji. Tu bi dezinfekcija prije utjecala na otpornost na bakterije (koje se množe na hranjivim podlogama) nego viruse.

dery kaže...

Mogu li cijepljeni prenjeti zarazu?

Da. Postoji mogućnost da prenose zarazu kao asimptomatski, ali ona je jako mala, osim ako se ne radi o rizičnom mjestu, poput staračkog doma, gdje ljudi imaju slabiji imunitet. Daleko veća mogućnost je da prenose kao (pred)simptomatski zaraženi. Efikasnost cjepiva u sprječavanju simptomatske zaraze je oko 90 i nešto %, ali je za delta soj pala na 64%.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice