Gotovo 75% Windows 10 računala ima instaliran Fall

poruka: 9
|
čitano: 5.502
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gotovo 75% Windows 10 računala ima instaliran Fall".
13 godina
neaktivan

Otkada su pocele ove nadogradnje da daju besplatno, totalno sam se izgubio u imenima verzija. Uopce ne znam vise imena nadogradnji.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Gotovo 75% Windows 10 računala ima instaliran
kingofthenight kaže...

Otkada su pocele ove nadogradnje da daju besplatno, totalno sam se izgubio u imenima verzija. Uopce ne znam vise imena nadogradnji.

Treba samo gledat broj verzije npr. 1709, ova "user frendly" imena zanemari, ta se imena ionako nigdje ne spominju u sluzbenoj dokumentaciji.

Nadogradnje izlaze 2 put godisnje, verzije su 1x03 i 1x09... gdje x predstavlja godinu, a 03 i 09 predstavljaju mjesec inicialnog izlaska nadogradnje (ozujak i rujan).

Znaci sljedeca ce bit 1803, bit ce finalizirana sredinom ozujka te ide korisnicima krajem ozujka ili pocetkom travnja...

edit:

Da se nadovezem na clanak.

Razlog iz kojeg je 1709 skocio sa 53,6% na 74,3% je taj sto su 1709 promovirali iz CB (Current Branch) u CBB (Current Branch for Business).. dakle nadogradnju su poceli dobivat i "poslovni" korisnici koji su ukljucili "Defer upgrades".

edit2:

Isto tako, da nekog ne zbuni, od verzije 1709 Microsoft je promjenio imena svojim update kanalima:

CB (Current Branch) ->  Semi-Annual Channel (Targeted) / Polugodišnji kanal (ciljani)

CBB (Current Branch for Business) -> Semi-Annual Channel / Polugodišnji kanal

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 10:01 (nathan.fake).
15 godina

Ne trebaš niti znati ništa drugo osim da ti je uključen update i nemaš brige 

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
kingofthenight kaže...

-nadogradnje su uvjek bile besplatne, update/SPovi/driveri.. nije to razlog, nego je od w8 autoupdate dio requirementsa, kao i stalne rupe koje se 'otkrivaju' (rekli bi neki namjerno, da se stvori hype, nužda za nadogradnjom-zakrpom.. dok se istovremeno tako najefikasnije eliminira stari trn u oku XP.. koji npr zbog fiskalizacije korisnik može baciti u smeće, mada je soft sam po sebi nepoderiv-vječan).

-želja/interes MSa. ... i ide se prema free-softu ali ne za đabe, nego mjesečna usluga. Tad ćemo osjetiti kako je free zapravo skupo. Nadogradnje su samo koraci koje vode tome, pa pitanje što je besplatno..

-jedina 'prava' razlika, što je od w8 MS svima (bez ograničenja, posebnog kriterija, prije samo insider-partneri nako MSDN) dozvolio pristup install-ISOima, kroz preview, već par godina može svatko skinuti win-iso direktno s MSa, najnoviji build i eliminiran npr TPB kao dosadašnji izvor dok je uklonjena svaka restrikcija za aktivaciju (nema više npr gašenja svakih sat.. win radi i bez aktivacije najnormalnije..). MSova politika, želja i roadmap.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina

od zadnjih apdejta mi komp ne radi kak spada....tocnije problem sa monitor/tv spajanjem. Naime upalim komp i ne upalim tv, monitor se stalno "refresha"  i nestane slike na par sekundi i onda se pojavi. Kad upalim televizor to prestane. To mi se nikad nije desavalo negoli sad od kad sam inst fall update...

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znači, 75% korisnika su papci koji ne samo da su nasjeli na w10 nego i ne znaju isključiti nadogradnje. zgodno društvance. power useri da se sve praši. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
Ajar kaže...

znači, 75% korisnika su papci koji ne samo da su nasjeli na w10 nego i ne znaju isključiti nadogradnje. zgodno društvance. power useri da se sve praši. 

Ja sam inicirao nadogradnju prije nego je dosla. Imas neki problem s tim genijalac? :)

15 godina
neaktivan
Ajar kaže...

Nisu papci nego je Microsoft maknuo podršku za starije verzije Windowsa na najnovijim procesorima, pa ako hoćeš imati top performanse i biti siguran, moraš preći na Windows 10 ili Linux. Osim toga, DX 12 je ekskluzivno na Windows 10, pa je većina gamera i samo zbog toga pohrlila na Windows 10.

17 godina

Od 5 mašina u okolici na samo jednu mi se taj build uspio nadograditi. Na ostalima fail tijekom instalacije, pokušano po nekoliko puta, uvijek fail. Ne mogu si priuštiti reinstall Windowsa, jednostavno gubim previše vremena kojeg nemam jer posao stoji dok ja radim reinstall, tako da sam do daljnjeg ugasio update.

Deckard
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice