U Fordu imaju ideju: Prikazivati reklame na zaslon

poruka: 23
|
čitano: 6.142
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U Fordu imaju ideju: Prikazivati reklame na zaslon".
15 godina

Kakva kreativna ideja. 

11 0 hvala 2
10 godina

Zbog tih sranja bude sve više nesreća ..

4 0 hvala 1
5 mjeseci
Re: U Fordu imaju ideju: Prikazivati reklame na za
W2000 kaže...

Zbog tih sranja bude sve više nesreća ..

Ajd barem pročitaj članak.

Ideja je debilna ali nikoga ne ugrožava i može se isključiti, a kad je uključena vozač ne vidi te reklame nego drugi putnici.

14 godina
protjeran

Kako znati da je firma u banani.

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8-S5-Mix2-Mi9SE-Mi9-OP6T-Mi9-P3-Note9-P3-iP12-P7Pro
Moj PC  
15 0 hvala 1
11 godina
Onda nek podjele dobit s vozacem koji je nasao sakere? 🙈

2 0 hvala 0
14 godina

uBlock i deri

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Može, pristajem na reklame. Ali zauzvrat nek mi daju besplatan benzin, ili struju. A ekran samo prelijepiš s nekim kartonom da ga ne gledaš i vozi.

8 0 hvala 0
13 godina
Stvarno su jadni

0 0 hvala 0
16 godina

A kad će ljudi odrezati žice antene of 4/5G modema kako će onda komunicirati sa serverima i dolazit do reklama?

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
A koje to ekrane vide suvozač i drugi putnici, a vozač ne? Središnji ekran? Namjestiš navigaciju, pa ti usred grada lupi reklamu za Mc Donald pored kojeg prolaziš i vidiš ga, a propustiš skretanje... Genijalno!
16 godina

Nadam se da ovo ne bude prošlo u EU...

Failure is always an option...
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
UniqueBug kaže...
A koje to ekrane vide suvozač i drugi putnici, a vozač ne? Središnji ekran? Namjestiš navigaciju, pa ti usred grada lupi reklamu za Mc Donald pored kojeg prolaziš i vidiš ga, a propustiš skretanje... Genijalno!

Ma nemaš brige, pa rekli su da će to implementirati na "razuman" način. Časna pionirska.

13 godina

Ne samo i putnici, nego i prolaznici bi trebali biti pravovremeno obaviješteni o raznim akcijama.

5 0 hvala 0
15 godina
Ja bi uveo i molitvu u pratnji benda za sprovode i vjencanja!
Brkoni

0 0 hvala 0
9 godina

Najgore od svega je to stalno slušanje (prisluškivanje). 

Cijelo vrijeme nas prisluškuju a nemamo pojma što dalje s tim rade. (ne, nisam paranoičan).

Reklame u vozilu na ekranu su samo posljedica. 

Jezivo.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 mjeseca

Cilj je konzumerizam i slaganje algoritma prema našim životnim navikama glede razmišljanja, potrošnje i materijalne kupovine.
Odnosno čim više nas držati zaokupiranim reelsima i potencijalnim akcijama koje će nas potaknuti na potrošnju.
Praćenje naših navika možda i razmišljanja glede društveno-socijalnih pa i političkih problema.
Na kraju dana znamo da je njima samo bitna kontrola nas i pražnjenje naših novčanika proizvodima koji nam ne trebaju,
ali nas je netko tamo na reklami uvijerio da će nam olaškšati život i da je trenutno na akciji koja se ne odbija. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
6 godina

Imam i ja ideju: ne kupiti ford.

11 0 hvala 0
14 godina

Sve se svodi na kontrolu ljudi i tjeranje na to da trošiš što više, trebalo to ili ne. Sada i samovozni sustavi počinju imati više smisla - opasno je gledati reklame dok voziš, ali ako AI pazi na tebe, slobodno gledaj bez straha da ćeš se razbiti.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

To s reklamama je prevršilo svaku mjeru , prešlo sve granice, samo čekam da mi iz  wc školjke izleti reklama na temelju analize mojih nus produkata (moram ovo patentirati dok nitko nije )

Treba u povalju o ljudskim pravima ubacit zabranu reklama na ovaj način ili svesti na neki prihvatljivu razinu.

Nije mi jasno kako ovi koji kupuju taj reklamni prostor ne kuže da  rade kontra efekt, da toliko iziritiraju ljude jer je sve toliko agresivno, ima toliko reklama da više nitko ne prati to niti ga zanima,

osobno kad mi reklamom neko naruši neko moje iskustvo, prekrižim ga. 

Kompletno su svi mediji , sve živo pretvoreno u reklame. 

sjecam se prije jedne epizode  South Paka gdje su to odlično obradili i prikazali da su reklame toliko evoluirale da ih se više ne razlikuje od ostalog sadržaja. 

Ili Black Mirror , epizoda Fifteen Million Merits gdje si prisiljen gledati reklamu ili si fizički opako kažnjen.

0 0 hvala 0
8 godina

Kupovinom automobila pristajem jedino na kompletno i nicim ograniceno vlasnistvo nad proizvodom. Par smartphone-a vec imam.

Ne pada mi napamet nadoplacivati za vec tvornicki dostupne funkcionalnosti a pogotovo, nedajboze, gledati reklame u automobilu prije otkljucavanja neke funkcionalnosti.

Prije neki dan se spominjalo, u moru ocito kreativnih Ford ideja, da ce Fordov automobil, u slucaju kasnjenja placanja, sam prvo gasiti klimu ili radio, pa se sam odvesti u salon.

Mozda postoje ljudi stanovitog mentalnog sklopa koji ce pristati na ove uvjete ne razmisljajuci kamo ta prica vodi, ali osobno cu prije kupiti konja i zapregu nego takav remote controlled uredjaj koji placam, a ne kontroliram. Pa ako treba biti zelen i eko, ajmo.

I mi za trku konja imamo.

Ali to sigurno nece biti Ford, ili tko god imao slicne ideje.

1 0 hvala 0
16 godina

"... i vozim se ja tako kad mi odjednom iskoči na ekranu auta "STANI!" i ja naglo krenem kočit i izletim s ceste, prevrnem se i završim u jarku, a s ekrana nastavi "...najbolji burger u gradu je odmah iza ugla. Tvoj McDonalds"

1 0 hvala 0
15 godina

da prisnažim:

" PRIJELOMNA VIJEST ! "

" Skrenite za 300 m desno i sparkirajte ispred zaklonjene kuće na kraju ulice lijevo "

" Javna kuća - Slatki trenuci - Vas čeka "

" S obzirom da vam je žena upravo kupila "Ketonal", pa da vam kondomi koje ste jučer kupili ne propadnu ..."

" Vaš Ford u suradnji s NSA "

ima tu marketinške magie u neograničenim količinama....

Ju je je? Je ju je!
6 godina
StonedAssassin kaže...

Imam i ja ideju: ne kupiti ford.

Ne znači taj patent da će ga sâm Ford implementirati. Možda će ga ustupiti drugim firmama na korištenje, naravno uz neku simboličnu naknadu. A još vjerojatnije je da će drugi implementirati isto to uz neku minimalnu promjenu i neće morati platiti ništa.

Danas velike firme patentiraju šta god se patentirati da uglavnom kako bi mogle ucjenjivati i držati druge u pat-poziciji kad njima zatreba neki tuđi patent. Znam jer i sam radim u jednoj takvoj firmi, i redovito nas tupe (službeno: motiviraju) na patent-workshopima da generiramo što više prijava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 16:15 (Space Cadet).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice