Cijepljenje i necijepljenje

poruka: 454
|
čitano: 87.742
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijepljenje i necijepljenje".
14 godina
Re: Cijepljenje i necijepljenje
juice21 kaže...

Baš bih volio vas s tim komentarima, gdje se sprdate s "antivakserima" (čip, Bil gejts i te fore), čuti za koju godinu ili za par mjeseci, tek onoliko da vidim kako se osjećate.

Ja ne bih volio vidjeti tebe vidjeti na respiratoru ili nekoga od tvojih bliznjih.

Inace,nisam osoba koja se drugima sprda,ali mi je vise pun kufer ekipa koja je na osnovu par YT klipova,zakljucila da je Korona izmisljotina,sve je to jedna velika globala zavjera..........

Osbno,smatram ljude koji se ne cijepe sebicnim,jer ne misle na druge,nego uglavnom misle kako oni znaju puuuno više od virologa.

Cim cujem da netko kao argument napise "koji je smisao cjepljenja kada i dalje moras nositi maske",jasno mi je da sa tom osobom nema smisla ulaziti u rasprave,jer ne znaju osnove kako se virusi šire.

Isto tako,sprdači su uvjek antivakseri,ljepljeci raznorazne posprdne etikete cjepljenim ljudima.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
16 godina
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...SimeKZ kaže...
Ne. Ne bavim se ja, ali kolege da. 

Reci mi, da li si ti provjerio sve to sta si naveo pa imas razlog bit skeptican?

Eto vidiš. Vjernik si, upravo kako sam i pretpostavio da jesi. Neka si se našao uvrijeđen jer ti se propituje vjera.

Skepsa je zdravo stanje. Nije da moraš biti skeptičan, ali nema ni štete. Kad provjeriš, više nisi skeptičan. Ja ako u nešto vjerujem, onda sam barem svjestan toga. Ne svojatam saznanja drugih kao da su moja, samo zato što sam o tome pročitao.

Cekaj. Ti zasluzujes dva komada 

Blesaviji sam ja koji se dam uvuc u raspravu s tobom. 
Moderatori bi mogli radit svoj posao jednom na ovom forumu i zakljucat ovakve teme. A na informatickom forumu opcenito prestat objavljivat ovakve teme. 

Daj ne zajabavaj, pa opdavno nioje bilo ovako zabavno :D Kad si zadnji puta imao prilike raspravljati sa ravnozemljašima? Ja ih baš i ne pronalazim u svojoj okolini :D

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Ne shvaćaš možda. To nije vlastito mišljenje. To je naučeno znanje dobiveno od drugih.

Kao što velika većina ljudi zna koliko je 2+2, ne zna zašto je 2+2=4, a još manje što je i 2 i 4.

Imati svoje mišljenje ne znači da je to mišljenje ispravno. A ako se sudara s tuđim mišljenjem, nastaju problemi.

Kakve veze ima matematika sa formiranjem vlastitog mišljenja? Glup primjer. Crna boja je crna boja, ostalo su nijanse. Mišljenje nije matematički dokazivo i nikada nije isto. Ne postoje dvije osobe koje imaju o svemu identično mišljenje. Od 100 ljudi u sobi svih 100 se mogu složiti da je 2+2=4. A svih 100 se mogu ne složiti oko toga da li je 2 i 2 jednako 4 ili jednako 22. Ja kažem da je 2 i 2 = 22. Jer da bi bilo 4 fali operacija zbrajanja, netko će reći da je isto, netko će tvrditi nešto treće... U tom slučaju imamo mišljenja, kada nema striktnih i preciznih okvira imamo formiranje mišljenja na temelju dostupnih informacija i premisa iz sličnih situacija i problematike koju smo apsorbirali iz raznih izvora tokom svog života. Ista stvar je i sa koronom i cjepivima. Ima toliko kontradiktornih situacija, toliko poluinformacija, toliko izmjena i kršenja mjera od strane onih koji na njih apeliraju itd... i svatko je stvorio svoje mišljenje i stav o tome. Neki su se doslovno usrali i drhte, neke boli ona stvar a neki se svim silama trude glumiti spasitelja i mesiju i prosipati svoja uvjerenja po forumima. Takvi su najgori, skriveni sadisti kojima odgovara čizma na obrazu i spuštenih gaća čekaju daljnje upute.

Uuups, sorry, nisam prije vidio.

Kako generiraš vlastito mišljenje? Što je to crna boja? Što je crno, što je boja? Za početak, crno nije uopće boja već nedostatak boje.

Upravo zato što svatko ima pravo na mišljenje (uključujući i budale), definiraju se načini kako i što, kad, gdje i zašto.

Kakvih to proturječnih situacija ima? Poluinformacija? Kršenje mjere od onih koji apeliraju nema nikakve veze sa znanošću.

Kad kupuješ crno kućište za PC da li tražiš kućište sa nedostatkom boje? Da li je bijela boja nedostatak crne? U principu da, ali u načelu ne.  I ne pričam o znanosti nego je cijela rasprava između nas počela tvojom izjavom: "Svoje mišljenje" bez točnih informacija je najobičnije sr***e.

Kakvih proturječnih situacija ima? Recimo, u početku pandemije maske ne štite, pa onda nakon dva mjeseca štite, pa čeka se cjepivo da se vrati na staro, pa došlo cjepivo ali mjere ostaju, pa zabrana okupljanja a političari i vjernici izuzeti, pa je lockdown ali djeca do 4 razreda idu redovno na nastavu i to bez maski, pa odjednom ispada da su djeca asimptomatski prenosioci a nastava se održava, i hrpa takvih proturječnih mjera i izjava. A ujedno ako si se taknuo znanosti, pa ista ta znanost je kako tvrdiš dokazala da mjere djeluju a isti ti predstavnici znanosti kod nas krše te mjere. Jesu li ljudi iz stožera usko vezani sa znanosti i ujedno im je to životni poziv ( Capak, Alemka... )...Ili je znanost samo ono što google predstavlja?

14 godina
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...

Šta si mogao birati što ćeš ili je to prvo palo pod ruke? Da i moja mama se cjepila Modernom a veli da ju je ruka ubijala (doduše ima 69 godina) i nije mogla spavati cijelu noć.

Ja ubod Astre nisam ništa osjetio (ali doista ništa), jedino te nuspojave, slabina, bolovi u mišićima i temperaturA.

Receno mi je od strane moje doktorke da ce me cjepiti Pfizerom,ali su mi javili da im je ostalo Moderne i da imam pravo odbiti i cekati Pfizera

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
15 godina
Milka30 kaže...
juice21 kaže...

Baš bih volio vas s tim komentarima, gdje se sprdate s "antivakserima" (čip, Bil gejts i te fore), čuti za koju godinu ili za par mjeseci, tek onoliko da vidim kako se osjećate.

Ja ne bih volio vidjeti tebe vidjeti na respiratoru ili nekoga od tvojih bliznjih.

Inace,nisam osoba koja se drugima sprda,ali mi je vise pun kufer ekipa koja je na osnovu par YT klipova,zakljucila da je Korona izmisljotina,sve je to jedna velika globala zavjera..........

Osbno,smatram ljude koji se ne cijepe sebicnim,jer ne misle na druge,nego uglavnom misle kako oni znaju puuuno više od virologa.

Cim cujem da netko kao argument napise "koji je smisao cjepljenja kada i dalje moras nositi maske",jasno mi je da sa tom osobom nema smisla ulaziti u rasprave,jer ne znaju osnove kako se virusi šire.

Isto tako,sprdači su uvjek antivakseri,ljepljeci raznorazne posprdne etikete cjepljenim ljudima.

Okej, kako se mrtvi virus može širiti s osobe na osobu? Ajde, po kojoj to logici, teoriji, a da je znanstveno dokazana i priznata.

Ti smatraš da su ljudi koji se ne žele cijepiti radi drugih sebični i to cjepivom koje je jučer pušteno na tržište? 

Ajde ti onda iz solidarnosti prema drugim ljudima doniraj svoj drugi bubreg, ili pola jetre.

Neki ljudi ne vide, pa im doniraj rožnicu, imaš dvije, pa ćeš i s jednom vidjeti.

Nemoj biti sebičan, misli na druge, budi solidaran.

17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Kako generiraš vlastito mišljenje? Što je to crna boja? Što je crno, što je boja? Za početak, crno nije uopće boja već nedostatak boje.

Upravo zato što svatko ima pravo na mišljenje (uključujući i budale), definiraju se načini kako i što, kad, gdje i zašto.

Kakvih to proturječnih situacija ima? Poluinformacija? Kršenje mjere od onih koji apeliraju nema nikakve veze sa znanošću.

Kad kupuješ crno kućište za PC da li tražiš kućište sa nedostatkom boje? Da li je bijela boja nedostatak crne? U principu da, ali u načelu ne.  I ne pričam o znanosti nego je cijela rasprava između nas počela tvojom izjavom: "Svoje mišljenje" bez točnih informacija je najobičnije sr***e.

Kakvih proturječnih situacija ima? Recimo, u početku pandemije maske ne štite, pa onda nakon dva mjeseca štite, pa čeka se cjepivo da se vrati na staro, pa došlo cjepivo ali mjere ostaju, pa zabrana okupljanja a političari i vjernici izuzeti, pa je lockdown ali djeca do 4 razreda idu redovno na nastavu i to bez maski, pa odjednom ispada da su djeca asimptomatski prenosioci a nastava se održava, i hrpa takvih proturječnih mjera i izjava. A ujedno ako si se taknuo znanosti, pa ista ta znanost je kako tvrdiš dokazala da mjere djeluju a isti ti predstavnici znanosti kod nas krše te mjere. Jesu li ljudi iz stožera usko vezani sa znanosti i ujedno im je to životni poziv ( Capak, Alemka... )...Ili je znanost samo ono što google predstavlja?

U principu da, u načelu ne?!?

Da, svoje mišljenje bez točnih informacija jest sr***e.

Ljudi iz stožera kao referenca za nešto...

17 godina
juice21 kaže...

Zapravo, ti bi voleo da nam se desi nešto loše, što nije lepo od tebe, ali nema veze.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina
Ivan(4) kaže...
juice21 kaže...

Zapravo, ti bi voleo da nam se desi nešto loše, što nije lepo od tebe, ali nema veze.

Ne, stvarno ne bih volio, ali postoji dobra šansa da bude.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2021 13:14 (juice21).
13 godina
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...

Eto vidiš. Vjernik si, upravo kako sam i pretpostavio da jesi. Neka si se našao uvrijeđen jer ti se propituje vjera.

Skepsa je zdravo stanje. Nije da moraš biti skeptičan, ali nema ni štete. Kad provjeriš, više nisi skeptičan. Ja ako u nešto vjerujem, onda sam barem svjestan toga. Ne svojatam saznanja drugih kao da su moja, samo zato što sam o tome pročitao.

Cekaj. Ti zasluzujes dva komada 

Blesaviji sam ja koji se dam uvuc u raspravu s tobom. 
Moderatori bi mogli radit svoj posao jednom na ovom forumu i zakljucat ovakve teme. A na informatickom forumu opcenito prestat objavljivat ovakve teme. 

Pazi ti ovog lika. Cijela komunikacija mu je čisti ad hominem i onda na kraju zaključuje da me treba maknut s teme jer je shvatio da nema nikakvih argumeneta nego samo emocije!? 

Nemam argumenata? Na sve sam ti odgovorio? Ti na niti jedno moje pitanje nisi. 

O cemu ti pricas? Okreces stvari kako tebi pase pa ti izgleda kao da svaku raspravu dobijes? Ko sa tobom moze u raspravu? Doslovno nitko, jer na nista nemas odgovor. Ignoriras pitanja i mlatis po svom. 

Stvarno fascinantno.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
juice21 kaže...
Ivan(4) kaže...
juice21 kaže...

Definitivno si u pravu. predviđam inflaciju od dvadesetak posto a male sredine poput tvoje Kutine se budu provele još gore kroz koju godinu, jednostavno će izumrijeti zbog odlaska normalnih ljudi u naprednije sredine pa buš raspravljal kak je zemlja ravna sa susjedom

ispred dućana sa pivom u ruci :D

KUTINA: PRAVA ISTINA O KUTINI, GRAD GUBI STANOVNIŠTVO VEĆ GODINAMA, NEMA INVESTICIJA I PRETVARA SE U PRAŠNJAVI PODSJETNIK NA NEKA “BOLJA VREMENA” | KUTINANEWS (wordpress.com)

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Kažeš da crna nije boja i argumentirano te pitam što je onda i ti stavljaš facepalm?? Jer tvoja definicija crne je upravo to, u principu da u načelu ne. A zašto onda nosiš masku na preporuku ljudi iz stožera? Zašto se pridržavaš mjera koje su donijeli ljudi iz stožera? Zašto kao veliki sveznalica i nos koji mora biti svugdje u pravu u ime znanosti ne priznaješ rad i priznanja Alemke Markotić koja je by the way, strašno sposobna i dosta cijenjena u znanstvenom svijetu koliko god je u nekim stvarima podložna stranci. Da se odma razumijemo, ne favoriziram stožer i smatram da su odliuke koje su donijeli politički forsirane, ali da je Alemka sposobna i da ima zavidnu karijeru stoji. Ali tebi, kao nekome tko "prijeti" dokazima znanosti niti rad te osobe nije dovoljan. Mislim da nemamo više potrebe raspravljati jer je odsutstvo boja povuklo i odsutstvo zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2021 13:31 (Han).
16 godina
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...
Nemam argumenata? 

Samo si potvrdio da si vjernik i još si se na to uvrijedio, što si bio nesvjestan da jesi. Što ti ja mogu. Meni ne smeta da vjeruješ. 

Možeš mu odgovoriti na ova konkretna pitanja konkretno

"Reci mi, da li si ti provjerio sve to sta si naveo pa imas razlog bit skeptican? Ili puko nagadanje iz glave? Bavis li se istrazivanjem cjepiva i njegovom funkcijom? Farmakokinetikom? Posjedujes mogucnosti ispitvanja cjepiva pa si ugledao nekakav uzorak koji ti se cini nepovoljan po organizam covjeka? Odredio si koji tocno sastav cjepiva je nepovoljnog djelovanja na organizam covjeka? "

Ja bio volio dobiti konkretne odgovore, mogli bi se pokazati korisnima ako imaš takve informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...

Nešto mi nije jasno. Cca 50% forumaša se nije cijepilo niti se ima namjeru. Zašto? Izlazili su članci o sastavu cjepiva, pisalo se o prednostima i sve, a gle sad!? 

Očekivao bi čovjek da ekipa koja čvrsto vjeruje u znanost i tehnologiju pokaže primjerom svoje vjerovanje, a ono ništa. Na jeziku veliki vjernici, a u stvarnosti friška figa 

U znanost ne moras vjerovat. Znanost je egzaktna. Vjeruje se u anubisa, hada, zeusa, jahvu i ostale stvari.

Idi trazi 4k snimke sa Jupitera. 

Naravno da vjeruješ. Ti si recimo tipičan primjer vjernika u znanost. Nemaš pojma i samo papagajski ponavljaš ono što si čuo, a ni to ne razumiješ.

Znanost NIJE egzaktna. Znanost NE zna. Ona samo ima modele kojima opisuje pojave. Trenutno su to najbolji modeli koji zadovoljavaju znanstvenu metodu, ali i dalje se radi o modelima.

Educiraj se i smanji doživljaj.

Ti meni, koji se bavim znanstveno-istrazivackim radom, govoris da je ''vjerujem''. Daj se pokrij usima i zasuti vise. I jos ces mi govorit da se educiram :D ja jebeno ne vjerujem :D 

Ovo je žešća upala ega, a svašta sam vidio. Jesi li možda provjerio sastav cjepiva? Jesi li provjerio studije djelovanja cjepiva? 

Upala ega? Mili... ti si taj koji konstantno svima namece svoje pizdarije. Ja nikome ne namecem svoje misljenje, vec govorim o stvarima o kojima znam i stvari koje razumijem jer se bavim sa njima. Kuzis? Tvoje pusto naklapanje bez pokrica je smijesno, ponekad i granici sa ludilom. Konstantno si u temama koje se doticu znanosti i dostignuca u istima iz jednog razloga, a to je da svojim ''egom'' i bez ikakvog dokaza pokusavas omalovazavat iste. 

Internet danas dopusta svasta i vrlo lako spaja ljude sa istim misljenjem. Sta na kraju dovodi do vrlo opasnih situacija tipa antivaxxer grupa, flat earth grupa i takvih polupismenih primata koji sebi daju za pravo da bez ikakvih potkrepljujucih cinjenica baljezgaju o stvarima koje ne razumiju. 

https://www.fda.gov/media/144414/download#page=2

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6950e2.htm?s_cid=mm6950e2_w

Jedino u sta ja cvrsto vjerujem je to da si ti jedan kvalitetan trol, jer ako nisi trol onda nesto grdo ne stima. 

Evo nekoliko izvadaka iz toga što si polinkao:

"It is your choice to receive the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine."

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine may not protect everyone."

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine that may prevent COVID-19. There is no FDA-approved vaccine to prevent COVID-19."

"Tell the vaccination provider about all of your medical conditions, including if you:...plan to become pregnant"

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine."
"The duration of protection against COVID-19 is currently unknown."

"Serious and unexpected side effects may occur."

"Vaccine is still being studied in clinical trials."

Svatko tko ovo pročita i unatoč tome se cijepi je kreten. 

15 godina
ludizao kaže...
juice21 kaže...
Mili, smiri malo doživljaj. Ajde mi ti kao znanstvenik daj jedan dokaz okrugle zemlje. 

Ti se šališ to za dokaze da je Zemlja okrugla ili si ozbiljan?

Ozbiljan sam.

Fotografija iz svemira ne postoji, to su sve slike izrađene na PC-u.

Tvorac "Blue marblea" Robert Simon je priznao da je "kugla" napravljena u photoshopu iz snimaka iz zraka. "it is photoshop, but is has to be"

Znači na 3D kuglu je lijepio slike, fino je objasnio.

You tube i google su se svjetski potrudili kako bi sakrili te video materijale. Htio sam staviti link, ali ne mogu pronaći (prije je to bilo puno jednostavnije).

Zašto raditi CGI, ako imaš hrpetinu satelita u orbiti koji mogu uslikati?

Pogledaj kontinente na slikama "službene verzije" kugle kako se s godinama mijenjaju.

Nitko me ne može uvjeriti da je to slikano "iz svemira".

Odlazak na mjesec, također isto sprdnja živa. Koga imalo zanima može iskopati istinu, samo što je nažalost za večinu ljudi jedina istina ako se pojavi na TV-u u vijestima kod Šprajca i ostale ekipe.

Ne postoji fotografija antartika iz zraka iz jednog komada, zato što antartik nije kontinent, već ledeni pojas koji nas okružuje.

Potpisan je ugovor za antartiku, gdje običan čovjek ne smije ići bez pratnje: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ugovor_o_Antarktici

Smiješ vidjeti samo ono oni dozvole da vidiš.

I ja sam vjerovao u bajku o okrugloj vrtećoj kugi u svemiru, u svemir koji je nastao iz ničega velikim praskom.

Baš bajka, ništa drugo.

Najzanimljiviji su mi vjernici koji idu u crkvu, "vjeruju u Boga", a misle da su nastali od majmuna. Strava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...
juice21 kaže...
Ivan(4) kaže...
juice21 kaže...

Definitivno si u pravu. predviđam inflaciju od dvadesetak posto a male sredine poput tvoje Kutine se budu provele još gore kroz koju godinu, jednostavno će izumrijeti zbog odlaska normalnih ljudi u naprednije sredine pa buš raspravljal kak je zemlja ravna sa susjedom

ispred dućana sa pivom u ruci :D

KUTINA: PRAVA ISTINA O KUTINI, GRAD GUBI STANOVNIŠTVO VEĆ GODINAMA, NEMA INVESTICIJA I PRETVARA SE U PRAŠNJAVI PODSJETNIK NA NEKA “BOLJA VREMENA” | KUTINANEWS (wordpress.com)

Thierry Henry iz Kutine?

Pa svaka čast ako smatraš da bih takve podatke ostavio na forumu, pa da svaki majmun može zaviriti na moj profil, pa nešto na temelju toga nešto napisati za mene/ o meni.

15 godina
GUID kaže...
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...
SimeKZ kaže...
ludizao kaže...

Nešto mi nije jasno. Cca 50% forumaša se nije cijepilo niti se ima namjeru. Zašto? Izlazili su članci o sastavu cjepiva, pisalo se o prednostima i sve, a gle sad!? 

Očekivao bi čovjek da ekipa koja čvrsto vjeruje u znanost i tehnologiju pokaže primjerom svoje vjerovanje, a ono ništa. Na jeziku veliki vjernici, a u stvarnosti friška figa 

U znanost ne moras vjerovat. Znanost je egzaktna. Vjeruje se u anubisa, hada, zeusa, jahvu i ostale stvari.

Idi trazi 4k snimke sa Jupitera. 

Naravno da vjeruješ. Ti si recimo tipičan primjer vjernika u znanost. Nemaš pojma i samo papagajski ponavljaš ono što si čuo, a ni to ne razumiješ.

Znanost NIJE egzaktna. Znanost NE zna. Ona samo ima modele kojima opisuje pojave. Trenutno su to najbolji modeli koji zadovoljavaju znanstvenu metodu, ali i dalje se radi o modelima.

Educiraj se i smanji doživljaj.

Ti meni, koji se bavim znanstveno-istrazivackim radom, govoris da je ''vjerujem''. Daj se pokrij usima i zasuti vise. I jos ces mi govorit da se educiram :D ja jebeno ne vjerujem :D 

Ovo je žešća upala ega, a svašta sam vidio. Jesi li možda provjerio sastav cjepiva? Jesi li provjerio studije djelovanja cjepiva? 

Upala ega? Mili... ti si taj koji konstantno svima namece svoje pizdarije. Ja nikome ne namecem svoje misljenje, vec govorim o stvarima o kojima znam i stvari koje razumijem jer se bavim sa njima. Kuzis? Tvoje pusto naklapanje bez pokrica je smijesno, ponekad i granici sa ludilom. Konstantno si u temama koje se doticu znanosti i dostignuca u istima iz jednog razloga, a to je da svojim ''egom'' i bez ikakvog dokaza pokusavas omalovazavat iste. 

Internet danas dopusta svasta i vrlo lako spaja ljude sa istim misljenjem. Sta na kraju dovodi do vrlo opasnih situacija tipa antivaxxer grupa, flat earth grupa i takvih polupismenih primata koji sebi daju za pravo da bez ikakvih potkrepljujucih cinjenica baljezgaju o stvarima koje ne razumiju. 

https://www.fda.gov/media/144414/download#page=2

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6950e2.htm?s_cid=mm6950e2_w

Jedino u sta ja cvrsto vjerujem je to da si ti jedan kvalitetan trol, jer ako nisi trol onda nesto grdo ne stima. 

Evo nekoliko izvadaka iz toga što si polinkao:

"It is your choice to receive the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine."

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine may not protect everyone."

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine that may prevent COVID-19. There is no FDA-approved vaccine to prevent COVID-19."

"Tell the vaccination provider about all of your medical conditions, including if you:...plan to become pregnant"

"The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine."
"The duration of protection against COVID-19 is currently unknown."

"Serious and unexpected side effects may occur."

"Vaccine is still being studied in clinical trials."

Svatko tko ovo pročita i unatoč tome se cijepi je kreten

Apsolutno, no nažalost nekima ni to nije dovoljno.

Takvi da stoje u redu i da se onaj ispred njih nakon primitka cjepiva sruši i kolabrira na mjestu, oni bi i dalje primili ito to što je primio on (ili bi tražili drugog proizvođača )

16 godina

Ha ha ha

Čisti cirkus  Najbolja tema na forumu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Kažeš da crna nije boja i argumentirano te pitam što je onda i ti stavljaš facepalm?? Jer tvoja definicija crne je upravo to, u principu da u načelu ne. A zašto onda nosiš masku na preporuku ljudi iz stožera? Zašto se pridržavaš mjera koje su donijeli ljudi iz stožera? Zašto kao veliki sveznalica i nos koji mora biti svugdje u pravu u ime znanosti ne priznaješ rad i priznanja Alemke Markotić koja je by the way, strašno sposobna i dosta cijenjena u znanstvenom svijetu koliko god je u nekim stvarima podložna stranci. Da se odma razumijemo, ne favoriziram stožer i smatram da su odliuke koje su donijeli politički forsirane, ali da je Alemka sposobna i da ima zavidnu karijeru stoji. Ali tebi, kao nekome tko "prijeti" dokazima znanosti niti rad te osobe nije dovoljan. Mislim da nemamo više potrebe raspravljati jer je odsutstvo boja povuklo i odsutstvo zvuka.

Srednjoškolska fizika ti definira crnu "boju".

Preporuke slušam puno šire od njih.

Ne, njen rad mi nije dovoljan za ozbiljnu procjenu kad ide u tolike ekstreme. Jednom je netko bioterorist, drugi put nije ništa strašno.             

17 godina
juice21 kaže...

Ozbiljan sam.

E, to je tragedija.

15 godina
Old Iggy kaže...
juice21 kaže...

Ozbiljan sam.

E, to je tragedija.

Bitno da ti nešto napišeš, jel tako?

Demantiraj tu "tragediju" koju sam napisao.

14 godina

lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2021 14:06 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ha ha

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2021 14:15 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
ludizao kaže...
juice21 kaže...
Ozbiljan sam.

Ok, poznati su mi argumenti koje si naveo, ali što je s protuargumentima?

Vidiš druge zvijezde i planete da su sferičnog oblika. Zašto bi Zemlja jedina bila pločasta?

Avioni kad lete ne odabiru najkraću rutu na ravnoj karti jer to nije i najkraća ruta kad se gleda na globusu. Nije li to pokazatelj?

Zakrivljenost horizonta se može izračunati i ti izračuni pašu u odnosu na ono što se promatra. Kako bi išla tvoja matematika ako je Zemlja ravna?

Uzmi recimo ISS za primjer ili misliš da ISS ni nije u orbiti iznad Zemlje? 

Avioni često odabiru najkraću rutu po ravnoj zemlji, ali to ne bude najkraća na globusu, pa se to pravda raznim presjedanjima. Postoji puno materijala na tu tematiku i to je jako dobro dokumentirano.

Što se tiče zakrivljenosti, moguće je da matematika stoji iza onoga što ljudsko oko vidi, jer je njome lako manipulirati, ali ljudsko oko je jako tromo i to nije pokazatelj zakrivljenosti. Brod koji ode ispod horizonta, gledajući bez teleskopa, dalekozora (i sl.) moguće je vratiti istim tim pomagalima, jer brod ustvari ne ide "dolje", već ga samo tako ljudsko oko vidi. Uzmmi kvalitetan fotoaparat s dobrim zoomom, pa kad ti brod ode "ispod horizonta" lako ćeš ga "vratiti" fotoaparatom.

Što se tiče zvijezdi, meni osobno nije poznato objašnjenje, niti znam da li postoji kakav dokaz za to.

što se tiče ISS-a, ne mislim da on nije u orbiti nego mislim da ništa nije u orbiti, jer "orbita" kao takva ne postoji.

Postoje baloni, koji se dižu na XY kilometara visoko i imaju na sebi raznoraznu opremu (sateliti), pa je možda takav slučaj sa ISS-om. 

Nikakvih astronauta nema gore, već se sve snima u studiju (viseći na žicama) i bazenima (zelena pozadina i sli.)

Puno puta se desi da se dotični "astronauti" zeznu, pa izvale glupost. 

Baš tražim po youtubeu, pa ne mogu pronaći vidio materijale koji su se prije puno lakše mogli pronaći.

Htio sam ti linkati neke stvari, gdje NASA dečki razgovaraju "iz ISS-a" s djecom iz osnovne i sl, pa se sramote.

Evo neki failovi što se tiče NASA-e: 

EDIT: poanta priče je, ako su vam prodali priču o globusu, prodati će vam svašta 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2021 14:27 (juice21).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Ne, njen rad mi nije dovoljan za ozbiljnu procjenu kad ide u tolike ekstreme. Jednom je netko bioterorist, drugi put nije ništa strašno.             

Nisi mi odgovorio na pitanje. Ako nosiš masku, zašto ju nosiš na preporuku ljudi iz stožera? Zašto se pridržavaš mjera koje su donijeli znanstvenici iz stožera? S obzirom da rad znanstvenika iz stožera ne smatraš "dovoljnim". Pitanje još jedno: tko si ti da prkosiš i donosiš odluke da li je rad Alemke Markotić, koji je međunarodno priznat više puta dovoljan za ozbiljnu procjenu. Plitak si i praviš se pametan, namećeš svoje stavove kao nešto što je ispravno a kada netko drugi izrazi svoje mišljenje i stav onda je ravnozemljaš i antivaxer. Mislim da je problem kod tebe tvoja umišljenost, uskogrudnost i potreba pametovati okolo. Sve u svemu samo nastavi pisati jer nam treba i vaxera i tvrdokoronaša kako bi bili balansirani u mišljenjima.

16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
juice21 kaže...
ludizao kaže...
juice21 kaže...
Mili, smiri malo doživljaj. Ajde mi ti kao znanstvenik daj jedan dokaz okrugle zemlje. 

Ozbiljan sam.

Tvorac "Blue marblea" Robert Simon je priznao da je "kugla" napravljena u photoshopu iz snimaka iz zraka. "it is photoshop, but is has to be"

You tube i google su se svjetski potrudili kako bi sakrili te video materijale. Htio sam staviti link, ali ne mogu pronaći (prije je to bilo puno jednostavnije).

Pogledaj kontinente na slikama "službene verzije" kugle kako se s godinama mijenjaju.

Odlazak na mjesec, također isto sprdnja živa. Koga imalo zanima može iskopati istinu, samo što je nažalost za večinu ljudi jedina istina ako se pojavi na TV-u u vijestima kod Šprajca i ostale ekipe.

Ne postoji fotografija antartika iz zraka iz jednog komada, zato što antartik nije kontinent, već ledeni pojas koji nas okružuje.

Potpisan je ugovor za antartiku, gdje običan čovjek ne smije ići bez pratnje: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ugovor_o_Antarktici

I ja sam vjerovao u bajku o okrugloj vrtećoj kugi u svemiru, u svemir koji je nastao iz ničega velikim praskom.

Baš bajka, ništa drugo.

Najzanimljiviji su mi vjernici koji idu u crkvu, "vjeruju u Boga", a misle da su nastali od majmuna. Strava.

jel ovo sad neka zafrkancija ili ti stvarno tvrdiš da je Zemlja ravna ploča? 

17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Nisi mi odgovorio na pitanje. Ako nosiš masku, zašto ju nosiš na preporuku ljudi iz stožera? Zašto se pridržavaš mjera koje su donijeli znanstvenici iz stožera? S obzirom da rad znanstvenika iz stožera ne smatraš "dovoljnim". Pitanje još jedno: tko si ti da prkosiš i donosiš odluke da li je rad Alemke Markotić, koji je međunarodno priznat više puta dovoljan za ozbiljnu procjenu. Plitak si i praviš se pametan, namećeš svoje stavove kao nešto što je ispravno a kada netko drugi izrazi svoje mišljenje i stav onda je ravnozemljaš i antivaxer. Mislim da je problem kod tebe tvoja umišljenost, uskogrudnost i potreba pametovati okolo. Sve u svemu samo nastavi pisati jer nam treba i vaxera i tvrdokoronaša kako bi bili balansirani u mišljenjima.

I opet: odakle ti to da nosim masku radi preporuka stožera?!?

Alemka je samu sebe kompromitirala.

16 godina
Cansee kaže...
juice21 kaže...
ludizao kaže...
juice21 kaže...

Ozbiljan sam.

Baš bajka, ništa drugo.

jel ovo sad neka zafrkancija ili ti stvarno tvrdiš da je Zemlja ravna ploča? 

Što bi ti jedan Andy Kaufman ili danas Sacha Baron Cohen danas odgovorili na to pitanje? naravno da nije zajebancija.

15 godina

isuse nadam se da je ovaj juice21 profil nekog studenta s filozofskog i služi za završni rad na temu trolanja il tak neš

-
Moj PC  
9 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice