Bivši šef Googlea "popljuvao" njihovu radnu etiku,

poruka: 20
|
čitano: 5.613
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bivši šef Googlea "popljuvao" njihovu radnu etiku,".
5 godina
neaktivan

Rekao je ono što svi već znaju ali ne smiju reći.

Car je gol.

4 1 hvala 0
13 godina

Gugl je treš firma već 15 godina, okrutnan monopolist i zatirač slobodnog weba sa prikrivenim plaćanjem indeksacije putem oglasa, al lik veli ono kaj je bjelodano svakoj normalnoj osobi i onda povlači to jer će gen-z teletabisi  vriskati u očaju neslaganja.

Halo Bing! Kako bratac?

6 0 hvala 0
16 godina

Ovome i ovakvima bih dao lanac sa metalnom kuglom od 30kila na nogu, čekić od 100g, kamenčugu od tone i da polako radi šljunak. Nešto korisno od njega...

Zamisli, ljudi žele ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Ma sram ih ima biti. Kao i kompanije koje to omogućavaju...

A startupovi su mu super primjer, to su uglavnom ljudi koji rade za sebe, ne za dioničare ili gazdu. Tj. koji će imati direktnu korist od toga ako uspiju. Dok ovi u google-u... ako bude super uspjeh dobiti će neki bonus, dok će ovakvi mudonje dobiti par desetaka miliona jer su "super radili".

Vidi se da se nije vruć vode napio nego je lako tuđim *khm* gloginje mlatiti. Isto kao i Musk koji kaže da radi 20+ sati dnevno, od toga 20+ sati dnevno je pisao pizdarije po ondašnjem twitteru.

Moj PC  
8 1 hvala 2
8 godina
neaktivan

Ravnoteža privatnog i poslovnog života je hvale vrijedan cilj i dugoročno sigurno ima pozitivne efekte. Ovo što je rekao za rad od kuće je 100% u pravu, to nije rješenje za usklađivanje privatnog i poslovnog života ako i dalje moraš visiti 12 sati dnevno na računalu a rezultati su lošiji jer gubiš kontakt s kolegama, instant razmjenu informacija i ideja. Odradi normalnu satnicu, imaj slobodan vikend ili dan u tjednu, omogući radniku da si pomakne radno vrijeme ako mu je potrebno radi privatnih obaveza i svi sretni.

Što se tiče start-upova, isto je u pravu, niti jedan od njih neće ništa napraviti ako suosnivači budu radili od kuće.

Ja rekoh
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Re: Bivši šef Googlea "popljuvao" njihovu radnu et
He he zapadni robovi otkrili ono što mi bakanci znamo odavno, hebeš rad :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

... ono, kad misle da su pametni (što bi inače predavači na stidijima mogli biti..) samo dokažu da su mediokreti i niže, no nisu problem kreteni u svijetu, nego 'mi' ostali 'pametni', u kontekstu predavanja, 'mi' koji takvima dajemo značaj, predavanje studentima, kao da nam treba ovakav dokaz da je kreten, ... a tad da studenti ne trebaju učiti od takvih, tj krivi smo 'mi' jer kretena s milijardama vidimo kao pametnog-znalca-stručnjaka, upavo kao izreka 'car je gol', pri čemu je bitno ono car, ne to kako je obučen ili gol, pri čemu biti car može svaki kreten ako se nađe u pravo vrijeme na pravom mjestu kao i dobiti jackpot.

-odnosno, jednu stvar studenti mogu (moraju) naučiti.. greške se rade, nakon tog se ne stane, popravi se, ispravi, sanira koliko može i ide se dalje.. učiti bi trebalo na tuđim greškama, no većina će ipak učiti na vlastitima.

-neovisno o tome što je lik kreten, on je 'car' tj i dalje ima milijarde, dok nam zapravo nije važno kako je obučen ili gol.. tj nije nam važna 'istina'.. koja u ovakvim primjerima ne posotoji, tj postoji samo tumačenje, ideologija, pravila kao radno vrijeme, etika.. nešto u čemu zapravo nema 'istine', nema činjenice kao u fizici-kemiji-matematici.. stvar tumačenja ili trenutka, kao rad od kuće, povezan s pandemijom, pri čemu se izuzetak-extrem ne treba uzeti kao referenca-pravilo pa tako ni rad od kuće ne može biti nešto što će se u doba lockdowna i pandemije navoditi kao primjer 'za nešto' (kao dokaz, bilo koje teorije koju nekto iznese, nevažno jel točna ili pogrešna).

-što nam (nama ili studendima, ostalima koji nešto iz primjera mogu 'naučiti') ovaj primjer govori? .. govori 'car je gol'.. no to je nekad bilo stvar 'istine' koju se podanici nisu usudili reći caru, bojeći se za svoj interes primarno, ne imajući kriterij što je činjenica (time recimo i 'istina', pri čemu ne miješati činjenice koje su dokazive i istinu koja može ovisiti o tumačenju, pogledu, vjeri, navici, osobni stav, kao što je bolje ili za koga, koji sladoled je bolji.., primjer rat ukaina-rusija i navijačke strane koje će ovisno o strani interpertirati događaje na bojištu, kao i atentat na trumpa ili anketne bodove za izbore.. navijački kriterij, tj krtiterij koji nije primarno na objektivnim činjenicama nego ovisi o strani, interesu..). .. upravo to je svrha izreke, 'car je gol'.. kao što sve priče-basne za djecu imaju pouku-mudrosnicu, dok se prosječan mediokret zadovolji time da procjenjuje odjeću cara ili ostalih, pri čemu zapravo nije riječ o odjeći, jer opet, nevažno je što je car gol ili obučen.. važno je to što se licemjerno govori ono što se želi čuti, poltronstvo, autoritet, interes.

-licemjerna interpretacija 'istine', u bezbrojnim primjerima, npr domaći popularni likovi iz priča i bajki, kao rimac i prezentacija vozila koje ne vozi, dok su isti novinari godinama interesno ulizičko interpretirali njima odgovarajuću verziju istine.. tj opet licemjerni primjer, jer mediji prenose recimo gaf-grešku kretena, pri čemu 'zaborave' da oni (mediji) konstantno to rade, licemjerno-interesno, u skoro svakom članku, jer to je 'car'.. kao što je to npr musk ili bilo koji milijarder..

-kretenizam na kvadrat, jer takve kao predavače daju studentima.. od kojih će naučiti što? .. ono što traži biz? realnost? interes? ili suprotno kao etika, pravila, teorija? što student treba naučiti iz ovakve priče, iz poslovice car je gol i realnih primjera u svijetu ako žele 'uspjeti' npr biti milijarderi? .. dobijemo rezultat da svaki klinac želi biti drogdiler jer vidi da on ima novac, tj kao karikiran primjer kako negativnim licemjernim pravilima igre učimo studente, tj čak ih više ne učimo onim teoretskim idealima, kao jednakost, sloboda, pravo, .. nego kako biti milijarder, odnosno ne reći caru da je gol dok nam to donosi korist, .. interpretacija istine ovisno o interesu-koristi, oportunizam... a to učimo djecu dok smo 'svi mi' zapravo jednako krivi i jednako oportunisti uz zagorsku poslovicu o susedu i tužbi-korisit, 'da mi krepa krava'.. (na pitanje što želi ako susjed dobije duplo).

-treba li 'djecu' učiti realnosti ili željenom čak idealiziranom društvu-etici? stvarnost je stvarnost, kad se sukobi s teorijom teorija se odbacuje.. svi smo pragmatični oportunisti, ako ništa drugo za parking mjesto pa i do te mjere da se jalni smijemo drugima kad su u problemu koji i nas same često muči, npr kad susjed dobije kaznu za parking.. jer tako lakše podnosimo to što često ne ulovimo parking mjesto? svi smo u tome isti, ljudi uključujući vrline ali i mane.

-car je gol, samo po sebi je to kao činjenica-stanje nevažno.. važno je kako se prema takvim interpretacijama odnosimo, s koje pozicije-interesa, npr mediji koji prenose bulšitiranje na kvadrat nekritički.. no i svi mi kao konzumenti takvih sadržaja jer i bigbrother je ogledalo nas samih, krivi smo 'mi' što pušimo takvu spiku, što ih interesno 'trpimo' kad znamo da je to laž, no oportunizam je realnost, ne idealizam .. a djecu treba učiti što? preživljavanju, realnosti ili teoretskom idealu? .. istovremeno ćemo davati oba odgovora za-protiv, da-ne.. jer to je tako, ljudski...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
16 godina

Niži managment i nesposobna ekipa sa top social skilovima preferiraju rad iz ureda. Prvi zato što vide da su nepotrebni drugi zato što se ispostavi da su nesposobni. 

Rad iz ureda: Dolazak i kava (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde), pauza za klopu e ajmo van (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde), onda još jedna kava u 14h (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde). E kako riješiti ovaj problem, isto kao zadnjih 200 puta što sam ti ponovio.

Rad od kuće: sjednem i radim, oko 12h klopam več priređenu klopu. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2024 10:45 (Gajotres).

7 1 hvala 1
8 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Niži managment i nesposobna ekipa sa top social skilovima preferiraju rad iz ureda. Prvi zato što vide da su nepotrebni drugi zato što se ispostavi da su nesposobni. 

Rad iz ureda: Dolazak i kava (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde), pauza za klopu e ajmo van (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde), onda još jedna kava u 14h (ma ne mogu gužva mi je ne budi pi*** ajde). E kako riješiti ovaj problem, isto kao zadnjih 200 puta što sam ti ponovio.

Je je. Bašsvi rade punom parom kad šefa nema na vidiku... Malo naivno to zvuči...

Ja rekoh
16 godina
Feudalac kaže...
Gajotres kaže...

Je je. Bašsvi rade punom parom kad šefa nema na vidiku... Malo naivno to zvuči...

Kolega je imao oko 8k kn plaču i smatrao je da je to samo dovoljno da dođe na posao ne i da radi. Onda dvije godine ništa nije radio, u nekom trenutku dođe i kaže Gajo u ovom trenutku sam pregledao cijeli inetrne i nemam više ništa za surfat. Kako je sjedio meni u ravnini gledao sam ga kako gleda u prazan monitor. U nekom trenutku je onda počeo raditi za Toptal ali na poslu. Slali ga u Ameriku da ga "motiviraju", 2016 je probao ucjeniti direktora za povišicu i kad mu nije to prošlo dao je krajem te godine otkaz. Tad su išli gledati što je radio i ispostavilo se da je u cijelo 2016 napravio samo 4 comita. Meni je on još 2015 objašnjavao kako on samo malo promjeni nešto u kodu, doda koju varijablu ili lupi enter da izgleda kao da radi. 

Drugi je recimo radio ali večinom je dimio travu i to pred šefovima i trudio se dobiti otkaz. U jednom trenutku je čak CEO-a zaustavio da mu nadrobi travu, na kraju mu dopizdilo i dao otkaz 2017g. 

Srao nam voditelj da smo predugo na pauzi. Drugi dan on je bio na "pauzi" 2h, naravno da smo ga odmah na nož uzeli. NE NE NE bio sam na sastanku. Ne seri vidjeli smo te iz ureda u restoran gdje jedeš i onda u birtiji gdje piješ (tad smo bili u Hektorovičevoj). Poslje nam nije više prigovarao. 

16 godina
Feudalac kaže...
Gajotres kaže...

Radim 4-dnevni radni tjedan, jedan obavezan dan u uredu, ostalo od doma vec 2 godine. Firma u kojoj radim je narasla od 100 ljudi kad sam dosao do 250 s uredima u EU i US u medjuvremenu. Rast po kvartalu nam je brutalan.
Poanta rada nije da se "radi" - sjediti za ekranom i klikati gluposti mozes i u uredu i doma, cilj je da se postignu ciljevi. Vodim tim ljudi i iskreno me zaboli da li rade od doma 4h na dan umjesto planiranih 8 ako je sve planirano ostvareno u roku i na zadovoljavajuc nacin. Ovakvi zaostali koncepti da moras sjediti 8h u uredu i neko te mora paziti da stvarno radis su glupost i top radnu snagu vise nikad neces vise dobiti da pristane na to, ta vremena su prosla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2024 13:00 (WiCkED).
15 godina

-svaki posao je za sebe.. neki se mogu raditi na daljinu, neki ne, neki se rade u radno vrijeme, neki kad ti naiđe.. ne treba 'generalizirati' jer je besmisleno, odnosno kako poneki nogometaši igraju mogli bi i oni 'od kuće', ne bi bilo razlike u rezultatu dok gol ionako ne znaju zabiti :)

-klasično se za uhljebe, oni koji ekšli ne rade nego zabušavaju, može reći da rade na satnicu, čekaju cager za izjuriti iz ureda kao na startu, oni ne mogu raditi od kuće, upravo iz tog razloga, prevedeno, plaćeni su da sjede u uredu, ne da sjede doma, odnosno tad bi bilo jasno vidljivo da kradu vrijeme-prostor-zrak.. no i to je u socijalnom društvu ok, tj svi članovi društva moraju nekako zarađivati, dobiti plaću, bilo za rad ili socijalnu pomoć.. pa je filozofski bolje to nazvati rad nego pomoć ... da im se daju otkazi, što tad? kriminal ili smrt od gladi? zapad ima milijune nepotrebnih zaposlenika, ne radnika nego zaposlenika.. primaju plaću i to je to.

-tamo gdje se ekšli nešto mora napraviti, rezultat, tamo rad nije stvar vremena-sata, mjesta, kuća-posao.. tj tad je to nevažno, važno da je posao napravljen ili problem riješen... bilo da je to požar, nogomet, kvar auta ili mreže.. pa do sonde voyager u dalekom svemiru, što se jednako može nazvati rad od kuće pri ćemu je kuća-Zemlja... i opet, i u nasa-i, od njih stotinjak u kadru kontrolne sobe, možda je pola višak.. rezerva-rezerve koja možda u nekom trenutku dobije ideju, kao što nogometaš povremeno možda zabije gol.. ili autogol kad već drugačije neće :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

6 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
WiCkED kaže... 

Radim 4-dnevni radni tjedan, jedan obavezan dan u uredu, ostalo od doma vec 2 godine. Firma u kojoj radim je narasla od 100 ljudi kad sam dosao do 250 s uredima u EU i US u medjuvremenu. Rast po kvartalu nam je brutalan.
Poanta rada nije da se "radi" - sjediti za ekranom i klikati gluposti mozes i u uredu i doma, cilj je da se postignu ciljevi. Vodim tim ljudi i iskreno me zaboli da li rade od doma 4h na dan umjesto planiranih 8 ako je sve planirano ostvareno u roku i na zadovoljavajuc nacin. Ovakvi zaostali koncepti da moras sjediti 8h u uredu i neko te mora paziti da stvarno radis su glupost i top radnu snagu vise nikad neces vise dobiti da pristane na to, ta vremena su prosla.

Hoćeš hoćeš. Navala posla je prošla, otkazi se dijele šakom i kapom. 

Ja rekoh
16 godina

vec jedno 4-5 godina sam WFH, nikad nisam volio rad iz ureda, hrpa vremena se itgubi na putovanje, previše ometanja u uredu, buke, stalno netko nešto treba, rijetko kad sam ima korist od nekog drugog da mi je trebalo nekoga nešto pitati.  Nikad nikome nije smetalo što radim od doma, produktivan sam, proaktivan , odradim sav posao koji treba, da želim mogu sad i smanjiti satnoicu , ali naravno ne isplati se jer se ipak plaća po danu :)
Strah me trenutka ako se ikad budem morao vratiti u ured, ovo je sad presavršeno, dobra lova, dobar posao, nema stresa, odličan klijent za kojeg radim  :)  

Vezano za google,  radije bi bio kruha gladan nego radio za njih.  Njihova etika mi je toliko odbojna, antipatična i toliko kriva, to forsiranje , to prisilno izjednačavanje svih radi raznolikosti, a ne radi sposobnosti, toliko sve lažno i izforsirano, užas. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2024 14:44 (Pixel).

6 0 hvala 1
16 godina
.
Moj PC  
5 0 hvala 0
6 godina
Gajotres jesi gledao film "Office space" 🤣

Ovo tvoje :
"Kolega je imao oko 8k kn plaću i smatrao je da je to samo dovoljno da dođe na posao ne i da radi. Onda dvije godine ništa nije radio, u nekom trenutku dođe i kaže Gajo u ovom trenutku sam pregledao cijeli inetrne i nemam više ništa za surfat. Kako je sjedio meni u ravnini gledao sam ga kako gleda u prazan monitor. U nekom trenutku je onda počeo raditi za Toptal ali na poslu. Slali ga u Ameriku da ga "motiviraju", 2016 je probao ucjeniti direktora za povišicu i kad mu nije to prošlo dao je krajem te godine otkaz. Tad su išli gledati što je radio i ispostavilo se da je u cijelo 2016 napravio samo 4 comita. Meni je on još 2015 objašnjavao kako on samo malo promjeni nešto u kodu, doda koju varijablu ili lupi enter da izgleda kao da radi."

Kao da su spomenuti film po njemu napravili 😅
Razumijem uhljeba i to mi je odvratno, ima dobro zaleđe, zaštićen je i bez brige, dok ja svoja leđa moram podbaciti da odradim njegov posao. Ali ovakvi kao tvoj kolega, to su carevi.
15 godina
Feudalac kaže...
Gajotres kaže...

Davne 2000 u "merika" prica meni "rodbina". Posao voditelj tima na gradilistu za otklanjanje zabranjenih materijala koji su se koristili u gradevini u proslosti tipa olovne boje, azbest i slicno. Mjesto radnje New York. Kaze prvu godinu kraj godine sef/vlasnik firme dijeli bonuse. Vadi on cek i kaze sefe mislim da si pogrijesio koju decimalu. Kaze sef napravio i nasao si poslao kao ostala 4 tima ove godine. Sto se mene tice mozes na havajima kraj bazena cijelu godinu piti koktele ako ces napraviti i dobiti ovoliko posla. 

Koga brige jeli radis punom parom ili na pola pare, bez pare? Razmisljas veoma naivno. Bitan je ucinak. Ili prikazivanje ucinka. Sve ostalo je demagogija.

p.s. office space je genijalan film! Kategorija idiokracija, meni mozda drazi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2024 19:23 (konjRR).
8 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Davne 2000 u "merika" prica meni "rodbina". Posao voditelj tima na gradilistu za otklanjanje zabranjenih materijala koji su se koristili u gradevini u proslosti tipa olovne boje, azbest i slicno. Mjesto radnje New York. Kaze prvu godinu kraj godine sef/vlasnik firme dijeli bonuse. Vadi on cek i kaze sefe mislim da si pogrijesio koju decimalu. Kaze sef napravio i nasao si poslao kao ostala 4 tima ove godine. Sto se mene tice mozes na havajima kraj bazena cijelu godinu piti koktele ako ces napraviti i dobiti ovoliko posla. 

Koga brige jeli radis punom parom ili na pola pare, bez pare? Razmisljas veoma naivno. Bitan je ucinak. Ili prikazivanje ucinka. Sve ostalo je demagogija.

Naravno da je bitan učinak. A nisu baš svi poslovi kao zidanje zida da se sve odmah vidi i lako izmjeri.

Ja rekoh
15 godina
Feudalac kaže...
konjRR kaže...

Naravno da je bitan učinak. A nisu baš svi poslovi kao zidanje zida da se sve odmah vidi i lako izmjeri.

Naravno, zato i napominjem prikazivanje ucinka.

Jos davno sam citao vijest o studiji koja je pokazala da na radnom mjestu korporativnom/uredskom vise napreduju oni koji pricaju kako puno rade i posao uvaljuju drugima nego oni koji zapravo rade i sute. 

6 godina
konjRR kaže...
Feudalac kaže...
konjRR kaže...

Jos davno sam citao vijest o studiji koja je pokazala da na radnom mjestu korporativnom/uredskom vise napreduju oni koji pricaju kako puno rade i posao uvaljuju drugima nego oni koji zapravo rade i sute. 

Ovo je toliko točno, meni se gadi. Tek nakon što sam hijerarhijski višem kolegi rekao, tijekom rada, da se nećemo još dugo družit jer mi se ne isplati radit, dobio povišicu. Glavni šef je došao u više navrata razgovarat sa mnom. Bezveze. Samo moraš pričat kako puno radiš, nije ni bitno kome i odmah si u boljoj poziciji. Meni je to ludo. Malo odbojno. Međutim, radi savršeno. Još moj posao nije uredskog tipa. Metrika je broj proizvedenih komada u jedinici vremena, broj strojeva koji rade bez zastoja, broj minuta podešavanja stroja... Još gore jer se sve vidi u real time. Užasno da tako nešto postoji. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
15 godina
cvaja997 kaže...
konjRR kaže...
Feudalac kaže...
konjRR kaže...

Ovo je toliko točno, meni se gadi. Tek nakon što sam hijerarhijski višem kolegi rekao, tijekom rada, da se nećemo još dugo družit jer mi se ne isplati radit, dobio povišicu. Glavni šef je došao u više navrata razgovarat sa mnom. Bezveze. Samo moraš pričat kako puno radiš, nije ni bitno kome i odmah si u boljoj poziciji. Meni je to ludo. Malo odbojno. Međutim, radi savršeno. Još moj posao nije uredskog tipa. Metrika je broj proizvedenih komada u jedinici vremena, broj strojeva koji rade bez zastoja, broj minuta podešavanja stroja... Još gore jer se sve vidi u real time. Užasno da tako nešto postoji. 

Rekao bih da nije uzas sto postoji nego sto je postalo "standard". 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice