Bis-oksadiazol - ekološki eksploziv

poruka: 14
|
čitano: 5.055
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bis-oksadiazol - ekološki eksploziv".
17 godina
neaktivan

nije li to vrhunac ljudske dovitljivosti: na okolišu prijateljski način proizvoditi sredstvo za uništavanje okoliša?

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
22 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

"Nitriranje je vrlo štetno za okoliš, ako zbog ničega drugog a  ono zbog dušikovih oksida koji se pri tome oslobađaju."

Štetno je, na Zrću se ubijaju za dušikove okside.

Give a man a mask and he will show you his true face
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Bis-oksadiazol - ekološki eksploziv
Ajar kaže...

nije li to vrhunac ljudske dovitljivosti: na okolišu prijateljski način proizvoditi sredstvo za uništavanje okoliša?

13 godina
Ajar kaže...

Zašto bi eksplozije uništavale okoliš? Samo se malo porazmjesti materija, a okolišu je svejedno je li ovi kamen ovdje ili ondje. Ljudima nije, ali oni su i tako mrtvi (jer što je, najčešće, cilj eksplozije - pobit ljude) pa im novi okoliš neće tako smetat.

E to je dovitljivost.

42
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2018 13:03 (markoBT).
11 godina

Treba biti pažljiv prema okolišu i kvaliteti zraka kad sipate tone exploziva po glavama civila.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina

Povodom dušikova oksida na Zrču: plin koji oni udišu je duškov(I) oksid, N2O, poznat kao rajski plin, smijavac (laughing gas) ili dušikov oksidul. Koristi su narkozi. Reakcijom dušične kiseline razvijaju se ugljikov monoksid, NO, i dušikov dioksid, NO2, ovaj se posljednji dimerizira u dušikov tetroksid, N2O4.  Inače je kemija dušikovih oksida vrlo složena, svi stoje međusobno u ravnoteži, NO se oksidira kisikom već u zraku. Stoga se određuju zbirno, kao NOx. 

0 0 hvala 1
7 godina
Odlicna vijest....previse je okolis oneciscen zadnjih godina poradi sirenja demokracije...afganistan...irak...libija...sirija...imaju velikih problema sa oneciscenim okolisem....sa novim ekplozivom stize vrijeme kad ce ratovi...ops...sirenje demokracije biti GREEN...i usto je jaci pa ga manje triba...znaci pada cijena ratovanju...Ako moze kupio bih 2kg....triba mi za novu godinu
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

ovo bi moglo pozitivno utjecat na teroritzam, sad će napadi biti s ekološkim predznakom tako da bi trebalo biti manje problema ...

2 0 hvala 0
15 godina

Dakle, molim da se zna: ako itko od vas poželi utamaniti Uču (mene) pomoću eksploziva, molim ga da to napravi ekološki čistim eksplozivom, ne želim da ostaju loše posljedice po okoliš... Možeš misliti kako je mali utjecaj na okoliš kada porušiš pola šume, napraviš kratere i slične stvari, koristeći ekološki čisti eksploziv. Pa i hidrogenska bomba ima puno manje zračenja od atomske, dakle u svrhu čuvanja okoliša molim koristiti samo Bis-oksadiazol (kada ga razviju do kraja) ili H bombe. . P.S. čačkajući o vrstama eksploziva i bombi, posebno mi se svidjela neutronska - pobije sve živo, a infrastruktura ostane čitava, a nakon samo nekoliko sati nema više tragova radijacije. Jedino, malo je problem oko devastacije živog svijeta unutar polja djelovanja, ali to se može popraviti.

dolazim odmah - Godot
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2018 19:57 (učo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Cisti TNT u danasnje vrijeme koriste manje razvijene i siromasnije vojske.Danas se u naprednijim vojskama koristi jos malo u kompozicijama sa drugim eksplozivima ili nikako.Ide se na njegovo izbacivanje jer su se nasle bolje alternative  po pitanju snage,sigurnosti,toksicnosti i ostalih potrebnih karakteristika.

U danasnjem svjetu najvise u vojsci prevladavaju Pentrit,Hexogen i Oktogen.I proizvodnja istih nije narocito stetna.

Pored ovih tri najvise koristenih takoder se nalaze i ostale vrste ekploziva razlicitih namjenja (insensitive npr.). Francuski Eurenco pravi dosta takvih vrsta pa kome nije mrsko i zeli nesto nauciti moze prelistati njihov katalog od 15 do 70 stranice  http://www.eurenco.com/catalogue/files/docs/all.pdf

Takoder od susjeda pravi i Prva Iskra  http://www.prvaiskra-namenska.com/explosives/#

Veci problem stvaraju okolisu perklorati koji se koriste za krute raketne motore, iz satelita se moze vidjeti koja tvornica u svijetu radi sa perkloratima, jer je sve oko nje biljnog porijekla spaljeno.

Jedna zanimljivost sto se tice eksploziva, u Hrvatskoj je za vrijeme rata pokusana proizvodnja eksploziva, nabavljeni strojevi,ali politika zakocila, i jos je dva puta poslije rata pokusavano da se pokrene proizvodnja ekploziva ali je i to zaustavljeno od strane politike.Tako da u buducem ratu ce se opet morati uvoziti, ako opet saveznici ne stave embargo.

0 0 hvala 0
15 godina
Smokeless kaže...

...takoder od susjeda pravi i Prva Iskra  http://www.prvaiskra-namenska.com/explosives/#

Super ime, Prva iskra. Još ako ta prva iskra padne u tvornici na pravo mjesto, koji lijepi kabuuum možeš očekivati.

dolazim odmah - Godot
7 godina
neaktivan

Heh nije to crni barut :) Navedene eksplozive teze iskra moze upaliti u cistom kristalnom obliku ali su zato osjetljiviji na udarac,trenje i 300C+ temperaturu.Zato se moraju flegmatizirati montan voskom(2-9%),plastikom,TNTom(Hexotol) ili pak plastifikatorom koji je ujedno i flegmatizator, pa onda dobijemo plasticne ekplozive(koji su pak slabiji suprotno opcem misljenju jer je plastifikator inertan i ima ga do 20% u masi eksploziva) da bi se uopce mogli upotrebljavati.Jedino se Pentrit koristi u cistom kristalnom obliku u detonirajucim stapinima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Idealno za eko terorizma

I da šta nije vakuumska bomba još bolja, jer nema negativnim posljedica po zdravlje ljudi i životinja i biljaka koje prežive

Ovo je vakuumska bomba https://m.youtube.com/watch?v=c7UPU8nP_p0
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

To je termobaricna bomba.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: