Besplatni priručnici za DaVinci Resolve 20

poruka: 6
|
čitano: 801
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatni priručnici za DaVinci Resolve 20".
10 godina

uvjerljivo najbolji free alat za video, ali mi i dalje nije jasno kako im se isplati to...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Besplatni priručnici za DaVinci Resolve 20
digitall kaže...

uvjerljivo najbolji free alat za video, ali mi i dalje nije jasno kako im se isplati to...

Zahtjevniji korisnici i profesionalci ionako su kupili ili će kupiti puni verziju Resolvea, a puna verzija Resolvea se daje uz određeni (skuplji) Blackmagicov hardver, tako da oni iovako ionako moraju razvijati Resolve. A dajući mogućnostima slabiju verziju besplatno otvaraju si tržište - više ljudi sazna za program, i dio njih će kupiti punu verziju, a možda i Blackmagicov hardver. Takvo širenje povećava šansu da će se Resolve dublje ukorijeniti i na TV-u i na filmu. Ako se ne varam, kod televizija je Premiere Pro još uvijek dosta jak, a vjerojatno i Avid Media Composer, a u filmskoj industriji mislim da Avid i dalje drži primat u slučaju videomontaže (čak i kad se Resolve koristi za korekciju i stiliziranje), a Nuke za compositing (Blackmagic se valjda nada da će jednog dana Fusion zamijeniti Nuke).

Inače, nedavno je Blackmagic omogućio i unajmljivanje pune verzije Resolvea. To je recimo za situacije na projektima na kojima ljudi već koriste Resolve, ali im trebaju dodatna radna mjesta, pa si mogu unajmiti Resolve za dodatne ljude na onoliko mjeseci koliko im treba.

Pretpostavljam i da sve više obrazovnih institucija sad koristi Resolve, umjesto Premierea ili Avida.

Uglavnom, iako se na prvu lopti čini da Blackmagic odbacuje zaradu, stvar ja zapravo obrnuta - vjerujem da im broj korisnika (kupaca) stalno raste i da će uskoro ljudima biti čudno kad netko kaže da radi u Premiereu ili nedajbože Avidu. Meni je već sad čudno ako u nekom videu na YouTubeu vidim da netko objašanjava kako nešto napraviti u Premiereu. Ono, pitam se zašto ta osoba još uvijek nije prešla na Resolve, i ide mi automatski pretpostavka da ta osoba možda ne ulaže dovoljno pažnje u vizualnu kvalitetu svojih videa (jer se već praktički podrazumijeva da ćeš kolor korekciju i grading raditi u Resolveu, a ako to već radiš u Resolveu, zašto onda ujedno i ne montiraš u Resolveu, zašto si kompliciraš život?).

12 godina
Re: Besplatni priručnici za DaVinci Resolve 20
digitall kaže...

Isplati im se zato sto prodaju puno hardwarea koji super radi u njihovom softwareu a i ljudi redovno kupe Studio verziju kad malo pocnu cackat po Free verziji jer je Perpetual licenca i software je odlican.
Ja placam vec XY godina AdobeCC (to mi najvise zao novaca :( od svih sowftwarea) i prije nekih 5 godina sam instalirao Resolve Free i nakon 2 dana sam kupio davinci Resolve Studio 17 (i do dan danas dobijao free updateove sto je WOW) makar da ih podrzim (jer jos 2 godine ga nisam koristio u produkciji)
Tek zadnje 3 godine 95% sam se prebacio na Resolve umjesto Premiere/AE.

Jednostanvo su kompanija koju treba podrzati, taj nacin poslovanja je super za korisnika a takvih je jos jako malo jer svi bi nesto rentali a ne prodavali :/.

--- Lewis --- www.ram-studio.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina

Ja sam 2020 za vrijeme Korone dobio inspiraciju da se krene baviti video editingom (Nakon mojih prvih "projekata" koje sam radio na movie makeru za školu) I onda kada sam krenuo istraživati koji alat da krenem koristiti mi je upravo tako davinci došao kao logičan izbor. Moćan je, koriste ga profesionalci i besplatan je. Sada ga skoro stalno koristim za izradu contenta za društvene mreže i za youtube, i ostale stvari za posao koji sam pokrenuo, ali još nikako da kupim studio verziju 😅

Čekam da si prvo kupim novi laptop jer M1 air se doslovce kuha kad krenem nešto kompleksnije raditi 

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

- relativno su jeftini za soft, u odnosu na ostatak branše.. ali nisu to napravili samo kroz soft, nego su kompletan hw koji je izuzetno skup u toj branši, cjenovno prepolovili.. profi opremu, koja radi, dok su nekadašnje prakse bile veznanje-ograničavanje svega sa svime kao npr printer-tinta biz.. oni imaju oboje, vrhunsko, jeftino.. i svi koji rade vrlo rado im plate iznos licence..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
9 godina

Premiere je poput legacy softvera. Dosta firmi ga koristi jer to je ono sto kadar zna koristiti i mijenjanje softvera bi zapravo bilo skupo.

Iskreno, pored Davinchia ne vidim razloga zasto bi itko dao centa Adobeu ako imaju izbora. Em je Premiere bugovit, em ga treba placati svaki mjesec.

Vidio sam na forumima nekad davno da ljudi kazu "industrijski standard" za Premiere dok ljudi pitaju za osobnu upotrebu ili mali Youtube kanal, a sto ti to znaci u zivotu kad 99% kanala ne zaradjuje nista, a Adobe itekako kosta. Da ne spominjem koliko ga je komplicirano odjaviti.

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice