U mrkvu sam oduvijek sumnjao, mlatim je ko zec, a minus isti desetljećima, ali sad sumnjam i u doktoricu koja mi za svaku prehladu sugerira vitamin C. Znači i to je samo još jedan placebo... :(
Bacanje medicinskog biserja by Doc (#8) - Ubojiti
- poruka: 37
- |
- čitano: 9.606
- |
- moderatori:
vincimus
Ne radi link na pdf, što i ne čudi, s obzirom da je skraćen (/.../.../)
Sreća da nisam liječnik, moj rukopis bi i njima izgledao grozan. Kada mi netko od učenika kaže da ima loš rukopis, ja mu samo napišem svoje ime i prezime i oni odmah shvate da mi nisu ni blizu. Štoviše, kada sam išao u osnovnu školu, profa iz hrvatskog me slao na produžnu zbog rukopisa. Često je na mojim testovima i školskim zadaćama pisalo - znanje odličan, zbog rukopisa nedovoljan. Tako je to išlo dok se nisam u osmom razredu pobunio, pa sam na kraju godine imao četvorku iz hrvatskog. Tek u srednjoj i na faksu me nisu gnjavili zbog rukopisa, nego sam imao odlične ocjene. Kada bih ja pisao recepte, ljekarnici bi pobili barem pola mojih pacijenata.
Evo ispravnog linka.
ad 36: ima to svoje duboke kozmičke uzroke. većina je liječnika iz "finih i viđenijih familija" u kojima se klavir svira pod muß, a sviranje i rukopis - no way, jose. nota bene, ni tipkanje im baš ne ide ...
ad 37: ali rvacka mrkva je izvrsna za trganje slabašnih zubiju i nasilno uklanjanje labavih plombi (već 2x popušio).
ad 38: uzimam ovo zdravo za gotovo. neću da me krkani u birtiji prebiju k'o mačku.
ad 39: drugo (drevno rimsko) istraživanje je pokazalo kako je ženama neophodna redovna kura C-vitamina (latinski: "penis bonus, pax in domus"). a tek kad uđeš u tramvaj/autobus, shvatiš koliko je sapun precijenjen.
ad 40: normalno. grejp samo uz travu.
Sreća da nisam liječnik, moj rukopis bi i njima izgledao grozan. Kada mi netko od učenika kaže da ima loš rukopis, ja mu samo napišem svoje ime i prezime i oni odmah shvate da mi nisu ni blizu. Čak štoviše, kada sam išao u osnovnu školu, profa iz hrvatskog me slao na produžnu zbog rukopisa. Često je na mojim testovima i školskim zadaćama pisalo - znanje odličan, zbog rukopisa nedovoljan.
nije ti samo rukopis problem...
U mrkvu sam oduvijek sumnjao, mlatim je ko zec, a minus isti desetljećima
Britanci su propagirali pricu pocetkom WW2 kako bi od Njemaca sakrili koristenje radara.
Piloti su jeli mrkve pa su bolje "vidjeli" Mesersmite.
Evo ispravnog linka.
Hvala, korigirao sam i u članku.
Sada bi trebao raditi (ni meni ne otvara na klik, nego na desni klik, pa "Open Link In New Tab"
oni koji uzimaju imunosupresive i kortikosteroide ne smiju grejp ni kao sok ni kao voće jer poništava djelovanje navedenih lijekova
oni koji uzimaju imunosupresive i kortikosteroide ne smiju grejp ni kao sok ni kao voće jer poništava djelovanje navedenih lijekova
Nedostaje ti citat koji podržava tu tvrdnju.
Nasuprot tome, grapefruit POJAČAVA biološku dostupnost (a time i djelotvornost) kortikosteroida (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21896619)
Super su ovo informacije, ali bi mene zanimalo kako kod sapuna stoji glicerinski sapun? Ili je to sve isto u konteksu ubijanja bakterija.
Inače kad je čovjek u prirodi odvojen od tekuće vode i krutog sapuna, dobro dođe antiseptički gel.
Mada ja pored njega u prirodu furam i onaj sredstvo kaj doktori koriste prije operacije...
mislilo se na ovaj grejp.
Nedostaje ti citat koji podržava tu tvrdnju.
Nasuprot tome, grapefruit POJAČAVA biološku dostupnost (a time i djelotvornost) kortikosteroida (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21896619)
Dragi moj doktore ja imam više staža po bolnicama nego vi radnog, tako da znam šta govorim kao osoba koja je transplantirana (22,5god. prošlo od transplantacije bubrega),
možda im ne smeta na kortikosteroide, ali oni su vezani za imunosupresive
inače ja ne vjerujem ameičkim izvorma
http://www.svjetskidanbubrega.org/prirucnik-za-bolesnike.pdf
kad smo vec kod svrakopisa, uvijek me zanimalo uce li na faksu da namjerno pisu necitko, ili se boje da obican covjek ne bi skuzio sta je napisao pa mu ukrao posao, ili jednostavno nije fora ako pisu tako da bi to netko mogao procitati, ili ce ga drugi doktori sprdati, ili ispada pametniji, ili..?
neki razlog mora postojati. samo znam da nije nedostatak vremena da bi se te tri rijeci citko napisale na uputnicu nekim slucajem, jer vecinu sad moraju napisati putem tipkovnice fala kurcu vise..
cast onima koji spadaju u 1% iznimaka
Dragi moj doktore ja imam više staža po bolnicama nego vi radnog, tako da znam šta govorim kao osoba koja je transplantirana (22,5god. prošlo od transplantacije bubrega),
Pa tu ti ne piše da poništava djelovanje imunosupresiva i kortikosteroida. Piše: "Nemojte koristiti sok od grejpa, jer može utjecati na metabolizam lijeka."
Dakle, ti si sam odabrao shvatiti da to znači da poništava, a zapravo pojačava (Docov link), što također nije dobro.
Pa tu ti ne piše da poništava djelovanje imunosupresiva i kortikosteroida. Piše: "Nemojte koristiti sok od grejpa, jer može utjecati na metabolizam lijeka."
Dakle, ti si sam odabrao shvatiti da to znači da poništava, a zapravo pojačava (Docov link), što također nije dobro.
kako volim kad me uče osobe koje ne znaju moje zdravsteno stanje, i koji nisu doktori nefrologi
Super su ovo informacije, ali bi mene zanimalo kako kod sapuna stoji glicerinski sapun? Ili je to sve isto u konteksu ubijanja bakterija.
Inače kad je čovjek u prirodi odvojen od tekuće vode i krutog sapuna, dobro dođe antiseptički gel.
Mada ja pored njega u prirodu furam i onaj sredstvo kaj doktori koriste prije operacije...
Sapuni (bilo koji - od glicerinskog sve do tzv. "medicinskih" i "antibakterijskih") u stvari baš i ne ubijaju bakterije.
Oni ih - uz pomoć vode - uklone, speru s kože i tako eliminiraju.
Kod uzimanja morfija (flaster), pojačava (ubrzava) djelovanje.
Na žalost, ovo znam iz osobnog iskustva.
miller1985 piše: "Dragi moj doktore ja imam više staža po bolnicama nego vi radnog..."
...jer dragi tvoj doktor Doc ima ......................... godina radnog staža i ....................... godina staža po bolnicama.
(molim upisati točne odgovore)
- - -
Osim toga, miller1985 piše i: "...možda im ne smeta na kortikosteroide, ali oni su vezani za imunosupresive"
Jesi li ti uopće pročitao pdf-tekst na kojega vodi link iz članka? Onako, s razumijevanjem?
- - -
Dapače, miller1985 još piše i: "...inače ja ne vjerujem američkim izvorima"
Inače, navedeni izvor NIJE američki :-)
Profesor kod kojeg sam bio najbolji u povijesti škole mi je jednom prilikom savjetova da bi bilo najbolje da zapalim bilježnicu. Rukopis je bio takav da nisam moga niti učit iz vlastite teke. Danas pišem velikim štampanim slovima, rukopis i dalje izgleda kao hrvatska birokracija.
Nego, može li malo detaljnije o mužjačkom dojenju ? Nisam nikad čuo ništa slično.
Nego, može li malo detaljnije o mužjačkom dojenju ? Nisam nikad čuo ništa slično.
Ima o tome podosta na wbu, od tekstova do videa (googlanjem pojma "male breastfeeding" se dobije lijepa količina rezultata pretrage), a evo ovako nabrzinu samo jedan link:
https://www.babble.com/pregnancy/lactating-men-breastfeeding/
Laktacija kod muškaraca može biti i simptom tumora hipofize.
Sreća da nisam liječnik, moj rukopis bi i njima izgledao grozan. Kada mi netko od učenika kaže da ima loš rukopis, ja mu samo napišem svoje ime i prezime i oni odmah shvate da mi nisu ni blizu. Kada sam išao u osnovnu školu, profa iz hrvatskog me slao na produžnu zbog rukopisa. Često je na mojim testovima i školskim zadaćama pisalo - znanje odličan, zbog rukopisa nedovoljan.
nije ti samo rukopis problem...
Popravljeno, smijem i ja ponekad pogriješiti. Podsjećaš me na jednog moga prijatelja, živi grammar nazi.
Profesor kod kojeg sam bio najbolji u povijesti škole mi je jednom prilikom savjetova da bi bilo najbolje da zapalim bilježnicu. Rukopis je bio takav da nisam moga niti učit iz vlastite teke. Danas pišem velikim štampanim slovima, rukopis i dalje izgleda kao hrvatska birokracija.
Čitam o tebi, a skoro kao da čitam o sebi, posebno o nemogućnosti učenja iz vlastite bilježnice. I ja danas pišem samo velikim štampanim slovima ako mi pri ruci nije kompjuter ili netko nešto mora stvarno pročitati od onoga što sam napisao.
Čitam o tebi, a skoro kao da čitam o sebi, posebno o nemogućnosti učenja iz vlastite bilježnice. I ja danas pišem samo velikim štampanim slovima ako mi pri ruci nije kompjuter ili netko nešto mora stvarno pročitati od onoga što sam napisao.
Ja citam o njemu i kontam kako citam o sebi i jos udarim s.s.
.... sad citam tvoj komentar i wtf ;)
grejp je cool.
narkoman kupi gram kokaina, popije čašu grejpa i ima filing kao da je povukao 5 grama...
miller1985 piše: "Dragi moj doktore ja imam više staža po bolnicama nego vi radnog..."
...jer dragi tvoj doktor Doc ima ......................... godina radnog staža i ....................... godina staža po bolnicama.
(molim upisati točne odgovore)
- - -
Osim toga, miller1985 piše i: "...možda im ne smeta na kortikosteroide, ali oni su vezani za imunosupresive"
Jesi li ti uopće pročitao pdf-tekst na kojega vodi link iz članka? Onako, s razumijevanjem?
- - -
Dapače, miller1985 još piše i: "...inače ja ne vjerujem američkim izvorima"
Inače, navedeni izvor NIJE američki :-)
Američki, engleski, njemački jezik isto sr.... drugo pakovanje 😉
Dragi doktore ja sam u bolnici od svog rođenja točnije od drugog mjeseca života pa nadalje i ono što sam prošao ne bih želio ni najgorem neprijatelju 😉.
Ja sam napisao kako su meni doktori rekli i gotovo,
Hvala bogu da nisam vaš pacijent jer bi se brzo posvađali 😎.
Pozdrav
kad smo vec kod svrakopisa, uvijek me zanimalo uce li na faksu da namjerno pisu necitko, ili se boje da obican covjek ne bi skuzio sta je napisao pa mu ukrao posao, ili jednostavno nije fora ako pisu tako da bi to netko mogao procitati, ili ce ga drugi doktori sprdati, ili ispada pametniji, ili..?
neki razlog mora postojati. samo znam da nije nedostatak vremena da bi se te tri rijeci citko napisale na uputnicu nekim slucajem, jer vecinu sad moraju napisati putem tipkovnice fala kurcu vise..
cast onima koji spadaju u 1% iznimaka
Razlog je vjerojatno potreba vrlo brzog bilježenja, nagađam, nije ni bitno.
Bila je neka inicijativa da se ukine latinski i ostavi samo na jeziku liječnika, to mi se na prvu činilo kao pametan potez.