Tonci, ne kontam te, valjda bi trebao biti svjestan da ne mora svaki citalac buga ili foruma biti iz Hrvatske. Zasto govorim o Cooku? Zbog ovog. Dakle, ispada da nije samo Hrvatima smetala ta cijena... kontas sada? :)
Sto se ostatka price tice, ponavljas se. Zato sam gore napisao da se s tobom ne isplati raspravljati - obicno nastojis tvrdoglavoscu i ponavljanjem dobiti raspravu (problem je sto sam prekrsio receno pa nastavio).
Da ti pojednostavim. Ne bih kupio iPhone da je mnogo jeftiniji, a mogu priustiti isti jer dobro zaradjujem. Kupovao sam i telefone koji su u datom momentu bili skuplji od aktuelnog iPhonea, ali to nema veze.
iPhone vrlo cesto ne kupuje ko moze, nego ko je zaludjen, tako da poznajem ljude koji daju svoju konobarsku platu za isti. Nemoj ziv bio umisljati nesto...to je suplja prica.
Zasto bi cijena proizvoda vrijedjala inteligenciju? Recimo da kupujes, hmm... maslinovo ulje od ulicnog prodavaca i znas da je prosjek na nivou onog iz Konzuma, a on te ubjedjuje da je vrhunsko i naplacuje ti 5 puta skuplje. I ti to placas i osjecas da ti rastu magarece usi...
Opet kazem, iPhone nije preskup, nego precijenjen. Ako ti ne kontas razliku izmedju to dvoje... tvoj problem. Bye. :)
Cijeli ovaj prostor koji kuži jezik na kojem se tiska Bug, iste je platežne moći. Sve je to siromaštvo prema Amerima.
Što se tiče ostatka priče: da, ponavljam se ako je tema/pitanje isto. Ništa se nije promijenilo faktološki.
To što ti ne bi kupio iPhone, ne znači da oni koji bi umišljaju. Ako je ulje bolje, onda je bolje. Ako je netko to spreman platiti, ok. Tebi je precijenjen. Drugima nije. Ima aplikacije više razine kvalitete (mahom skoro sve), ima bolji ekran, mnogo je brži, pouzdaniji je. Nekome je to dovoljno da ga odabere. Većina ljudi, ma koliko to netko skrivao, ne treba "skinove, modifikacije" i sl. Ionako je glavni razlog hvaljenja modifikacija na Androidima to što možeš zamijeniti loše defaultne stvari malo boljima (launcheri i sl.).
Ima svoje minuse, ali ako nisu nekome bitni, nisu. :) Za mene je svaki Android precijenjen, pogotovo Samsungovi koji koštaju kao i iPhonei.